- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.351
Canım yumurta tadımını yaptıktan sonra pırasalı omlet şeklinde yapıyorlar henüz yunurtaya geçmedik biz. Ayrıca ıspanak şu an önerilmiyor bildiğim kadarıyla içindeki maddeden dolayı.Kızlar selam,
Blw maceralarınızı ilgiyle takip ediyorum. :) Ben tadımlara klasik başladım. Ege son 2 gündür kaşıkla verdiğim havucu elini ağzına sokarak geri çıkarıyor, tükürüyor. Acaba sorun havuçta mı bilmiyorum. Yarın patates denicem. Sonuçta patates bu, sevilmez mi :))
Bu akşam Ege’ye yoğurdu eşimin yedirmesini rica ettim. Mutfağa geldim bi baktım Ege’nin elinde kaşık, ağzı yüzü yoğurt:) Eşim Blw’ci çıktı. :) Gayet de güzel kaşığa saldırıyor, ağzına götürüyor falan nedense şaşırdım :) sanırım Blw’ye biraz şans verebilirim.
Bu arada yarın semt pazarına sebze alışverişine çıkıcam. Patates, havuç ve balkabağı dışında sebze tavsiyelerinizi alabilirim. :) Pırasa ve ıspanağı klasik yöntemle nasıl yedirebilirim? Tavsiyelere açığım. İyi geceler:)
Aynen bizimki de kaşıktaki yoğurt bitince huysuzlanıyor. Daha fazla istiyor. Yoğurdu çok sevdi. Bir tek yoğurdu sevdi zaten :))Canım yumurta tadımını yaptıktan sonra pırasalı omlet şeklidçnde yapıyorlar henüz yunurtaya geçmedik biz. Ayrıca ıspanak şu an önerilmiyor bildiğim kadarıyla içindeki maddeden dolayı.
Yoğurdu bizimkide kendi yemeyi çok seviyor . Gerçekten ver eline kaşığı hem eğlensin hem yesin. Kaşıktaki bitince mızırdanmalar başlar
Pütürlü değil ya zahmetsiz diye heralde :)Aynen bizimki de kaşıktaki yoğurt bitince huysuzlanıyor. Daha fazla istiyor. Yoğurdu çok sevdi. Bir tek yoğurdu sevdi zaten :))
Aynen emiyor gibi yiyor zaten :) kolay geldi beyefendiye :)Pütürlü değil ya zahmetsiz diye heralde :)
Zaten evde yok yarın boş geçecek sanırım :)) Gaz yapsa da çıkarıyorlar ya ondan dert etmiyorum. Etmeli miyim acaba ?Brokoli yi biraz daha ertele bence canım aşırı gaz yaptı oğluma.Ha çok sevdi o ayrı. Bizimki yedi kemirdi en son elinden aldım gaz yapmasn diye.
Babasıda kızdı,niye alıyorsun yiyor çocuğum ne güzel diye. Ki kendisi nefret eder brokoliden,bende bayılırım. Brokoli tadımından sonra hadi sana arkadaş çıktı deyip duruyor.
Selam :)Kızlar selam,
Blw maceralarınızı ilgiyle takip ediyorum. :) Ben tadımlara klasik başladım. Ege son 2 gündür kaşıkla verdiğim havucu elini ağzına sokarak geri çıkarıyor, tükürüyor. Acaba sorun havuçta mı bilmiyorum. Yarın patates denicem. Sonuçta patates bu, sevilmez mi :))
Bu akşam Ege’ye yoğurdu eşimin yedirmesini rica ettim. Mutfağa geldim bi baktım Ege’nin elinde kaşık, ağzı yüzü yoğurt:) Eşim Blw’ci çıktı. :) Gayet de güzel kaşığa saldırıyor, ağzına götürüyor falan nedense şaşırdım :) sanırım Blw’ye biraz şans verebilirim.
Bu arada yarın semt pazarına sebze alışverişine çıkıcam. Patates, havuç ve balkabağı dışında sebze tavsiyelerinizi alabilirim. :) Pırasa ve ıspanağı klasik yöntemle nasıl yedirebilirim? Tavsiyelere açığım. İyi geceler:)
Evet aslında bazı doktorlar eti hemen başlatıyorlar. Ama blwde çok zor tattırmak eti. Biraz daha süre vereyim bence.Canım bana doktor 10-15 gün içinde ceviz büyüklüğünde kıyma verebilirsin dedi. Ben bir 20 gün sonra falan vermeyi düşünüyorum. Bir de et suyu hazırlıcam ben.
