Canım gece bebeğini yatırmadan önce kaşık maması veya muhallebi yapıp versen bebeğin de doyar rahat eder uyur sen de rahatça uyursun daha çok sütün birikir. Geçen gün ikizler biraz erken uyudu büyük kızın yanına yatıp 9.30gibi uyudum gece göğüslerim dolu dolu oldu. Sütümüzün yetmeyişi dinlenememek. Taşınmadan dolayı yatamamışsan dinlenmemişsindirNe zamandır yazmıyorum..taşınma telaşı bayram derken bu zaman oldu..herkes iyidir umarım cok sayfa birikmiş maalesef fazla okuyamadım..daha ek gıdaya geçiş yapmadık 22 temmuzda gidiyoruz artık 6 aylık olmuş olacağız cunku..sadece geceleri 1 kere 120 cc mama veriyorum cunku artık sütüm yetmiyor gündüzleri cok sıkıntı cekiyorum aslında ama idare edicem 22 sine kadar..
Mama veren anneler gece kac cc mama veriyorsunuz onu merak ediyorum..gece 12 gibi 120 cc veriyorum yetmiyor ağlıyor sonra 2 mememden de veriyorum..arada yine ağlıyor ama idare ediyoz işte..
Yani 6 aylık bebek kac cc süt yani mama ile doyar onu merak ediyorum ben..
Yardımlar için teşekkürler..
Kalın sağlıcakla
Ben de olmadım ve hiiiç telaşım yok Allah korusun bünyem 3.hamileliği de 4.çocuğu (hatta yine ikiz olma ihtimali olduğundan) 4ve 5i kaldırmazBen hiic olmadim
Canım mamalarda bal işlemden geçtiği için sakıncalı degilmiş. Sütten yoğurt yapıp kimyasını degiştirme yöntemine benziyor herhalde. Yani kimyası degişmesede mamayı yaparken zararlı maddelerinden arındırarak yapıyorlarmış. Bir yerdede bal tozu kullanıldığı yazılmış.Alerjik olduğunu bilmeden vermiştik bi şey olmadı arada tattırıyorum canım. Nette 9.aydan sonra verin diyor ama her şey alerjik. İlk 1000adım projesine baktım netten. Normalde bal 1yaşa kadar yasak 6.aydan sonra milupa ballı irmikli kaşık mamasını öneriyor. Yani ben anlamadım bu alerji olayını. Şunu vermeyin bunu 2yaşına lkadar yedirmeyin diyorlar ama iş reklama gelince her şeyi yediriyorlar.
Sağol canım bilgi için. İşlemden geçiyor diyince de bi şüphe düşüyor içime ama yediğimiz içtiğimiz her şey şüpheli zatenCanım mamalarda bal işlemden geçtiği için sakıncalı degilmiş. Sütten yoğurt yapıp kimyasını degiştirme yöntemine benziyor herhalde. Yani kimyası degişmesede mamayı yaparken zararlı maddelerinden arındırarak yapıyorlarmış. Bir yerdede bal tozu kullanıldığı yazılmış.
Bebeklere neden bal yedirilmemeli?-
Uzmanların verdiği bilgiye göre, arılar bal yapmak için nektar toplarlarken botulizm bakteri sporlarını da beraber alıp farkında olmadan bal yapımında kullanabilirler. Yetişkinlerde bu balın yenmesi sorun yaratmaz. Gerek vücudun savunma sistemi gerekse midenin asitli ortamı, bu bakterinin zarar vermesine müsaade etmezler. Bebeklerde ise hem savunma sistemi yeterli gelişmemiştir, hem de mide hala ancak anne sütünü hazmedebilecek durumdadır.
Yetişkinlerin aksine bebeklerin sindirim sisteminde botulizm sporlarını kontrol eden ve bakterinin çoğalmasını ve zehir üretmesini önleyen faydalı bakteriler henüz gelişmemiştir.
