2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Serviks boyunu herkesinkini mi olcuyorlar bazi hastanelerde yoksa tup bebek daha onceden dusuk olu dogum yapan riskli grup icin mi olcuyorlar. Benim de olculmedi hatta hic alttan muayenemiz olmadi. Ilk kizimda baya ayrintici her bi seyi yapan yaptiran bi dr.um vardi o da olcmemisti
Bilmiyorum ki canim benim de hiç ölçülmedi galiba tüp bebek ikiz çocuklarda ölçülüyor düşük erken doğum için önlem amaçlı benimde hiç ölçülmedi bir sonraki muayenede soracağım doktoruma

Serviks boyunu herkesinkini mi olcuyorlar bazi hastanelerde yoksa tup bebek daha onceden dusuk olu dogum yapan riskli grup icin mi olcuyorlar. Benim de olculmedi hatta hic alttan muayenemiz olmadi. Ilk kizimda baya ayrintici her bi seyi yapan yaptiran bi dr.um vardi o da olcmemisti

Bilmiyorum ki canim benim de hiç ölçülmedi galiba tüp bebek ikiz çocuklarda ölçülüyor düşük erken doğum için önlem amaçlı benimde hiç ölçülmedi bir sonraki muayenede soracağım doktoruma
kızlar serviks boyu ölçümü tüp bebekle hamile kalanlara özgü birşey değil. herkesin başına gelebilir. eğer kontrol edilmezse istenmeyen erken doğumlar meydana gelebilir. genellikle belirli haftaya kadar sabittir. yada 12. veya 13. haftalarda dikiş atılan arkadaşlar var. ikizlerde durum sanırım biraz daha farklı. o yüzden kontrol edilmesinde fayda var.

Selam kızlar.. serviks boyu muhabbeti sarmış burayı.. Dr. um muayenede bebeklerden aşağıya kadar bi uzunluk ölçüp iyi olduğunu söyledi ama cm falan belirtmedi. Dediğiniz şey böyle bi şeymi acaba?? Kafam karıştı

Yok kizlar tup bebekle ya da daha oncr dusuklr alakasi yok.ayrica tup bebislerde bebis sonucta sadece baslangic asamalarimiz farkli:anneadayı: Benim ilk gebeligim ve normal yolla tek yumurta ikizlerine hamileyim ama doktorum olcuyo.bu bebislerimizi koruyan bisimis anladigim kadariyla doktorum 3cm altinda olursa dikkat etmemiz gerekir demisti
demisti
Selam kızlar.. serviks boyu muhabbeti sarmış burayı.. Dr. um muayenede bebeklerden aşağıya kadar bi uzunluk ölçüp iyi olduğunu söyledi ama cm falan belirtmedi. Dediğiniz şey böyle bi şeymi acaba?? Kafam karıştı
doktorun tam olarak nereyi olctu bilmiyorum ama doktorumun bana.gosterdigi rahim agzi gibi bi yerdi canim

Merhaba kızlar şimdi doktorfan geliyorum ikizlerin biri 11+3 diğeri 11+4 günlükler sabah ilk önce beyaz sarı karışımı şeffaf bi akıntım oldu sonrakı tuvaletımde cok az mınnacık yıne sarı akıntı karışımıyla birlikte pembe nokta kadar iki leke oldu hemen hastaneye gittim doktor baktı dinledi şikayetimi kalp atışları mevcut bi terslık yok dedi progesteron ve coraspin verdi istirat ediceksın dedi çok korktum dua edermisiniz ilkini erken dogumla kaybettim bunları inşallah rabbim bize bagışlar rabbim hepimizin yardımcısı olsun dualarınıza ıhtıyacım var

Merhaba kızlar şimdi doktorfan geliyorum ikizlerin biri 11+3 diğeri 11+4 günlükler sabah ilk önce beyaz sarı karışımı şeffaf bi akıntım oldu sonrakı tuvaletımde cok az mınnacık yıne sarı akıntı karışımıyla birlikte pembe nokta kadar iki leke oldu hemen hastaneye gittim doktor baktı dinledi şikayetimi kalp atışları mevcut bi terslık yok dedi progesteron ve coraspin verdi istirat ediceksın dedi çok korktum dua edermisiniz ilkini erken dogumla kaybettim bunları inşallah rabbim bize bagışlar rabbim hepimizin yardımcısı olsun dualarınıza ıhtıyacım var
Hayirlisiyla bebislerin sana tutunurlar insallah canim hic uzme kendini yipratma dua et bol bol iyi olur Allahin izniyle

İnşallah harme çok korktum haplarımı kullandım şimdi inşallah fayda eder rabbim hepimizin yardımcısı olsun hala içimdeki sıkıntı titreme geçmedi hayırlısı hep dua ediyorum ama rabbim büyük inşallah bize bagışlar bebeklerimi..

