Siz ne zaman basliyorsunuz...damlacik oglumdan 3 gun once dogmus...benim hicbir hazirligim yok 40 hafta + 180 gunu mu bekleyeceksiniz:)) ay ben yanlış yönlendirmiş olmayayım da
Bizim 180 gün 21 Şubat günü doluyor. O zaman başlayacağız muhtemelen. Tam 40 hafta bitince doğmuştu zaten. :)Siz ne zaman basliyorsunuz...damlacik oglumdan 3 gun once dogmus...benim hicbir hazirligim yok 40 hafta + 180 gunu mu bekleyeceksiniz
Tamamdir.ayy bizim de az kalmis o zamannBizim 180 gün 21 Şubat günü doluyor. O zaman başlayacağız muhtemelen. Tam 40 hafta bitince doğmuştu zaten. :)
Siz de blw mi.yapacaksiniz?Tamamdir.ayy bizim de az kalmis o zamann
Blw cok istiyorum ama korkuyorum da bogazinda kalirsa yutamazsa vs diye.klasik+ blw de gidebilirim baslangictaSiz de blw mi.yapacaksiniz?
Hadi bakalım hayirlisi olsun inşallah. Istahli olsunlar da önemli olan o:) Yoksa iştahsız çocuğa hiç bir şey fayda etmiyor.Blw cok istiyorum ama korkuyorum da bogazinda kalirsa yutamazsa vs diye.klasik+ blw de gidebilirim baslangicta
Insallah hepimiz icin hayirlisi olsun...dogru iştah olmazsa tum hazirliklar guzel bir ani olarak kalir evin bir kosesinde:)Hadi bakalım hayirlisi olsun inşallah. Istahli olsunlar da önemli olan o:) Yoksa iştahsız çocuğa hiç bir şey fayda etmiyor.
Önce başlanmaz bildiğim kadarıyla yani 180 gün dünyada olması lazım erken doğunca eklenir de geç olunca çıkarılmaz bence :)6.aya 3 subatta giriyor. Ama oglum 1 hafta gec dogdu benim. O yuzden 1 hafta once basliyorum:)
Evt evt cikartilmiyor 180 + istedigin kadar eklemekte sakinca yok... tabi cok da abartmadanÖnce başlanmaz bildiğim kadarıyla yani 180 gün dünyada olması lazım erken doğunca eklenir de geç olunca çıkarılmaz bence :)
sadece sarısından yapıcaz değil mi omleti?Patatesle başlamayın bence. Çok fazla ogurur korkarsınız yok yere . Ya sona koyun ya da siz de benim gibi farklı şekilde tadimini yaparsınız. Bir de yumurta belki bilmiyorsanız onu da haşlama yapmayın. O da yapışıyormuş. Omlet yaparsanız iyi olur tadimlarda
Evt evt sadece sarisindan... bizim dr 9. Aydan sonra beyazi dedi ama ben blw de daha gec deniyor diye biliyorum acaba dogru muyum ?sadece sarısından yapıcaz değil mi omleti?
Canim ek gida doyumluk degil tadimlik olmali diye biliyorum bu sebeple cok yukenmesen daha iyi devam sutu ile beskense de o da kotu birsey degil cunku bagirsak sistemine en uygun sey anne sutu ve devam sutu yani mama... cok yormamak lazim ilk bastaMerhaba anneler, bugün ek gıdaya 2 kaşık havuç püresi ile başladım. blw yapmaya cesaret edemedim. Bir de ağırlıklı formul mamayla beslendiği için biraz da doymasını istedim. Bilmiyorum yanlış mı yaptım. Havuc püresini iştahla yedi ama sonrasında çok huzursuzdu ağlamaklıydı hep.
Yumurtanın beyazı aşırı protein içerdiğinden +1 yaş.Evt evt sadece sarisindan... bizim dr 9. Aydan sonra beyazi dedi ama ben blw de daha gec deniyor diye biliyorum acaba dogru muyum ?snglylmzcskn
Bizim dr her konuda erkenci... beslenme konusunda hic anlasamadik zaten... ben de onu dinlemiyorum... onu dinlesem bu ay pirinc unlu muhallebiye baslamistik 2 aydir ek gida aliyorduk... ki duzeltilmis 180 gunumuz 8 subatta doluyorYumurtanın beyazı aşırı protein içerdiğinden +1 yaş.
Maalesef doktorlarımız beslenme eğitimi almıyorlar. Daya muhallebiyi geç mantığı var. 2 yaşından sonra bebek emzirmeyi bile gereksiz görürler. Araştırmak bol bol okumak lazımBizim dr her konuda erkenci... beslenme konusunda hic anlasamadik zaten... ben de onu dinlemiyorum... onu dinlesem bu ay pirinc unlu muhallebiye baslamistik 2 aydir ek gida aliyorduk... ki duzeltilmis 180 gunumuz 8 subatta doluyor
Alerji isilik gibi oluyor diye biliyorum. Vücudun her yerinde olabilecegi gibi genelde popoda oluyor... bence alerji demek icin cok erken ama dr a sormakta fayda var... biz daha baslamadik ek gidayaMerhaba anneler. Nasıl gidiyor ek gıda süreciniz. Biz havuçtan sonr balkabağı denedik ve 3. günde vucudunda 2 tane kırmızı sivilce çıktı. Bu alerji belirtisi olabilir mi.
Poposunda yoktu sivilceler de birkaç güne geçti, alerjik değilmiş şükür. Tadımlarımız devam ediyor; havuç, balkabağı, patates, elma ve armut tadımları yaptık şimdiye kadar. İlk başlarda çok huzursuzluk oldu, uykularını etkiledi, gaz problemi oldu. Sizde durumlar nasıl başlayan yok mu daha ek gıdaya?Alerji isilik gibi oluyor diye biliyorum. Vücudun her yerinde olabilecegi gibi genelde popoda oluyor... bence alerji demek icin cok erken ama dr a sormakta fayda var... biz daha baslamadik ek gidaya