2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Ben şimdiye kadar daha çok klasik gittim.ama kızım tercihini blw den yana kullandı :)
Elimle ağzına ne verirsem bi güzel yedi.ama kaşıkla verdiğimde 3 kaşıktan sonra ağzını sımsıkı yumdu.bugün peynirli omlet yaptım damlikodan özenip :)
Küçük küçük yedirdim severek yedi maşallah.
Eline verip yedirmiyorum elinde ufalıyor ziyan oluyo yada ısırınca çok büyük ısırıyo boğazında kalıcak diye panikleyip çıkarıyorum ağzından.
Ne kadar lokma alması lazım ağzına.fındık büyüklüğünde ağzına alsa yiyebilirmi?
Bide Allah korusun boğazında kaldı.ne yapmam lazım.aklıma ilk gelen sırtına vurmak olur heralde.
Canim hic korkma zaten kendisi yutabilecegi kadar agzina aliyor bu bir buyuk alsa kendi oguruyor bu iki ve youtube da ilkyardim videolari var blw ilkyardim yazsan cikiyor benim oglab kasigi kendisi kullanmayi tercih etti.yari eziyorum yari parmak buyuklugunde onune birakiyorum

Canim hic korkma zaten kendisi yutabilecegi kadar agzina aliyor bu bir buyuk alsa kendi oguruyor bu iki ve youtube da ilkyardim videolari var blw ilkyardim yazsan cikiyor benim oglab kasigi kendisi kullanmayi tercih etti.yari eziyorum yari parmak buyuklugunde onune birakiyorum

Bu korkuyu yenince blw nin tadı çıkar heralde.korkuyorum diye sürekli blender yapsak bu sefer çocuk pütürlü yemeyi öğrenemicek.çok şükür bizimki alıştı pütürlere.ufak ufak et verdiğim bile oldu.
Ama büyük lokmadan korkuyorum işte.yavaş yavaş alışırız inşaallah.

Senin oğlanada maşaallah annesine hiç zahmet vermeden yiyiyor :)

Bu korkuyu yenince blw nin tadı çıkar heralde.korkuyorum diye sürekli blender yapsak bu sefer çocuk pütürlü yemeyi öğrenemicek.çok şükür bizimki alıştı pütürlere.ufak ufak et verdiğim bile oldu.
Ama büyük lokmadan korkuyorum işte.yavaş yavaş alışırız inşaallah.

Senin oğlanada maşaallah annesine hiç zahmet vermeden yiyiyor :)
Korku normal ben de korkumdan yarisini blw yarisini klasik hazirladim ilk basta.simdi minciklayip yalayip bir kenarda kalsin istemiyorum yemedigi hazirladigim bogazindan da gecsin istiyorum.ins boyle devam eder.8-9 .ayda tamamen birakirim kendine
Hic blander kullanmiyorum.catalla eziyorum ben

Korku normal ben de korkumdan yarisini blw yarisini klasik hazirladim ilk basta.simdi minciklayip yalayip bir kenarda kalsin istemiyorum yemedigi hazirladigim bogazindan da gecsin istiyorum.ins boyle devam eder.8-9 .ayda tamamen birakirim kendine
Hic blander kullanmiyorum.catalla eziyorum ben

Bende hiç blender kullanmıyorum.hep cam rende yada çatalla ezdim.
Dediğin gibi 8 9 aylık olduklarında daha rahat yemek yerler.
İştahlı bebekleri çok seviyorum.helede blw sayfalarındaki bebekleri görünce çok hevesleniyorum :)

umarım diş yüzündendir bu kadar sk ağlayarak uyanınca acaba başka bir hastalığı mı var diye düşündüm. Bu arada pazı vermeye başladınız mı ve yoğurdu filan blw olarak nasıl yiyor bebekleriniz.
Ben kasigi uzatiyorum o da benden alip yiyor bazen de kasesini önüne koyuyorum yogurda bulana bulana yiyor :)

Ben kasigi uzatiyorum o da benden alip yiyor bazen de kasesini önüne koyuyorum yogurda bulana bulana yiyor :)
O kasigi daha ikinci gun sans eseri eline verdim cunku kapti elimden:)benim agzina uzattigimda aldigindan daha verimli aldi agzina icindekiyle beraber:) masallah kuzulara

Selam anneler. Bebeklerinize omlet yaparken ne tür tava kullanıyorsunuz. Teflon tehlikeli, çeliklere yapışıyor.

