- Konu Sahibi TopukluPollyanna
Pazartesi vermistim canim bugün 3 gün dr iyi dedi
Süpper nazar değmesin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Pazartesi vermistim canim bugün 3 gün dr iyi dedi
Merhaba benimde bir oğlum var 7.5 yaşında ve suan senle aynı durumdayız sanırım gün farkı var aramızda hiç korkma bende adet gunumde yaptım hcg 95 çıktı hemen araştırdım az felan dediler kimyasal olabilir dediler bugün kontrolü vardı sabahki hcg 1118.64 çıktı inanamadım müthiş bir katlama olmuş hemen doktoruma gidip ultrason girdim ama üsten görünmedi minik bonibon.alttan ultrasonla göründü minicik bişey aynı oğlumda ki gibi emin ol seninde minigin seninledir hiç sıkma canını :)Merhabalar,
Oncelikle kısaca kendimden bahsedeyim, 30 yaşında İstanbul'da yaşayan ve bir oğlu (9 yaş) olan yeni anne adayıyım
Geçtiğimiz haftalarda regl günüm gelmeden 4 ayrı idrar testi yapmış, hayalet çizgileri görmüş, hakikaten hayal mi görüyorum diye bir de burada teyit ettirmiştim :) Regl günüme 1 gün kala (1 haziran) idrar testi yaptırıp 6.46 beta hcg ile hamiş olduğumu öğrendim. Bu sefer hamile miyim degil miyim sorusu, degerim düsük mü degil mi sorusuna bıraktı yerini Hemen daha önce muayene oldugum doktora mesaj atarak bilgi almaya başladım. 2 Haziran da tekrar test yaptım bu defa degerim 9.50 ye çıkmıştı. Hesaplamalarıma göre yani 2 günde bir katlanıyorsa ertesi gün olduğu için deger gayet güzeldi :) Fakat hafif kanamam başlamıştı, Dr. tavsiyesiyle hem folik asite hem de progestan 200 mg vajinal başladım. Üstüne görmemi yoksa ne oluyor derken 4 haziran da tekrar kan testi ile dr. muayenesine gittim. Beta hcg düzenli artıyordu, 24.54...Ve muayene de rahimde herhangi bir kanama görünmüyordu. Dr. şuan için problem görülmediğini, geç döllenme yaşamış olabilecegimi söyledi ve 9 gün sonra görüşelim dedi.Hafif kanamam devam ettiğinden pruloton ampul verdi ve acilde tek doz olarak yaptırdım.
Tam regl günümün bitmesi gereken zamanda kanamam kesildi. Ve regl sancısına benzeyen agrılarım da kayboldu...Şimdi 12 Haziran cuma gününe tekrar dr. kontrolüm var...Çok şükür ki yolculuğumuz başladı.
Çok fazla araştırdığım, tırım tırım degerlere baktığım, acabalarla boğuştuğum aşikar :) Bu kadar detaylı yazmamın sebebi de benzer bir durum yaşayan biri olursa bir nebze de olsa içinde umut olmak
2016 Şubat taze anne adayı olarak, diğer 2016 Şubat annelerini bekliyorum, sizler ne durumdasınız
Merhaba benimde bir oğlum var 7.5 yaşında ve suan senle aynı durumdayız sanırım gün farkı var aramızda hiç korkma bende adet gunumde yaptım hcg 95 çıktı hemen araştırdım az felan dediler kimyasal olabilir dediler bugün kontrolü vardı sabahki hcg 1118.64 çıktı inanamadım müthiş bir katlama olmuş hemen doktoruma gidip ultrason girdim ama üsten görünmedi minik bonibon.alttan ultrasonla göründü minicik bişey aynı oğlumda ki gibi emin ol seninde minigin seninledir hiç sıkma canını :)
Doktora gittinmi merak ettim seniAllah bağışlasın ve sağlıkla mutlulukla kucaklamayı nasip etsin meleğinizi
Mükemmel katlamış değeriniz, inşallah aynı şekilde bende güzel bir sonuçla karşılaşırım yarın
Sıkma canını 1000 in üzerinde görünüyo zaten benimde dün üstten bastırdı görünmedi vajinal ultrason lâ minicik gorundu artar o değer sen iki gün sonra tekrar baktir doktorun neydediArkadaşlar ayın 4 ünde 24.54 tü bugün kanda 63.31 çıktı
kese görülmedi tabii ama rahimde bir kanama da yok... dıs gebelik te yok aynı şekilde dr. muayenesine göre
Insallah tutunuyordur. Canim rahat tut icini bol bol su ic ve dinlejArkadaşlar ayın 4 ünde 24.54 tü bugün kanda 63.31 çıktı