Bu bakteri bebeklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir. Zehirlenen bebek nefes alma ve yutkunma zorluğu çekebilir, kol, bacaklar ve boyunda güçsüzlük ortaya çıkabilir, durum çok ciddi sonuçlara yol açabilir.
Bir yaşını geçmiş çocuklara balın bir zararı olmazken, bu nedenlerle doktorlar tarafından 12 aylıktan daha küçük bebeklere bal yedirilmemesi tavsiye ediliyor.
Birde Milupa sitesinde şöyle yazmış:
Milupa 8 Tahıllı Ballı, bebeklere özel bal içeriği ve tahıl karışımı ile bebeğiniz için lezzetli bir kahvaltı öğünüdür.
Gün içinde arzu edilen herhangi bir öğünde de tüketilebilir. .
• Milupa 8 Tahıllı Ballı içeriğindeki bal UHT tekniği kullanılarak üretildiğinden bebeğinizin beslenmesi için uygundur.
Evet maalesefSağol canım bilgi için. İşlemden geçiyor diyince de bi şüphe düşüyor içime ama yediğimiz içtiğimiz her şey şüpheli zaten
Ben baglattim ama korkuyorum yinedeBen de olmadım ve hiiiç telaşım yok Allah korusun bünyem 3.hamileliği de 4.çocuğu (hatta yine ikiz olma ihtimali olduğundan) 4ve 5i kaldırmaz
Suresini hic bilmiyorum genelde tiramisu icin yapiyordum zaten suzuluncede azaliyor cnm baktin yiyemiyorsun buzluga atarsin birazini burda keci sutu var millet nazlaniyor kilosuna 10 tl diyor iyi tamam alalim desek bize yetmiyor diyor ama bulcam azimliyim o keci sutu bulunacak1 kilodan baya çıkar çünkü bebek daha ne kadar yicek güzelse kalanı da biz yeriz :) keçi sütü bende istiyorum. Yoğurdu falan ondan mayalayım diyorum ama bulmak da zor. Marketlerde günlük olarak bulursam alcam bende. Peki ne kadar süre dayanıyor bu labne ?
Alakasız olcak ama bi şey sorcam eşim kaç gündür süt bulamıyor yoğurt mayalayamadım. Sence hazır yoğurt alıp yedireyim mi hiç vermeyim miEvet maalesefdoğal ne varki dışardan aldığımız açık süte bile neler koyanlar varmış. Bildiğimiz tanıdığımız kişiden alıyoruz ama ne kadar güvenilir Allah bilir.
Bebek maması birşey koymazlar diyoruz ama geçen sene hero nun kaşık mamasında birşeyler bulunmuştu. İnsan hangisine güvenecegini şaşırıyor.
Ben ne yaparsam yapayım korkacağım için bağlatmadım. Gerçi arada bağlatsa mıydım diyorum ama yine de içim rahat etmeyecekti. Kadın olmak her türlü zor yaaa. Erkekler ne rahat hiç bi korkuları yok hamilelik ayrı dert doğurması ayrı bakması ayrı dertBen baglattim ama korkuyorum yinede
aa yok valla dislik filan alirim ben bebegime cok tirsiyorum ben yaaamin canlar gelir artık emerken ısırmalar acıtmalar koparmalar
Bugun tamda peynir nasil yaparim diye dusunuyordum :)) Bebegime kendi yaptigim peyniri veririm, bende cok severim bu arada :) bu arada tuzu alinmis beyaz peyniri nerden aliyoruz? hangi marka aliyorsun sen? Ayyyy yapicam super olur artik, mandirada buldum oooh gelsin peynirler gitsin yogurtlar cokelekler :)))1 lt sute 1 kibrit kutusu buyuklugundeki tuzu alinmis beyaz peyniri kullaniyorum sutu yogurt yapacagimiz isiya getiriyorum peyniri sut ile eziyorum ve karistiriyorum 5 saat kadar sarip bekletiyorum sonra dolaba koyuyorum sonra da benim tulbentten torbam var ona koyuyorum suzuluyor sonra tamamdir onceden cok yapip difrize az az atiyordum simdi cogaldik hemen bitiyor :)
