-
- Konu Sahibi kalbiminozu
Cok sanslisin ne kadar gelismis ultrasonu olan bi dr.un var ilk kizimda 4lu tarama sorun cikinca prof.a gitmistim o bile kotuyduCanim bizim kontrolumuz vardi cuma doktorum gosterdi dort boyutlu hem foto olarak hemde hareketli olarak cok netlerdi direkt benim karnimdaki halleri gorunuyodu oynayislari cok netti hatta bak fotolarini atayim
Evet canim cok sukur doktorum ve imkanlari cok guzel.bu doktoru bulana kadar ugrastim tek yumurta ikizi olunca kimse takil etmek istemedi biri bi tanesini alalim filan dedi cok aukur simdiki doktorumu bulduk maliyet biraz fazla ama deger aldigi parayi fazlasiyla hak ediyo herseyimle ilgileniyo ve her randevumuz en az bir saat suruyo oturup butun asamalari anlatiyo yarim saat ultrason bakiyo cok iyi yaniCok sanslisin ne kadar gelismis ultrasonu olan bi dr.un var ilk kizimda 4lu tarama sorun cikinca prof.a gitmistim o bile kotuydu
Inşallah geçer canım ya benimde 16haftaya kadar devam eder dediler 10.haftada geçti birden geçti bi gün önce mide bulantısı istifar başımı kaldıramazken bir gün sonrası ve diğer günler hiçbirşey yoktu.. inşallah seninde geçer..14. Haftaya giriyoruz fakat sürekli mide bulantısı yaşıyorum. Tek yumurta ikizleri benimki . Ne zaman geçer
Hosbulduk sizinle hamileliğimiz ayni ilerliyor bizde bugün 15+0 olduk ilac olarak ne kullaniyorsunuz merak ettim ben bir aydir hiç ilac kullanmiyordum doktorum akintidan dolayi fitil verdi progestani bir ay kullan dedi önceden kullaniyordum doktor birak artik demişti onlari kullanmaya baslicam onun harici bir ilacim yokmerhaba arkadaşlar. 1 hafta aradan sonra gelebiliyorum. geçen hafta kabus gibiydi. neyseki geçti ve gittti. yeni gelen arkadaşlarım hoşgeldiler. hamileliklerinizde hayırlısı olsun. rabbim sağlıklı bir şekilde kucaklarınıza versin inşallah. ne güzel sayfamız gittikçe canlanıyor.bizde bugün 15+0 olduk. çok şükür bebeklerimde iyiler. 2 hafta sonra kontrolüm var. kullandığım ilaçlara yenileri eklendi tam bitti rahatladım derken nerdeyse bir torba ilaç kullanıyor hale geldik. 4. ay bitmek üzere tam olarak 2.1 kg aldım. benden bu kadar
hoşbulduk canım. ben zaten progestanı 2*1 kullanıyordum doktorum doğuma kadar devam dedi. rahim ağzını korumamız lazım dedi. onun haricinde decavit, tiroid ilacı, b12 plus kullanıyordum. cumartesi ilave olarak omega3, magnezyum, dvit damla ve çok kan kaybettiğim için kan hapı demir hapı verdi. ayrıca 2 hafta boyunca 5 günde bir pruluton depot yaptıracağım.Hosbulduk sizinle hamileliğimiz ayni ilerliyor bizde bugün 15+0 olduk ilac olarak ne kullaniyorsunuz merak ettim ben bir aydir hiç ilac kullanmiyordum doktorum akintidan dolayi fitil verdi progestani bir ay kullan dedi önceden kullaniyordum doktor birak artik demişti onlari kullanmaya baslicam onun harici bir ilacim yok
Bana da vinalac vitamin ve gyno ferro sanol vrrdi demir ilaci bunlari kullaniyorum sadece.evet benim doktorumda dikkat ediyo ve acikliyo cuma gunku kontrolde 3.8 cm mis benimkihoşbulduk canım. ben zaten progestanı 2*1 kullanıyordum doktorum doğuma kadar devam dedi. rahim ağzını korumamız lazım dedi. onun haricinde decavit, tiroid ilacı, b12 plus kullanıyordum. cumartesi ilave olarak omega3, magnezyum, dvit damla ve çok kan kaybettiğim için kan hapı demir hapı verdi. ayrıca 2 hafta boyunca 5 günde bir pruluton depot yaptıracağım.bu arada serviks boyunu mutlaka her kontrolde baksın doktorunuz. benim doktorum çok önem veriyor. eğer 2,5 cm altına düşerse değer serklaj( yani rahim ağzına dikiş) yapılıyor. ikiz gebeliklerde bu durum çok önemli.
