canım doğduklarına vuruyorlar. .çok ağladığı için zorlamadan olmuştur. ablamın bebeğide kabızdı zorlamdan olmuştur dedi doktor. vitamin iğnesi bir daha vurmaya gerek yok dediler.Biz bugün 40 günlüğüz ve koliğiz. Teşhis kondu felaket ağlamalar mahvolmamak elde değil.
Yalnız şimdi okudum benimkinin de göbeğinden kan geldi doktor önemli değil dedi krem verdi iğne falan bahsetmedi hiç değiştirsem mi doktoru
Sen bilirsin ama bence sağlık ocağındaki hemşire ve ya doktor da görsün ben önce sağlık ocağına götürdüm sonra doktora gösterdim ikisi de aynı şeyi dedi k vitamin iğnesi çünkü kan oluyordu badi genelde iğneden sonra hem göbek içeri çekti hemde hiç kanama olmadıBiz bugün 40 günlüğüz ve koliğiz. Teşhis kondu felaket ağlamalar mahvolmamak elde değil.
Yalnız şimdi okudum benimkinin de göbeğinden kan geldi doktor önemli değil dedi krem verdi iğne falan bahsetmedi hiç değiştirsem mi doktoru
Benim bebeğime de doğduğunda k vitamini yapıldı. Devit3 deki maddeyi bende duydum. o yüzden trio-acd3e veriyordum. Bugün gittiğim Dr ama devit daha iyi onu kullan dedi ama henüz karar veremedim. Bu arada bize de kolik teşhisi konuldu. Dr biogaia damla verdi. Kullananlar memnun mu acaba?Kizceler bebuslara d vitamini ne veriyorsunuz ? Sağlık ocağından verilen monovit ve devit de kanserojen (bpa) var imiş.doktorumuz bize deca-tabs d3 önerdi.25 lira gibi bi fiyatı var ama zeytinyagli hem de kanserojen yok.
Artı bi sorum daha var.bebeğinize doğum esnasında k vitamini enjekte edildi mi?haberiniz var mi ya da?
D vitaminini bırakmanın sebebi gaz sorunu mu ?? İlaç vermek istememen miKesinlikle katılıyorum canimThemiscan , benim oglumda emzirdikten sonra bi sure kucagimda uyumazsa yerine koydugumda ağlayarak uyaniyo kısa sürede, ama yeterli vakti kucagimda geçirirse uyurken kendini salıyor resmen gülümseyerek uyuyo ve daha uzun uyuyo yerine koydugumda, daha cok ufaklar ve tek tanıdıkları biziz tabiki yeterince kucagimiza alicaz, sevicez opucez , ben d vit.i hepten biraktim kullanmıyorum suan
Ben bebegi yasli bir doktora goturduk. Taa bizm coocukluk doktorumuz. Bana cocuguna sakin gaz damlasi sunu bunu verme. Tek istegii anne sutu ve annesidir al kucagina sakinlessn dedi. Gercektende gazini kendi kendine ckariyo aglamlari azaldi. Butun daamlalari attim. Daha huzurluyuz. Biberonla bende weriyodm mememden tiskincek gbi oldu hemen kesti mKızlar bu kolik psikolojik bir şey sanırım. Gazı da oluyor tabi ama yüzde doksan psikolojik. Bebeğimle ciddi emzirme problemlerimiz oldu hep çevremdekilerin saçma sapan şeyleri yüzünden bebeğim mememi almıyor. Çok uğraştım çok denedim çocuk sinir krizlerine giriyordu. Ben de üzülüyordum kendimi sorguluyordum.emziremedim ama anne sütü vermeye devam ediyorum. Bu Zamana kadar hep çevremdekiler sağ ver ben içireyim dediler ben bunun Nasıl daha büyük prblemlere yol açacağını anlayamadım. Bu kolik ortaya çıktı masajlar ilaçlar artık hiçbir şey kar etmedi ben de doğala döndüm. Kolik krizine başladığı An bebeği ince olacak şekilde kıyafetiyle bırakıyorum ince ama peluş gibi bir battaniyesi var onunla kundak ama sadece kollarından sarıyorum kendim üst kısmımı çıkarıyorum bebeği göğsüme dayıyorum ve anne karnındaki sesleri açıyorum internetten bebeğim anında susuyor ve sakinleşiyor gazını rahat rahat kucağımda çıkarıyor ve daha da önemlisi Aramızdaki bağ. Özellikle uykusu olduğunda koynuma koymamı istiyor. Dün akşam kayınvalidemin kucağında uykusu vardı ağlıyordu ben geçtim karşısına konuştum onla böyle kollarıyla bana doğru gelmeye çalışıyor allahım yarabbim aldım onu yine aynı battaniyeye sardım koynuma koyduğum gibi uyudu ve iki gündür gaz ilacı da vermiyorum sadece bu yöntemle ağlamaya başlamadan sakinleşiyor kuzum. Çok büyük hata yaptım çok
d vitamininin ilaçla da olsa dışardan alındığına inanmıyorum , bebeği bir kaç dakika güneş ışığına tutmak çok daha faydalı o kimyasalları vermek yerine ...D vitaminini bırakmanın sebebi gaz sorunu mu ?? İlaç vermek istememen mi
Kizceler bebuslara d vitamini ne veriyorsunuz ? Sağlık ocağından verilen monovit ve devit de kanserojen (bpa) var imiş.doktorumuz bize deca-tabs d3 önerdi.25 lira gibi bi fiyatı var ama zeytinyagli hem de kanserojen yok.
