- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.512
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
MerhabaMerhaba hanımlar bizimde ek gıda serüvenimiz cumartesi başlayacak 180+6 günlük olacağız. Klasik+blw gitmeyi düşünüyorum şimdilik. Benim sorum günlük sütten yoğurt mayalarken probiyotik mayalar kullanılabilir mi? Birde kaynatıp soğutmaya ihtiyaç var mı
Teşekkür ederim dediğiniz gibi o sıralamaya giderim büyük ihtimalle ama elim yatkınlaşsın diye kendimize mayalamkla başlıcamMerhaba
Günlük sütten yoğurt probiyotik mayayla mayalanabilir. Günlük sütler zaten pastörize olduğu için kaynatmanıza gerek yok. :) ama naçizane tavsiyem klasik de besleseniz sebze meyve süt ürünleri sıralamasına ve 3 gün kuralına uymanız
Biz de yarin armut tadiminin sonuna gelmis olacagiz... hic keyfim yok topikten bir arkadasimizin bebegi acilde ve teshis konamadi... Allah acil sifalar versin
Damliko'nun BLW Günlüğü -Elma 2
Merhaba Analar;
Dün elma tadımı vardı. Buharda bir güzel yumuşatıp eline verdim. Çok ilginç bir şekilde baya yedi elmayı. Yedikten sonra elmanın tadına bakayım dedim acı gibiydi. Ona rağmen yedi yani. Ama bugün yemedi. Ağzına bile götürmedi. Acaba tok muydu da yemedi diye düşünüyorum :)
Bu arada meyvelere geçebildim sonunda. Elmadan sonra Armut vermeyi düşünüyorum. Acaba pişirmek yerine iyice olgunlastirsam armutu nasıl olur ki?
Pişince bütün vitamini gidiyor.
denizege34 cnm kerevize yeşil ışık yandi :) bugun dr kontrolumuz vardi 6. Aydan sonra rahatlikla verilebilecegini ancak cok cok alerjik bunyeli bebeklere 9. Ayda verdiklerini soyledi. Senin yavrun da alerjik bir bebek degil diye biliyorum yani verebilirsin
Hadi hayırlı olsun bol iştahlı günleri olsun :)Herkese merhabalar bizde bugün havuç ile bismillah dedik ek gıdaya. Yaşadığımız yerde sebzeler pek kolay pişmiyor bu yüzden yarın saat buharda pişirmek zorunda kaldım. Eline aldığı havuçlar kaygan yapıda olunca bi tuhaf geldi önce sonra ağzına götürmeye başladı. Çok uzun bırakmadığım halde çok altından tuttuğu için büyük büyük kopardı bazılarını eveleyip geveleyip yuttu bazılarının suyu emdikten sonra çıkardı. Ravzanur için sanırım başarılı bir ilk gündü ama benim kalp atışlarım tavan yaptı sanırım sizin bebelerinde büyük parça kopardığı oluyor mu
Teşekkür ederiz hepimizin bebeleri bol iştahlı olsun inşallah yutkununca kendisinin şaşırması çok hoşuma gitti benimde bide tadını beğenmedi yüzünü buruştura buruştura tekrar tekrar götürdü ağzınaHadi hayırlı olsun bol iştahlı günleri olsun :)
Ben de hala aynıyım kalp atışlarım hızlanıyor ama müdahele etmiyorum kendisi yutuyor. Bide o yutarken ki cuuk sesiii aşığım resmen o sese
Armuta bayiliyorlar ya...Ayy iğrenç bir yoğurt tadımından çıktık acaba kerevize nasıl tepki gösterir bütün yoğurtları tukurdü benim sıpacik:))
Kerevizi de sonlara atarak listeye alayım. Zaten 7. Ay kontrolümüz gelecek. Biz hala adam akıllı bir armut yedik:)) püskürmeden yani:)
Evt cnm koparabiliyorlar ama cikartiyorlar... tabi basinda durmak lazimHerkese merhabalar bizde bugün havuç ile bismillah dedik ek gıdaya. Yaşadığımız yerde sebzeler pek kolay pişmiyor bu yüzden yarın saat buharda pişirmek zorunda kaldım. Eline aldığı havuçlar kaygan yapıda olunca bi tuhaf geldi önce sonra ağzına götürmeye başladı. Çok uzun bırakmadığım halde çok altından tuttuğu için büyük büyük kopardı bazılarını eveleyip geveleyip yuttu bazılarının suyu emdikten sonra çıkardı. Ravzanur için sanırım başarılı bir ilk gündü ama benim kalp atışlaraım tavan yaptı sanırım sizin bebelerinde büyük parça kopardığı oluyor mu
Cnm tadimlar bitince ogunlere gececegiz o zaman ilk 1 ay et suyu.. yani kemik suyuna corba- sebze corbasi seklinde... sonraki ay da icine et didikleyerek...Bu arada daha önce tadım yaptıklarınızı yavaş yavaş ekliyormusunuz gün içersine. Ben hala sadece tadım yaptırıyorum. Yani bir şey yediği yok. Bir de et suyu veya et ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz ya da verdiniz mi?
Aslında çok soğukkanlıyımdır ama bu ek gıda beni benden alıyor. Umarım her birimiz bir önceki günden daha güzel ilerlerizEvt cnm koparabiliyorlar ama cikartiyorlar... tabi basinda durmak lazim
Olur cnm merak etme gun gun buyuyorlar ve kabiliyetleri de katlaniyor.Aslında çok soğukkanlıyımdır ama bu ek gıda beni benden alıyor. Umarım her birimiz bir önceki günden daha güzel ilerleriz