- 11 Şubat 2013
- 1.563
- 1.053
Benim oğlum üşüttüğü zaman fıskırır şekilde kusuyor bence üşütmüş olabilir bi de aşırı terleme oluyo çok şükür bu aralar iyiyiz ama havalar bi sıcak bi soğuk dikkat etmek lazım bu dönemdeAynen öyle canım bebuslarin rızkı Allah tarafından öZenle hazırlanmış hiç umulmadık anda geliyor şükür...Orhan da ne güzel şeyler getirdi hayatiniza maşaLlah...bebek mağazası fikri çok güzelmiş,kayinvalidem izmirdeydi geçen hafta merte çok güzel şeyler almış...İzmir bebek malzemesi konusunda 10 numara zaten...siz de açın mağaza sizden alırız artık :)))
Şimdi başka problemlerimiz de var...3-4 haftadır bisiyler oldu bebeğime...bu sabah yattığı yerden fiskirarakk kusmuş..gözleri kulakları kusmuk dolmus( .odada değildim bi geldim çocuk çırpınıyor göğsüme de yatmak istemiyor çok fazla ( dua gerek bize çok çok....teşekkür ederiz teyzesi...biz de seni öpüyoruz :*
Nazar konusunda bir numarayiz canim hiç sormaçok geçmiş olsun mer bebeğe nazar mı değdidoktora götürdün mü cnm
Üşüttü çok oldu da pek usutmekle alakalı değildi sanki son kusus...doktor röntgen çekmek istedi izin vermedim.sebebini öğrenemedik o nedenle canım...sürekli kontroldeyim..Benim oğlum üşüttüğü zaman fıskırır şekilde kusuyor bence üşütmüş olabilir bi de aşırı terleme oluyo çok şükür bu aralar iyiyiz ama havalar bi sıcak bi soğuk dikkat etmek lazım bu dönemde
Canim su veriyor musun bebise kustuktan sonra.bize doktorumuz önerdi ağzındaki kekremsi tat gitsin dedi..veriyorum ben de arada hayat bebek suyundan bi kaç kaşık...Kızlar nasılsınız, biz de oglusla iyiyiz cok şükür reflüsu var cok kusuyor onla uğraşıyorum zaman hızla geçiyor büyüyorlar
Ben sık sık üstünü değiştirip o aralarda üşütme riskini goze alamadigimdan sirtina havlu koyup havluyu degisiyorum sürekli canim...bi de bu burnundaki mukus ciğerlerine inmesin diye doktorumuz bize sırt masajı onerdi...burun aspiratörune bizimki de bayilmadigindan kullanmıyorum bile emin ol bu yöntem daha etkili çıkarıyor burnundakileri...her burun deliğine birer tane otri bebe burun damlasini siktiktan sonra yatar halde bi kaç dakika bekletiyorum...bi dakika da yüz üstü yatiriyorum cabalattiriyorum sinir olup çırpınıyor zaten...sonra da kucağımda sırtını svazliyorim...son olarak da dizlerime yatırıp başını biraz aşağı sarkıtıp belinden boynuna kadar elimi dua eder şekilde kapatıp vuruyorum bi sure hafif hafif...son hareketi doktorumuz gösterdi inan çok ise yarıyor bi kaldırıyorum sümükler akıyor burnundan temizleyip Bida yatiriyorum...aspratorle ugrasma bi kere dene istersen...bu damlalar da anasının gözü ayrıca çok pahalı.... bulabiliyorsaniz litrelik alın,annemlerin komsusu ecza deposu sahibi bi litre vermiş okyanus suyu,şimdi onu kullanicamOda sıcaklığını çok yükseltmemek, odanın nemini korumak. (Bizde nem cihazı yoktu biberon ısıtıcıyı boş halde çalıştırıyordum ), burun damlasını damlatıp sırt üstüyken, sonra yüz üstü çevirip otri bebe ile çekme. Terledikçe üstünü değiştirme, anason ve Rezene hem gaza hem öksürük/gribe iyi geliyormuş. Bir iki çay kaşığı vermiş bulunduk. Bunlar geçirmiyor ama burnunun tıkalı olması kadar bir bebeği uyuz edem bir şey yok. Yiyemiyor uyuyamıyor vs..
