2016 Şubat Anneleri

Hadi ya.bugun yaptirdim bende 3 tane bacaktan bi agizdqn..bacaktakilerden birnde tetanoz varmis ..agri yapar siser dedi ..
Hemşeriye sordum ısrarla olmaz dedi bende yazdım sağlık Müd aradı dedi hemşireniz söylemedi mi bende Hayır dedim dedi biz ararız hemşireyi bundan sonra olduğu kadar ayrı ayrı yaptircam bebeklere De yazık yavrum inş kolay atlatir canım ben ayrı ayrı yaptircam ins

Canim nasıl veriyorsun yumurtayı katı mi biraz civik mi peynir olarak hazır peynir mi ev peyniri mi
bşr yumurtayı haşlıyorum çeyreğini vererek başladım şimdi yarım oldu. ona kendimin yaptığı peyniri katıyorum. tambuğday ekmeğini rendeliyorum bazen pekmez de katıyorum. bunların hepsi çok koyu olmuşsa biraz maden suyu ile yumuşatıyorum. maden suyu kullanımı doktor tavsiyesi

Ben de canım aynen.taşıncaz burdan inş ama şu anki Apt de asansör yok.ben bebişi kanguruya koyuyorum eğer uzaksa gideceğim yer,elime otokoltuğunu alıyorum.arabanın tekerlek kısmı aşağıda çünkü.birşey olur mu bilmiyoruz.çıkartıyoruz.kapının önünde birdaha merdiven var.apt den tek tek yine hem oto koltuğunu hem tekerlekli aparatı çıkartıyorum.monte edip bebeği yerleştirip kanguruyu çantaya atıyorum:))) yani çok iş gibi ama hemen hemen her gün çıkartıyorum bebeği hava alması için.ben de dinleniyorum kollarım rahatlıyor.bazen yolda bile tutturuyor almam için.

Bu arada basla canim yumurta ve peynire.bizimki yaklasik 2haftadir yiyor.baya da seviyor.herseyi gec vakte atan doktorlari.da anlamıyorum. yenilebilecegi heryerde yaziyor iste ne bozuyon demi yesin prenses.bizimki de 6aylijken 7 kilo 72 cm di
Boyu uzunmus masallah :) benimki benim gibi minyon olacak galiba :)

Ayy geçmiş olsun canım.inş memnun kalırsın.kurutmalı Olanları istemedim en başta.o yüzden çam.mak aldım normal.şimdi ek olarak almak istiyorum.sen ne marka istedin canım?

Merhaba hanımlar. Çok fazla yazamasamda sürekli okuyorum yazdıklarınızı. Banada fikir oluyor. Bazen gaza geliyorum bak elalemin bebekleri emekliyormuş sen hala totonu kaldıramıyorsun diye kızı emeklettirmeye çalışıyorum:) ama yok hala emeklemeye niyeti:) ek gıdalara başladım bende. Kahvaltıya yumurta sarısı, labne, pekmez, ceviz ve biraz sütümden katıyordum. Ama bugün süt koymadım kıvamlı alışsın diye. Birde doktor labne verme çok yağlı dedi. Lor , çökelek yada tuzsuz peyaz peynir ver dedi. Bende labneyi kendim yaptım. Peynir alt suyuda çok yararlı olduğu için bugün çorbasına koydum afiyetle yedi. Doktor artık 2 kere çekilmiş kıyma koyabilirsin çorbalarına dedi ama henüz denemedim. Muhallebiyi kızım çok seviyor ama doktor onuda verme dedi. Gereksiz karbonhidratmış. Obeziteyi tetikliyormuş. Tamam dedik bizde. Öğretmen olduğum için 29 unda çalışmaya başlıycam. Ama bana çok düşkünledi. Beni gördüğü anda başkasında durmuyor bana gelmek istiyor. Çok zor olacak çalışmaya başlıyınca. Tatilde uyku düzenini oturtmuştum ama şimdi evimize dönünce tekar bozuldu. Ayakta sallamayı kesinlikle istemiyor. Benim yanmda ve emerek uyumak istiyor. Şimdi ağlata ağlata alıştırmaya çalışıyorum. Yoksa iki hafta sonra ben işteyken kimse uyutamıycak. Yarın 6. Ay aşılarını olucaz. Umarım ateş yapmaz. Hepinize ve bebişlerinize sağlıklı günler diliyorum.

Aynen öyle canım. Ama bir de eşlerden yana şanslı olsak.. Neyse o konuya hiç girmiyim. Kışın bir bayan vardı her sabah aynı saatte bebeğini çıkarırdı. Bende öyle olucam kesin.
Uyudu oğlum.şimdi gidim yanına uyansin isterim :) bazen beşiğine girmek bile istiyorum

uzun aradan sonraaaa merhabalaaarr, iyisiniz bebişlerde iyidir inşallah

ankara - konya arası mekik dokudum durdum oğluşla artık evimize sabit geldik bayrama kadar kıpırdamak yok :)
bu zaman diliminde 6 ay 5 günlük olduk kontrollerimizde bi sıkıntı yok hamd olsun

ek gıda olarak şeftali - ayran ve salatalık tüketiyorduk bu hafta haşlanış patates havuc ve kabak püresi ile başlayacagız

