2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Kızlar günaydın, bebeğim 14 günlük şükürler olsun. :nazar:Hergün okuyorum burayı çok şey öğrendim sayenizde.
2 şey soracağım tecrübelilere.

1- sadece anne sütü veriyorum oğluma kakası ne renk olmalı? Genelde sarı ama bu 2 gündür yeşil kaka görüyorum bezde. Endişelenmeliyim?
2- oğlum memede uyuyor. Gaz çıkarma işlemini kaç dakika yapmalıyım uyanmaması için? Çok uzun süre yapınca uyanıyo. Ama öoğu zamanda çıkarmadan uykuya devam ediyo? Normal mi acaba?
Şimdiden teşekkürler

Kızlar günaydın, bebeğim 14 günlük şükürler olsun. :nazar:Hergün okuyorum burayı çok şey öğrendim sayenizde.

1- sadece anne sütü veriyorum oğluma kakası ne renk olmalı? Genelde sarı ama bu 2 gündür yeşil kaka görüyorum bezde. Endişelenmeliyim?
2- oğlum memede uyuyor. Gaz çıkarma işlemini kaç dakika yapmalıyım uyanmaması için? Çok uzun süre yapınca uyanıyo. Ama öoğu zamanda çıkarmadan uykuya devam ediyo? Normal mi acaba?
Şimdiden teşekkürler

Benim oglusumun da kakasi sari renkte. Yesil kakayi ben de bazen goruyorum ama soyle dusunmustum: kaka yaptigini hemen fark etmeyip bir sure bekletince rengi yesile donuyor.

Gaz konusunda ben de muzdaribim. Emerken uyuyor gaz cikartirken uyanip tekrar meme istiyor. Tekrar memede uyuyor tekrar gaz çıkarmak gerekiyor. Bu böyle kısır döngü halinde devam ediyor... gündüz reflü yastığına yüz üstü yatırıp sırtına vuruyorum o zaman çok uyanmıyor ama gece yüz üstü yatırmaya korkuyorum ben uyurken birşey olur diye Allah korusun...

Ahah
Ya ben geç ya sen erken doğuracaksın yani :KK200:
Ay hayırla sağlıkla gelsin de kuzular nasipse
Heyecanlanıyorum
Bazen nefes darlığı yaşıyorum normaldir sanırım diye önemsemiyorum
Ssen nasılsın
Bende sancı falan yok kuzum ya arada alttan zonklama şeklinde oluyor kasilmalar çok fazla ama sancı bazında değil. Gerçi oglumda da belirtisiz sabah uyandım sancilarim vardı :) hiç görmediğim birşeyi özlüyorum artık kucaklamak istiyorum çok farklı birşey her bebek ayrı heyecanmis onu anladım oglumda böyle değildim tecrübesizlik vardı şimdi belirti arıyorum hep ama tik yok sipada:) bir kavussaydik 40landi bebekler nerdeyse bizim minnoslar hala ana rahminde :)

Şimdiden teşekkürler

Sari kaka oluyo canim anne sutuyle beslenince. Gecen gun minigim de yesil kaka yapti biraz arstirdim da cok emince sindiremeden atiyomus o da yeail kaka oluyomus.
Gazini cikarmadan uyutunca kusma ya da aglama olmuyosa bence hic uyandirma uyaninca uyumuyolar cunku :)

