- 20 Aralık 2015
- 947
- 750
- 32
-
- Konu Sahibi matsiyahoje
- #68.941
Kızlar bebekleriniz kaç dakika uyuyor ve uyanık kalıyor.. Mama verdiğimde 2 3 saat uyuyordu.. Aile hekimi mamayı kes sarılığı atmış dedi bugün emziriyorum sürekli uyanıp emmek istiyor.. Yarım saatte bir uyanık en geç.. Merak ettim sizlerin uyku düzeni ne ?
Normal doğum devlette yapamam canini çıkarıyorlar adamın. Psikolojim o kadar bozuldu ki zaten normal dogum yapacak gucum kalmadı cuma günü son sezaryen olmak istediğimi söyleyeceğim doktora isteğe bağlı alır herhalde su 2 gün sancim olmazsa srzRywn olacağımallah yardımcın olsun canım devlette doğum yapsan olmaz mı acaba ya en azından şu dönemi atlatana kadar devlete gitsen?
Sezeryan mi neee sen mi sezeryan.olacaksin kuzummm normal dogum istiyorsun kuzummm az kalmisss yavruya kavusmayaNormal doğum devlette yapamam canini çıkarıyorlar adamın. Psikolojim o kadar bozuldu ki zaten normal dogum yapacak gucum kalmadı cuma günü son sezaryen olmak istediğimi söyleyeceğim doktora isteğe bağlı alır herhalde su 2 gün sancim olmazsa srzRywn olacağım
İnşallah canım benim de öyle yara yok ama çok acıyor sizliyorGöğüsler bnmde aynı.cnm çözüm bulamadım. Bebeğim uyurken bile sanki emiyormuş gibi sızlıyor acıyor. Lansinoh garmastan bide hAstanenin bir kremi var sırayla sürüyorm yara yok şükür ama acı fena.
İnşallah geçer
Canım her günün sınır değeri farklı mesela kızım 2 günlükken sınırda değeri 13 tü bizimki 9 du. Dikkat et devamlı kontrol ettim diyerek eve gönderdiler 5. Günde gittik sınırda 21 di bizim değer 15 ti yükselmişti ama sınırda yükseldiği için yine iyi dediler 12. Gününde gittik sınırı söylemedi ama değeri 12 olmuştu değeri çok güzel dedi gönderdi yani yükselmesinden çok ogünün sınırının altında olması önemli o sınırı geçerse fototerapiye alırlar. Bol bol emzir ben öyle düşürdümArkadaşlar acil bilgilerinize ihtiyacım var. Yenidoğanda direk bilirubin oranı kaç olmalı? İnternetten bakıyorum 0-0.3 yazıyor ama bana hastaneden verilen kağıtta 0-10 yazıyor bebeğin değeri de 0,48. Kafam karıştı napıcam bebeğin dün 13.7ydi bugün 14.7 çıktı sarılığı aletle. Kendimi yedim bitirdim napıcam ben ya
İnşallah ya çok bocalıyorum bugğn 8. Gün oldu doğalı inşallah düzene girerCanim surekli uyanmasi şairliği icin daha iyi. Sarilik ilerleyince bebegi uyandirmak cok zor demek ki sutun yariyo hemen uyanabiliyo. Beni oglum rahatsa 3 saat filan uyuyodu zamanla oturur insallah seninki de
Seninki yine pes etmiş benimki coştu ikinciye hazır ol diyor ben şok dedim beş yıl bana bebek deme beş yıl sonra da belki bir ihtimal.. Ki ilk hamile olduğumda biraz bozulmuştu daha hazır değiliz gezecek tozacaktık vs vs diye@karpuz_suyu canım benimki de art arda yaparız birlikte buyur ler diyodu ben sezaryenden sonra kalkıp anira anira ağlayınca 13 gün geçmesine rağmen hala ah uh diyerek hareket ettiğimi görünce annem olmasa tuvalete gidemedigimi görünce 'anne olmak çok zormus bebek çok güzel bi şey yine bebeğimiz olsun ama sen iyi olduğunda olsun olur mu ? ' demeye başladı
Mrb canım iyi olmanıza çook sevindim.prensesini benim için kocaman öp.biz de iyiyiz Şükürler olsun minik kuzum büyüyor Elhamdülillah.yenidoğan kontrollerimiz dışında başka kontrolümüz yok.nöroloğa fizyoterapiste filan yönlendirmedi aryanın kendi Dr U.sen şimdi yazınca aklıma takıldı bizimde gitmemiz gerekiyor mu acaba?sizi yenidoğan Dr U mu yinelendirdi nöroloğa?S.a Güzel Anneler,
Nasılsınız? Bebişle hayat öyle yoğun geçiyor ki takip edemiyorum artık pek. Sanırım çok az kişi kaldı doğurmayan.matsiyahoje nasıl oldu kızın canım? Rahatsızlığı ile ilgili ne diyorlar?
pinar39 sen nasılsın canım? Senin bebeğin de bir rahatsızlığı vardı, ne durumdasınız? Umarım ikinizin bebekleri de iyidir.
