ben bir iki damla limon sıkıyorum sebze püresine. bir denesen?Kızlar canım çok sıkılıyor kızım ne yaptıysam ekgıda yemiyor ağzını kitliyor napcam ben çok üzülüyorum emmek istiyor herşeyi reddediyor su bile içmiyor
Hemşeriye sordum ısrarla olmaz dedi bende yazdım sağlık Müd aradı dedi hemşireniz söylemedi mi bende Hayır dedim dedi biz ararız hemşireyi bundan sonra olduğu kadar ayrı ayrı yaptircam bebeklere De yazık yavrum inş kolay atlatir canım ben ayrı ayrı yaptircam insHadi ya.bugun yaptirdim bende 3 tane bacaktan bi agizdqn..bacaktakilerden birnde tetanoz varmis ..agri yapar siser dedi ..
bşr yumurtayı haşlıyorum çeyreğini vererek başladım şimdi yarım oldu. ona kendimin yaptığı peyniri katıyorum. tambuğday ekmeğini rendeliyorum bazen pekmez de katıyorum. bunların hepsi çok koyu olmuşsa biraz maden suyu ile yumuşatıyorum. maden suyu kullanımı doktor tavsiyesiCanim nasıl veriyorsun yumurtayı katı mi biraz civik mi peynir olarak hazır peynir mi ev peyniri mi
Ben de canım aynen.taşıncaz burdan inş ama şu anki Apt de asansör yok.ben bebişi kanguruya koyuyorum eğer uzaksa gideceğim yer,elime otokoltuğunu alıyorum.arabanın tekerlek kısmı aşağıda çünkü.birşey olur mu bilmiyoruz.çıkartıyoruz.kapının önünde birdaha merdiven var.apt den tek tek yine hem oto koltuğunu hem tekerlekli aparatı çıkartıyorum.monte edip bebeği yerleştirip kanguruyu çantaya atıyorum:))) yani çok iş gibi ama hemen hemen her gün çıkartıyorum bebeği hava alması için.ben de dinleniyorum kollarım rahatlıyor.bazen yolda bile tutturuyor almam için.Aynen canım, ya kucak da olacak yada yanında duracaksin. Tabii ki daha çok küçükler hatta gün gelecek biz bugunleri ozlicez,ariycaariycaz ama dediğin gibi mutfaktan bir bardak su almaya gidemiyorsun, lavabo ya zor gidiyorsun, işi gücü yemeği saymiyorsun bile.
Allah can sağlığı versin. Bizim bebeklerimizde böyle büyüyecek demek ki. Ben artık dışarı çıkıyorum. Evin önü park Allah tan. Kışın ne yapicam hiç bilmiyorum.
Boyu uzunmus masallah :) benimki benim gibi minyon olacak galiba :)Bu arada basla canim yumurta ve peynire.bizimki yaklasik 2haftadir yiyor.baya da seviyor.herseyi gec vakte atan doktorlari.da anlamıyorum. yenilebilecegi heryerde yaziyor iste ne bozuyon demiyesin prenses.bizimki de 6aylijken 7 kilo 72 cm di
Ayy geçmiş olsun canım.inş memnun kalırsın.kurutmalı Olanları istemedim en başta.o yüzden çam.mak aldım normal.şimdi ek olarak almak istiyorum.sen ne marka istedin canım?daha az önce çamaşır makşnem bozulduperdeleri atmıştım suyu almış dışarı atmış kapağı bozulmuş mutfağımı su bastı resmen yeni sipariş verdim kurutmalı inşallah iyidir. Annem kullanıyor evde toz olayı azaldı ütüyle her yer batıyordu önceden diyordu. Onu düşünüp kurutmalı sipariş verdim bir de kışın evin içinde kızıma sıkıntı olacaktı inşallah iyi bir şeydir
tatlımbende pek minyonum. ama baba tarafına çekmiş kızım.Boyu uzunmus masallah :) benimki benim gibi minyon olacak galiba :)
Ben de canım aynen.taşıncaz burdan inş ama şu anki Apt de asansör yok.ben bebişi kanguruya koyuyorum eğer uzaksa gideceğim yer,elime otokoltuğunu alıyorum.arabanın tekerlek kısmı aşağıda çünkü.birşey olur mu bilmiyoruz.çıkartıyoruz.kapının önünde birdaha merdiven var.apt den tek tek yine hem oto koltuğunu hem tekerlekli aparatı çıkartıyorum.monte edip bebeği yerleştirip kanguruyu çantaya atıyorum:))) yani çok iş gibi ama hemen hemen her gün çıkartıyorum bebeği hava alması için.ben de dinleniyorum kollarım rahatlıyor.bazen yolda bile tutturuyor almam için.
