- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.512
Bugün Damla 6 ay aşısını vuruldu. Tadım yaptırmak istemiyorum hiç. Patatesin de son günüydü ama...
Şimdilik bir şey yok gibi ama bakalım inşallahatessiz atlatin insallah.
Damliko'nun BLW Günlüğü - Patates 3
Tadim yaptı bugün de durumu iyi olduğu için ara vermeyeyim dedim. Sizde de aynı durum var mı bilmiyorum ama patatesler yuzune carpip kırılıyor, zavallı yumurgunu ağzına sokuyor. Gerci 2 kere buyuk parça yedi. Damağına yapışıyor patates, öğürüyor:)
Ama ilk günkü stresi yaşamıyorum artık. Bi de patates pure oluyor zaten yavrumun ağzında.
Devam ediyorum ama sanki hiç basaramayacakmis gibi geliyor. Tabi ki doğru değil ama işte insan öyle hissediyor.
Aşinız hayirli olsun cnm gun gun buyuyorlar iste...Bugün Damla 6 ay aşısını vuruldu. Tadım yaptırmak istemiyorum hiç. Patatesin de son günüydü ama...
Evt dikkat ettimde islatiyorlar yutmadan once akilli bidiklarDamliko'nun BLW Günlüğü - Patates 3
Tadim yaptı bugün de durumu iyi olduğu için ara vermeyeyim dedim. Sizde de aynı durum var mı bilmiyorum ama patatesler yuzune carpip kırılıyor, zavallı yumurgunu ağzına sokuyor. Gerci 2 kere buyuk parça yedi. Damağına yapışıyor patates, öğürüyor:)
Ama ilk günkü stresi yaşamıyorum artık. Bi de patates pure oluyor zaten yavrumun ağzında.
Devam ediyorum ama sanki hiç basaramayacakmis gibi geliyor. Tabi ki doğru değil ama işte insan öyle hissediyor.
ara ver cnm olmaz diye birsey yok tadimlarin sonunda tekrar dene cnm ayni sonuc olursa dr a danisirsin durumukızlar elma pişik yapar mı.? İki gündür oğlumun popiş kızardı bayağ. Portakal limon mandalina gibi şeylerin yaptığını söyledi doktorumuz ama elmanın yapmaması lazım sanki
Evet biraz fazla hasliyorum elimde değil:)Bence başarıyor annesikendi alıp ağzına götürmesi yemeye çalışması bile biri başarı bence. Belki patatesler biraz yumuşak gelmiştir damliko ya.
Elma da aslında biraz asidik yapmış olabilme ihtimali var. Biraz ara ver istersen düzelene kadar. Tekrar denersin sonra.kızlar elma pişik yapar mı.? İki gündür oğlumun popiş kızardı bayağ. Portakal limon mandalina gibi şeylerin yaptığını söyledi doktorumuz ama elmanın yapmaması lazım sanki
Teşekkür ederiz :)Aşinız hayirli olsun cnm gun gun buyuyorlar iste...
Hayatta kalma güdüsü işte :)Evt dikkat ettimde islatiyorlar yutmadan once akilli bidiklar
Ben bu konuyu takibe almistim ama girmeyi unutmusum kafa kalmadi kiEvet bende ona şaşırıyorum, toplasan bir mama kaşığı yemiyor bizimki ama etkiliyor. Patatesi ikinci verişimde bende zeytinyag eklemiştim ama bizde ise yaramadı
Bana da az geliyor herkes menü verirken, yöntemi sorguluyorum. Aslında benim için kendi kendine yiyebilme kazanımı çok aşırı önemli değil. Çünkü cevremde klasik de başlasa bebekler genelde 2 yaşında filan kendi yemeye alışmış oluyorlar. Abartılacak kadar kötü bi durum gormedim. Ama şunu fark ediyorum motor gelişimine inanılmaz katkısı var ve aynı şekilde zeka gelişimine de olacağını düşünüyorum. O yüzden Blw sıcak geliyor bana.Bu bir Ek gida itirafidir :) Hala birseyleri sadece tadiyoruz kase dolusu yemiyoruz tadimlarin buyuk bir cogunlugu mideye gitmiyor... bu ek gida baslangici gercekten anneyi yoran birsey... forumda bazen insanlar soruyor yemedi normal mi diye normal oldugunu bilsem de bazen ben de acaba bu kadari yeterli miydi diye sormadan edemiyorum kendime...
Evt cnm ben de oyle dusunuyorum ayrica blw nin aslinda sorumluluk duygusu da verebilecek bir yontem oldugu kanaatindeyim. Sonucta kendi kendine yetebilen bir birey yetistirmek her annenin hayalidir.Bana da az geliyor herkes menü verirken, yöntemi sorguluyorum. Aslında benim için kendi kendine yiyebilme kazanımı çok aşırı önemli değil. Çünkü cevremde klasik de başlasa bebekler genelde 2 yaşında filan kendi yemeye alışmış oluyorlar. Abartılacak kadar kötü bi durum gormedim. Ama şunu fark ediyorum motor gelişimine inanılmaz katkısı var ve aynı şekilde zeka gelişimine de olacağını düşünüyorum. O yüzden Blw sıcak geliyor bana.
Süt ılık olmasın mümkünse soğuk olsun yani oda sıcaklığı filan. Yoksa mayalara zarar veriyor sıcaklık. Evet şişedeki tüm mayayı at sute ama kavanozu kapatma, tülbent ya da peçete ört ağzına. Hava alsın yani mayalanırken. 24 saat karanlıkta beklet. Yoğurt kıvamına gelmeli. Ama ev sıcaksa 24 saatte ekşiyebilir. Tatlı olması için biraz daha az bekleyebilirsin 18 saat gibi filan. Onu artık kendin ayarlamalısın tadına göre. Estağfirullah:)G gunesli gunler
CAnım mrb. Bugün aktardan canlı kefir mayası aldım. Sütü kaynatıyorum ılımaya bırakıyorum ya kaç derecedeyken mayaları atmalıyım içine? Birde şişedeki tüm mayaları atıyorum spnra kapağını kapatıp karanlıkta 24 saat bekletiyorum değil mi ? Biraz fazla oldu sorum kusura bakma ilk defa deniycemde
Evet kesinlikle psikolojik kazanımları da var.Evt cnm ben de oyle dusunuyorum ayrica blw nin aslinda sorumluluk duygusu da verebilecek bir yontem oldugu kanaatindeyim. Sonucta kendi kendine yetebilen bir birey yetistirmek her annenin hayalidir.
Tamam canm deniycem inş tşk ederim tekrar.Süt ılık olmasın mümkünse soğuk olsun yani oda sıcaklığı filan. Yoksa mayalara zarar veriyor sıcaklık. Evet şişedeki tüm mayayı at sute ama kavanozu kapatma, tülbent ya da peçete ört ağzına. Hava alsın yani mayalanırken. 24 saat karanlıkta beklet. Yoğurt kıvamına gelmeli. Ama ev sıcaksa 24 saatte ekşiyebilir. Tatlı olması için biraz daha az bekleyebilirsin 18 saat gibi filan. Onu artık kendin ayarlamalısın tadına göre. Estağfirullah:)