Artı bi sorum daha var.bebeğinize doğum esnasında k vitamini enjekte edildi mi?haberiniz var mi ya da?
Sana aynen katılıyorum canım.. Bende çok kitap aldım okudum doğum öncesi de sonrası da mantıklı gelenleri uyguladım rahat ettim.Hastaneden taburcu olduğumuz günden beri biberon hiç kullanmadim...anne göğsü ile bebek arasına neden yabancı bi madde sokayim ki....mecburiyet yoksa tabi...Themiscan bu bilgileri ben sana aktaracaktim kilik teşhisi kondu dediginde...bebekle ilgilenirken telefonla pc ile ilgilenmiyorum sonra da unutuyorum yazmayı...çok doğru yapıyorsun..ona sevginin vererek kolik problemini asabilirsin zaten...ben Mert i dogdugundan beri kundak yapıp kulağına eğilip ş ş ş ş sesini çıkararak sakinlestiriyorum...komşularıma falan bahsettigimde Allah Allah hiç duymadık böyle bisiy demişlerdi...hatta yanlarında bebegi susturunca sasirdilar dr.harvey karp in kitabında bu bilgiler var...ordan öğrenmiştim ben de...kitaptan sıkıldım ama çok işime yarayan şeyler öğrenmiştim zamanında...tavsiye ederim...
Canım ben de monovit kullanıyorum inşallah bir sorun olmaz ben de bebek gimle sürekli konuşuyorum bana bakıyor takip ediyor babası diyor ki senin sesini tanıyor ağlıyor diyor dedim annelik başka Bir duygu çok tatlılar uyurken bile özlüyorum evimiz doldu pasamla mis kokusu her yerde var bugün 24 günlük olduk senin kizin da prenses olmuş canım maşallah çok tatlı elbisesi taci nazar değmesin okuyalım tatlı kızınıD vtamino bende sordm hem doktora hem ezcaziya bpa li dagtilmasi imkansz . brkeresnde biberon ve emzkte wardi hepsi toplatldi. Benm cocugm ble kullanmsti dedi. Bakanlk kesnlkle mudahale eder boyle bi durumda dedi.
Bende bolbol kucagma aliyorum surekli konusuyorm cok mutlu oluyor huzurlu oluyor. Bizde 42 gunluk olduk dun de mevludumuzu yaptik kizim abla oldu teyzeleri:)
Tesekkur edrrm canm Bende monovit kullaniyorm. Rabbim bebeklrrmizi korusun insCanım ben de monovit kullanıyorum inşallah bir sorun olmaz ben de bebek gimle sürekli konuşuyorum bana bakıyor takip ediyor babası diyor ki senin sesini tanıyor ağlıyor diyor dedim annelik başka Bir duygu çok tatlılar uyurken bile özlüyorum evimiz doldu pasamla mis kokusu her yerde var bugün 24 günlük olduk senin kizin da prenses olmuş canım maşallah çok tatlı elbisesi taci nazar değmesin okuyalım tatlı kızını
Sağlık ocağından bize de d vitamini damlası verdiler ama onu henüz kullanmadık. Kendi doktorumuzun verdiği multi tabs damlayı kullanıyoruz. Sormadan hiç bir şeyi değiştirmiyorum. Bir sorayım neymiş merak ettim, bpa lı bir ilaç nasıl dağıtılır ki??
D vtamino bende sordm hem doktora hem ezcaziya bpa li dagtilmasi imkansz . brkeresnde biberon ve emzkte wardi hepsi toplatldi. Benm cocugm ble kullanmsti dedi. Bakanlk kesnlkle mudahale eder boyle bi durumda dedi.
Bende bolbol kucagma aliyorum surekli konusuyorm cok mutlu oluyor huzurlu oluyor. Bizde 42 gunluk olduk dun de mevludumuzu yaptik kizim abla oldu teyzeleri:)
Canım ben de monovit kullanıyorum inşallah bir sorun olmaz ben de bebek gimle sürekli konuşuyorum bana bakıyor takip ediyor babası diyor ki senin sesini tanıyor ağlıyor diyor dedim annelik başka Bir duygu çok tatlılar uyurken bile özlüyorum evimiz doldu pasamla mis kokusu her yerde var bugün 24 günlük olduk senin kizin da prenses olmuş canım maşallah çok tatlı elbisesi taci nazar değmesin okuyalım tatlı kızını