- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #68.141
sen bilirsin canım ister dene ister değiştir. her bebeğe yan etki yapmıyo sonuçtaEşim bugün almış minaviti sağlık ocağı çok oneriyormus yan etkilerini söylemedin mi dedim söyledim şikayet almamislar kullanilmaliymis elim gitmedi vermeye ne yapayım bilmiyorum yarın başlayım diyorum ama amasi var işte
ben de çok idealisttim emzik vermem mama vermem kucağa alıştırmam memede uyutmam ohooo birsürü kuralım vardı şimdi hiçbiri yok deniz ne isterse o oluyo. emzik için de çabalıyorum vermeye çalışıyorum çoğu zaman almıyo ama aldığı zaman iyi oluyo çünkü memede uyuyunca beşiğe koyduğumda uyanıyo ama beşikte emzik ağzında uyuyunca emziği alıyom o devam ediyor uykusunaBenim için önemli olan bebeğin huzurlu hissetmesi eğer emzikle bunu yapabiliyorsam da karşıtı değilim. Çok yakın arkadaşım aynı zamanlarda doğum yaptık iyice psikolojisi bozulmuş durumda bebeği gece gündüz memede hiçbir yere gidemiyorum bana gelenlerle ilgilenemiyorum, tuvalete bile gidemiyorum dedi... O hiç vermedi emzik, o konuda çok idealistti ama şimdi bıkmış durumda hiçbir emziği almıyor nasıl alıştıracağım diye karar kara düşünüyor
Kızlar günaydın, bebeğim 14 günlük şükürler olsun.Hergün okuyorum burayı çok şey öğrendim sayenizde.
2 şey soracağım tecrübelilere.
1- sadece anne sütü veriyorum oğluma kakası ne renk olmalı? Genelde sarı ama bu 2 gündür yeşil kaka görüyorum bezde. Endişelenmeliyim?
2- oğlum memede uyuyor. Gaz çıkarma işlemini kaç dakika yapmalıyım uyanmaması için? Çok uzun süre yapınca uyanıyo. Ama öoğu zamanda çıkarmadan uykuya devam ediyo? Normal mi acaba?
Şimdiden teşekkürler
aynı dert bende de var uyursa çıkartmıyorum artık gazını yoksa kısır döngü bitmiyoBenim oglusumun da kakasi sari renkte. Yesil kakayi ben de bazen goruyorum ama soyle dusunmustum: kaka yaptigini hemen fark etmeyip bir sure bekletince rengi yesile donuyor.
Gaz konusunda ben de muzdaribim. Emerken uyuyor gaz cikartirken uyanip tekrar meme istiyor. Tekrar memede uyuyor tekrar gaz çıkarmak gerekiyor. Bu böyle kısır döngü halinde devam ediyor... gündüz reflü yastığına yüz üstü yatırıp sırtına vuruyorum o zaman çok uyanmıyor ama gece yüz üstü yatırmaya korkuyorum ben uyurken birşey olur diye Allah korusun...
Canım ilk gubler 2 saatte bir o en gec bebek uyanmazsa uyandirin derler sonra sinda bebek kendini ayarlıo rutin olarak benim kızım 1 haftada uyum sağladı gece bile saat kurmadan kalktı 2 saate taha da ise ilk günden kendi istedi ağladı hep her ağlamada memedeyiz saati yok yani sen şimdi olmuş bebis 2 haftalik uyuosa UYANDIrma uyanir ztn artık açıkincacanım peki 2 saatte bir uyandırsak huysuz olmaz mı bebek?
bide kaç aya kadar böyle yapmalıyız?
