bizde 1 yaşındayız şuan neredeyse herşeyi yiyorlar, çoğunlukla geceleri bazen de gündüz emiyorlar. Biz ek gıdaya ilk 6,5 aylıkken anne sütünden yoğurtla başladık şuan yeme konusunda pek sorunumuz yok. Kahvaltı da dönüşümlü olarak kuymak, omlet, keçi sütünden bademli muhallebi, bebek keki-bebek reçeli, nadir olarak tahin pekmez veriyorum. Ekmeği de az vermeye çalışıyorum ama baya seviyorlar gerçekten, hiç tatlı vermiyorum bu arada, pekmezi dahi çok nadir kullanıyorum. 3 yaşına kadar çocukların damak tadı oturuyormuş o yüzden damak tatlarının tatlı lehine oluşmaması önemli , aksi halde tatlı yerine meyveyi hiç tercih etmiyorlar mesela hep beyaz şekerli şerbetli tatlıyı biliyorlar. Bir de ben hiç bulamaç tarzı karışım yapmadım herşeyin tadını ayrı ayrı biliyorlar. Öğleden sonra meyve püresi yapıyorum genellikle irmikli, işte içine muz,şeftali,kayısı,ananas falan koyuyorum. Muzu çoğunlukla kayısıyla karışık veriyorum kabızlık yapmasın diye. Akşam üzeri küçük birer kase yoğurt yiyorlar, akşamda yemek veriyorum yine. Çoğunlukla yemeklerini bizimkilerden ayrı hazırlıyorum az salçalı sıfır tuzsuz olarak bu bana baya zor oluyor açıkçası. Yavaştan normale dönmeliyiz.Kavanoz maması denemedik hiç ama denemek istiyorum tatillerde yada dışarı çıktıkça bazen ihtiyaç oluyor. Düşündüm de şimdi bizim günümüzün çoğu yemek hazırla yedir ee bu kadar yeyince alt değiştir ekseninde geçiyor :) ikiz bakmak gerçekten çok yıpratıcı bir süreç Rabbim hepimize yardım etsin