Blw + klasik ilerleyenler bebeklerinizse belirgin kilo artisi oldu mu? Oglum sanki basladigimizdan beri bayagi algirlasti terazimiz de oyle gosteriyor.sizde durumlar nasil.bugun 9.gun

Blw + klasik ilerleyenler bebeklerinizse belirgin kilo artisi oldu mu? Oglum sanki basladigimizdan beri bayagi algirlasti terazimiz de oyle gosteriyor.sizde durumlar nasil.bugun 9.gun
Biz kati gidaya baslayali 1 ayi gecti asiri bir agirlasma olmadi. Gunde kac ogun kati gida aliyor bebeginiz.

Biz kati gidaya baslayali 1 ayi gecti asiri bir agirlasma olmadi. Gunde kac ogun kati gida aliyor bebeginiz.
Sabah ogle arasi meyve; 3gun kuralina gore..her meyveyi tadacagi ilk gun blw denemesinden sonra 3 tatli kasigi sonraki gunler yavas yavas tume varacak sekilde veriyorum.havuc elma armut verdim..son 2 gundur onceden tadimi yapilan bir meyve+ogleden sonra blw seklinde sebze tadimi ile (kabak) baslayip havuc ile kabagi catalla ezip yediriyorum.3 tatli kasigi ile basladim artik her gun artacak dokunmadigi surece.
Anne sutu alimi azalmadi.

Biz de gunde 1 tadım ve 1 yogurt seklinde ilerliyoruz... gerisi anne sutu ve gece yatmadan formul mama veya hipp 5 tahil veya elmali tahilli hergun degistirerek gidiyorum

Biz de gunde 1 tadım ve 1 yogurt seklinde ilerliyoruz... gerisi anne sutu ve gece yatmadan formul mama veya hipp 5 tahil veya elmali tahilli hergun degistirerek gidiyorum
Formul mama veya kasik mama ihtiyacini nasil tespit ediyorsunuz? Yoksa kosulsuz sartsiz ben de baslayayim mi

Formul mama veya kasik mama ihtiyacini nasil tespit ediyorsunuz? Yoksa kosulsuz sartsiz ben de baslayayim mi
Yani sirayla gidiyorum... mesela pzt formul mama sali 5 tahilli carsamba elmali tahilli gibi... calistigim icin bazen biraktigim sut yetmeyebiliyor o zaman da formul süt veriyorlar bazen... genelde formul sut verildigi gun kasik mamayi tercih ediyorum ama bazen de 2 ogun formul mama olabiliyor. Yani biraz dogaclama gidiyoruz...

Iyi aksamlar anneler. Aksam gece uykusuna gecmeden onceki beslenmesini nasil yapiyorsunuz. Bebegm yataginda yastik uzerinde biberonla mama icerek uykuya daliyor. Biberon curugu olusuyo4mus sanirim bu sekilde. Siz nasil yapiyorsunuz.

Iyi aksamlar anneler. Aksam gece uykusuna gecmeden onceki beslenmesini nasil yapiyorsunuz. Bebegm yataginda yastik uzerinde biberonla mama icerek uykuya daliyor. Biberon curugu olusuyo4mus sanirim bu sekilde. Siz nasil yapiyorsunuz.
Uyumadan hemen once beslemiyorum ki uykuyla yemegi bagdastirmasin bu sebeple arasinda enaz 15 dk 20 dk sure oluyor... uyku arasi ogunu alistirma bardagi ile veriyorum ki o da tabi ucunda emzik gibi bir aparati olan birsey... zamanla gece uyku arasi ogunu once 2 den 1 e sonrasinda da tamamen kesmek gerekiyor bebegin ac kalarak gecirecegi yaklasik 8 9 tam saate denk gelecek sekilde ayarlamak gerekiyor bunu da... biz henuz o evreye gecmedik lakin sanirim su sekilde olacak saat 21 beslenmesi 2130 uyku saat 1.30 ve saat 5.00 beslenmesi ilk etapta 5 beslenmesini kesmek... ikinci etapta ise 1.30 beslenmesini de kesip gune saat 6 6.30 7 de baslamasini saglamak seklinde tabi bu 1.5 2 yasa kadar zamana yayili bicimde gerceklesecek... saat 2130 22 civari uyuyan bebegin saat 6.30 7 ye kadar uyumasini saglamak ve gune o sekilde baslatmak gerekiyor... ama gece uykusuna 1930 20 gibi gece uykusuna dalan bir bebekte bu nasil olur bilemiyorum

