• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık 2016 Ocak Bebişlerinin Cicileri :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bana da yeni doğunca kesinlikle badi giydirmeyin göbek bağı için iç zıbın giydirin dediler ya, yenidoğan zaten almayın arkadaşlar 0-3 ay alın bencee bir kere bebeğin kaç kilo doğacağnı bile bilmiyoruzz. Havlu ve battaniye ucuz diye bence her yerden almayın pamuklu naylon karışımı olmaması lazım, hatta bence organik olmalı battaniyesi, havlu özellikle ucuz sakın almayın bilinmeyen markaları naylon karışımı olmasın
Yok canım ucuz dediysek markaların kampanyalarını takip ediyorum ben kendi adıma. Eşim ve müdürü almış bahsettiğim fiyatlara tacın fabrika satış mağazasından.. Ucuz diye bebeğime kalitesiz bir şey giydirecek değilim.. Ama uygun fiyatlısı varken de '' pahalı olan kalitelidir '' mantığı bana ters geliyor..

Yok canım ucuz dediysek markaların kampanyalarını takip ediyorum ben kendi adıma. Eşim ve müdürü almış bahsettiğim fiyatlara tacın fabrika satış mağazasından.. Ucuz diye bebeğime kalitesiz bir şey giydirecek değilim.. Ama uygun fiyatlısı varken de '' pahalı olan kalitelidir '' mantığı bana ters geliyor..
tabiki ben hiç 25 liraya battaniye bulamıyorum nerede satılıyor bunlar bana da söyleyiiinn ankaradayım:confused::confused:

Bendee :) eşim avmlerden nefret eden, alışveriş sevmeyen internetten almayı tercih eden biri olarak dün h&m çocuk kısmında "İnsan burda kendini kaybeder dedi" :KK45: şok oldum ama çaktırmadım :)
benimki de hiç sevmez avmleri ama bebek magazalarını çok seviyor hele de bebek için araba alma görevini ona verince bayagı kaptrdı kendini görev edindi kendine :KK9:

Denizli de canım...Tekstil cenneti... Ama nette falan görürsem sana haber veririm...
tamam haber ver :rolleyes: bizim burda sadece avmlerden alışveriş yapabiliyorum, gezilecek başka rahat yer maalesef yok, ulus kızılay var ama tek başına gitmen hele de hamile iken çok zor, insanlar çok saygısız ben kızılaya biri bana çarpar düsersem diye korkudan gidemiyorum ya :mad::mad: pazar günü eşimle burada acity outlete gittik orası bile cehennem yeri gibiydi kalabalıktan hiçbişi bakamadığım gibi nefesim daraldı bayılacak gibi oldum zor attım kendimi, tuvalet desen ayrı sıkıntı o yüzden daha az kalabalık avmlere gitmeyi tercih ediyorum, sonra da hiç indirim bulamıyorum:cry::cry:

Bebek odası almayı düşünen kızceler,Çilekte 4 bebek odasında %40 indirim var,dün gittik baktık...Safari çok hoşuma gitti,tam bebek odası ;) almayı şu an düşünmüyordum biliyosunuz...Ama düşünmeye başladım,indirim güzel :)

Bu indirim benim de aklımı çeliyor yaaa... Ama 2-3 yaşına kadar o takımı kullanamıyor denilince hemen vazgeçiveriyorum. Şimdi park yatak kullanırım, 3,5 yaşında da şu pembe araba yataklardan alırız isterse :)

bu arada park yatak olarak pierre cardin beğendim caroline modelini beğendim ama kullanan alan oldu mu hiç pierre cardin kalitelimidir ki?

Ben de araştırıyorum ve iyi şeyler duydum marka hakkında. Sanırım yanlış hatırlamıyorsam çoğu park yatakta iki boy ayarlama seviyesi varken pierre cardinde üç vardı...

