- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #68.321
ben de öyleyim ama doktorum suyu abartma dedi onun bile ölçüsü var dedi dikkat ediyom şimdiAma dilim damağım kuruyo, sanki çölde kalmışım gibi oluyorum. Şekerimi ölçtüm normal. Normalde hiç su içmem ama emzirmeye bŞladığımdan beri deli gibi sadece su içiyorum. Vücudumuzda ayarsızlaştı iyice :)
Ay evet ya bazen resmen gözünün içine bakyrm uyusun die ama nerdeeee. Sonra da üzülyrm o minicik gözlerini görünce. Hem zor hem güzel nasıl bişey tam anlayamadım. Günaydın bu arada aylincmmmmGünaydıın
Günlerimiz cok yoğun yorucu geciyo hatta bazen öyle bi oluyo ki minicik melegimize bile dayanma gücümüz olmuyo kendimizi yeter nolur aglama uyu artık diyip bi an once yatıp dinlenebilmek icin onun gozunun icine bakarken buluyoruz.
Onlar uyudugu zaman da bakmalara doyamıyoruz uyan da bi seveyim diyoruz.
Bu sabah ilk isimiz meleklerimizi kocamaan öpüp koklamak olsun ki güne enerjik baslayalım.
Bide esler var tabi. Su lohusalık döneminde zaman zaman yaptıkları bize batsa da onlar bizim ailemiz.kırgın kızgında olsak meleklerden sonra birde babalarına kocaman sarılalım.herkese herseye ragmen
Yepyeni guzel enerjik bi gün olsun
Tüm anneleri ve meleklerini öpüyoruz
Benimki de çok iştahlı ya emiyo sonra kalanı da sağyrm onu da içi yoo üstüne versem mama da alıyo. Demek ki doymuyo.ben de günde yarım ölçek mama verim o zmanaCanim ben ek mamada verdigim icin biberona alisti memeyi cok zorlamiyo biraz emiyo sonra ya uyuyo ya agliyo bende senin gibi gibi sutum akiyo doydu saniyodum sagip vermeye basladim baktim iciyo bir aylik 4200 kilosu baya istahli madallah benimki
Benimki 6 haftalık yeni oturdu. Sabırlı ol canım. Bol bol emzir.
Darısı başıma :)
Bende ayni durumdayım ilk 2 gün sut gelmediği halde memeyi çekiyordu, simdi ağzina bile sokmuyor. Sagip kaşıkla veriyorum o da 10 cl anca cikiyor, sonra mama veriyorum. Ama çok canımı sıkıyor bu durum. Hic emmeyecek gibi geliyor üzülüyorum resmen savaş halimdeyiz. Bir de anne karnında yüzü rahim duvarına yaslanmış burnu tıkalı hep, ağladığında tıkanıyor zorlayamıyorum o yuzden. İnşallah düzelir dua ediyorum sadeceKızlar benim psikolojim iyice bitti lohusalıkmış dikişlermiş bel ağrısıymış hiç umrumda olamadı 3 gün süt gelmedi süt gelmeden mememi veriyordumm bağırıyo almıyordu bebeğim sür yok ondan diyordum şimdi sütten göğsüm sızlıyo sütüm damlıyo akıyo ama yine aynı.. Sağıp verince ancak içiyor uç çıkarıyorm yarım saat uğraşıyorum tutmuyo azıcık tutup ya ağlıyor ya da uyuyor hemen bi kez iki kez çekiyor...
