2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Kereviz tadımınız nasıl geçti buharda haşlayıp mı verdiniz.
Kerevizler cok sert oldu bir turlu yumusamadi havuctan daha zormus kereviz... bu sebeple acil bir u donusu ile kemik suyu tadiminda karar kildim. Kerevizi onumuzdeki haftaya birakiyorum suyun icinde pisirme disinda bir alternatif bulmaya calisacagim eger bulamazssam mecbur suyun icinde haslayip eline verecegim. Cunku pure kivaminda vermek istemiyorum... yogurt tadimi zaten yumusak olacak et suyu zaten sulu... ard arda putursuz birseyler vermek istemedigim icin suyun icine birakip haslamayi dusunuyorum uzun sure... eger alternatif bulamazsam :)

Tek tek tadimlar bittikten sonra ogunlere gectigimiz zaman dediklerinizi ogun olarak verecegim... ama zaten pankek vs... +9 ay

Kızlar önumuzdeki iki gün kemik suyu... ardindan 3 gun yogurt verdikten sonra... kereviz tadimina gececegim... bu arada yumurta sarisi tadimimizi hafta basi yaptik o gunden beri her sabah 1 tam yumurtanin ceyreginden tam sariya kadar cikardik dozajini... yogurt tadimi olduğu zaman her gun sabah 1 tam yumurta sarisi oglen de yogurt ve tekli tadimlara devam edecegim.

Bugun aksam icin zeytinyagli kereviz yemegi yapmistm kendimize icine tuz katmadan. Bazi kerevizleri parmak seklinde dogradim. Oglumun onune koydum baya yedi hosuna gitti.

Tek tek tadimlar bittikten sonra ogunlere gectigimiz zaman dediklerinizi ogun olarak verecegim... ama zaten pankek vs... +9 ay
Peki meyveleri nasil hazirliyor sunuz. Ben klasik ve blw seklindr gitigm icin 3 ogun yemek de veriyorum. Ama pankek icindeki malzemelerden dolayi mi +9 oluyor acaba

Peki meyveleri nasil hazirliyor sunuz. Ben klasik ve blw seklindr gitigm icin 3 ogun yemek de veriyorum. Ama pankek icindeki malzemelerden dolayi mi +9 oluyor acaba
Aslinda iki sebebi var...Pankek karisim oldugundan icindeki herhangi birseye alerjisi cikarsa tespit etmek zor oluyor tadim yaptirmanin mantigi da oyle... ister klasik besleyin ister blw... 3 gun kurali cok önemli cunku 3 gun kuralinda herhangi birseye alerjisi cikarsa tespit etmis oluyorsunuz. Diyelim ki klasik beslediniz ve yumurta sarisi lor peyniri ceviz i toz olarak ve zeytin yagini karistirdiniz 2 gun sonra kizarikliklar farkettiniz bunun hangi malzemeden kaynaklandigini bulmaniz cok zor oluyor. Bu sebeble 3 gun kuralini uyguluyorsunuz ve bu 45 gun ila 2 ay kadar suruyor... yani bebek 9. Ayin icine girdigi zaman ogunlere geciyorsunuz..Ikinci sebebi ise pankek bogazi alabilen ufalanabilen birsey biraz daha buyudugu zaman vermekte fayda var

Meyveleri parmak seklinde kesip buharda pisirme aparatinda pisirip onune koyuyorum yalnizca muz u pisirmedim cunku o damakta ezilebilen birsey... bir de yumusak muz veriyorum yerli olandan muza tadim yapmadan bodoslama dogaclama basladim Allahtan alerjimiz cikmadi... aslinda onu da 3 gun kuralina gore vermek gerekiyor

Damliko'nun BLW Günlüğü - Yumurta

Evet biz bugun sonunda besinlerin şahı yumurtaya yer verdik programimizda.

Nasıl yaptığımı anlatayım. Yumurtanın sarisini birazcık zeytinyağı ile karistirdim ve ısıtılmış tavaya döktüm. Altı pisti cevirdim üstünü de pişirdim. Ikiye bölüp kızın önüne koydum.

Yalnız ağlayıp durdu eşek sıpası. Ağzına götürdü götürmesine ama. Acayip huysuz bu aralar. Resmen hayal kırıklığına uğradım ya Inşallah yarın ağlamadan bakar tadına. Ne de güzel yapmıştım omleti yahu!

Maşallah Damliko ya dişiniz var mı? Omlet biraz daha sert oluyor ya haşlanmış sebzelere göre çiğneyebiliyor mu

Maşallah Damliko ya dişiniz var mı? Omlet biraz daha sert oluyor ya haşlanmış sebzelere göre çiğneyebiliyor mu
Teşekkür ederiz ♡
Aslında hiç dişi yok ama sıkıntı olmadi. Ben de pek güvenemiyordum nasıl yiyecek diye. Yiyorlar :) Bir de o kadar sert bir sey degil aslinda.

