2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

G gunesli gunler canım mrb. Sana yazdıktan sonra o tutmayan 1 lt süt buzdolabındaydı . Onun içine tekrar attık minik taneleri. 2 gün beklettim. Şimdi süzdüm tadı yoğurt suyu gibi. Kıvamıda baya yoğurt gibiydi. Ama üst kısmında hafif iki üç tane beyaz pamukçuk vardı. Onu ayrı süzdüm lavaboya. Diğerinin tadı yoğurt suyu gibi . Şimdi ben kefirleri uyandırmış olduğum için o kefir içilir mi 2 kez yaptım ya aynı sütten. Ay inşallah anlatabilmişimdir hakkını helal et daha önce yapmadım hiç o yüzden endişeliyim

Sebze puresinin içine bir cay kaşığı kadar kuzu eti ekledim sonuç ,çocuğun tüm vücudu kıpkırmızı alerji oldu.

Kizlar bugun et suyu kaynattim beni benden aldi hala kayniyor saat 2 de atesten alacagim... onun disinda yumurta tadimi yaptik bugun :) yumurtanin sarisinin ceyregi... kucuk hanim bayildi nim nim yedi

Blw sayfasında da görüyorum 24 saat kaynatanlar var ilikli kemiği. Neden o kadar uzun süre kaynatılıyor? Çok soru soruyorum kusura bakmayın kızlar.

Bu arada yumurta konusunda aman ha gezen tavuk yumurtasi fln almayin organik alin... kodlari var 0 ile baslayan organik oluyor... gezen tavuk 1 digerleri ise 2 ve 3... en kotu sartkardaki 3 numara koduyla baslayan...

Tr nin önündeki rakam mi oluyor kodları. Ben adana daki bir firmadan getirtiyorum. Çok memnunuz. Şimdi okuyunca kalkıp üstündeki kod a baktım. 0 ile başlıyor ama o mu bilemedim.

Kusura bakma ya kaç gündür misafirim vardı kkya giremedim Üzeri küf mu oldu? Yoğurt gibi olduysa tutmuştur canlanmıştır. Ama küf olduysa o mayayı kullanmasan iyi olur. Sana dmden yazacağım şimdi.

Ben de öyleyim. Tadım yaptırdığım şeyi veriyorum. Ama arada bazen sofrada önceden yediği şeyler varsa bi iki parça gidiyor tabi ağzına :) Et olayına tadım bitince geçeceğim ben.
Büyük kopariyor evet bi ayarı yok malesef:)
Hayırlı olsun ek gıda serüveniniz.

Damliko'nun BLW Günlüğü - Labne

Merhaba sevgili gönül dostları;

Damla ile Blw tam gaz devam ediyor. Temizlik konusu beni bezdiriyor malesef. Ama devam ediyoruz. Ayvayı haşlayıp eline veremedim malesef. Hasladim sonra ezip verdim çünkü yenecek gibi bi hali yoktu. Kasığa koydum kaşığı da eline verdim öyle yedi.

Bugün de labneye başladım. Labneyi çok sevdi. Minik miniminnakk bir kase dolusu yedi :) Yine kaşığın içine koydum dondurma gibi yaladi:)

Kasemin boyutunu ve blw fincanimizi atıyorum görselde. Fincanın cam olması iyi oldu içini görebiliyor. Bugün su içerken ben elimi bıraktım. Kendi tutabiliyor ♡ ama tabi henüz çok erken :) Yine de güzeldi öyle icebilmesi.

Labneyi yoğurt gibi mayaliyorum ben. Yoğurt yerine labne kullanıyorum maya olarak. Aynı mantık. Isterseniz süzme peynir de kullanabilirsiniz. Süzme peyniri ezip sütle açıp yapabilirsiniz. Tülbentte suyunu suzdurun isterseniz ki kasıkta durabilecek kadar kati olsun. Mmmm afiyet olsun.

