Valla benim annem de çorbacı hele şimdi hasta ya sürekli ay şöyle yapalım böyle yapalım. Maalesef dik durmak gerekiyor bu yöntem biraz çetrefilli. Çorbanın tadımlardan sonra verilmesinin şöyle zararı olabilir; dediğin gibi zaten %90nı su çocuğa ne gibi bir faydası olur orası tartışılır bir de çorbayla karnı doyacağı için zaten bir şey yemeyecek, siz de çocuğu yemiyor sanacaksınız. Çorbanın blwde ki yeri de şöyle; +9.aydan sonra verilebilir deniyor. Ama çok da gerekli bir şey değil. Yani brokolinin kendini yiyen bir çocuk mu %90 seyreltilmiş ve kaynamış brokoli çorbası içen bir çocuk mu? Bence brokoliyi yiyen çocuk
tabi zaten sen bunları biliyosun da bunları anneye anlatmak nasıl olur? Şöyle olur, sürekli anneyi mevzuya katın. O yanınızdayken tadım yaptırın çocuğun yediğini görsün aaa ne güzel yiyor düşüncesi oluşuyor bir de konuya adapte oluyorlar. 40 kere bir şeyi söylersen olurmuş ya
o misal
annem geçen domates salçalı bezelye yapmış çocuğa.. ben de kırmızı biberli bebek salçası yapmıştım tuzsuz ondan koydu da rengi kırmızı oldu sandım anaam çocuk pişti
arada da oluyor engel olamıyoruz ama ikna yerine sürekli faydalarından bahsetmek yiyen bebelerin videolarını resimlerini göstermek faydalı olur.