Biraz geç oldu ama benim dogum hikayemi paylasmazsam icimde kalır annişler :)
Malumunuz geçen hafta persembe kontrolümüz vardı. Burda şakasıni da yapmistim bugun dogurayim diye ama hoc ihtimal vermiyordum. Bedenimde hic bir dogum belirtisi yoktu...
Esim ve oglumla birlikte dr a gittik. Ultrasonda dr umuz uzuuun uzun ölcumler yapti. Ben ne yaparsam yapayim bu bebegi 4kilonun uzerinde olcuyorum dedi. Korktugum basima gelmisti. Bunu duyunca butun vücuduma ter basti. Sonra bi aciklik muayenesi yapalim dedi. Muayenem cokta zorlamamisti beni. Dr 3 cm aciklik oldugunu cokta rahat bir muayene oldugunu soyledi. İceri gelin konusalim dediginde dizlerimin titremesinden uzerimi giyinemiyordum.
Once nstye baglandim. Sancilar sık ve dogum sancilariydi ama ben hic hissetmiyordum. Dr bu bebegi bugun alalim beklemeyelim kilosu cok fazla ilerlerse normal dogum imkansiz dedi. İster sezaryen ister normal dogum ona gore hemen karar ver dedi. Dusunmek icin disari esimin yanina ciktim ve daha ne oldugunu anlatamadan aglamaya basladim :) hizli bir kararla normal dogumu denemek istedigmi dr belirtince hemen yatisim yapildi. Suni sancı verildi cok ilk doz erki etmedi.koridorda yuruyus yaptim bi sur dr beni oyle gorunce dozu artirin dedi ebeye. Evet iste o artirmadan sonra nefesimi kesen sancilar baslamisti :) saat 15.00 gibi yatisim yapildi saat 18de halen acikligim 4 cm di. 19.30a kadar suni sanciyi dualar ederek gecirdim. Anestezi uzmani yetisip sonunda epidurali yapti. Allah im bu ne rahatlikmis:) sancilar tık diye kesildi. Aciklik muayeneleri hic hissetmemek en buyuk keyifti hele ki :) suyumu da patlattilar bu arada. 20dk sonra aciklik muayenem 8cm e ulasmisti. Dr saskin bji halde hadi bakalim bu ne hiz boyle,dogum masasina gidiyoruz dedi :) tabi benim bacaklar anezteziden dolayi tutmuyordu ona buna sarila sarila kendimi zor artim masaya :) bebegin kafasi gorundu dediler. Ben hic ikinma sanci hissetmiyordum. Yalniz bi sorun vardi ki kalp krizi gecirdigimi zannettim. Nabzim cok yukselmisti nefes alamiyordum kalbim sıikisiyordu. Hemen oksijen verdiler. Aneztezi uzmanini cagirdilar. Evet dedim sanirim ben kalp krizinden bebegimi goremeden ölüyorum:) taşikardi geciriyormusum meğer. Seruma ilaç yaptilar ve nabzim normale dondü. Doguma hazirdim :) dr güc toplayip üç defa ikinmami sonra ikinmamami soyledi. Sonrasinda ebe karnima bastirdi hic aci hissetmedim :) icimden biseylerin kaydigini hossedince gozlerimi actim. Actim ki ne goreyim... tosbik oglum iste gelmisti :)
Devamindaki dikisleri hic hissermiyor gozlerim yan taraftaki ilk cicilerini giymeye calisan oglumdaydi :)
Epidural normal dogum bir nimetmiş onu anladim. Dogumu zorlastirmayiniz kolaylastiriniz diyorum :)