Eklentiler

• 2018-03-05-15-15-58.jpg
    38,4 KB · Görüntüleme: 63
Arkadaslar biz de 6.ay kontrolumuzden sonra ek gidaya basladik.doktorumuz simdilik tamamen blw yapma ama cok istiyorsan eline ver onun da dedi.
Biz elmayla basladik cam rende rendeleyip.ilk gun pek hoslanmadi.ikinci gun hem cam rende hazirladim hembse buharda pisirdim parmak buyuklugunde.parmak buyuklugundekilerle ilgilenmedi ben de onu tamamen pasifize etmis olmak istemedigim icin kasik verdim eline.bos kasigi cok guzel agzina goturdu dogru sekilde kullandi şok oldum.kendisi tutarken tabaginin icine daldirip biraz elma koydum kasigina onu goturdu agzina hupletti.benim verdigim kasigi cok guzel alamiyor agzina yabamci birsey gibi ya da kullanmayi bilmedigi birsey gibi dilini cikarip yaliyor ama elmayi almiyor; kendi kasigindakini cok guzel agzina alip hic dis olmayan agzibda cigneyip yutuyor.elmanin 3.gununde bu daha iyi oldu.bugun havuca basladik.buharda pisirdim.hem catalla ezdim hem de parmak buyuklugunde onune biraktim.parmak buyuklugundekileri evirdi cevirdi agzina goturdu ama koparma yeme egilimi olmadi.ama yine kasigi eline verdigimde yedi bitirdi.tam daldiramiyor kasigi tabaga sapmalar oluyor:))) ama ben elimdeki ikinci silikon kasikla destekleyip onun kasigini dolduruyorum o hop agzina resmen kasigi somurarak hupletiyor.cigneyip yutuyor.
Simdi tam blw gibi gorunmeyen oglum ozelinde gelisen bu beslenme yonteminde bir hata var mi.kasigi kavradigi surece devam etmeli miyim yoksa hic kasik vermeden parmak buyuklugundeki parcalari agzina goturmesini mi beklemeliyim

Oyy maşallah damlaya. Ben de fincandan veriyorum hep sıvıları. Labne tarfi için çok tşkler deneyeceğim fakat şu kabızlık bi bitseydi

Teşekkür ederiz

Blw sayfasında da görüyorum 24 saat kaynatanlar var ilikli kemiği. Neden o kadar uzun süre kaynatılıyor? Çok soru soruyorum kusura bakmayın kızlar.
Yok cnm ben cok arastirdim 4 farkli dr a 3 farkli beskenme uzmanina ve 1 adet de asciya sordum :) buyukbas kemiginin 8 saat 10 saat arasi kaynatilmasinin yeterli oldugunu soylediler... zaten fokur fokur da kaynamayacak ki besin degeri olmesin... ben 9 saat kaynattim ve artik kemikler iyice yumusamis hatta ayrilmis ve kemiklerin icindeki butun kemik iligi iyice pismisti... yeterli bir sure 8-10 saat

iyi akşamlar anneler. Bebeklerinize brokoli veriyor musunuz bazı kaynaklarda +8 diyor bilemedim. Bir de kerevizi deneyeyininiz var mı.

Bu arada yumurta konusunda aman ha gezen tavuk yumurtasi fln almayin organik alin... kodlari var 0 ile baslayan organik oluyor... gezen tavuk 1 digerleri ise 2 ve 3... en kotu sartkardaki 3 numara koduyla baslayan...
Ya bişey sorucam, gezen tavuk yumurtası almayın demişsin ya neden acaba? Ben de bi arkadaşım köyde yaşıyor ondan alıyorum tumurtaları, ilk defa duydum. Beni bilgilendirirsen sevinirim bu konuda arch2401

Ya bişey sorucam, gezen tavuk yumurtası almayın demişsin ya neden acaba? Ben de bi arkadaşım köyde yaşıyor ondan alıyorum tumurtaları, ilk defa duydum. Beni bilgilendirirsen sevinirim bu konuda arch2401
Cnm gezen tavuk diye satilan ambalajli yumurtalar icin soyledim onu... arkadasindan aldigin gezen tavuk degil organik tavuk yumurtasi gonul rahatligiyla alabilirsin... gezen tavuk geziyor ama gdo lu yem ile besleniyor arada bulursa solucan... ama organiklerde gdo lu yem yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…