2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Kızlar kefir mayalamak için bi yöntem daha varmış kefir ile mayalamak. Hiç denemedim ama bi araştırayım.
Bu arada anneme kalmaya gitmiştim bütün mayalarım küf tutmuş çok üzüldüm. Aslında benim hatam. Mayaladigim kefiri dışarıda unutmusum. :KK43:

Merhaba anneler 7. aya girmemize birkaç gün kaldı. Klasik beslenme ile başlamıştık artık blw ye de geçtim dün elma tadımı yaptık iki dilim elmayı baya bir yedi bir kısmını öğürdü çıkardı, blw işini sevdi keyif aldı. Artık hem klasik hem blw şeklinde ilerleyeceğim. Sizin blw deneyimleriniz bana cesaret verdi.

Damliko'nun BLW Günlüğü -Elma 2

Merhaba Analar;

Dün elma tadımı vardı. Buharda bir güzel yumuşatıp eline verdim. Çok ilginç bir şekilde baya yedi elmayı. Yedikten sonra elmanın tadına bakayım dedim acı gibiydi. Ona rağmen yedi yani. Ama bugün yemedi. Ağzına bile götürmedi. Acaba tok muydu da yemedi diye düşünüyorum :)

Bu arada meyvelere geçebildim sonunda. Elmadan sonra Armut vermeyi düşünüyorum. Acaba pişirmek yerine iyice olgunlastirsam armutu nasıl olur ki?
Pişince bütün vitamini gidiyor.

Evet canm yükleyemedim dün. Bu şekildeydi. Zaten sütte olduğu gibi süt şeklinde kalmış. Acaba sütün içine bu mayaları atıp 3 gün beklesem mi beslenmeleri için ?

Eklentiler

• 20180227_200537-min.jpg
    20180227_200537-min.jpg
    53,5 KB · Görüntüleme: 52
Merhaba hanımlar :KK3: bizimde ek gıda serüvenimiz cumartesi başlayacak 180+6 günlük olacağız. Klasik+blw gitmeyi düşünüyorum şimdilik. Benim sorum günlük sütten yoğurt mayalarken probiyotik mayalar kullanılabilir mi? Birde kaynatıp soğutmaya ihtiyaç var mı

Merhaba hanımlar :KK3: bizimde ek gıda serüvenimiz cumartesi başlayacak 180+6 günlük olacağız. Klasik+blw gitmeyi düşünüyorum şimdilik. Benim sorum günlük sütten yoğurt mayalarken probiyotik mayalar kullanılabilir mi? Birde kaynatıp soğutmaya ihtiyaç var mı
Merhaba :KK25:
Günlük sütten yoğurt probiyotik mayayla mayalanabilir. Günlük sütler zaten pastörize olduğu için kaynatmanıza gerek yok. :) ama naçizane tavsiyem klasik de besleseniz sebze meyve süt ürünleri sıralamasına ve 3 gün kuralına uymanız :KK37:

Merhaba :KK25:
Günlük sütten yoğurt probiyotik mayayla mayalanabilir. Günlük sütler zaten pastörize olduğu için kaynatmanıza gerek yok. :) ama naçizane tavsiyem klasik de besleseniz sebze meyve süt ürünleri sıralamasına ve 3 gün kuralına uymanız :KK37:
Teşekkür ederim :KK200: dediğiniz gibi o sıralamaya giderim büyük ihtimalle ama elim yatkınlaşsın diye kendimize mayalamkla başlıcam Hoppa

denizege34 denizege34 cnm kerevize yeşil ışık yandi :) bugun dr kontrolumuz vardi 6. Aydan sonra rahatlikla verilebilecegini ancak cok cok alerjik bunyeli bebeklere 9. Ayda verdiklerini soyledi. Senin yavrun da alerjik bir bebek degil diye biliyorum yani verebilirsin

Damliko'nun BLW Günlüğü -Elma 2

Merhaba Analar;

Dün elma tadımı vardı. Buharda bir güzel yumuşatıp eline verdim. Çok ilginç bir şekilde baya yedi elmayı. Yedikten sonra elmanın tadına bakayım dedim acı gibiydi. Ona rağmen yedi yani. Ama bugün yemedi. Ağzına bile götürmedi. Acaba tok muydu da yemedi diye düşünüyorum :)

Bu arada meyvelere geçebildim sonunda. Elmadan sonra Armut vermeyi düşünüyorum. Acaba pişirmek yerine iyice olgunlastirsam armutu nasıl olur ki?
Pişince bütün vitamini gidiyor.