Bu indirim benim de aklımı çeliyor yaaa... Ama 2-3 yaşına kadar o takımı kullanamıyor denilince hemen vazgeçiveriyorum. Şimdi park yatak kullanırım, 3,5 yaşında da şu pembe araba yataklardan alırız isterse :)
çilek mobilyaları çok küçük azcık büyük yapsalar alıcaktım minicik minicik karyolanın kenarları da inmiyor bir arkadşaım bu yüzden çok zorlanmış yeni karyola almış 2 yaşına gelmeden:mad:

tamam haber ver :rolleyes: bizim burda sadece avmlerden alışveriş yapabiliyorum, gezilecek başka rahat yer maalesef yok, ulus kızılay var ama tek başına gitmen hele de hamile iken çok zor, insanlar çok saygısız ben kızılaya biri bana çarpar düsersem diye korkudan gidemiyorum ya :mad::mad: pazar günü eşimle burada acity outlete gittik orası bile cehennem yeri gibiydi kalabalıktan hiçbişi bakamadığım gibi nefesim daraldı bayılacak gibi oldum zor attım kendimi, tuvalet desen ayrı sıkıntı o yüzden daha az kalabalık avmlere gitmeyi tercih ediyorum, sonra da hiç indirim bulamıyorum:cry::cry:
Maalesef avm ler çok pahalı oluyor. Büyük şehirde yaşamak zor. Ve haklısın çıkmamakta insanlar artık çok kaba ve bencil.. Sen hamileymişsin kime ne .. Burda bile bu böyle... Bende bu konuda gerçekten üzülüyorum..

çilek mobilyaları çok küçük azcık büyük yapsalar alıcaktım minicik minicik karyolanın kenarları da inmiyor bir arkadşaım bu yüzden çok zorlanmış yeni karyola almış 2 yaşına gelmeden:mad:

Aynen öyle... Bence çocukluğa geçtikten sonra çocuğun zevkine göre bir çocuk odası almak daha mantıklı. Bu da zaten park yatakla işimizin bitmesine denk geliyor.

Çocukların iki yaşından itibaren kendi zevkine göre bir şeyler isteyeceğini düşünürsek çok uzun vadeli plan program yapmamak lazım bana göre... Özellikle de büyüyen yatak olabilen beşiklerden çocukların sıkıldığını duydum arkadaşlarımdan...

Canım hiç alakası yok,o zaman hastanede sarılık olan bebeklerı mor değil sarı ışığa tutarlardı dimi :))))
Çocuk sarılık olur diye şartlanma hem,güzel düşün güzel olsun,ha çok uygulamak istiyorsan böyle bişi sarı tülbent örtersin başına :KK66:
Canim o isigin renginden cok yaydigi dalgayla ilgili :) sarilik olunca gunes isigida cok faydali mesela :) tabiki sartlamiyorum sadece o an aranmiyim diye yoksa cok saglikli uslu bi bebegim olcak insallah :) :) ama vazgectim hastsne cikisindan sari herhangi bisi alirim begenmiyorum zaten sari renklileri :)

Canım ben H&m den tulum aldım (astronot tulum dedikleri sanırım) 70 Tl ye. Zaten onu giyerse zırh gibi bişi olmaz dedim. Öyle bişi bakabilirsin. Ben yenidoğan almadım onu da bi büyüğünü aldım valla içten de bissürü şey giyecek hem, hem de yaza kadar kullanalım bari diye.
Bende gidicem yakinlarda bi bakiyim canim tulumlara

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
Bende başta senin gibi idil bebe nin 20 li takımını alacaktım ki 200 tl. dedi.. Sonra bilenler yaşayanlarla konuşayım dedim iyi ki de almamışım .. Onun yerine 5li değişik değişik 3 takım aldım...Ve 3 takıma toplam 100 tl.verdim. Fotoğraf çekiminde hem kendi geceliklerimi taçlarımı bunlara göre hazırladım.. Hem de söyleyenlerin yalancısıyım yaşayıp göreceğiz hastanelerde iç zıbın yerine artık çıtçıtlı badi giydiriyorlarmış İzmir de .. O iç zıbınlar hiç kullanılmıyormuş. Zaten Battaniye şimdiden 2 tane hediye geldi bana.. Ve aynı şekilde 2 tane de havlu hediye geldi. Ve o alınan yenidoğan hastane çıkışını çok az giydirebiliyormuşsun. Belki 1 ay ki bebişin kaç kilo doğacak belli değil. Havlu ve battaniyeler o kadar ucuz ki her yerde.. Yine de sen bilirsin , idil bebe güzel ve kaliteli ama çok pahalı...
Ben battaniye ve havluda İdil bebenin kalitesini cok beğendim zaten ordan almayı düşünüyordum. Battaniyeye 50, havluya 60, 70 lira dediler. Ic zibini bende kullanmicam. Sadece ilk giydirirken hemşireler istiyormuş onun dışında 2 uzun kollu çitcitli var. Ben hesap yaptığımda İdil bebenin diğer ürünlerine göre mantıklı geldi. Diğer markaların fiyatlarını bilemem.