Ayy geçmiş olsun canım.inş memnun kalırsın.kurutmalı Olanları istemedim en başta.o yüzden çam.mak aldım normal.şimdi ek olarak almak istiyorum.sen ne marka istedin canım?
Sağol canım ayy kabus gübiydi mutfağı gördüğüm an ama geçti gitti çok şükür :)) samsung combo sipariş verdim 7kg yıkamalı 5 kg kurutmalı canım. Eşim anlar bu işlerden şimdi sordum ona tek kurutmalarda arçelik çok satılır güzeldir bosch da iyidir dedi ek bilgi olsun. Memnunmuş genelde kulllananlar bizler de memnux kalırız inşallah :))(

Yok denemedim sadece kaşıkla verdim diş henüz hiç yok

Biberon hiç kullanmadım canım sadece emdi kaşıkla verdim hiç yemiyo inş bikaç ay içinde düzelir
Canim eline vermeyi denesen benmkide ben verince agzini acmiyo illa eline vercem oynicak dokcek zaten ben blw yontemini yapnayi istiyodm ama yogurtla corba vermek istyrm ee onuda mecbur ben vercem 2 kasik yedirebilirsem yediriyorum verdigimide tukuruyo o kadar akillilar ki dun aksam corba icirmeyi denedm 2 kasik zar zor icti mutfaga gittim tabagi koymaya kucagimdaydi bi kasik daha veriyim dedm baska bisey veryrm sandi acti agzini ikinciyi yine kabl etmedi sevmedi beyfendi ben naptim tencereden aliyomusum gibi yaptm bi daha verdm yine acti agzini birazini yuttu birazini tukurdu

Canım bu blw yöntemi yeni moda oldu
Eskiden moda degilkende ben öyle eline vermiştim buharda pişmiş yada haşlanmış. Yiyordu.
Şimdi blwciler çok katı kesinlikle püre yok muhallebi yok kesinlikle sen vermeyeceksin. Sütün yetmiyorsa formul mama vereceksin falan filan..
Yok anacım bu moda olan blw bana göre degil ben kafama göre takılırım. Çorbada veririm bazen pürede veririm elinede veririm. Her türlü herşeye alışıyor her bebek farklı mesela benim minnoş kesinlikle biberondan içmiyor. Ne yapayım formul mama veremedim hiç.
Ben kabagı buharda pişirerek önüne koymaya başladım mesela.. dün patesi haşlayıp verdim bayıldı.. benim minnoşda eli işe yemege bayılıyor.
Ama sütüm doyurmuyor gece yatarken muhallebi vermezsem 4.5 kere kalkıyor. Buda beni bunaltıyor o uüzden akşamları mıhallebi veriyorum. Sabah kahvaltıda bazen yumurta sarısı peynir veriyorum bazen hiçbirşey vermiyorum. Beni emiyor sadece... öğlenleride sebzeyi eline veriyorum oynuyo mıncıklıyor emiyor yiyor.
Böyle böyle devam. Yaşına geldiğindede çatalını kaşığını koyacagım önüne zaten meraklı oluyorlar hemen öğreniyorlar.
Şuan aslında en önemlisi çok sıvı bir şekilde alışmamaları pütüre mutlaka alışmaları gerekiyor yoksa ilerki aylarda zorluk çekerler. Pütür öğürtür kustırur anneler hiçbirşey yediremez. Şuan asıl en önemli durum bu.
Sende kendince doğru olan yöntemi uygula canım
Bu arada bana pankeki nasıl yaptığını anlatırmısın?

Canim ben zaten oyle kati degilim olamamda corbada veryrm yogurtta cok yemiyo ama bi iki kasik gidiyo ya yeter dedigin gbi aksam yatmadan bisey vermezsem gece cok uyaniyo ben uykusuz kaliyorm ee gundz yetemiyorum cocugumada yemegede canim pankeki bi yumurta sarisi bi cay bardagi yogurt yarim muz eziyorum un cirpiyorum iyice sonra tavayi kizdiryorum yagsiz tavada pisiriyorim muzun yerine baska seylerde olabilir tabi gecen ben peynirli yaptim

Blwde katı olmasanda alışıyorlar canım sen merak etme
Yoğurt bir sevemedi benimki ne inek yoğurdu ne keçi yoğurdu pankekin içinde yesin bari
Tarif için sagol un buğday unu degil mi?

kizlar cok fena grip olmusum emziriyorum da oglum da hafif kapti gibi ilac icemiyoruz degil mi emzirirken habire iglamur içiyorum ama pek fark yok halsizlik bi yandan burnum basim bogazim bi yandan ne yapsam bilemedim

Blwde katı olmasanda alışıyorlar canım sen merak etme
Yoğurt bir sevemedi benimki ne inek yoğurdu ne keçi yoğurdu pankekin içinde yesin bari
Tarif için sagol un buğday unu degil mi?
Rica ederim canim aynen bugday unu bu tarif bi yasindan sonra sutle yapiliyo yapmaya devam edersen eger

kizlar cok fena grip olmusum emziriyorum da oglum da hafif kapti gibi ilac icemiyoruz degil mi emzirirken habire iglamur içiyorum ama pek fark yok halsizlik bi yandan burnum basim bogazim bi yandan ne yapsam bilemedim
Malesef icilmiyo Canim portakal bulabilirsen ye suyunu ic

ek gıdada yüzü gülmeyen anneler. size küçük bir tavsiyem var. bebişin ağzına soktuğunuz kaşıkların şek,llerini değiştirmeyi deneyin. ben hemen hemen her şeki ve yumuşaklıktaki kaşığı aldım. ama hiç tahmin etmediğim bizim kaşıklara benzer wee baby kaşıklarını sevdi kızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…