Çok pahalı ya annem getirtmişti 3 liraydı kilosu ama herzaman bulunmuyormuş. Büyük marketlerde görmüştüm ben günlük keçi sütü ama heryerde olmuyor. Labnenin içinde tuz olmadığı için çabuk bozulur. Dediğin gibi tüketemezsek dondurucuya atarım.Suresini hic bilmiyorum genelde tiramisu icin yapiyordum zaten suzuluncede azaliyor cnm baktin yiyemiyorsun buzluga atarsin birazini burda keci sutu var millet nazlaniyor kilosuna 10 tl diyor iyi tamam alalim desek bize yetmiyor diyor ama bulcam azimliyim o keci sutu bulunacak
Yok canim ya ben pes etdim artik parka goturduyumde aynisini yapti kac kere denedim sevmiyor disarisini yiprandim artikCanım belli dönemlerde öyle oluyor bebekler. Benim kızlardan biri bi dönem öyleydi emeklemeye başladı artık kucak çok istemiyor. Şimdi diğeri kucakçı oldu sanırım bugün yarın emekleyecek. Hareketlenme dönemi ama henüz yapamıyorlar sinir oluyorlar o yüzden kucak istiyorlar sen gezmekten vazgeçme alışacaklar. Benimkiler her akşamüstü gezme istiyor artık. İşk çıktığımız zamanlar bizde de kıyamet kopuyordu
canım buakşam patates ve havucu haşlayıp püre yaptım..aslında amacım çorba yapmaktı ama pürenin kıvamı güzel olunca su katmayayım öyle vereyim dedim..6-8 çay kaşığı yedi ama her ağzına aldığında bi öö yaptı sonra yeditadı çok güzeldi ama bizimkine göre eh işte kıvamındaydı demek
yarın gündüz tekrar vereceğim bakalım napacak
Bence verme canım hazır yoğurtlarda katkı maddesi çok oluyor . dün bende yoğurt mayalamadim bugün vermeyecem bebeğimeAlakasız olcak ama bi şey sorcam eşim kaç gündür süt bulamıyor yoğurt mayalayamadım. Sence hazır yoğurt alıp yedireyim mi hiç vermeyim mi
hayırlı olsun canım yeni okudum dışı çıkmış minnaginin. darısı bize:) rahat oldu mu çıkması?amin canlar gelir artık emerken ısırmalar acıtmalar koparmalar
hayırlı olsun canım yeni okudum dışı çıkmış minnaginin. darısı bize:) rahat oldu mu çıkması?amin canlar gelir artık emerken ısırmalar acıtmalar koparmalar
canım diş çıkacağı gece çok huzursuzdu gece 5-6 kere falan ağlayarak uyandı..normalde zaten eli hep ağzında ne bulursa kaşıyordu dişlerini..en son dilini çiğnemeye başlamıştı garibim..ertesi günde patladı bi dişi zaten..bakalım diğeri de baş vermiş durumda o da çıkar bikaç güne..bugünde huzursuzhayırlı olsun canım yeni okudum dışı çıkmış minnaginin. darısı bize:) rahat oldu mu çıkması?
amin canım..bugün tekrar vereceğim bakalım napıcakSenin adina sevindim canim. 6 cay kasigi baslangic icin gayet iyiyarasin kuzucuga şifa olsun
Labne bebekler icin daha hafif oluyor diye biliyorum peyniri suda bekleterek tuzunu aliyorum cnmBugun tamda peynir nasil yaparim diye dusunuyordum :)) Bebegime kendi yaptigim peyniri veririm, bende cok severim bu arada :) bu arada tuzu alinmis beyaz peyniri nerden aliyoruz? hangi marka aliyorsun sen? Ayyyy yapicam super olur artik, mandirada buldum oooh gelsin peynirler gitsin yogurtlar cokelekler :)))
Aaa ne diyicem mandirada peynir ve tereyagida satiliyor, ordanmi alsam beyaz peyniri acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?