Uyumadan hemen once beslemiyorum ki uykuyla yemegi bagdastirmasin bu sebeple arasinda enaz 15 dk 20 dk sure oluyor... uyku arasi ogunu alistirma bardagi ile veriyorum ki o da tabi ucunda emzik gibi bir aparati olan birsey... zamanla gece uyku arasi ogunu once 2 den 1 e sonrasinda da tamamen kesmek gerekiyor bebegin ac kalarak gecirecegi yaklasik 8 9 tam saate denk gelecek sekilde ayarlamak gerekiyor bunu da... biz henuz o evreye gecmedik lakin sanirim su sekilde olacak saat 21 beslenmesi 2130 uyku saat 1.30 ve saat 5.00 beslenmesi ilk etapta 5 beslenmesini kesmek... ikinci etapta ise 1.30 beslenmesini de kesip gune saat 6 6.30 7 de baslamasini saglamak seklinde tabi bu 1.5 2 yasa kadar zamana yayili bicimde gerceklesecek... saat 2130 22 civari uyuyan bebegin saat 6.30 7 ye kadar uyumasini saglamak ve gune o sekilde baslatmak gerekiyor... ama gece uykusuna 1930 20 gibi gece uykusuna dalan bir bebekte bu nasil olur bilemiyorum
Peki gece uykusuna nasil daliyor yataginda kendi mi daliyor uykuya. 15 10 dk once emziriyor musnuz.Ben de aslinda artk biberon ile uykuya dalmasini istemiyorum. Biz de 21.00 21.30 gibi uyuyoruz gece 1 kez besleniyor 03.00 gibi sabah da 07 08 gibi uyaniyor. Tabi gece ara ara uyandigi oluyor o zamanlar pispisla uyuyor. Ama ac oldugunda 03.00 civa4i agliyor mam gibi sesler cikariyor.

Peki gece uykusuna nasil daliyor yataginda kendi mi daliyor uykuya. 15 10 dk once emziriyor musnuz.Ben de aslinda artk biberon ile uykuya dalmasini istemiyorum. Biz de 21.00 21.30 gibi uyuyoruz gece 1 kez besleniyor 03.00 gibi sabah da 07 08 gibi uyaniyor. Tabi gece ara ara uyandigi oluyor o zamanlar pispisla uyuyor. Ama ac oldugunda 03.00 civa4i agliyor mam gibi sesler cikariyor.
Hayir cnm az miktar destekle uyuyor cunku ben uyku egitimi vermedim. Destekten kastim kucagima alip ninni soyluyorum ve 10 dk icinde uyuyor... Uyku egitimine kesinlikle karsi degilim sadece maalesef bunu yapacak bir zamani yaratamadim... gece uyandiginda acliktan uyaniyor ben de ona musade vermeden besliyorum boyle olunca gozunu acsa bile tekrar yatagina koyunca uyuyor. Ama sabaha karsi sik uyanmalarimiz oldugu zamanlarda oluyor o zaman da pispis yapiyorum.

Kızlar bu ek gıda işi beni çok yoruyor daha doğrusu yapmaktan değil düşünmekten yoruluyorum ne versem diye.Ispanak 8.ayda veriliyormuş,kereviz.brokoli,karnabahar gaz yapar diye vermiyorum.Siz neler yapiyorsunuz bir günlük rutininiz nasıl kahvaltıya başladınız mı?

Kızlar bu ek gıda işi beni çok yoruyor daha doğrusu yapmaktan değil düşünmekten yoruluyorum ne versem diye.Ispanak 8.ayda veriliyormuş,kereviz.brokoli,karnabahar gaz yapar diye vermiyorum.Siz neler yapiyorsunuz bir günlük rutininiz nasıl kahvaltıya başladınız mı?
Biz başladık kahvaltıya yanlız önce belirtiyim doğa anne sütü almıyor 6.ayda bitti devam sütüne geçtik ağustos 16 doğumlu 7.aydayız kahvaltı olarak bir tam yumurta sarısı labne bebek ekmeği ve devam sütünü karıştırıyorum bir süre sonra tek tek vericem ama şu anda karışım yiyor öğlen yada öğleden sonra sebze veriyorum ben bu zamana kadar havuç yeşil kabak bal kabağı patates kereviz brokoli verdim gaz problemi yaşamadık şu anda taze fasülye veriyorum bal kabağı çok iyi özellikle kabızlıpa iyi geliyor verebilirsin sende gün içinde bir öğün yoğurt yada meyve veriyorum değişiyor aralarda mamada içiyor tabi az yiyor henüz

X