Mama vermek zorunda kalıyorm çünkü sürümü sağmayla ancak 20 ml falan çekiyorum çok ağrıyor çatlıyor ve doymuyor bebeğim yardım edin bana bi yolu yokmu
aynı durumdayız canım sabret geçecekArkadaşlar an itibariyle bitmiş durumdayım bebeğim akşam 8 buçuktan beri gaz ve de anlayamadığım sebeplerden dolayı uyumadı ağladı ne yapacağını şaşırdım artık çok yoruldum şimdi yenice uyudu ben de bittim ama... Yoğun bit is tempom, arkadaşlarımla toplantılarım, gezmelerim vardı.. Şimdi evde hapis gibiyim balkon da havalandırma boşluğum...galiba bunalıma giriyorum ben.. Bebek uyandı yine...
bebeğin aç olduğunu nerden anladın? o kadar süte aç olmaması lazımKızlar benim sütüm akıyo resmen ben de yettiğini düşünydm ama benim iştah baya azaldı hatta hiç yok hiç bişey yiyemyrm acaba ondan mı bugün bebeğin aç olduğunu anladım göğüslerim sutten ağrıyo resmne pompayla sağyrm ama doyurucu mu değil anlamadım ki böyle olma ihtimali var mı yoksa nie doymasın mamayı verince uyudu
Ben dün sabahtan gece 2 ye kadar çabaladık aldı şükür ama tekini diğerini nedense almıyor sabah aldı azıcık çekti yine bıraktı dün alınca 2 saat boyu emdi dinlene dinlene sütüm geliyor ancak doyamayınca 30 ml mama verdim.. Meme ucumu süt sağma ile iyice çıkardım etrafına süt sürüp sürüp denedim annem bi ucunu tuttu memenin ben diğer bi şekilde becerdim.. Diğer meme dolu biri bomboş olduMerhaba ben de 18 Temmuz pazartesi günü 40+0 da doğum yaptım. Günü dolmasına rağmen bebek hala kanala inmeyince, sanci da olmayınca dr'um doğum için çağırdı. Bebek her zaman önden gidiyordu ve iriydi, ultrasonda 4020 gr ölçtü ve kanala yine inmemisti, yine de suni sancıyla normal doğum yapmak istedim, yaklaşık 5 saat sancı çektikten sonra açılmam 4 cm oldu ama bebek aşağıya inmediği için mecburen spinal sezeryanle 4070 gr 51 cm olarak bebeğimi kucağıma aldım. Hic korktuğum gibi olmadı, neredeyse ağrım hic olmadı diyebilirim. Tek derdimiz süt ama o da yavaş yavaş gelmeye başladı ama bebek emmek istemiyor, meme savaşına kim galip gelecek bakalım :) mama veriyoruz sagdığım sütü de kaşıkla vermeye çalışıyorum. Neyse ki sarılık vs. olmadı.
Bende ayni durumdayım ilk 2 gün sut gelmediği halde memeyi çekiyordu, simdi ağzina bile sokmuyor. Sagip kaşıkla veriyorum o da 10 cl anca cikiyor, sonra mama veriyorum. Ama çok canımı sıkıyor bu durum. Hic emmeyecek gibi geliyor üzülüyorum resmen savaş halimdeyiz. Bir de anne karnında yüzü rahim duvarına yaslanmış burnu tıkalı hep, ağladığında tıkanıyor zorlayamıyorum o yuzden. İnşallah düzelir dua ediyorum sadece
Annem vardı o da memlekete gitti orda da babam kardeşim var isleri var..offff sabaha kadar miz miz uyutmadı oturup ağlamana az kaldı.. Sıcak bi yandan bunaltıyor cok yorgunum bittim.. Hızla kilo veriyorumTekmisin canim yaninda kimse yokmu ben annem geceleri baktigi halde mahvoluyorum bu aralar bizdede cok fena gaz var yetiskinler gibi ikiniyo yavrum ses cikariyo ayaklarini topluyo dontora giturduk gaz damlasi verdik biraz daha iyi simdi ne zormus benek bakmak annem
Olmasa bakamazdim sanirim ben
