Hemen ben bir adet soru yonelteyim bebegim premature dogdu 34 haftalik suan kro 5 ay 3 haftalik duzeltilmis 4ay 1 haftalik ben 180 gunu bekleyecegim ama dr um 5. Aydan beri ek gidaya gec diyor tadim mayetinde sadece anne sutu aliyor. Bu ay dru oyaladim ama onumuzdeki ay ne diyecegimi bilmiyorum kendisine ne onerirsiniz? Yalan soylemek istemiyorum da2017 şubat annesiyim :) tecrübeli bir blw anasıyım, sorular olursa buyurabilirsiniz bilgi paylaştıkça çoğalır
O şekilde değil zaten canım. Tırnak işareti gibi. :) sıkıntı yok devam edelim. Önemli olan bilgi paylaşımı.Konu acarken de alinti yapilabildigini bilmiyordum cnm
O şekilde değil zaten canım. Tırnak işareti gibi. :) sıkıntı yok devam edelim. Önemli olan bilgi paylaşımı.
Doktorunuza Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımızın ilk 6 ay sadece anne sütü dediğini hatırlatın. Bebeğiniz erken doğduysa 40 haftayı tamamlayıp üzerine 180 gün sayıp öyle başlıyoruz biliyosunuz zaten. Gelecek ay bebeğinizin buna hazır olmadığını söyleyin. Bir de hee diyip geçebilirsinizHemen ben bir adet soru yonelteyim bebegim premature dogdu 34 haftalik suan kro 5 ay 3 haftalik duzeltilmis 4ay 1 haftalik ben 180 gunu bekleyecegim ama dr um 5. Aydan beri ek gidaya gec diyor tadim mayetinde sadece anne sutu aliyor. Bu ay dru oyaladim ama onumuzdeki ay ne diyecegimi bilmiyorum kendisine ne onerirsiniz? Yalan soylemek istemiyorum da
Aslinda drum blw yi destekliyor ama 8. Ayda basla dedi ki zaten kizim 7.5 aylikken 6 ayi doldurmus oluyor. Kasigin ucuyla ver tad duygusu olussun demisti ama bunlar beslenme uzmani degil sonucta. Hazir degiliz demeye karar verdimDoktorunuza Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımızın ilk 6 ay sadece anne sütü dediğini hatırlatın. Bebeğiniz erken doğduysa 40 haftayı tamamlayıp üzerine 180 gün sayıp öyle başlıyoruz biliyosunuz zaten. Gelecek ay bebeğinizin buna hazır olmadığını söyleyin. Bir de hee diyip geçebilirsiniz5.ayda ek gıda öneren doktora ben olsam gitmem.. ben blw destekleyen dr buldum 3.ye anca denk geldik :)
Kaşıkla tattırmak tamamen aykırı zaten blw'ye. Aynen 2 hafta için kırmayın birbirinizi eheheAslinda drum blw yi destekliyor ama 8. Ayda basla dedi ki zaten kizim 7.5 aylikken 6 ayi doldurmus oluyor. Kasigin ucuyla ver tad duygusu olussun demisti ama bunlar beslenme uzmani degil sonucta. Hazir degiliz demeye karar verdim
Canim ben yokken sagdigim sutu kasikla veriyorlar bu bir sikinti teskil eder mi?Kaşıkla tattırmak tamamen aykırı zaten blw'ye. Aynen 2 hafta için kırmayın birbirinizi ehehe
Blw ye başladığınızda bakacak olan kişi bardakla denesin canım. Ufak fincan olur, kahve yanı su bardakları olur, buna benzer bardaklarla bebeğe sıvı şeyleri veriyoruz. Youtube a #cupfeeding yazıp izleyin, dudağına gelecek kadar alttan destekliyoruz o zaten diliyle kedi misali suyu ya da sütü ya da kıvamlandırılmış ev yoğurdunu içiyor. Hepsinde mantık aynı, bardağı kendi kontrol edebilene kadar biz alttan destekliyoruz. Kaşıkla şimdi yiyebilir ama belli süre sonra tamamen reddedebilir kaşığa karşı tepki oluşabilir. Kulağa da zor geliyor biliyorum ama sabredince sonuç olumlu. Bizim kız iştahı açık bir bebek gerçi şu hastalık belimizi büktü bakalım bugün 5 günden sonra ilk defa kahvaltı sunucam inşallah yerCanim ben yokken sagdigim sutu kasikla veriyorlar bu bir sikinti teskil eder mi?