Buharda haşlayınca da vitamini gidermi ki? Armut elmadan daha sulu bir meyve belki daha çabuk yumuşar buharda.

denizege34 denizege34 cnm kerevize yeşil ışık yandi :) bugun dr kontrolumuz vardi 6. Aydan sonra rahatlikla verilebilecegini ancak cok cok alerjik bunyeli bebeklere 9. Ayda verdiklerini soyledi. Senin yavrun da alerjik bir bebek degil diye biliyorum yani verebilirsin

Ayy iğrenç bir yoğurt tadımından çıktık acaba kerevize nasıl tepki gösterir :KK70: bütün yoğurtları tukurdü benim sıpacik:))
Kerevizi de sonlara atarak listeye alayım. Zaten 7. Ay kontrolümüz gelecek. Biz hala adam akıllı bir armut yedik:)) püskürmeden yani:)

Bu arada daha önce tadım yaptıklarınızı yavaş yavaş ekliyormusunuz gün içersine. Ben hala sadece tadım yaptırıyorum. Yani bir şey yediği yok. Bir de et suyu veya et ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz ya da verdiniz mi?

Herkese merhabalar :KK24: bizde bugün havuç ile bismillah dedik ek gıdaya. Yaşadığımız yerde sebzeler pek kolay pişmiyor bu yüzden yarın saat buharda pişirmek zorunda kaldım. Eline aldığı havuçlar kaygan yapıda olunca bi tuhaf geldi önce sonra ağzına götürmeye başladı. Çok uzun bırakmadığım halde çok altından tuttuğu için büyük büyük kopardı bazılarını eveleyip geveleyip yuttu bazılarının suyu emdikten sonra çıkardı. Ravzanur için sanırım başarılı bir ilk gündü ama benim kalp atışlarım tavan yaptı sanırım :KK200: sizin bebelerinde büyük parça kopardığı oluyor mu

Herkese merhabalar :KK24: bizde bugün havuç ile bismillah dedik ek gıdaya. Yaşadığımız yerde sebzeler pek kolay pişmiyor bu yüzden yarın saat buharda pişirmek zorunda kaldım. Eline aldığı havuçlar kaygan yapıda olunca bi tuhaf geldi önce sonra ağzına götürmeye başladı. Çok uzun bırakmadığım halde çok altından tuttuğu için büyük büyük kopardı bazılarını eveleyip geveleyip yuttu bazılarının suyu emdikten sonra çıkardı. Ravzanur için sanırım başarılı bir ilk gündü ama benim kalp atışlarım tavan yaptı sanırım :KK200: sizin bebelerinde büyük parça kopardığı oluyor mu
Hadi hayırlı olsun bol iştahlı günleri olsun :)
Ben de hala aynıyım kalp atışlarım hızlanıyor ama müdahele etmiyorum kendisi yutuyor. Bide o yutarken ki cuuk sesiii :KK200: aşığım resmen o sese:KK36:

Hadi hayırlı olsun bol iştahlı günleri olsun :)
Ben de hala aynıyım kalp atışlarım hızlanıyor ama müdahele etmiyorum kendisi yutuyor. Bide o yutarken ki cuuk sesiii :KK200: aşığım resmen o sese:KK36:
Teşekkür ederiz :KK200: hepimizin bebeleri bol iştahlı olsun inşallah :dua: yutkununca kendisinin şaşırması çok hoşuma gitti benimde bide tadını beğenmedi yüzünü buruştura buruştura tekrar tekrar götürdü ağzına :KK68:

Ayy iğrenç bir yoğurt tadımından çıktık acaba kerevize nasıl tepki gösterir :KK70: bütün yoğurtları tukurdü benim sıpacik:))
Kerevizi de sonlara atarak listeye alayım. Zaten 7. Ay kontrolümüz gelecek. Biz hala adam akıllı bir armut yedik:)) püskürmeden yani:)
Armuta bayiliyorlar ya...

Herkese merhabalar :KK24: bizde bugün havuç ile bismillah dedik ek gıdaya. Yaşadığımız yerde sebzeler pek kolay pişmiyor bu yüzden yarın saat buharda pişirmek zorunda kaldım. Eline aldığı havuçlar kaygan yapıda olunca bi tuhaf geldi önce sonra ağzına götürmeye başladı. Çok uzun bırakmadığım halde çok altından tuttuğu için büyük büyük kopardı bazılarını eveleyip geveleyip yuttu bazılarının suyu emdikten sonra çıkardı. Ravzanur için sanırım başarılı bir ilk gündü ama benim kalp atışlaraım tavan yaptı sanırım :KK200: sizin bebelerinde büyük parça kopardığı oluyor mu
Evt cnm koparabiliyorlar ama cikartiyorlar... tabi basinda durmak lazim

Bu arada daha önce tadım yaptıklarınızı yavaş yavaş ekliyormusunuz gün içersine. Ben hala sadece tadım yaptırıyorum. Yani bir şey yediği yok. Bir de et suyu veya et ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz ya da verdiniz mi?
Cnm tadimlar bitince ogunlere gececegiz o zaman ilk 1 ay et suyu.. yani kemik suyuna corba- sebze corbasi seklinde... sonraki ay da icine et didikleyerek...

X