2016 Ocak AnneLeri..

Yine küstü mü acaba merak ediyorum?

Ben avent verdim aldı ama nasılsa duruyor diye biraktim vermedim...çok pismanimen olmadi en basitini dene nuk falan emilmesi kolayemdirmek için geç kalmış olabilirsin bu arada..
Canım yeni değil doğduğundan beridir uğraşıyorum ama almıyor. Nuk , bebedor , weebaby ve chicco denedim almadı. Silikon, kauçuk, damakli, simetrik tüm çeşitleri denedim. Yok almıyor. İnternetten biraz araştırdım. Avent ve suavinex rağbet görüyor. , neyse artık yapcez bişeyler. Teşekkürler

Meme sorunu bende yaşıyorum bu süredir son zamanlar yorgunluk ve üzüntüde girdi biraz devreye sürümün miktarıda azaldı sanıyorum nitekim bugün Dr. A gittik bir ay bir haftada 540 gr almış sadece 20 gün sonra tekrar gidicez yine az olursa takviye

Slm kızlar Aranızda bebeği emzik alan var mı. ?nasıl aldirdiniz, ne marka kullanıyorsunuz?ben 4 marka denedim almadı. Yardım lütfen!
hastaneden eve geldik verdim aldı :) alış o alış emziğe bayılıyor maşallah. yoksa yanmıştım ben emmeden uyumak istemiyor. wee baby almıştım ben herzaman heryerde bulmam kolay olsun diye alıştığını emiyorlarmış minikler :) damaklı wee bizimkisi

kızlar benim bebeğim bu haftadabn sonra 4 ayı doldurmuş olacak. doktor 4 ten sonra kan damlası verdi. size önerdimi doktorunuz

Slm kızlar Aranızda bebeği emzik alan var mı. ?nasıl aldirdiniz, ne marka kullanıyorsunuz?ben 4 marka denedim almadı. Yardım lütfen!
Benimki emiyor canım. Çok büyük kolaylık benim için. Avent almıştım ama ben ilk haftadan verince kauçuk al dediler eşimde o akşam nuk un kauçuk emziğini almış ama 2 ay sonra aldığı emziği eczanede gördüm baktım ki 6 ay memesi emziriyoruz çocuğa.. Böyle şeyleri erkeklere bırakmamak gerektiğini o zaman anladım. Şimdi aventi almıyor küçük geliyor chicco nun kauçuk emziğini aldım oda küçük geldi. Saolsun kocam bir iş yapacak onuda yüzüne gözüne bulaştırdı. Ve aynı emzikten bulamıyoruz hiçbir yerde .Doktora sordum sorun olmaz dedi.. Demem o ki belli bir zaman sonra alışkanlıklarını değiştirmek zor oluyor. Bana ilk haftalarda verme dedikleri halde ben onu verince uyku uyudum ve kimseyi dinlemeden verdim.

Herkese merhaba uzun zamandır giremiyordum malum tüm zamanımızı alıyorlar minikler. Bizim bu cumartesi kontrolümüz var doktorumuzu göreceğiz ama ben bazı sıkıntıları yaşayanlarınız vardır diye burada da paylaşmak istedim..
*Tek kulağımızda kulak pisliğimiz biraz daha koyu renkli acaba sumu kaçırdık bilemiyorum.. Siz kulak temizliğini nasıl yapıyorsunuz?
*Son 3 haftadır emerken sürekli sancılı gibi ki bizde gaz sancısı olmadı ama memeyi bırakıp bırakıp ağlıyor emme süresi azaldı aralıklar arttı yani daha az emiyor.. Sizde de böyle bir sorun var mı?
*3 aylık dönemde göğüslerde ki şişkinlik inermiş ama bu sütünüz olmadığı anlamına gelmiyormuş ki bana öyle oldu göğüslerim dolu değil gibi ama sütüm var yada en azından çocuğum kilo alımı normal.. Bunu yaşayanınız var mı?
*Bebeğimde tükürüğünü yutamama gibi bir sorun var , sürekli bunu yaşıyoruz ve her defasında panik oluyoruz. Yüzü gözü kızarıyor öksürürken .. Geceleri yatarken bile panik yatıyorum ya duyamazsam diye .. Bunu yaşayanınız var mı?
*Ve son olarak gözleri çok yaşarıyor bunun nedeni gözyaşı kanalı tıkanıklığı imiş. Bu nedenle göz masajı yapıyoruz sürekli .. Biraz azaldı gibi ama tam değil henüz.. Bu konuda doktorunuz sizi uyardı mı..

Biraz fazla mı oldu acaba bıktırmayayım sizi... Şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

