2016 Şubat Anneleri

Bi de sebze çorbasında yağ kullanımını nasıl yapıyorsunuz ? Zeytinyağı mı? Biri yaptığı çorbayı tarif edebilir mi? Söz konusu bebek olunca bi de alerji olunca tedirgin oluyorum çok

Canım muhallebi yü nasıl yapıyorsun

Bi de sebze çorbasında yağ kullanımını nasıl yapıyorsunuz ? Zeytinyağı mı? Biri yaptığı çorbayı tarif edebilir mi? Söz konusu bebek olunca bi de alerji olunca tedirgin oluyorum çok
Ben buharda pisiriyorum icine pisirdigim sudan biraz katiyorum en son zeytinyagi ekliyorum

Canım sebzeler gibi meyveleri de buharda pişiriyor musunuz ? Bizimkine yapsam iyi olur aslında....Alerjik durumda gerekir mi bu durum o da ayrı....
Meyveleri pişirmiyorum ben canım istersrn hafif pişir ama vitamini gitmesin.
Patates kabak ve havucu buharda pişirdim canım. Küçük küöük doğruyorum tencereye su koyup üzerine tel süzgeç koyuyorum. Üzerinede sebzeleri minik minik doprayıp koyuyorum.
Yada bazen sebzeleri küçük doğrayıp haşlıyorum. Cam rendede eziyorum iyice suyundan biraz koyup seyreltiyorum. Soğurken 1 çay kaşığıda zeytinyagı koyuyorum.
Canım muhallebi yü nasıl yapıyorsun
Canım arımamanın pirinçununu aldım ben ondan veya kaşık mamasından yapıyorum. Evde kendim yapmıyorum. Tutturamadım bir türlü

Canım biz bildiğimiz yerlerden alıyoruz bi kasaba tek ineğin sütünü veriyorlar çoğu zaman bulamıyoruz bitiyo hemen. Diğer aldığım yer de sütü sağıyor yanımda tülbentten geçiriyor iki kez. Öyle veriyor. Kızımla özellikle inek görmek için gidiyoruz. Ama tabi verdikleri yiyeceklerde bi şey var mı bilemem ama pastörize sütlerin de ne kadar süt olduğu da muamma. Artık hiç bi şeye güvenimiz yok da elimizden geldiğince doğalını bulmaya çalışıyoruz

inşallah canım bulursunuz . vermemek daha iyi bence bi kaç gunden bi şeycik olmaz inan. Bu arada benim minik hala sebze çorbası yemiyor ne yaptıysam yediremedim:)
Geçen gün sebze çorbasına üşendim 2.defa bizim yediğimiz mercimek çorbasından vereyim dedim tuzsuz baharatsız pişirdim verdim yemediler çok zorlamadım sebze çorbasına kendi sütünden katıp da dene istersen belki tadı yakın gelir yer. Ben duruma göre irmik mercimek pirinç ince bulgur katıyorum bi de öyle dene istersen.

ben hiç kaldırmamaya calısıyorum araba koltugundan. hata mı yapıyorum acaba?

senin iyiymiş canım ya ne güzel aldığın süt kendi gözünün önünde sağılıyor bende bir cesaret verdim yoğurdu bugün kızıma küçük cam kapta yapmıştım kendimize tencerede tadı iyidi bakalım bende araştırıyorum hatta keçi sütü bulmaya çalışıyorum bu arada canım yogurdun bştaz miktarı varmı 6-7 çay kaşığı verdim gibi uykudan yeni uyanmıştı yedi genelde uykulu beslenme yapıyoruz uyuanukken çok zorluyor yoğurttan 3 saat önce mama vermiştim yoğurttan 1.5 saat sonra mama yediremedim uyudu yoğurttan 3 saat sonra falan yedi mamayı oda 90 cc falan nasıl sence normal mi bu sen tecrübelisin

Ne mutluuuuu :) çok sevindim adınıza canım ya:) alerji yokmuş o zaman...yani yükleme yapıldı mı bebişine?
canım yükleme dediğin nasıl birşey benim kuzım çok iştahsız randevu alabilirsem üniversite hast gideceğim alerji bölümüne önceden bilgi sahibi olmkak istiyorum nasıl bir yol izlenecek tahlil konularında

Canım bizim gittiğimiz hastane deri ve yama testi bir de ter testi yapmıştı ama kan testi daha iyi sonuç veriyor sanırım. Bir de hastaneyi arayıp acil vs diye sıkıştırsan mi

Kızlar bir şey soracağım arkadaşımın bebeği yeni 6 aylık oldu.5 aylıkken azar azar yumurta sarısı vermeye başlamışlar şimdi günde tam bir yumurta sarısı yiyormuş. Ben yumurta için çok erken diye biliyordum size sorayım dedim hatta bugün küçük bi kase tarhana çorbası verdiler iyice şok oldum. Tarhana filan ağır gelmez mi?Normal mi ben mi erken olduğu konusunda yanılıyorum. Bu arada bi kase de yoğurt yiyormuş yoğurt normal tabi de bi günde tüm bunlar çok değil mi emen bir Bebek bu arada

kendi sütümle demedim gene yemedi. pirinç ile yaptım onu da yemedi. mercimek ve irmikle denemedim açıkçası

Ben de gerekmedikçe kaldirmıyorum canım emzirmek için sadece kucağıma alıyorum o da mola verdiğimizde. koltuğa alışsın diye almıyorum kucağıma

Aslında doğru olanı yapıyorsun ama bebekler anlamıyor sıkılıyor en azından şehir içinden geçtiğiniz zamanlar daha yavaş gidildiğinden biraz kucağına alıp oynatabilirsin şimdi 3ünü birden oynatamam o yüzden çıkamam uzun yola ama ilk kızımda uzun yola çıkacağımız zaman uykudan yeni uyandığında çıkıyorduk yola. Koltuğunda otururken biraz oyalıyordum yemeğini yediriyordum oynatıyordum bi sürü oyuncak alıyordum yanıma teker teker veriyordum müzik sakinleştiriyor müziği son ses açıyorduk o ara zaten uykusu geliyordu uyuyordu emzirirken zaten alıp tekrar koltuğa yatırmak gerekiyor. Uyuduğu için de 2-3 saat oyalamış oluyordum uyanınca sil baştan. Ama eskisine oranla daha çok mola gerekiyor çocuğun hava alması gerskiyor hatta yürüdüğü zaman park alanı olan yerlerde 1saate yakın durmak gerekiyor gerekirse molada yemek yemez enerjisini atsın arabada yesin hem oyalanmış olur

Canım tecrübe olmuyor çocuklarda her çocuk farklı. Ama ek gıdaya geçerken bi kaç çay kaşığı ile başlayıp 1haftada 1çay bardağına ulaşmak gerekiyor ama benim bi kızım daha hareketli emekliyor hatta koltuklara tırmanmaya başladı o 1çay bardağından fazla yiyor vermeyince ağlıyor diğeri yere koyduğumda 1-2 kez dönüyor başka hareket yok o henüz 1çay bardağı yemiyor zorlamıyorum bünye meselesi hareketli olan daha çok yicek tabi. Bebek istemeyene kadar veriyorum ben. Hareketli olan doyunca dönüp gidiyor diperi de ağzını mühürlüyor bi daha vermiyorum

kendi sütümle demedim gene yemedi. pirinç ile yaptım onu da yemedi. mercimek ve irmikle denemedim açıkçası
Seninki pek nazlı çıktı denemekten başka yol yok eski denediklerini de bi kaç gün sonra tekrar dene. İlk kızım tarhanayı 3veya 4.denemede yemeye başlamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…