• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 sağlıkla gelsin diye ..

image.png
Bugünlük yürüyüşümü yaptım , spordan sonra 1 elma ve 2 bardak yeşil çay içtim

Öğlen yemeği :
yarım tabak yoğurt
1 kase mercimek çorbası
Yarım simit
1 adet haşlanmış but :KK72:

Dün
İkindi
Çerez bir avuç
3 mandalina küçük
1 elma

Akşam
Salata
Yoğurt
Çay

Bugün yorgun hissetiğim bir gündü ama yine de kendimi zorladım. 50 dk yürüyüşümü yaptım:KK6: 1,5 litre su içtim 2 bardak yeşil çay içtim.

kahvaltı:
2 dilim ekmek
5 zeytin
1 dilim kızarmış patates
şekersiz çay

ara: 1 elma

öğle:
2 kase çorba
1 dilim ekmek

ara: 1 mandalina
yarım simit

akşam:
1 kase yoğurt
büyük bir kase yağsız tuzlu limonlu pulbiberli salata

saat: 19:00 dükkan kapandı hiç bir şey yiyip içmiyorum :KK47:

yazdıkça ne kadar fazla yediğimi farkettim azaltmaya başladım yediklerimi :KK35:

Bugünün yürüyüş raporunu atmasam olmazdı ..
image.png

Günaydınlar, oğluş okula gittiğine göre tempo başlayabilir :KK76:
image.jpeg

günaydııın :)

spor olarak sadece yürüyüş mü yapıyorsunuz ? baştan sona yazdıklarınızı okudum, kullandığınız pro bende de var.

yazdıklarınızı okuyunca heveslendim :KK45: acaba işten cıkınca servisten erken insem de eve kadar yürüsemmi die düşünüyorum :)

günaydııın :)

spor olarak sadece yürüyüş mü yapıyorsunuz ? baştan sona yazdıklarınızı okudum, kullandığınız pro bende de var.

yazdıklarınızı okuyunca heveslendim :KK45: acaba işten cıkınca servisten erken insem de eve kadar yürüsemmi die düşünüyorum :)

Öncelikle hoşgeldin günlüğüme..
Evet yürüyüş yapıyorum 3 gündür de bölgesel airobik ekledim 5 dk :KK76:
Sağlık için günde 10.000 adım atmak gerekiyor en az .siz de başlayın faydasını görürsünüz muhakkak :KK73:

image.png
image.png
2 gündür yediğime çok dikkat edemiyorum, sabit uyguladığım bir diyet çeşidim de yoktu zaten . Gün içinde dengelemeye çalışıyorum. Yememem lazım dedikçe iştahım kuduruyor malum duygusal açlığım mevcut :KK51:

Az önce koca bir tabak haşlanmış tuzlanmış limonlu yağsız karnabahar yedim yanında da 2 kaşık yoğurt karnım şişti tokum ve mutluyum:21:
Tabi oğluşla kocciye pişi kızarttım aynı zamanda, ama ellemedim bile:KK59: akşama da patatesli gözleme yapacağım, akşamı da kazasız atlattım mı tamamdır:cool: yani belli bir diyetim yok aktivitemi arttırıp yememi azaltıyorum o kadar :KK49:

Yürüyüş yaparken aynı zamanda lost izlemeye başladım saatin nasıl geçtiğini anlamıyorum bugün 2 bölüm izledim 8000 adım atmış oldum :KK71: hedefim günlük aktivite harici 10000 adım atabilmek. :KK55:

Eki Görüntüle 1738850 Eki Görüntüle 1738852 2 gündür yediğime çok dikkat edemiyorum, sabit uyguladığım bir diyet çeşidim de yoktu zaten . Gün içinde dengelemeye çalışıyorum. Yememem lazım dedikçe iştahım kuduruyor malum duygusal açlığım mevcut :KK51:

Az önce koca bir tabak haşlanmış tuzlanmış limonlu yağsız karnabahar yedim yanında da 2 kaşık yoğurt karnım şişti tokum ve mutluyum:21:
Tabi oğluşla kocciye pişi kızarttım aynı zamanda, ama ellemedim bile:KK59: akşama da patatesli gözleme yapacağım, akşamı da kazasız atlattım mı tamamdır:cool: yani belli bir diyetim yok aktivitemi arttırıp yememi azaltıyorum o kadar :KK49:

Yürüyüş yaparken aynı zamanda lost izlemeye başladım saatin nasıl geçtiğini anlamıyorum bugün 2 bölüm izledim 8000 adım atmış oldum :KK71: hedefim günlük aktivite harici 10000 adım atabilmek. :KK55:

verdiğiniz kiloları da yazarmısınız zamanla :)

sevgili günlük :KK200:
boş vakit buldum çekirdek çitliyorum , biraz da internette geziniyorum birazdan kalkıp gözlemelerimi yapmaya başlamam lazım hamurunu yoğurmadım henüz yanına turşu ayran ve salata.. ben daha çok ayran ve salatayla ilgileneceğim yarım da gözleme yedim mi yeter bugünlük bana ..
Bu arada internette gezinirken akşam saat 5 ten sonra yememenin kilo verme üzerine etkilerini okudum da mantıklı geldi, akşam yemekleriyle aram iyi değildir zaten ki erken uyurum 9-10 gibi .. diyetlerle aram iyi olmadığından denemeye değer buldum .. şurada salıya ne kaldı ki 600 gram olmaz daha çok kilo vermiş olmam lazım malum haftalık hedefim min.1 maximum 2 kilo .. Çok zorlamadan , yağlardan vererek , sağlıklı bir şekilde, günlük düzenimi bozmadan, kilo vermem bittikten sonra eski kiloma hemen döndürmeyecek biçimde ..