Hanımlar özellikle tüp bebekle ikizlere sahip olan hanımlar size bişey sormak istiyorum hangi ilaçları kullanıyorsunuz bir de yatıyor musunuz sürekli istirahat durumunuz nedir ya da doktorunuzun önerisi ne bu konuda ?

Hanımlar özellikle tüp bebekle ikizlere sahip olan hanımlar size bişey sormak istiyorum hangi ilaçları kullanıyorsunuz bir de yatıyor musunuz sürekli istirahat durumunuz nedir ya da doktorunuzun önerisi ne bu konuda ?
Ben sürekli yatiyorum en fazla 15 dk yürüyüş yapabiliyorum onun harici yasak zaten çok ağrım oluyor fazla ayakta duramiyorum doktorum bu sekilde söyledi onun harici progestan kullanıyordum ilk üç ay sonra birakmistim şimdi tekrar baslicam onun harici fitil ve magnezyum ilacim var

ben mecburen yatıyorum kanamam oldu. 2 hafta wc dışında kalkmam yasak. ama onun dışında doktorum yasak koymamıştı ekstra bir durum yoksa. ilaç olarak da progestan, b12 plus, decavit, kan hapı, magnezyum, d vit damla ve efa s balık yağı. bir de hipertiroidi çıktı onun içinde ilaç kullanıyorum.

Bende fazla ayakta duramiyorum belim agriyo cok ayakta durunca doktorum surekli yat demedi ama ilk 3 ay dikat et evi supurme bile yemek yapabilirsin bide etrafi topluyabikrsin dedi. Kizlar sizin ikizler tek yumurta mi cift mi? Benimkiler tek ve sulari ayni arada zar yok

Bende fazla ayakta duramiyorum belim agriyo cok ayakta durunca doktorum surekli yat demedi ama ilk 3 ay dikat et evi supurme bile yemek yapabilirsin bide etrafi topluyabikrsin dedi. Kizlar sizin ikizler tek yumurta mi cift mi? Benimkiler tek ve sulari ayni arada zar yok
Canim benim keseleri ayri ama altli üstlü ler arada ince bir zar var

Yok kizlar tup bebekle ya da daha oncr dusuklr alakasi yok.ayrica tup bebislerde bebis sonucta sadece baslangic asamalarimiz farkli:anneadayı: Benim ilk gebeligim ve normal yolla tek yumurta ikizlerine hamileyim ama doktorum olcuyo.bu bebislerimizi koruyan bisimis anladigim kadariyla doktorum 3cm altinda olursa dikkat etmemiz gerekir demisti
demisti doktorun tam olarak nereyi olctu bilmiyorum ama doktorumun bana.gosterdigi rahim agzi gibi bi yerdi canim
Canım rahim ağzıydı ama cm falan söylemedi bana.. sanırım inşallah riskli bir şey olmadığı için söylememiştir yoksa kafaya takarım ben onu ya :KK61:

canım bende tüp bebekleri bekliyorum ilk tutunma aşamalarında yattım onun haricinde yorgunluk hissettiğimde yatıyorum doktorum günlük hayatına ağır ve seni rahatsız etmeyecek işler yaparak devam et dedi..
kullandığım ilaçlar;
clexan iğne 9ay devam etcekmişiz
crınone vajinal jel son kontrolde bitti
Haftalık düşük önleme iğnesi progestonmuydu neydi adını unuttum bitti oda artık..
ilk haftalar climara forte vardı bant..
multivitamin ve demir ilacı clexan kullanıyorum şuan..

Canım rahim ağzıydı ama cm falan söylemedi bana.. sanırım inşallah riskli bir şey olmadığı için söylememiştir yoksa kafaya takarım ben onu ya :KK61:
Yok canim sakin takma kafana riskli bi durum yoktur ki soylememistir olsa soylerdi mutlaka onlem alinmasi gerektigi icin yipratma kendini bebislerini uzme annesi:KK200: bi sonraki kontrolde sorarsin icin rahatlar
[rahatlar QUOTE="SV2008, post: 42229934, member: 699847"]Slm..ben de 11.haftada ikiz annesi adayiyim.araniza yeni katildim.herkese merhaba[/QUOTE] hosgeldin canim Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.tek yumurta mi cift yumurtamisiniz

X