merhaba canim evet benimde arada kasik agrilarim oluyo normaldir diye dusunuyoruKizlar merhaba herkese.sizinde baslarda hafif agrilariniz oldumu.arada bir kasik agrim oluyor
Benim oğlumda öyleydi kıpır kıpır şimdi de devam aynen :)...ben daha hissedemedim heyecanla bekliyorum sağ Salim olsunlarda varsın geç hissedeyim Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinBenim 2.gebeligim oldugundan sanirim 11.haftada hissettim bi kac gun sonra dr.a gittigimizde ben gosterdim yerlerini orda ciktilar. O yuzden sanmiyorum bag.hareketi oldugunu su an baya baya net hissediyorum hatta disardan bile hissedebiliyorum elimi koydugumda. Denk gelse kesin esim de hissedebilirdi bazi hareketleri. Benim kizim da cok hareketliydi sanirim bunlar da fena olacak
Yok canim ilgi alaka sifir ben ilçede yasiyorum devlet hastanesinde doktora gittim hic ilgilenmedi hatta muayene iki dk falan sürdü hemen cikardi siradakini aldi birtanede özel muayenesi olan emekli bir doktor var bir aydir tatilde şehir merkezinde özel hastanede bir doktora gittim üç gün önce kan ve idrar tahlili yapti sonuclariniz iyi cikti diye aradi muayeneden geldiğim den beri sari beyaz akinti gibi değilde parça şeklinde birseyler düşünüyorum lavaboya gittikçe elime geliyor doktoru hemen aradim kanama yoksa korkma normal dedi kapatti onunla bile ilgilenmiyolarlar ki serviks boyunu ilk defa burada duyuyorum şansım a hiç iyi bir doktor yok keşke gercekten ilgili bir doktor bulabilsem parasini falan geçtim hiç dusunmicemhoşbulduk canım. ben zaten progestanı 2*1 kullanıyordum doktorum doğuma kadar devam dedi. rahim ağzını korumamız lazım dedi. onun haricinde decavit, tiroid ilacı, b12 plus kullanıyordum. cumartesi ilave olarak omega3, magnezyum, dvit damla ve çok kan kaybettiğim için kan hapı demir hapı verdi. ayrıca 2 hafta boyunca 5 günde bir pruluton depot yaptıracağım.bu arada serviks boyunu mutlaka her kontrolde baksın doktorunuz. benim doktorum çok önem veriyor. eğer 2,5 cm altına düşerse değer serklaj( yani rahim ağzına dikiş) yapılıyor. ikiz gebeliklerde bu durum çok önemli.
serviks boyu iyi cıkmış canım. beninde 3.5 cm. benim tüp bebekle oldu. belki bu yüzden çok ilaç kullanıyorum. bilemedimBana da vinalac vitamin ve gyno ferro sanol vrrdi demir ilaci bunlari kullaniyorum sadece.evet benim doktorumda dikkat ediyo ve acikliyo cuma gunku kontrolde 3.8 cm mis benimki
merhaba canim evet benimde arada kasik agrilarim oluyo normaldir diye dusunuyoru
devlet hastaneleri maalesef çok ilgisiz. bende bir kere gitmiştim test yaptırır hemde bebeklerimi görürüm diye niye geldin diye azar yediğimle kaldım. tabi şikayet mekanızması iyi ki var. kahverengi bir akıntın olursa hiç korkma. hatta kanaman olursa yine korkma. benim geçen hafta kanamam oldu. evet tehlike oluyor ama dinlenirsen yoluna girer inşallah. senin idrar yolu enfeksiyonu olabilir canım. maalesef gebelikte bu durum sık sık olabiliyormus. bence bir doktor bulup gözükmende fayda var. ve serviks boyunu hiç aklından çıkarma. doktoruna sen sor nedir boyu diye.Yok canim ilgi alaka sifir ben ilçede yasiyorum devlet hastanesinde doktora gittim hic ilgilenmedi hatta muayene iki dk falan sürdü hemen cikardi siradakini aldi birtanede özel muayenesi olan emekli bir doktor var bir aydir tatilde şehir merkezinde özel hastanede bir doktora gittim üç gün önce kan ve idrar tahlili yapti sonuclariniz iyi cikti diye aradi muayeneden geldiğim den beri sari beyaz akinti gibi değilde parça şeklinde birseyler düşünüyorum lavaboya gittikçe elime geliyor doktoru hemen aradim kanama yoksa korkma normal dedi kapatti onunla bile ilgilenmiyolarlar ki serviks boyunu ilk defa burada duyuyorum şansım a hiç iyi bir doktor yok keşke gercekten ilgili bir doktor bulabilsem parasini falan geçtim hiç dusunmicem
Kesinlikle bir sonraki randevu da soracağım idrar yollarinda enfeksiyon yokmuş canim idrar testi yaptırmıştım o gün temiz denildi bende oyüzden korktum zaten iltihap değilse ne diye şimdilik yok şükür canim sari ve beyaz devam ediyor inşallah kahverengiye yada kırmızıya dönmez gerçekten acil birsey olsa gidecek doktor yok Allah a emanet yaşıyoruzdevlet hastaneleri maalesef çok ilgisiz. bende bir kere gitmiştim test yaptırır hemde bebeklerimi görürüm diye niye geldin diye azar yediğimle kaldım. tabi şikayet mekanızması iyi ki var. kahverengi bir akıntın olursa hiç korkma. hatta kanaman olursa yine korkma. benim geçen hafta kanamam oldu. evet tehlike oluyor ama dinlenirsen yoluna girer inşallah. senin idrar yolu enfeksiyonu olabilir canım. maalesef gebelikte bu durum sık sık olabiliyormus. bence bir doktor bulup gözükmende fayda var. ve serviks boyunu hiç aklından çıkarma. doktoruna sen sor nedir boyu diye.