Aynen öyle canım. Ama bir de eşlerden yana şanslı olsak.. Neyse o konuya hiç girmiyim. Kışın bir bayan vardı her sabah aynı saatte bebeğini çıkarırdı. Bende öyle olucam kesin.Kışın da çıkarsınız sikica giyinirsiniz. Doktorumuz tehlikeli olan sicak ve ya soguk olmasi degil cereyan almasi demisti.Ben de katiliyorum ona. Allah sabir versin bize butun yuk biz kadinlarin uzerinde oluyo daima . Bu yuku anca biz cekebilecegimiz icin allah tasima. Dogurma besleme gorevini bize vermis anneler kosulsuz sever. Bir gun sonra bir onceki zor gunu unutuyoruz biz :)
Sağol canım ayy kabus gübiydi mutfağı gördüğüm an ama geçti gitti çok şükür :)) samsung combo sipariş verdim 7kg yıkamalı 5 kg kurutmalı canım. Eşim anlar bu işlerden şimdi sordum ona tek kurutmalarda arçelik çok satılır güzeldir bosch da iyidir dedi ek bilgi olsun. Memnunmuş genelde kulllananlar bizler de memnux kalırız inşallah :))(Ayy geçmiş olsun canım.inş memnun kalırsın.kurutmalı Olanları istemedim en başta.o yüzden çam.mak aldım normal.şimdi ek olarak almak istiyorum.sen ne marka istedin canım?
Canim eline vermeyi denesen benmkide ben verince agzini acmiyo illa eline vercem oynicak dokcek zaten ben blw yontemini yapnayi istiyodm ama yogurtla corba vermek istyrm ee onuda mecbur ben vercem 2 kasik yedirebilirsem yediriyorum verdigimide tukuruyo o kadar akillilar ki dun aksam corba icirmeyi denedm 2 kasik zar zor icti mutfaga gittim tabagi koymaya kucagimdaydi bi kasik daha veriyim dedm baska bisey veryrm sandi acti agzini ikinciyi yine kabl etmedi sevmedi beyfendiYok denemedim sadece kaşıkla verdim diş henüz hiç yok
Biberon hiç kullanmadım canım sadece emdi kaşıkla verdim hiç yemiyo inş bikaç ay içinde düzelir
Canım bu blw yöntemi yeni moda olduCanim eline vermeyi denesen benmkide ben verince agzini acmiyo illa eline vercem oynicak dokcek zaten ben blw yontemini yapnayi istiyodm ama yogurtla corba vermek istyrm ee onuda mecbur ben vercem 2 kasik yedirebilirsem yediriyorum verdigimide tukuruyo o kadar akillilar ki dun aksam corba icirmeyi denedm 2 kasik zar zor icti mutfaga gittim tabagi koymaya kucagimdaydi bi kasik daha veriyim dedm baska bisey veryrm sandi acti agzini ikinciyi yine kabl etmedi sevmedi beyfendiben naptim tencereden aliyomusum gibi yaptm bi daha verdm yine acti agzini birazini yuttu birazini tukurdu
Canim ben zaten oyle kati degilim olamamda corbada veryrm yogurtta cok yemiyo ama bi iki kasik gidiyo ya yeter dedigin gbi aksam yatmadan bisey vermezsem gece cok uyaniyo ben uykusuz kaliyorm ee gundz yetemiyorum cocugumada yemegede canim pankeki bi yumurta sarisi bi cay bardagi yogurt yarim muz eziyorum un cirpiyorum iyice sonra tavayi kizdiryorum yagsiz tavada pisiriyorim muzun yerine baska seylerde olabilir tabi gecen ben peynirli yaptimCanım bu blw yöntemi yeni moda oldu
Eskiden moda degilkende ben öyle eline vermiştim buharda pişmiş yada haşlanmış. Yiyordu.
