- 8 Eylül 2016
- 1.244
- 1.093
- 32
Yok canim zaten 9dan once asla olmaz da... Tamam çok memnun oluruz hala elimde kırmızı biber varken yapmak isterim.Eheheh tadı da hiç yakışmaz ki keklere kurabiyelere koysanız, cıks olmaz bence çirkin olur9.aya kadar sabret diren bebek salçasını facebook grubundan almıştım bir iki tane daha tarif vardı bulursam dosya olarak eklim. Bulamazsam yazarım
Ay harikasin yazmissin bile :) Cok sağ ol. Eylül kıza bakayım bi. Bayılıyorum blw bebeklerini izlemeye zaten.Dosya boyutları sıkıntılı kalıyor telefondan heralde, neyse denk geldikçe tarif yazarım ben elimden geldiğince
Bebek Salçası (+8 aya uygun)
8-9 adet kapya biber haşlanır. Çatal rahatça girecek kadar yumuşayacak. Daha sonra tel süzgece alınıp soğumaya bırakılır. Kabukları soyulur. Süzgeçte minik minik doğranıp hafif bastırılarak suyu sıkılır. Blendırdan geçirilir ve suyu çekilene kadar istenen salça kıvamına gelinceye dek kısık ateşte 10-15 dk pişirilir. Cam kavanoza alınır. Soğuyunca üzerine zeytinyağı konur ve dolaba kaldırılır.
Tuzsuz olduğu için az dayanıyor. Bir de tabi şuan mevsimi değil kırmızı biberin tercih sizin
Tarif fb blwturkiye sayfasındaki arkadaşımıza ait. Gruba üyeyseniz #eylüldenizinblwmacerası #eylüldenizinblwgünlüğü etiketleriyle de bizim dobik kıza ulaşabülürsünüz
Mama sandalyesine sabitlenebilen gida kabi alacagiz. Ilk kasigim diye birsey var aslinda pek kasiga da benzemiyor ama iste kullananlqr memnun... ustleri baslari kirlenecegi icin musamba tarzinda koldan giymeli onlukler var cok kullanisli onlardan almak lazim. Onun disinda keci boynuzu unu cok kullaniliyor (pankeklerde) soguk sıkım organik zeytinyagı aslinda yapacagimiz tarife gore mumkun oldukca organik urunleri elde etmek lazim. Tadimlar 45 gun suruyor sonra artik kahvaltilar ara ogunler basliyor.Merhaba Kızlar ek gıda alışverişinde neler almamız lazım ?
Yeni girebildim canım kusura bakmasnglylmzcskn birsey soracagim biz bebeklere yogurt veya kefir yaparken keçi sutuyle mi yapacagiz?
Bu arada kefiri keçi sütüyle denemedim ama mayaları farklı olabilir aklınızda bulunsun. Danem markanın mayası ayrıydı diye hatırlıyorumsnglylmzcskn birsey soracagim biz bebeklere yogurt veya kefir yaparken keçi sutuyle mi yapacagiz?
Başlangıç için: mama sandalyesi, buharda pişirme aparatı(ikeada 20 tl basit ama harika iş görür). Tabak bardak vs.. Tadım süreci için bu kadar. (Önlük vs bu kısımda pek tercih edilmiyor çünkü dikkat dağıtıyor ve bebek önlüğü falan yiyebiliyor.)Merhaba Kızlar ek gıda alışverişinde neler almamız lazım ?
Her şeyi mevsiminde tüketmek en en sağlıklısı ama illa tüketmek istiyorsanız erikleri mevsiminde toplayıp kurutup her mevsimde verin derim. Yaptığımız meyve suları posa içermediği için tamamen şekerli su kısmı kalıyor ve pek de önerilmiyor. Tabii ki dışardan alınandan on kat sağlıklıdır kıyası mümkün değil ama direkt meyveyi vermek her zaman en iyisi. Ayran,kefir ve su harika içecekler. Hele ki kefirsnglylmzcskn Merhaba bir sorum olacak size :)
Şimdi ben yazın yaz meyvelerinden dondurdum. Mesela erik. Onu kaynatıp blendırdan geçirip erik suyu yapıyorum kışın içiyoruz. Hazır meyve suyu tercih etmiyoruz . Bebeklerimze ayı geldiği zaman bundan içirebilir miyiz dondurulmuş olması sıkıntı arz eder mi acaba ?
Peki tşkler kefir yapımını araştıracağım bu aralarHer şeyi mevsiminde tüketmek en en sağlıklısı ama illa tüketmek istiyorsanız erikleri mevsiminde toplayıp kurutup her mevsimde verin derim. Yaptığımız meyve suları posa içermediği için tamamen şekerli su kısmı kalıyor ve pek de önerilmiyor. Tabii ki dışardan alınandan on kat sağlıklıdır kıyası mümkün değil ama direkt meyveyi vermek her zaman en iyisi. Ayran,kefir ve su harika içecekler. Hele ki kefir
kefir hakkında da takılırsanız buralardayımPeki tşkler kefir yapımını araştıracağım bu aralar
Peki çok tşkler :)kefir hakkında da takılırsanız buralardayım
Hosgeldin ben de pre annesiyim oncelikle 180 gunu beklemelisin yani 40 haftayi doldurdugu tarih +180 gun... benim bebegim de haziranda dogdu agustosta dogmasi gerekirken :)Merhaba arkadaşlar. Ben Eylül de beklerken Ağustos ta kızına kavuşmuş bir anneyim. Blw uygulamak, öncelikle de detaylıca araştırmak istiyorum. Çok heyecanlanıyorum blw videoları izlerken sabırsızlıkla bekliyorum kızımın besinleri keşfetmesini. Paylaşımlarınızı bekliyorum Tekrar görüşmek üzere