Bende dün bir yandan sağdım bir yandan ağzıma vermeye çabaladım eni sonu ben sağacağım 3 ay sonra iş başı ama en azından şimdi iyice meme de alışırdı sağmak çok zor hele de çalışacağım gece sağ ver yatır Allah bebeklerimize sağlık versinde olur elbetayni durumdayiz.23 gundur memeyi tam olarak 1 kere aldi o da 10dk.sakin anlarinda agzina aliyor ole bekliyor ya da 2 3 cekip birakio.cok ac olup mizmizsa eger gobegi catliyor aglamaktan almiyor asla memeyi.biberonun bolluguna alistigi icin tum bunlar.artik nasil vazgecircez bilmiyorum.sabirla sakin anlarinda agzinda tutuyorum ben memeyi.sagip biberonla veriyoruz.mama takviyesi de yapiyoruz gunde max 3 kere.elektrikli sagma makinan var mi?ben onunla gunde 4 5 kere sagiyorum onu verioz gun icinde.her sagimda 120cc civari cikio
genelde de yetio 2 ogun.yetmediyse anliyorum zaten hemen 1 olcek mama takviye ediyorum.ben artik kafama takmiyorum.sut sagmak buyuk amelelik ama emmiyorsa da boyle idare edicem.her sagmdan sonra nemli bezle gogsumu silip lansinoh kremsuruyorum.ped koymuyorum haba almio cunku
gündüz 2 gece 3 saatte bir uyandır emzir canım. bi hafta sonra zaten kendi acıkınca uyanmaya başlarKizlar bu emzirme duzeni ne zaman oturuyor? Bugun 1 haftalik olduk besleyemiyorum mu diye uzuluyorum agliyirum...
En azından emiyor canım o da yeter o vitamini alıyor mama da destekliyor.Sma Can'ım şeker içermiyor ve en eski en bilindik mama, ben bile 36 yıl önce onunla beslenmişim :) ben de oğluma günde 1-2 defa sma ile takviye yapıyorum mecburen doymuyor sütüm az maalesef
Evet sertti dün tutabildi şükür çok randımanlı olmasa da emiyordefnekiz canım memen çok sertse tutamaz biraz sağ yumuşat öyle ver canım
çok dolu olursa zor tutuyor aklında olsunEvet sertti dün tutabildi şükür çok randımanlı olmasa da emiyor
Bugünlerin tadını çıkar inan ki hamilelik hicbirseymis..doğunca hayatın duruyor bambaşka bir seye dönüşüyor Bebek bakmak cok ams cok zor ben cok zorlanıyırum en azından.. Uyku yok derlerdi de inanmazdım az bile söylemişler su an bas Ağrısindan oluyorum sabahladıgim icin..Günaydınlar arkadaşlarım
Hayırlı sabahlar
Doğum yapıp Melek'lerine kavuşan arkadaşlarım kokularını bizim için de içinize Çek'in.yumuk ellerini bizim için de öpün güzel yüzlerini bizim için de seyredin inşaallah
Şafak 6 gibi görünüyor yavrucak isterse daha erken tabi
Bu arada bizim Ertuğrul babacı olacak sanırım. Ne zaman babasına dokunsa karnım ya da me Zaman babası olşasa karnımı hemen tepki veriyor hareket ediyor.. Eşim Benden sonra sanırım Ertuğrul ü da kendine aşık edecek
Musmutlu huzurlu bol kahkahalı Bi gün olsun inşaallah
G. Ü. N. A. Y. D. I. N.
kızlar 23 günlük bebeğe bi öğünde kaç cc mama verilir? 30 verdim yetmedi 20 dk da emdi. hiç emzirmeyip bi öğün mama vercem kaç cc vereyim?
Bugünlerin tadını çıkar inan ki hamilelik hicbirseymis..doğunca hayatın duruyor bambaşka bir seye dönüşüyor Bebek bakmak cok ams cok zor ben cok zorlanıyırum en azından.. Uyku yok derlerdi de inanmazdım az bile söylemişler su an bas Ağrısindan oluyorum sabahladıgim icin..
Mama kutusunda 3 haftalik bebek icin 90cc yaziyo cnm ben 60 veriyorum bazen bitirmiyo bile cnm sutte verdigim icinkızlar 23 günlük bebeğe bi öğünde kaç cc mama verilir? 30 verdim yetmedi 20 dk da emdi. hiç emzirmeyip bi öğün mama vercem kaç cc vereyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?