Şimdi blwciler çok katı kesinlikle püre yok muhallebi yok kesinlikle sen vermeyeceksin. Sütün yetmiyorsa formul mama vereceksin falan filan..
Yok anacım bu moda olan blw bana göre degil ben kafama göre takılırım. Çorbada veririm bazen pürede veririm elinede veririm. Her türlü herşeye alışıyor her bebek farklımesela benim minnoş kesinlikle biberondan içmiyor. Ne yapayım formul mama veremedim hiç.
Ben kabagı buharda pişirerek önüne koymaya başladım mesela.. dün patesi haşlayıp verdim bayıldı.. benim minnoşda eli işe yemege bayılıyor.
Ama sütüm doyurmuyor gece yatarken muhallebi vermezsem 4.5 kere kalkıyor. Buda beni bunaltıyor o uüzden akşamları mıhallebi veriyorum. Sabah kahvaltıda bazen yumurta sarısı peynir veriyorum bazen hiçbirşey vermiyorum. Beni emiyor sadece... öğlenleride sebzeyi eline veriyorum oynuyo mıncıklıyor emiyor yiyor.
Böyle böyle devam. Yaşına geldiğindede çatalını kaşığını koyacagım önüne zaten meraklı oluyorlar hemen öğreniyorlar.
Şuan aslında en önemlisi çok sıvı bir şekilde alışmamaları pütüre mutlaka alışmaları gerekiyor yoksa ilerki aylarda zorluk çekerler. Pütür öğürtür kustırur anneler hiçbirşey yediremez. Şuan asıl en önemli durum bu.
Sende kendince doğru olan yöntemi uygula canım
Bu arada bana pankeki nasıl yaptığını anlatırmısın?
Blwde katı olmasanda alışıyorlar canım sen merak etmeCanim ben zaten oyle kati degilim olamamda corbada veryrm yogurtta cok yemiyo ama bi iki kasik gidiyo ya yeter dedigin gbi aksam yatmadan bisey vermezsem gece cok uyaniyo ben uykusuz kaliyorm ee gundz yetemiyorum cocugumada yemegede canim pankeki bi yumurta sarisi bi cay bardagi yogurt yarim muz eziyorum un cirpiyorum iyice sonra tavayi kizdiryorum yagsiz tavada pisiriyorim muzun yerine baska seylerde olabilir tabi gecen ben peynirli yaptim
Rica ederim canim aynen bugday unu bu tarif bi yasindan sonra sutle yapiliyo yapmaya devam edersen egerBlwde katı olmasanda alışıyorlar canım sen merak etme
Yoğurt bir sevemedi benimki ne inek yoğurdu ne keçi yoğurdupankekin içinde yesin bari
Tarif için sagolun buğday unu degil mi?
Malesef icilmiyo Canim portakal bulabilirsen ye suyunu ickizlar cok fena grip olmusum emziriyorum da oglum da hafif kapti gibi ilac icemiyoruz degil mi emzirirken habire iglamur içiyorum ama pek fark yok halsizlik bi yandan burnum basim bogazim bi yandan ne yapsam bilemedim
ihlamur içiyorum canım malesef ogluma da gectiMalesef icilmiyo Canim portakal bulabilirsen ye suyunu ic
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?