Biraz geç oldu ama benim dogum hikayemi paylasmazsam icimde kalır annişler :)
Malumunuz geçen hafta persembe kontrolümüz vardı. Burda şakasıni da yapmistim bugun dogurayim diye ama hoc ihtimal vermiyordum. Bedenimde hic bir dogum belirtisi yoktu...
Esim ve oglumla birlikte dr a gittik. Ultrasonda dr umuz uzuuun uzun ölcumler yapti. Ben ne yaparsam yapayim bu bebegi 4kilonun uzerinde olcuyorum dedi. Korktugum basima gelmisti. Bunu duyunca butun vücuduma ter basti. Sonra bi aciklik muayenesi yapalim dedi. Muayenem cokta zorlamamisti beni. Dr 3 cm aciklik oldugunu cokta rahat bir muayene oldugunu soyledi. İceri gelin konusalim dediginde dizlerimin titremesinden uzerimi giyinemiyordum.
Once nstye baglandim. Sancilar sık ve dogum sancilariydi ama ben hic hissetmiyordum. Dr bu bebegi bugun alalim beklemeyelim kilosu cok fazla ilerlerse normal dogum imkansiz dedi. İster sezaryen ister normal dogum ona gore hemen karar ver dedi. Dusunmek icin disari esimin yanina ciktim ve daha ne oldugunu anlatamadan aglamaya basladim :) hizli bir kararla normal dogumu denemek istedigmi dr belirtince hemen yatisim yapildi. Suni sancı verildi cok ilk doz erki etmedi.koridorda yuruyus yaptim bi sur dr beni oyle gorunce dozu artirin dedi ebeye. Evet iste o artirmadan sonra nefesimi kesen sancilar baslamisti :) saat 15.00 gibi yatisim yapildi saat 18de halen acikligim 4 cm di. 19.30a kadar suni sanciyi dualar ederek gecirdim. Anestezi uzmani yetisip sonunda epidurali yapti. Allah im bu ne rahatlikmis:) sancilar tık diye kesildi. Aciklik muayeneleri hic hissetmemek en buyuk keyifti hele ki :) suyumu da patlattilar bu arada. 20dk sonra aciklik muayenem 8cm e ulasmisti. Dr saskin bji halde hadi bakalim bu ne hiz boyle,dogum masasina gidiyoruz dedi :) tabi benim bacaklar anezteziden dolayi tutmuyordu ona buna sarila sarila kendimi zor artim masaya :) bebegin kafasi gorundu dediler. Ben hic ikinma sanci hissetmiyordum. Yalniz bi sorun vardi ki kalp krizi gecirdigimi zannettim. Nabzim cok yukselmisti nefes alamiyordum kalbim sıikisiyordu. Hemen oksijen verdiler. Aneztezi uzmanini cagirdilar. Evet dedim sanirim ben kalp krizinden bebegimi goremeden ölüyorum:) taşikardi geciriyormusum meğer. Seruma ilaç yaptilar ve nabzim normale dondü. Doguma hazirdim :) dr güc toplayip üç defa ikinmami sonra ikinmamami soyledi. Sonrasinda ebe karnima bastirdi hic aci hissetmedim :) icimden biseylerin kaydigini hossedince gozlerimi actim. Actim ki ne goreyim... tosbik oglum iste gelmisti :)
Devamindaki dikisleri hic hissermiyor gozlerim yan taraftaki ilk cicilerini giymeye calisan oglumdaydi :)
Epidural normal dogum bir nimetmiş onu anladim. Dogumu zorlastirmayiniz kolaylastiriniz diyorum :)
Oyh :) allahim heyecanlandım kiz maşallah bu arada iyi ki normali secmissin 4 kg çıkıyor yani takılmıyor bebek dimi. Beni korkuttu doktor 3.5 kg görünce haftasını geçerse normal dogum risk edemem dedi omuzları takılır dedi oksijensiz kalır dedi korktum benimde cuma denenecek inşallah bende normal dogururum yada yarın falan sancilanirim artık su dogum şekli kafami bozuyor. Seni tebrik ederim tekrardan tontis pasayi da opuyorum mis gibidir şimdi sağlıkla buyut kuzum :)

Sari kaka oluyo canim anne sutuyle beslenince. Gecen gun minigim de yesil kaka yapti biraz arstirdim da cok emince sindiremeden atiyomus o da yeail kaka oluyomus.
Gazini cikarmadan uyutunca kusma ya da aglama olmuyosa bence hic uyandirma uyaninca uyumuyolar cunku :)

Sapl cnm korkcak bişey yok zannediyorum.

Benim oglusumun da kakasi sari renkte. Yesil kakayi ben de bazen goruyorum ama soyle dusunmustum: kaka yaptigini hemen fark etmeyip bir sure bekletince rengi yesile donuyor.

Gaz konusunda ben de muzdaribim. Emerken uyuyor gaz cikartirken uyanip tekrar meme istiyor. Tekrar memede uyuyor tekrar gaz çıkarmak gerekiyor. Bu böyle kısır döngü halinde devam ediyor... gündüz reflü yastığına yüz üstü yatırıp sırtına vuruyorum o zaman çok uyanmıyor ama gece yüz üstü yatırmaya korkuyorum ben uyurken birşey olur diye Allah korusun...