Öyle mi Aslına bakarsan bende öyle biliyordum,Arkadaşımın çocuğu sarılık olunca sarı giydir ve Güneş ışığına tut demişler oda bana bi tane sarı al dedi , herhalde olmadan önce değilde Allah korusun olursa giydirmek gerek alımım o zaman normal sarı bi takım giydirilir gerekirse
Canım sarı rengin sarılığa iyi geldiği doğru zaten sarılık olduğunda cocuğa tedavi olarak sarı ışığın Altın'da tutuyorlar.ama takım Alman'a gerek yok sarı başörtü falan koyuyor eskiler. Tabi sarılık olursa. Zamanında dogan bebeklerin yüzde 60 inda sarılık oluyor. Oda fototerapi ile geçiyor.

Valla ben de çok beğenerek aldım eşim çok bişeye benzetemese de :21: fiyatı da gayet makul başka mağazalardaki muadillerine göre. Ben bi bakın derim tabi karar sizin efenim :)
Ben H&M e baktım bisey bulamadım hep bitirmişler herkes doğuruyor galiba.zaten çevremde herkes hamile. Zibinla Çorap aldım sadece bide İstanbul mağazalarına bakicam. Ayrıntılı ultrasonunu İstanbul'da yaptıran var mi

Aynen öyle... Bence çocukluğa geçtikten sonra çocuğun zevkine göre bir çocuk odası almak daha mantıklı. Bu da zaten park yatakla işimizin bitmesine denk geliyor.

Çocukların iki yaşından itibaren kendi zevkine göre bir şeyler isteyeceğini düşünürsek çok uzun vadeli plan program yapmamak lazım bana göre... Özellikle de büyüyen yatak olabilen beşiklerden çocukların sıkıldığını duydum arkadaşlarımdan...
aslında haklısın ben oda almayı düşünüyorum meltem mobilyadan, park yatakta alıcam ilk 6 ay için sonra onu odasında oyun havuzu olarak kullanacağım ama endişem yatak odasını kaç yaşına kadar kullanacak kız olsa çok endişelenmem çünkü mobilyam beyaz ve aksesuarlarla kıza uygun hale getirilebilir ama erkek olduğu için erkek konsepti oluşturmak cok zor , almasak ben 2-3 yıl odasız duramam, bir yanım herşeyin en güzeli olsun bebeğimin odası olsun orda zaman geçirelim alışsın odasına istiyor diğer yarım kaç yaşına kadar kullanabilir ki diyor, çook kararsızım ama sonradan keşke alsaydım dememek için alacağım sanırım, kendimi ikna etmek içinde bu benim ilk bebeğim hamileliğim boyunca oldukça tutumlu davrandık, tatil ve alışveriş masraflarımız çok azdı
xenforo-smilies-kk45.gif
ve bunu hakettik diyorum :rolleyes:

aslında haklısın ben oda almayı düşünüyorum meltem mobilyadan, park yatakta alıcam ilk 6 ay için sonra onu odasında oyun havuzu olarak kullanacağım ama endişem yatak odasını kaç yaşına kadar kullanacak kız olsa çok endişelenmem çünkü mobilyam beyaz ve aksesuarlarla kıza uygun hale getirilebilir ama erkek olduğu için erkek konsepti oluşturmak cok zor , almasak ben 2-3 yıl odasız duramam, bir yanım herşeyin en güzeli olsun bebeğimin odası olsun orda zaman geçirelim alışsın odasına istiyor diğer yarım kaç yaşına kadar kullanabilir ki diyor, çook kararsızım ama sonradan keşke alsaydım dememek için alacağım sanırım, kendimi ikna etmek içinde bu benim ilk bebeğim hamileliğim boyunca oldukça tutumlu davrandık, tatil ve alışveriş masraflarımız çok azdı
xenforo-smilies-kk45.gif
ve bunu hakettik diyorum :rolleyes:
Aynen katılıyorum canım,ama beyaz mobilyayı erkeğe de uyarlayabilirsin,ne aksesuarlar var şu an..Ben de Meltem Mobilya dan Class boy takımını beğendim mesela...Oda bembeyaz,kupları bambu sadece...Aksesuarlarını mavi kullanacağım erkek odası olacak...Pembe olsa kız odası olur..Yeterki takım sade olsun,erkek ya da kız uyarlanır.

Back