Ben bir pre annesi olarak cesaret ettiysem ve irem basarili olduysa eminim sizin bebeniz de basarili olacaktir. Tabi yaninizda biri olsun. Pure ler daha cok bogaza kaciyor diye duydum ben bunu dilleriyle itiyorlar. Iciniz nasil rahat ediyorsa devam edin ama blw yi de muhakkak deneyinAslında çok istiyorum ama eşim destek olmuyor. Beni de korkuttu. Bugün patatesi püre yaptım bir dilimi de ayırdım önüne koydum, sonra macera arama yalnız başına dedim geri aldim
şu meyve sebze filelerinden aldık onlarla bir süre kendimi tatmin edicem sanirim:))
En etkili yol blendirdan gecirmek canim zira pirasayi ben de o usulle verecegim cunku diş yok koparmasi imkansiz bir sebze :)Kızlar selam,
cok guzel gidiyo iremcik masallah. Simdi biz taza patates verebiliyor muyuz? Illa tatli patates olmak zorunda mi? Veya evdekini veremiyor muyumKizlar bugun pazardan taze patates ( ki ben bunun bebek patatesi yani tatli patates oldugunu saniyordum ki bir arkadasim tarafindan uyarildim ) avokado kereviz aldim tadimlar icin... asagida aldigim patatesi ve tatli patatesin gorselini sizinle paylasacagim...
Balkabagi 1. Gun...
Irem balkabaklarinin hepsiyle haşir nesir oldu bayagi yedi...
Balkabagi 2. Gun...
Elini bile sürmedi hatta agzina gotursun diye eline tutturduklarimi da yere atti...
Balkabagi 3. Gun...
Kesinlikle elini surmedi simdilik hosuna gitmedigini varsayiyorum oysaki tatlari cok guzeldi.
Balkabagi beni hayal kirikligina ugratti halbuki cok severek yiyecegini dusunmustumonumuzdeki gunlerde yani ogunlere gectigimizde farkli cesitlerle onune tekrar getirecegim bakalim ne olacak?
Şartlara ayak uydurmak zor :)Kızlar bugün pirinç tadımı yapıyoruz. Liste biraz karıştı. Anneme geldim. Ninesi çorba icirecekmis
Başlığı Damla'nın Blwmsi Günlüğü olarak degismemiz gerekecek sanırım.
Şartlar bize uymuyor biz onlara uyuyoruz:))Şartlara ayak uydurmak zor :)
Ek gıda ile tanışırken böyle şeyler olabiliyor diye biliyorum.Merhaba guzel anneler. Biz blw maceramizda 5 gunu geride biraktik. Ilk 2 gun balkabagi yaptim. Yedi guzelce. Ama geceleri cildirdi. Uykuya gecemiyodu. Bende 3. Gun yogurt verdim. Yine uyku sikintisi cektik ama daha az. 4. Gun bisey veremedim pek zamanim olmadi. Dun yine yogurt verdim. Gece nispeten iyiydi. Ama uyku duzeni diye bisey kalmadi. Ek gida boyle seyler yaparmi ya. 2 hafta sonra ise baslayacagim. Herseyi rayina oturttum derken uykumuz felc oldu
Nasıl yapcaksn peki çorba mı?Şartlar bize uymuyor biz onlara uyuyoruz:))
Ama cildirmanin esigine geldim ben ya. Bide bakici arayisindayim bu ara. Anlastigim kisi mirin kirin edince basa geri donduk. Haftaya deneme suresine baslayacaktik benimle birlikte. Off ya bu insanlara muhtac olmak ne kadar kotu biseyEk gıda ile tanışırken böyle şeyler olabiliyor diye biliyorum.
Şimdi havuç ve pirinci haşladım suyunu çektirdim biraz zeytinyağı ile açıp ezeceğim. Kaşığa koyup eline verince ağzına götürüyor. O şekilde yedirmeyi düşünüyorum.Nasıl yapcaksn peki çorba mı?
Ay çok zor bir durum ya gerçekten. Allah iyi insanlarla karşılaştırdık inşallah minik yavruyu. Hayırlısı olmuş bence mirin kirin edenle devam etmek de zor olurdu. Huyunu başta göstermiş.Ama cildirmanin esigine geldim ben ya. Bide bakici arayisindayim bu ara. Anlastigim kisi mirin kirin edince basa geri donduk. Haftaya deneme suresine baslayacaktik benimle birlikte. Off ya bu insanlara muhtac olmak ne kadar kotu bisey
Ben bir pre annesi olarak cesaret ettiysem ve irem basarili olduysa eminim sizin bebeniz de basarili olacaktir. Tabi yaninizda biri olsun. Pure ler daha cok bogaza kaciyor diye duydum ben bunu dilleriyle itiyorlar. Iciniz nasil rahat ediyorsa devam edin ama blw yi de muhakkak deneyin