Ay aynen ya gaz konusundaki kısır döngüyü bizde yaşıyoruz :) yeşil kakadan korkmiyim o zaman biraz takip ediyim bKalım. Teşekkürler

Benim kıza aventin emziği büyük geldi resmen bi de öyle bi emiyo ki Emzik ağzından fırlayıp uyuyo resmen benim tutmam gerekiyo her defasında. Bi de hiç gerek kalmadı emdiği yerde uyuyo 2-3 saat sonrada uyanıyo.ben çok istedim emzikli bebek olsun ama inş alır bş süre sonra

canım büyük gelmez aventin dışı büyük olduğu için ağırlık yapıyor ama içi ufak zaten soothieler yenidoğanlar için ağzında tutmak için çaba sarfetmesi gerekiyor bu şekilde damakları güçleniyor.... Kuvvetli çektiği için fırlıyordur benimki de çok acıktığında o kadar çok çekiyor ki en sonunda fırlıyor ağzından

Sapl cnm korkcak bişey yok zannediyorum.

canım yeşil kaka zaman zaman bende de oluyor doktoru senin yediklerinle alakalı dedi, gerçekten dikkat ettim eğer humana çayı o gün çok tükettiysem oluyor kakası yeşil, ben emzirdikten sonra gazını çıkarmaya çalışıyorum ama bazen hemen uyuyor o zaman hiç ellemiyorum zaten rahatsız olsa uyuyamaz ya da rahatsız olduğunda uyanıyor zaten kısaca ben bebeğe göre hareket ediyorum illa şu saatte emsin, ya da gazını çıkarsın diye zorlamıyorum

canım ben emzik karşıtıydım ama yok şimdi diyorım emzik çok iyi bişey. emip emip kusmasındansa doyduktan sonra uyuyana kadar emzikle devam etmesi çok daha iyi. bu ara çok fazla emip baya fazla kusmaya başladı emzik iyi bişeymiş anladım

Benim için önemli olan bebeğin huzurlu hissetmesi eğer emzikle bunu yapabiliyorsam da karşıtı değilim. Çok yakın arkadaşım aynı zamanlarda doğum yaptık iyice psikolojisi bozulmuş durumda bebeği gece gündüz memede hiçbir yere gidemiyorum bana gelenlerle ilgilenemiyorum, tuvalete bile gidemiyorum dedi... O hiç vermedi emzik, o konuda çok idealistti ama şimdi bıkmış durumda hiçbir emziği almıyor nasıl alıştıracağım diye karar kara düşünüyor

Al işte benim derdimde bu banada dedi doktor 20 dkdan fazla tutma koy yatsın dedi..demesi kolay bazen çocuk yarım saat duruyo bazen 45 dk çocuk istiyor sütte var niye vermiyimki doyuncada yatıyor zaten,kısıtlama çok mantıksız zaten bebeğim ufak doğmuş yesin diye dört gözle bekliyorum bide varsın kucağıma alışsın biz sorun etmiyoruzki :) birbirimize daha yakın oluruz yavrumla:)

aynen canım bence de böyle devam et, yabancı kaynaklarda bile böyle yazıyor el kadar çocuğa ne disiplini vereceksin... Ben 20 dakikadan sonra oynadığı için çekiyorum azcık uyanık kalsın sevemiyoruz sonra :)

Çok teşekkür ederim canım uyanmazsa kaç saat sonra utandiriyoesunuz mama için alt değişim düzeni falan nasıl yapılıyor kızlar ve tecrübeli anneler
canım şimdi kızım 23 günlük. gündüz 3 gece 4 saate uyanmazsa uyandırıp önce altını temizleyip emziriyorum. emzirmeden önce alt temizliği yapıyorum çünkü memede uyuyo sonra altını açarsam uyanıyo geri uyuyamıyo.
ilk başlarda 2-3 saat arasında uyandırıp emzirip arada altını değiştirip tekrar emziriyodum çünkü doymadan uyuyakalıyordu.

Pardon ben Ağustos annesi olucam inş ama bişeyler Öğrenmek adına sizleri takip ediyodum burda gündüz 3 gece 4-4.5 saat ara verilebilir yazmışsınız ama hayır 2 saatte bir yarım saat emzirilmeli bebek yani hemşire olarak teorik bilgiden ötürü diyebilirim hem ne kadar beslenirse o kadar iyi
canım peki 2 saatte bir uyandırsak huysuz olmaz mı bebek?
bide kaç aya kadar böyle yapmalıyız?

canım yeşil kaka zaman zaman bende de oluyor doktoru senin yediklerinle alakalı dedi, gerçekten dikkat ettim eğer humana çayı o gün çok tükettiysem oluyor kakası yeşil, ben emzirdikten sonra gazını çıkarmaya çalışıyorum ama bazen hemen uyuyor o zaman hiç ellemiyorum zaten rahatsız olsa uyuyamaz ya da rahatsız olduğunda uyanıyor zaten kısaca ben bebeğe göre hareket ediyorum illa şu saatte emsin, ya da gazını çıkarsın diye zorlamıyorum

Bende aynn senin gibi düşüyorum cnm. Çok teşekkürler

Back