2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Yoğurt Mayalamak

Malumunuz; yoğurt bebek beslenmesinin direği. Çoğu doktor 6. ayda ek gıdaya yoğurtla başlatıyor hatta. Hem ıçindeki vitaminler ve kalsiyum bakımından hem de probiyotik kaynağı olması bakımından çok değerli bir ek gıda kendileri.

Ben de mayaladigim yoğurdun tarifini vereyim dedim.

Malzemeler
1 lt günlük süt
(Sok marketten alıyorum genelde)
1 kaşık kadar mayalik yoğurt
Cam kap

Yapılış
Öncelikle mayalık yoğurdu çıkarın isinsin
Fırını 50 derecede 2-3 dakika çalıştırın
Daha sonra günlük sutu ısıtın
Küçük parmağımızı 7-8 saniye daldirdigimizda elimizi yakmayacak
Isittigimiz sütten mayalık yoğurdun Üzerine bir kaç kaşık alıp karıştırın
Karışımı sütün içine dökün ve karıştırın
Ağzı açık bir şekilde fırına koyun, fırının kapağını kapatın
6 saat beklesin
Çıkarıp dolaba atin ağzı açık bir şekilde
Yoğurdunuz hazır ve taş gibi :)

Bebelere afiyet ola

O v
Evt 9. Ay diye ben de duydum birilerinden ancak ne sebeple yasak oldugunu bilmiyorum. Diger herseyin bir mantigi varken kereviz ve yer elmasinin 9. Ay olmasinin mantigini anlayamadim. Genis capli bir arastitma yapayim konuyla ilgili buraya da yazayim
O vakit Arastirma sonuclarini merakla takipteyim. Eger bir mantigi yoksa ben de verecegm simdiden.

Dün kefir yaptım Migros’tan aldım danem maya sanırım 10 tl 3 paket var içinde bir paketi 1 lt süte kullanılıyor ama tek kullanımlık bu büyüyen değil yaptım güzel oldu hazır satılandan farkı yok dün akşam çeyrek fincan kadar içti sevdi de ama daha fazla istemedi bide bu sabah biraz içti kendi bırakıyor içmeyi yetti demek ki ama bağırsakları bayağı harekete geçirdi patates arkasına çok iyi olur gece de sabahta baysğo kaka yaptı
Dün biraz da pancar verdim Migros’ta haşlanmış var ondan almıştım az bişey yedi blw usulü takip edemedim ne kadarını yedi ama sabah bqyağı vardı bezinde çok sevmese de yedi mi yedi :)

Haşlayıp mı verdin elmayı? Ben bir gün haşlanmış yaptın kızım pek sevmedi tadını ertesi gün am reddeden geçirdim öyle daha iyi yedi

Ben de bugün yoğurt verdim fincanla , baştan yüzünü buruştursa da tekrar ağzını götürdü fincana, sonra ağzını açmamaya başladı, ilk gün bu kadar yeter diye bıraktım ben de, 1yemek kaşığı ancak yemiştir , yarın yoğurda devam

Canim cvp yazmistim ama bu cvbim uykuyla ilgili olacak. Sık uyanmasinin nedeni yorgun uyuyor olmasi olabilir. Internette pinar sibirsky nin videolari var bir göz at istersen

Haşlayıp mı verdin elmayı? Ben bir gün haşlanmış yaptın kızım pek sevmedi tadını ertesi gün am reddeden geçirdim öyle daha iyi yedi
Meyveleri haşlamak bana pek mantıklı gelmiyor ya vitamini gider diye düşünüyorum biz çiğ yiyoruz sonuçta rendelemek daha mantıklı geldi bana blw olmuyor ama içime sinmez haşlayıp vermekte

Bugün sütüm çok azaldı kızım huysuzlandı ağladı açlıktan 1saat önce yine yoğurt teklif ettim daha iştahlı yedi bu defa, biraz da yemiş oldu