Lostun yarınki bölümünü iple çekiyorum yine 2 bölüm izlemeye çalışacağım o da 80 dk yürüyüş demek..

verdiğiniz kiloları da yazarmısınız zamanla :)

29 aralıkta başladım düzenli yürüyüşe. tartılma günlerim salı günleri o zamanlarda da direkt fotoğraf çekip atıyorum. 77.8 ile başladım 75.7 yim 4 gün sonra tartılma günüm :KK23:

image.png
yürüyüşümü yaptım 50 dk (5 dk airobik ekledim) 2 saat kadar da annemle çarşı gezdim
kahvaltı:
normal bir kahvaltı(annemdeydim dikkat etmedim)
öğle: nesfit 1 kase sütlü , 1 parça peynir
ara : 2 si bir arada neskafe
akşam:KK43:planlanan)
fırında patates 2 dilim
salata
yoğurt
ara: çekirdek + çay :KK72:

bağıra bağıra şarkı söylediğim bir günden merhaba :KK47: gün güzel başlamışsa demekki :KK45:
sabah: 1 kase pirinç ve buğday patlağı sütlü
1 parça peynir
3 adet zeytin
2 bardak yeşil çay
1 bardak 2 si bir arada neskafe
mide isyanlarda :KK31:

Ne güzel yürüyorsun maaşallah :KK43: bende yürümek istyorum hatta yürümeyi seviyorum da ama heryere uzağız ya ciddi anlamda şehrin göbeğindeyiz. Caddeler arası yürüyüş yapmak da istemiyorum nebiliyim :KK43:

Aynı program sende de varmış bak, önce günlük hayatında hareketin ne kadar onu ölç , akşama kadar program açık kalsın kaç bin adım atıyorsun onu belirle. Sonra da günlük hareketine zamanla 500 500 arttır. Kilo verme odaklı değilde hareketini arttırma odaklı bak sağlık açısından , motiveni arttırır ve kendini daha iyi hissetmeni sağlar.
Spor bandından önce bende düzenli yürüyemiyordum , hem çocuktan ötürü hem de dışarda yürümeyi pek sevmediğimden. Ama sana söylediğim yöntemi uygulayıp günlük hareketimi arttırmaya çalışıyordum sadece ..

Aynı program sende de varmış bak, önce günlük hayatında hareketin ne kadar onu ölç , akşama kadar program açık kalsın kaç bin adım atıyorsun onu belirle. Sonra da günlük hareketine zamanla 500 500 arttır. Kilo verme odaklı değilde hareketini arttırma odaklı bak sağlık açısından , motiveni arttırır ve kendini daha iyi hissetmeni sağlar.
Spor bandından önce bende düzenli yürüyemiyordum , hem çocuktan ötürü hem de dışarda yürümeyi pek sevmediğimden. Ama sana söylediğim yöntemi uygulayıp günlük hareketimi arttırmaya çalışıyordum sadece ..
İkinci bir şık ise spor salonuna yazılman, orda sürekli spor yapanları görmek de motive sağlıyor , bizim burda uygundu salonlar 3 aylık 150 tl filen, oradakileri bilmiyorum. Para verince her gün de gitmek istiyor insan o da işin başka bir boyutu :KK51::KK33:

Güzel fikirmiş. Bugün hep dinlenme halinde olurum da yarın sabah işe gitmeden önce bi acayım barii bakim ne kadar yürüyorum:)

İkinci bir şık ise spor salonuna yazılman, orda sürekli spor yapanları görmek de motive sağlıyor , bizim burda uygundu salonlar 3 aylık 150 tl filen, oradakileri bilmiyorum. Para verince her gün de gitmek istiyor insan o da işin başka bir boyutu :KK51::KK33:

Onu da düşündüm anacııım :) hatta kasım ayında yazılmıştım ama eve cok ters bi yerde oda belediyeninkiydi... İş cıkışı gidiyodum , spordan sonra eve gelmek icinse minibüse binip iniyodum sonra bi 20dk kadar da yürüyüp sonra bizim eve giden minibüse biniyodum :) yani 2minibüs + 20dk yürüme..

kış olmasa yine yürürüm belki 1 minibüs kullanırım ama şimdi malum hava erken kararıyo.. Bide açıkçası 1-2 saat salonda durunca insanın pestili cıkıyo o kadar yolu yürümek de gözüm kesmiyo maalesef :( yani baya zahmetli. Oturduğumuz yerdeki salonlarda maalesef kadın erkek karışık. Oralarada ben gitmem ama siz haklısınız yinede.. Zorlucam şartları artıık. Şimdi daha yeniyim evde spor yapıyorum ama bıkacagım günlerde gelir profesyonel destek almak en iyisi galiba

Pazar gezerken de adımsayarımı açtım ve sanırım ruhumu teslim edeceğim :KK51: yürürken aynı zamanda da hem pazar arabasını taşıyıp hem de oğluşun elinden tutunca iyice yoruldum. 35 gr lık toblerone da bu günün en güzel yanı oldu :p
Öğlen yemeğim:
1 tabak haşlanmış limonlu lahana
2 kaşık yoğurt
image.png

Back