Merhaba cNm...büyüdükçe dertleri de büyüyor kuzuların..bizdeki durumlardan yola çıkarak cevaplayayim sorduklarıni...
1) Bizim iki kulagimizdada kulak pisliği var...ama bu oluşum çok normal sadece şu kaçtığı için değil büyüdükçe doğuştan gelen koruma kalkanlari azaldığı için zamanla yeni şeyler üretiyor vücut...kulağının o iç kısmını kesinlikle temizlemiyorum..doktor dışında bisi görürsen al içine dokunma diye uyardı...kaldıki zaten dokunmayacakttim.kulak çöpü ile iç kikirdagini temizliyorum yalnızca..
2) Emmeyi azaltması bizde 2 aydır var..gaz problemi yüzünden...ama kilo alimi gayet iyi.memeye yatınca çığlık çığlığa bağırıyordu.bifiform gaz giderici bakteri kullandık biraz rahatladık...ama son bi haftadır memeye abaniyor resmen...bu da emme ve tutma reflexini tatmin etmeye çalışması ve büyüdükçe süt ihtiyacının artmasindan kaynaklanıyor..
3) benim göğüslerim de aynen sondu ama sütüm var...
4) bizimki salya akitmaktan bi hal olacak...ama öyle boğulma gibi bi risk hiç yasamadik tukmukten...çünkü benim oğlum oyuncunun teki ağzına giren her türlü sıvıyı boğazında gargara yapıp oynuyor..tukmuk olsa daha hoşuna gider yani :)
5) bizde göZyaşı problemi olmadi...doktorumuz da hiç uyarmadı..ama ben zaten biliyordum masaj yapmaya uğraşmadım yine de :)
Umarım yardımcı olabilmisimdir...
Bu arada emziğini fotosunu yollasana canım.burda bulursam sana göndereyim

Kullanabilsek o hakkımızi :)) gaz çok ciddi boyutta değil tek sıkıntı memeyi tutmak :)
Memeye yatınca şşşşşşiiiiii sesi çıkar yüksek tonda...olmadı fon makinesi programı var.daya kulağının yakinina...sersemliyor alıyor o arada memeyi..Allah yardımcın olsun canim

merhaba,
"ben her banyodan sonra bebekler için olan kulak pamuğuyla temizliyorum içine girmeden . bizimkindede birinden daha fazla pislik geliyor hatta atıyor kıkırdağında felan oluyor. doktor normal demişti bize.
"öksürük bizdede var genelde ses çıkartmaya calışırken bağırırken tükürüğünü yutamıyor öksürüyor ama kızaracak kadar değil hatta bazen hoşuna gidiyor gülüyor:)
"arada emerken bizimkide yapıyor ama artık ağlamıyor memeden çıkıp etrafna bakınıyor sanki doymuş gibi halbuki aç. çok az emiyor bazen . kilo alımı normal
" göz yaşı bizdede vardı doktor masaj önerdi geçti şükrolsun .
bizim tek sıkıntımız uyku problemimiz 1 haftadır geceleri çok huysuz oluyor parça pinçik ağlayarak uyanıyor sürekli , düzene oturtmaya çalışıyorum yine.
artık büyüdükçe kendilerine değişik huylar ediniyorlar, çok sevimli oluyorlar.

Günde 20 gr alması lazım dedi oda ayda 600 gr ediyo bizim bi ayıda geçmişti şimdi hemen 100 200 gr için takviye vermem hemen dedi annenin geçirdiği enfeksiyonları sütü azaltiyomus ki geçirdim bende , 20 güama °n sonra tekrar çağırdı günde 20 bardak sıvı tüketmemi yorulmamaya ve üzülmemeye dikkat etmemi söyledi bakalım arttıracaz insallah

Kulak ic ceperini temizliyorum bende her banyodan sonra kii bazen dediğiniz gibi dışarı atıyor
Tukurugunden öksürüyor bizimkide hatta bazen elini öyle bir ağzına sokuyor ki kendi ni öksürtűyor
Bana kalırsa bu çocuk hep aç gögüslerimde hep boş geçen yine söylenirken bi ortamda bi tane anne çıkıp dediki bugüne kadar hiçbir anneden çocuğum doydu tok maşallah lafını duymadım düşündüm haklı abartmamaya çalışıyorum
Bizde başından beri Philips avent kullanıyoruz çocuğa ilk ne verirsen onda devam cidden
Bende gribim maskeyle çocuk emziriyorum bı yandan formasyon sınavlarım var çalışamıyorum
Bi yandan ev işleri çok güçsüz buluyorum kendimi bazen
Dün çocuk Dr. Umuza danışarak imunekse başladım umarım biraz toparlanirim
Hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın ki evlatlarımız da iyi olsun

Kızlar bebeklerdeki huysuzluk tablosuna bi göz atın derim.Mert le uyuşuyor genelde :O

Eklentiler

• IMG-20160418-WA0002.jpg
    37,7 KB · Görüntüleme: 50
Hayatım çok geçmiş olsun...biz bebekle aynı anda grip olduk :) sorun olmadı..ama ne denli zor olduğunu biliyorum.ıhlamur ve adaçayı icmelisin...Allah yardımcın olsun...bu yazdıkların bizimkinde de fazlasıyla mevcut :)

Selam kızlar. Bende ocak annesiyim. Kızım 16ocakta dünyaya geldi. Ilk iki ay anne sütü +mamayla beslendi. 1er kilo aldı. Sonra kaka yapmama sorunundan dolayı dr.umuz mamayi değiştirdi. Yeni mamayi kızım kabul etmediği gibi eski mamasina geri donmedi. Hatta biberonu bile ağzına sokturmuyor. 3.ay kontrolünde 400gr aldığını görünce şoka girdim. Dr mama takviyesi yap dedi. Sütüm var ama kilo aldırmıyor. Türlü şeyler yiyorum içiyorum ama yok. Mamayi da kaşıkla biberonla iciremiyorum. Bu da yetmezmiş gibi şimdi kısa emmeye başladı. Ayakta geziyorum şarkılar söylüyorum kan ter içindeyim uzun emsin diye. Nasıl kilo alacak anlamadım. Var mı benzer sorunlar yaşayan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…