kese görülmedi tabii ama rahimde bir kanama da yok... dıs gebelik te yok aynı şekilde dr. muayenesine göre
Belkide geç döllenme olmuş olabilir ama bu değerin bebeğinin varlığını gosteriyorArkadaşlar ayın 4 ünde 24.54 tü bugün kanda 63.31 çıktı
Biraz az ama geç olduysa döllenme ondan olabilir normalde iki günde iki katına çıkar doktor hiç yorum yapmadımi keseyi goremeyinceYan, ayın 4 ünden bugüne bu kadar yavaş artması anormal değil mi?dr a şımdı yazdım cevap bekliyorum
Betahcg ye bakalım bir demişti, dr dan çıkınca verdim şimdi cevap bekliyorum...Geç döllenme olarak düşünüyoruz zaten ama yine de 8 günlük bir süreçte gözle görülür bir artış olmalıydı sanırımBiraz az ama geç olduysa döllenme ondan olabilir normalde iki günde iki katına çıkar doktor hiç yorum yapmadımi keseyi goremeyince
Yani evet artış var ama az sıkma canını hersey yoluna girer Allah sağlık verdikten sonra hersey olur sen merak etme ogluslarimiza uzun uzun ömürler versin Allah im dün bi yakınım oğlunu kaybetti veni oğlumla arasında gün farkı var o yüzden çok ama çok üzgün ve moralim bozuk oyuzden bugün biraz duygusalimBetahcg ye bakalım bir demişti, dr dan çıkınca verdim şimdi cevap bekliyorum...Geç döllenme olarak düşünüyoruz zaten ama yine de 8 günlük bir süreçte gözle görülür bir artış olmalıydı sanırım
Amin Allah sabır versindoktor cevap vermedimi dahaAllah sabır versin ve dayanma gücü versin yakınınıza...Hakıkaten zor bir süreç Çok üzüldüm inanın
Bence doktorunu değiştirin zaten 6 .haftada felan görünüyor herkezde de farklılık gösteren bir durumdur gebelik kimi 5 haftalık görür keseyi kimi 6 siz bence en güzeli yarın başka bir doktora daha görününHerkese mrb ben kısaca biraz kendimden bahsetmek istiyorum, bende pcos var artı troit var ve adet döngüm çok düzensiz eşim ise varikosel ameliyatı olmuştu bu nedenle biz kesinlikle tüp bebek önermişlerdi. Başka türlü bebeğiniz olmaz dediler ve bizde masraflı birşey olduğu için ileride bakarız dioduk fakat 1 haziranda çıkan hayat çizgiyle hamile olduğumu öğrendim kese 5 mm di ve bhcg 2000 çıktı doktor son adetin ilk günene bakarak (7 nisan) 8. Hafta olması lazım ama beş haftalık gibi dedi çok küçük dedi ve direk moral bozdu fakat takmadım çünkü zaten ben 45 50 günde bir adet görüyorum ama o 28 gnde bir adet görüyomuşum gibi hesaplama yaptı. 9 haziranda kontrole gittim ve kese 12,5 mm di (günde 1 mm büyüdüğünü söylüolar yani gayet normal gelişimi) ama bu seferde embryo yok boş gebelik olabilir dedi doktor... Ama araştırıorım vaginal usg den 18 mm olmadan zaten embryo ve kalp atımı gözlenmiyormuş... Ee zaten benim hamile olmam bile muziceyken inşallah boş gebelik vs. Değildir diye düşünüorum ve dr da çok ilgisiz bitsede gitsek modundaydı beni dinlemedi bile sorularımı bile sordurtmadan çıkardı odadan derece bi dr du! Sizler ne düşünüosunuz ?
Canim baska bi hastanede yarin baktirsana benim ablamin da hcg si yavas yulseliyordu baska bi hastanede yaptridik gayet yuksekti bunuda degerlendir benceAllah sabır versin ve dayanma gücü versin yakınınıza...Hakıkaten zor bir süreç Çok üzüldüm inanın
Nasıl yani anlamadım labaratuvar ile mi ilgisi var diyorsunuz?Canim baska bi hastanede yarin baktirsana benim ablamin da hcg si yavas yulseliyordu baska bi hastanede yaptridik gayet yuksekti bunuda degerlendir bence
Sağ ol canım seninki de hayırlı olsun inşallah. Bir anda çok şiştim bugün kontrole gittik kalp atışlarını dinledik. Bu güzel bir topic oldu bizim için. Gittiğimiz doktorlar hakkında da bilgileşebiliriz.Canım hayırlı olsun gebeliğim muhtemel doğum tarihimiz ayni gün benimde aşırı bulantı be kusmam var Cumartesi kontrole gidicem kalp atışı için ama mahvoldum iki gündür