Cnm veriyorum ben de kaynatıp soğutulmuş sudan, Bebek sularını kaynatmıyorsun demi ben de mi ondan alsam kiCanim su veriyor musun bebise kustuktan sonra.bize doktorumuz önerdi ağzındaki kekremsi tat gitsin dedi..veriyorum ben de arada hayat bebek suyundan bi kaç kaşık...
bizimki sürekli o modda elini tutar tutmaz kaldırıyo kendini sürekli ıkınarak kalkmaya çalışıyo =)buyuk insan kusar gibi kusuyo üsüyünce ben hiç götürmedim doktora alıştım artık :) bisey soracagım sizin bebekler de oturma ya çalışıyor mu
evet ya çok pahalılar litrelik iyi fikirmiş , kıyamam yaa herşeyleri dert ufaklıkların =( sırt masajını bende bir deneyeyimBen sık sık üstünü değiştirip o aralarda üşütme riskini goze alamadigimdan sirtina havlu koyup havluyu degisiyorum sürekli canim...bi de bu burnundaki mukus ciğerlerine inmesin diye doktorumuz bize sırt masajı onerdi...burun aspiratörune bizimki de bayilmadigindan kullanmıyorum bile emin ol bu yöntem daha etkili çıkarıyor burnundakileri...her burun deliğine birer tane otri bebe burun damlasini siktiktan sonra yatar halde bi kaç dakika bekletiyorum...bi dakika da yüz üstü yatiriyorum cabalattiriyorum sinir olup çırpınıyor zaten...sonra da kucağımda sırtını svazliyorim...son olarak da dizlerime yatırıp başını biraz aşağı sarkıtıp belinden boynuna kadar elimi dua eder şekilde kapatıp vuruyorum bi sure hafif hafif...son hareketi doktorumuz gösterdi inan çok ise yarıyor bi kaldırıyorum sümükler akıyor burnundan temizleyip Bida yatiriyorum...aspratorle ugrasma bi kere dene istersen...bu damlalar da anasının gözü ayrıca çok pahalı.... bulabiliyorsaniz litrelik alın,annemlerin komsusu ecza deposu sahibi bi litre vermiş okyanus suyu,şimdi onu kullanicam
çalışmaz mı :) ben oturtuyorum da zaten :) şimdi gelecek tepkilere bakınızbuyuk insan kusar gibi kusuyo üsüyünce ben hiç götürmedim doktora alıştım artık :) bisey soracagım sizin bebekler de oturma ya çalışıyor mu
şu hastanelerdeki serumlarda aynı işi görüyor canım,içerik birebir aynı zatenevet ya çok pahalılar litrelik iyi fikirmiş , kıyamam yaa herşeyleri dert ufaklıkların =( sırt masajını bende bir deneyeyim
hayır canım kaynatmıyorum...kesinlikle almalısın,günümüzün musluk suları kaynatılsa da pek iflah olacak gibi değil...içeriğindeki mineraller ph vs bebek için zengin bi de plastik kabı bebekler için özel üretim olduğu için hayat bebek suyu kullanıyorum.Cnm veriyorum ben de kaynatıp soğutulmuş sudan, Bebek sularını kaynatmıyorsun demi ben de mi ondan alsam ki
Isırırım kiKizlar nasilsinizm. Pek giremiyorum.. biz de buyuyoruz kii :)
Ayyy maşallah çok tatlı olmuş mis mis annesi nazar değmesinKizlar nasilsinizm. Pek giremiyorum.. biz de buyuyoruz kii :)
Ay kuzum seninkine de naZar değmesin saçlara bak yaş maşallah maşallah her bir yerineAyyy maşallah çok tatlı olmuş mis mis annesi nazar değmesin
Sağol canım Rabbimin en güzel hediyeleri bizlere çok şükürAy kuzum seninkine de naZar değmesin saçlara bak yaş maşallah maşallah her bir yerine