Cok sagol cnm bilgiler için... bu arada cok gecmiş olsun hastalik kol geziyor ortalikta bizim topiktede bebeklerin yuzde 80 ı hasta olduBlw ye başladığınızda bakacak olan kişi bardakla denesin canım. Ufak fincan olur, kahve yanı su bardakları olur, buna benzer bardaklarla bebeğe sıvı şeyleri veriyoruz. Youtube a #cupfeeding yazıp izleyin, dudağına gelecek kadar alttan destekliyoruz o zaten diliyle kedi misali suyu ya da sütü ya da kıvamlandırılmış ev yoğurdunu içiyor. Hepsinde mantık aynı, bardağı kendi kontrol edebilene kadar biz alttan destekliyoruz. Kaşıkla şimdi yiyebilir ama belli süre sonra tamamen reddedebilir kaşığa karşı tepki oluşabilir. Kulağa da zor geliyor biliyorum ama sabredince sonuç olumlu. Bizim kız iştahı açık bir bebek gerçi şu hastalık belimizi büktü bakalım bugün 5 günden sonra ilk defa kahvaltı sunucam inşallah yer
Sağol canım her gün bir sıkıntı başımıza bela ya.. 6.hastalık diye bir hastalıkmış bizim kızdaki. Dün yine acillerdeydik. Umarım geçecekCok sagol cnm bilgiler için... bu arada cok gecmiş olsun hastalik kol geziyor ortalikta bizim topiktede bebeklerin yuzde 80 ı hasta oldu
Gecmis olsun cnm heekeste oluyor 6. Hastalik sanirim gecirmeleri gereken su cicegi kabakulak gibi rutin bir hastalik ama cocuk hasta olunca zor gerçekten...Sağol canım her gün bir sıkıntı başımıza bela ya.. 6.hastalık diye bir hastalıkmış bizim kızdaki. Dün yine acillerdeydik. Umarım geçecek
Geçmiş olsun kızın için inşallah toparlar iştahı yerine gelir.Blw ye başladığınızda bakacak olan kişi bardakla denesin canım. Ufak fincan olur, kahve yanı su bardakları olur, buna benzer bardaklarla bebeğe sıvı şeyleri veriyoruz. Youtube a #cupfeeding yazıp izleyin, dudağına gelecek kadar alttan destekliyoruz o zaten diliyle kedi misali suyu ya da sütü ya da kıvamlandırılmış ev yoğurdunu içiyor. Hepsinde mantık aynı, bardağı kendi kontrol edebilene kadar biz alttan destekliyoruz. Kaşıkla şimdi yiyebilir ama belli süre sonra tamamen reddedebilir kaşığa karşı tepki oluşabilir. Kulağa da zor geliyor biliyorum ama sabredince sonuç olumlu. Bizim kız iştahı açık bir bebek gerçi şu hastalık belimizi büktü bakalım bugün 5 günden sonra ilk defa kahvaltı sunucam inşallah yer
Hoşgeldin cnm
Valla benim annem de çorbacı hele şimdi hasta ya sürekli ay şöyle yapalım böyle yapalım. Maalesef dik durmak gerekiyor bu yöntem biraz çetrefilli. Çorbanın tadımlardan sonra verilmesinin şöyle zararı olabilir; dediğin gibi zaten %90nı su çocuğa ne gibi bir faydası olur orası tartışılır bir de çorbayla karnı doyacağı için zaten bir şey yemeyecek, siz de çocuğu yemiyor sanacaksınız. Çorbanın blwde ki yeri de şöyle; +9.aydan sonra verilebilir deniyor. Ama çok da gerekli bir şey değil. Yani brokolinin kendini yiyen bir çocuk mu %90 seyreltilmiş ve kaynamış brokoli çorbası içen bir çocuk mu? Bence brokoliyi yiyen çocukGeçmiş olsun kızın için inşallah toparlar iştahı yerine gelir.
Ben de bir şey sorabilir miyim?
Benim de kızıma annem bakacak. Çorbasız olur mu yaaa!?!?!? diyor. Ben de bu cupfeedingle verirsin tamam dedim tadimlardan sonra ama olur mu acaba? Biliyorum gereksiz sulu çorba ile karin doyurması blwye uygun değil ama annemi bu şekilde ikna edebildim. Kıvamlı çorba yapacak. Ne dersin olur mu yoksa bundan da mi vazgecireyim.
Sağol canım ya atlatıyoruz inşallahGecmis olsun cnm heekeste oluyor 6. Hastalik sanirim gecirmeleri gereken su cicegi kabakulak gibi rutin bir hastalik ama cocuk hasta olunca zor gerçekten...
Of yeni nesil analar olarak dik durmaktan yorulduk:)Valla benim annem de çorbacı hele şimdi hasta ya sürekli ay şöyle yapalım böyle yapalım. Maalesef dik durmak gerekiyor bu yöntem biraz çetrefilli. Çorbanın tadımlardan sonra verilmesinin şöyle zararı olabilir; dediğin gibi zaten %90nı su çocuğa ne gibi bir faydası olur orası tartışılır bir de çorbayla karnı doyacağı için zaten bir şey yemeyecek, siz de çocuğu yemiyor sanacaksınız. Çorbanın blwde ki yeri de şöyle; +9.aydan sonra verilebilir deniyor. Ama çok da gerekli bir şey değil. Yani brokolinin kendini yiyen bir çocuk mu %90 seyreltilmiş ve kaynamış brokoli çorbası içen bir çocuk mu? Bence brokoliyi yiyen çocuktabi zaten sen bunları biliyosun da bunları anneye anlatmak nasıl olur? Şöyle olur, sürekli anneyi mevzuya katın. O yanınızdayken tadım yaptırın çocuğun yediğini görsün aaa ne güzel yiyor düşüncesi oluşuyor bir de konuya adapte oluyorlar. 40 kere bir şeyi söylersen olurmuş ya o misal annem geçen domates salçalı bezelye yapmış çocuğa.. ben de kırmızı biberli bebek salçası yapmıştım tuzsuz ondan koydu da rengi kırmızı oldu sandım anaam çocuk pişti arada da oluyor engel olamıyoruz ama ikna yerine sürekli faydalarından bahsetmek yiyen bebelerin videolarını resimlerini göstermek faydalı olur.
Eheheh tadı da hiç yakışmaz ki keklere kurabiyelere koysanız, cıks olmaz bence çirkin olurOf yeni nesil analar olarak dik durmaktan yorulduk:)
Zaten kitabı birlikte okuduk. Pek çok şeyi öğrendi kabullendi. Bebeklerin videolarını izlettim benim kadar heyecanlanmadı ama yine de "hımm" yaptı. Baya ilerleme var. Çorba olayını bi kabul ettiremedik ilikli kemik suyundan yapacakmış. Var mıdır bu iliği kullanacağımız başka katı tarifler :)) Yemeğine katarız annecim diyorum. Neyse dur bakalım bi şekil ikna edeceğiz.
Bir de şu bebek salçası tarifini alsak mi topic olarak zahmet olmazsa sana:)