Evet bende ona şaşırıyorum, toplasan bir mama kaşığı yemiyor bizimki ama etkiliyor. Patatesi ikinci verişimde bende zeytinyag eklemiştim ama bizde ise yaramadı

Bir parça haşlayıp sebze meyve filesine koydum, geri kalanı rendeledim. Filenin sapıyla dişini kasimaktan filedekine sıra gelmedi:)) rendeledigimi de çok yemedi yarın daha iyi bir performans bekliyorum:)

Canim cvp yazmistim ama bu cvbim uykuyla ilgili olacak. Sık uyanmasinin nedeni yorgun uyuyor olmasi olabilir. Internette pinar sibirsky nin videolari var bir göz at istersen

Izliyorum canım, gündüz uyanıklık sürelerine dikkat ediyorum. 3- 3,5 saat uyuyor toplamda. Bu gece 10 dk da uykuya geçti ama yine ağlayarak uyandi ve uykuya geçemedi sonrasında. Bu sefer eşim biraz vakit geçirdi loş ortamda, sonra yatağında kendi uyudu yine. Yattıktan 1 saat sonra kalkma olayınıda 3 gündür yapıyor. Her gün yeni bir şey çıkarıyor resmen.

Dişler geliyor olabilir mi? Ya da kati gida ya gecisten oturu mu yapio acaba

G gunesli gunler yogurt paylaşimın superdi senden bir de kefir icin paylaşım bekliyoruz
Teşekkürler:) Aslında kefir daha basit.

Hemen anlatayım;

Kefir Yapimi:
1 kg süt
1 tatlı kaşığı kadar maya
(Mayayı migros ya da blw marketimden alabilirsin. Kendi siteleri de var. Kefir Danem. Ya da bir tanidiginizdan isteyebilirsiniz. Facebookta Kefir Kardeşliği Grubu da kefir mayası temin ediyor, oraya da bakabilirsiniz)

Çiğ sütü kaynatıp soğutuyoruz tamamen ya da günlük sütü de kullanabilirsiniz soğuk halde (Ben genelde dolaptan çıkarıp kullaniyorum)
Cam bir siseye sutumuzu koyup kefirleri içine atıyoruz
Ağzını kapatmayın, peçete ile örtün
Karanlık bir yere koyuyoruz evin içinde (bir dolap gibi)
Evin sıcaklığına bağlı olarak 2 gün sonra alıyoruz dolaptan
Kıvamı yoğurt gibi oluyor mayalanan kefirin
Suzmek için plastik süzgeç kullanıyoruz (kefirlerin kesinlikle metal ile temas etmemesi gerekiyor) un eleği mesela
Yoğurt kıvamlı olduğu için süzmesi zor olabilir vura vura sallaya sallaya suzuyoruz
Kefir taneleri suzgecin üzerinde kalıyor
Bu taneleri tahta ya da plastik bir kaşık yardımı ile toparlayıp su ile doldurdugumuz cam sisemize koyuyoruz ve bu şekilde dolapta 2 gün boyunca saklayabiliyoruz.
2 günde 1 suyunu değiştiriyoruz
Yok eğer sürekli mayaliyorsaniz zaten tekrar sute koyup mayalayabilirsiniz

Kefir Bakımı
Kefirlere elle dokunmayın
Deterjandan arınmış olsun kullandığınız gereçler
Mutfak tezgahına dahi düşse o kefir tanesini kullanmayın (ben hemen agzima atıyorum:) )
Daima cam, plastik, tahta gereçler kullanın
Mayalamadiginiz kefiri suda bekletiyirsaniz suyunu 2 günde 1 değişin
Mayanızı çok sık yıkamayın 2 haftada bir yeter
Havuz yöntemi ile yıkayın
Yanı temiz içme suyunu bi kaba koyup mayaları eleğin içinde çalkalayarak kaymaktan arındırın
Sıcaktan uzak tutun

Bugün Damla 6 ay aşısını vuruldu. Tadım yaptırmak istemiyorum hiç. Patatesin de son günüydü ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…