Teşekkür ederiz ♡
Aslında hiç dişi yok ama sıkıntı olmadi. Ben de pek güvenemiyordum nasıl yiyecek diye. Yiyorlar :) Bir de o kadar sert bir sey degil aslinda.
Bizimde hiç yok henüz o yüzden cesaret edemiyordum ama sıraya alayım madem bende. En çok yumurta ve yoğurt için heyecan yapıyorum bir an önce ikisine de başlasın istiyorum

Eki Görüntüle 2121863 Damliko'nun BLW Günlüğü - Yumurta

Evet biz bugun sonunda besinlerin şahı yumurtaya yer verdik programimizda.

Nasıl yaptığımı anlatayım. Yumurtanın sarisini birazcık zeytinyağı ile karistirdim ve ısıtılmış tavaya döktüm. Altı pisti cevirdim üstünü de pişirdim. Ikiye bölüp kızın önüne koydum.

Yalnız ağlayıp durdu eşek sıpası. Ağzına götürdü götürmesine ama. Acayip huysuz bu aralar. Resmen hayal kırıklığına uğradım ya Inşallah yarın ağlamadan bakar tadına. Ne de güzel yapmıştım omleti yahu![/QUOTE]

Omlet çok leziz gözüküyor, elinize sağlık. Nasıl bir tava kullandınız pişirmek için teflon vs zararlı diyorlar çelik tavaya yapışıyor.

Pankeke daha var o zaman. Tadımlarla birlikte beslenme saatlerinizde değişiklik oldu mu kaç saatte 1 kaç öğün anne sütü alıyor bebeğiniz. Ben önce emzirip üstüne mama veriyorum anne sütü yetersizliğinden dolayı 4 saatte 1 besliyorum ama aralık biraz uzun mu acaba karar veremiyorum.

3 saat ideal gunduzleri... gece 7-8 saate kadar cikabilir 6. Ay dolduktan sonra... yani 7. Ayın icindeyken ama bebek emnek istiyorsa gece beslenmesine devam edilmesi makbul.. ama uyuyorsa uyandirmaya luzum yok. Diyelim gece uykusuna saat 20 de gecis yapti yarim saat oncesinde bir beslenme ve uyurken uyandirmadan saat 24 gibi uyku arasi ögün verilip sabah 7 8 e kadar uyuyorsa uyandirmaya luzum yok beslemek icin... benim kizimin saatleri biraz farkli meslegim dolayisiyla gece uykusuna 21 de gececek sekilde programladim saat 1 de gece ara ogunumuz var. Sonrasinda sansliysam 7 ye kadar uyuyor ama zor bir geceyse saat 4 te uyanir emmek ister ben de geri cevirmem... sonra 7 ye kadar sık uyanir... ama geri uyur sonrasinda saat 10 a kadar uyur. 10 da gune baslar... iki tip gunumuz oluyor kolay ve zor olan :) kolay gunde ise kesintisiz 7 ye kadar uyur ve gune 7 de baslar.

Tracy hogg kitabinda 4.aydan sonra 4 saatte 1 beslemeyi tavsiye etmis ona gore bir duzen kurmustum bir de mama daha tok tuttugu icin. gunduz iyi de aksama dogru daha sk acikmaya basliyor. Son bir haftaya kadar aksam 10 da uyuyp sabah 7 ye ya da 8 r kadat hic uyanmadan uyuyordu. Gece beslenmiyordu yani. Ama son 1 haftadir surekli aglayarak uyaniyor sk sk dis yuzunden sanirim. Duzen muzen kalmadi.

Normal sürecler bunlar cnm bir yandan diş bir yandan ek gida bir yandan buyume atakları... boyle boyle buyuyecekler

Normal sürecler bunlar cnm bir yandan diş bir yandan ek gida bir yandan buyume atakları... boyle boyle buyuyecekler
umarım diş yüzündendir bu kadar sk ağlayarak uyanınca acaba başka bir hastalığı mı var diye düşündüm. Bu arada pazı vermeye başladınız mı ve yoğurdu filan blw olarak nasıl yiyor bebekleriniz.

Arkadaslar havuc elma armut tadimi yaptirdim. bugunden itibaren 3 gun kabak ertesi 3 gun karnibahar seklinde devam edicem cok organize gidemiyorum cogunuzun yaptigi gibi bir listem yok neler yedirecegime dair.ama aksatmadan disiplinli bir sekilde devam ediyorum.
Bugun kabak tadimi yapacagim ya onceden tattirdigim bir meyveyi de yedirebilir miyim oncesinde veya sonrasinda bir zaman araligi birakarak?
Yari klasik yari blw gidiyorum.

Ben şimdiye kadar daha çok klasik gittim.ama kızım tercihini blw den yana kullandı :)
Elimle ağzına ne verirsem bi güzel yedi.ama kaşıkla verdiğimde 3 kaşıktan sonra ağzını sımsıkı yumdu.bugün peynirli omlet yaptım damlikodan özenip :)
Küçük küçük yedirdim severek yedi maşallah.
Eline verip yedirmiyorum elinde ufalıyor ziyan oluyo yada ısırınca çok büyük ısırıyo boğazında kalıcak diye panikleyip çıkarıyorum ağzından.
Ne kadar lokma alması lazım ağzına.fındık büyüklüğünde ağzına alsa yiyebilirmi?
Bide Allah korusun boğazında kaldı.ne yapmam lazım.aklıma ilk gelen sırtına vurmak olur heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…