Dün memorialdeydim malum nüvit beye gttik orda emzikle ilgili söyle yazio du anne sütü alan bebeğe emzik vermeyi niz yazioben de çok idealisttim emzik vermem mama vermem kucağa alıştırmam memede uyutmam ohooo birsürü kuralım vardı şimdi hiçbiri yok deniz ne isterse o oluyo. emzik için de çabalıyorum vermeye çalışıyorum çoğu zaman almıyo ama aldığı zaman iyi oluyo çünkü memede uyuyunca beşiğe koyduğumda uyanıyo ama beşikte emzik ağzında uyuyunca emziği alıyom o devam ediyor uykusuna
biliyorum canım ama bazen vermem gerekiyo sürekli emip emip kusmaya başlayınca çok korktum doyup da meme isterse veriyorum emziği.çoğu zaman almıyo zatenDün memorialdeydim malum nüvit beye gttik orda emzikle ilgili söyle yazio du anne sütü alan bebeğe emzik vermeyi niz yazio
Bebek Dostu hastanelerde hiç birinde onerilmiyor ztn bilgi amaçlı söyliyim dedim canim
aynı dert bende de var uyursa çıkartmıyorum artık gazını yoksa kısır döngü bitmiyo
yeşil kaka bebeğin üşüdüğünü gösterir diye biliyorum ben bu arada
Sünnet saat 2 de cNim inşallah atlatalim yazıcam ablası sewio öpüp duruo azcık sert sewio sanırım koşarak gelio hızını pek ayarlayamio henüz kıskançlık bizi kiskanmio biz hep ablasının taha si diye sewioz ama başkaları gelince huyu birden degisio fotoğraf ini çekmeyin kardeşimin o benim kardeşim dio o kadar olur artık dioz bizdegündüz 2-3 saatte bir gece de 3-4 saatte bir uyanıyo artık canım çok şükür düzeni oturttuk yalnız bu ara uykuya dalması zor oluyo hemen de uyanıyo o sıkıntı çıktı şimdi.
taha nasıl sünnet oldu mu merak ettim minik erkekini :)
bide idil ablası nasıl tahaya karsı kıskançlık var mı?
idilduam
aynı dert bende de var uyursa çıkartmıyorum artık gazını yoksa kısır döngü bitmiyo
yeşil kaka bebeğin üşüdüğünü gösterir diye biliyorum ben bu arada
Bende sancı falan yok kuzum ya arada alttan zonklama şeklinde oluyor kasilmalar çok fazla ama sancı bazında değil. Gerçi oglumda da belirtisiz sabah uyandım sancilarim vardı :) hiç görmediğim birşeyi özlüyorum artık kucaklamak istiyorum çok farklı birşey her bebek ayrı heyecanmis onu anladım oglumda böyle değildim tecrübesizlik vardı şimdi belirti arıyorum hep ama tik yok sipada:) bir kavussaydik 40landi bebekler nerdeyse bizim minnoslar hala ana rahminde :)
Alıyorum aksatmıyorumcanım vitaminlerini alıyor musun? sıcaklarda su kaybetmişte olabilirsin
Can'ım aynen ben de de alttan zonklama oluyor
İki gündür de gaz var gibi yanlarımda ağrı yapıyor sonra ovalıyprum sonra az çıkıyor
Valla arkadaşların çoğu emzirme kaka uyku düzeni ile uğraşıyor biz gibi bekleyen pek az kişi kaldı
Ben de merak ediyorum inan
Saçını gözünü yüzünü ten rengini kokusunu merak ediyor ve özlüyorum
GündaşımBende bende yaa :// ruyalarima giriyor artık cok özlüyorum kızımı artık kavuşmak istiyorum beklemek çok zor(
Gündaşım
Özlem'leri bambaşka valla
Sen hangi güne kadar müdahalesiz bekleyeceksin?
Bizim haftaya bugüne kadar bekleyeceğiz
Bakalim ayni gun dogum yapabilecek miyiz :) Haftaya bugün 40 doluyor bizimde ama dr şu güne kadar beklerim vs demedi suyun yeterli beklememize engel bi durum yok dedi bende son gün hangi gün demedim 40 i doldurabilecegime ihtml bile vermiyordum çünküresmen hayal kırıklığı yaşıyorum ya. Şu son olaylardan sonra keyfim de kaçtı zayen iyice . Tüm izinler iptal babalık izni de dahil eşimin yanımda olmayacak olmasi çok kötü ben hiç böyle hayal etmemistim:/
Gönül isterdi bugün dogsun yas gunum bugün :) olmadi ama cuma doktor dogumu başlatabilir canım bekliyoruz :) sağlıkla gelsinler artıkHiç deme yaaa büyüdü pandaaammgeliyo minik adamım heycanla bekliyoruz teyzesi sen ne zaman doğuruyorsun
Kuzum yok dogum etmedim henüz bekliyoruz :) senin paşa oğlan nasıl en kısa sürede görmek istiyoruminsanbuL canım Allah analı babalı büyutmeyi nasip etsin @Aylnalpr sanada canım yazamadım bi türlü çok şükür atlattıniz 1cicek3bocek sen naptin canim dogurmadin dimi
Babalık izni de mi iptal
Ben sadece yıllık izinler sanıyordum
Valla bu yavrular bekletiyorlar bizi
Yerleri çok rahat Mutlu'lar sanırım
Aman Sağlıklı olsunlar da
Sürprizli bizimkiler bakalım ne zaman gelmek isteyecekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?