Canim srn yine de sor tabi icin rahat rtsin ama bi sorun oldugunu sanmiyorum gonlunu ferahtut benimde en basindan beri akintim var bazen beyaz bazen sari ama benim hep vardi bekarken bile ayaklarimi usutunce filan epey oluyo o tur seylere dikkat et belki azalirKesinlikle bir sonraki randevu da soracağım idrar yollarinda enfeksiyon yokmuş canim idrar testi yaptırmıştım o gün temiz denildi bende oyüzden korktum zaten iltihap değilse ne diye şimdilik yok şükür canim sari ve beyaz devam ediyor inşallah kahverengiye yada kırmızıya dönmez gerçekten acil birsey olsa gidecek doktor yok Allah a emanet yaşıyoruz
Aynı benişlerimiz çift yumurta benim de bakalım ne çıkacak şansımızaselam arkadaslar oncelikle hepinize hayirli ve rahat bir gebelik diliyorum ben de 9+1 ve 9+0 cift yumurta ikiz bebiş bekliyorum:)
Benim de ilk kizim oyleydi ama ilk oldugundan sanirim 20.haftada zor hissettim sonrasinda 5dk kipirdamasa korkmaya baslamistim yandim yani 3 kipir kiir cocukBenim oğlumda öyleydi kıpır kıpır şimdi de devam aynen :)...ben daha hissedemedim heyecanla bekliyorum sağ Salim olsunlarda varsın geç hissedeyim Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Ne kadar guzel birini alalim diyen dr.a sasirdim digerleri neden takip etmek istemedi ben kucuk bi ilde oturuyorum sartlari super olmayan ozel hastaneye gidiyorum dr.um hic baska birine yonlendirmedi. Kendi de iyi bi dr ama buyuk sehirlerdeki riskli grubu takip edecek kadar mi bilmiyorum. Ya o kadar iyi ya da kendinin de ikizleri var o yuzden biraz daha insafliEvet canim cok sukur doktorum ve imkanlari cok guzel.bu doktoru bulana kadar ugrastim tek yumurta ikizi olunca kimse takil etmek istemedi biri bi tanesini alalim filan dedi cok aukur simdiki doktorumu bulduk maliyet biraz fazla ama deger aldigi parayi fazlasiyla hak ediyo herseyimle ilgileniyo ve her randevumuz en az bir saat suruyo oturup butun asamalari anlatiyo yarim saat ultrason bakiyo cok iyi yani
Serviks boyunu herkesinkini mi olcuyorlar bazi hastanelerde yoksa tup bebek daha onceden dusuk olu dogum yapan riskli grup icin mi olcuyorlar. Benim de olculmedi hatta hic alttan muayenemiz olmadi. Ilk kizimda baya ayrintici her bi seyi yapan yaptiran bi dr.um vardi o da olcmemistiYok canim ilgi alaka sifir ben ilçede yasiyorum devlet hastanesinde doktora gittim hic ilgilenmedi hatta muayene iki dk falan sürdü hemen cikardi siradakini aldi birtanede özel muayenesi olan emekli bir doktor var bir aydir tatilde şehir merkezinde özel hastanede bir doktora gittim üç gün önce kan ve idrar tahlili yapti sonuclariniz iyi cikti diye aradi muayeneden geldiğim den beri sari beyaz akinti gibi değilde parça şeklinde birseyler düşünüyorum lavaboya gittikçe elime geliyor doktoru hemen aradim kanama yoksa korkma normal dedi kapatti onunla bile ilgilenmiyolarlar ki serviks boyunu ilk defa burada duyuyorum şansım a hiç iyi bir doktor yok keşke gercekten ilgili bir doktor bulabilsem parasini falan geçtim hiç dusunmicem