@batideniz , @HejaR12 ,idilduam , 1cicek3bocek , @kayacan, @jindam, @misam , @primavera77 , @Daisymom , insanbuL , @Aylnalpr , @tulaykavas , @asososos sizler nasılsınız kızlar?
L Light Of God canım Arya nasıl? İnş. bir sıkıntınız yoktur?
Biz soracak olursanız hamdolsun iyiyiz. Doktor kontrollerimize devam ediyoruz. Şuan bir sıkıntı görünmüyor. Nöroloğumuz henüz çok küçük ilerleyen aylarda belli olur, fizik tedaviye devam dedi. Fizyoterapiste gidiyoruz birkaç hareket gösterdi evde yapmaya çalışıyoruz. Yenidoğan konrolümüz devam ediyor. Bizde durumlar böyle.
Bizim bi @DraconianX ve @Catmom ımız vardı, onlara noldu acep, ses versenize kızlar?
Yenidoğana uygun olanlar var ama bebek bu durur mu bilmem :) ben iki cocukla eve kapanmak istemiyorum canim. Bir de koca kış var onumuzde.Bn de kanguru almak istiyorum. Ama 3 aydan sonra kullanicam simdi icinde durmaz heralde
Canım ben de yasadım aynı şeyleri ve yasamaya devam ediyorum..gazı var bebeğin ne kadar çıkarsa da gazı kaka da yapsa tekrar oluşuyor.. Ben sürekli masaj yapıyorum intte var masaj yöntemleri, kimyonlu Rezene veriyorum bi de damla aldık artık 2 -3 saatte bir uyanıyor 2 saat uyanık kalıyor buna da şükür diyorum artıkKızlar yardımınıza ihtiyacım var. Oğlum sabah 6 dan beri kıvranıyo. Normalde 2-3 saat uyuyan çocuk 1 saat olmadan ıkınarak uyanıyor. 2 kere kaka yaptı. Alttan üstten gazını çıkarıyor sorun ne sizce. Sadece memede duruyo uyuyo yarım saat sonra bidaha. Ne yapmalıyım sizce? Perişan oldu uykusunu alamadığı için yavrum
Ben de tükendim tombiko vayy vay neymiş arkadaş adliyede çok yoğun çalışıyorum böyle bunaldığımı hatırlamıyorum.. Darbe yüzünden adliyeler çok yoğun şu anda ama inan ki o yoğunlukta çalışmayı tercih ederdim..kızlar deniz sabah 7 den beri memede. arada birkaç kere yarım saat uyudu o kadar. süt dolsun diye arada mama da verdim ama bana mısın demiyor tükendim tükendim tükendim artık
Ya yenidogan bende koyamam kedi gbi ztn kivriliolar rahat edemez gbi bence bende 3. Aydan sonra koyarım diye alicam inşallah ama kilolu olursa bebisler bizim için taşımak zor olur sadeceYenidoğana uygun olanlar var ama bebek bu durur mu bilmem :) ben iki cocukla eve kapanmak istemiyorum canim. Bir de koca kış var onumuzde.
Taşıma koltugu alsan taşımak elde zor oluo belki yenidogan aparatli kanguru kullanabilirsinArkadaşlar ben evde kapalı kalmaktan çıldırmak üzereyim.. Bebeğim 22 günlük oldu. . Annemler fln herkes gitti yalnız kaldım.. Eşim işe gidiyor..eşim bebeği de alıp çıkalım diyor ama ben korkuyorum bi şey olur bebeğe diye. Sizce çıkabilir miyim ? Bir de bebeği taşımak için portatif bi şey almak istiyorum Bebek arabası çok büyük geliyor şimdi bi öneriniz var mı? Şimdiden sağolunuz yardımlarınız için...
Kızlar yardımlarınıza ihtiyacım var. Nisan bi kaç gün önce geldi ara ara gelmeye de devam ediyor. Bazı yerlerde suyun gelmesi akıntıya karıştırılır diyor 2 gündür çok akıntı var fark edemezsem diye korkuyorum bole bişi mümkün mü? Gerci sancı olmadan su gelir mi? 2 gecedir kasilmaktan uyuyamiyorum. Bu sabah itibariyle müthiş bir bel ağrısı başladı. Kızım bi müddettir alttan vuruyor ama sanki bugün daha şiddetli (yine de abartılı kadar deil) bu sancıların ufaktan başladığının bir işareti olabilir mi? Hareketleri düne göre daha yavaş doktor yavaşlama olursa gel nst ye alalım dedi ama emin olamiyorum tam bu dusunceye kaplınca hareket etmeye başlıyor kestiremiyorum. Bundan sonraki süreçte ne olacak nelere dikkat etmeliyim iyice paranoyaga bagladim. Birde doktorum normal doğum konusunda çok israrci kendime hiç guvenmiyorum ama ona güveniyorum denemeyi dusunuyorum son anda vazgecmezsem.. normal doğum yapanlar çok zorlandıniz mi? Ay delirmek üzereyim. .
Sorma ya kizim butun gece uyudu ama ben karin agrisindan uyuyamadim saka gibi :) olsun o uyudugu zaman ben daha huzurlu oluyorum bu da birsey
Tek basimayim suan bile evde inan ki. Başımızda oyle bir sıkıntı var ki benim yerimde baskasi olsa imdat diye bagirirdi. Sana özet geceyim canım. Cuma günü yas gunumdu eşimin 8 senelik isyeri kapandı 2 maaşı içerde. elde para yok esim gidiyor muhasebeye esim dogum edecek paramı verin diyor yok ki diyorlar. esim suan 40.000 tl tazminatı var vermiyorlar isi yargı yolu ile halledeceğiz artık. İnan suan sancim artsa para yok evde koca gitti muhasebeye yine olaysız halletmek için. Annem3 bisi diyemiyorum zaten herşeyi kafasına taka taka hastalık sahibi oldu. Demin geldi biri elektriği kesti 1 tan3 fatura açıkta diye. Çocukla oturuyoruz allahtan revami bu demeye başladım. Bu kadar kötü gitmez hiçbir şey su 4 gündür yaşadıklarım kabus gibi gerçekten. Düşünsene esin gelip diyor ki elde para yok diye aman nolur askim bugün doğurma. Sabaha kadar agridan kivrandim gik etmedim ona karşı çok bunaldim cokkkk
Can'ım 6. Gününde çıkan arkadaşlar biliyorum be bebekleri gayet mutlular sağlıklıArkadaşlar ben evde kapalı kalmaktan çıldırmak üzereyim.. Bebeğim 22 günlük oldu. . Annemler fln herkes gitti yalnız kaldım.. Eşim işe gidiyor..eşim bebeği de alıp çıkalım diyor ama ben korkuyorum bi şey olur bebeğe diye. Sizce çıkabilir miyim ? Bir de bebeği taşımak için portatif bi şey almak istiyorum Bebek arabası çok büyük geliyor şimdi bi öneriniz var mı? Şimdiden sağolunuz yardımlarınız için...
Kızlar yardımlarınıza ihtiyacım var. Nisan bi kaç gün önce geldi ara ara gelmeye de devam ediyor. Bazı yerlerde suyun gelmesi akıntıya karıştırılır diyor 2 gündür çok akıntı var fark edemezsem diye korkuyorum bole bişi mümkün mü? Gerci sancı olmadan su gelir mi? 2 gecedir kasilmaktan uyuyamiyorum. Bu sabah itibariyle müthiş bir bel ağrısı başladı. Kızım bi müddettir alttan vuruyor ama sanki bugün daha şiddetli (yine de abartılı kadar deil) bu sancıların ufaktan başladığının bir işareti olabilir mi? Hareketleri düne göre daha yavaş doktor yavaşlama olursa gel nst ye alalım dedi ama emin olamiyorum tam bu dusunceye kaplınca hareket etmeye başlıyor kestiremiyorum. Bundan sonraki süreçte ne olacak nelere dikkat etmeliyim iyice paranoyaga bagladim. Birde doktorum normal doğum konusunda çok israrci kendime hiç guvenmiyorum ama ona güveniyorum denemeyi dusunuyorum son anda vazgecmezsem.. normal doğum yapanlar çok zorlandıniz mi? Ay delirmek üzereyim. .
canım çok saol içim rahatladı biraz. Doğum sancı sürecin nasıl başladı ne kadar sürdü acaba?Canım öncelikle sakin ol. Suyu akıntıyla karıştırma ihtimalin yok çünkü bildiğin kova dolusu su geliyor. Anca sizinti oluyor olabilir onun da çok büyük zarari olmaz diye dusunuyorum. Doguma yakin benim de akintim artmisti muhtemelen su degildir normal akintidir.
Bebegin gunde 10 tekme atiyorsa endiselenmene gerek yok diye biliyorum (yanlis hatirladiysam bilenler duzeltsin lutfen) ayrıca için rahat etmiyorsa nst ye gidip kontrol ettirmekte fayda var her zaman.
Son olarak ben normal dogum yaptım. Doğurmak zor değil sadece öncesinde açılmayı beklerken çekilen sancı zordu. Eğer acıya dayanıklı değilsen epidrol yaptırmayı düşünebilirsin. Yine de evladinin sacinin teline bile bedel olamaz hic bir acı. Doğum gerçekleştikten sonra kendimi dunya sampiyonu olmus gibi hissetmistim cok gurur duyuyor insan kendiyle :)
Cik canim biz 23. Gunlukbi arkadas oturmasina bide bugun 26.gun alisveris merkezine gittik bende korka korka gittim disari cikinca hem korkum azaliyo hem psikolojim duzeliyo acemiligimizi atiyoruzArkadaşlar ben evde kapalı kalmaktan çıldırmak üzereyim.. Bebeğim 22 günlük oldu. . Annemler fln herkes gitti yalnız kaldım.. Eşim işe gidiyor..eşim bebeği de alıp çıkalım diyor ama ben korkuyorum bi şey olur bebeğe diye. Sizce çıkabilir miyim ? Bir de bebeği taşımak için portatif bi şey almak istiyorum Bebek arabası çok büyük geliyor şimdi bi öneriniz var mı? Şimdiden sağolunuz yardımlarınız için...