2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
yesilcan86 nın yazıklarını okuyunca gözlerim doldu, aklım şaştı resmen söyleyeceklerimi unuttum.

Kızlar ikinci bebeğimizi de kucağımıza aldık çok şükür. Kızımız sürpriz yapıp abisiyle aynı gün normal doğumla geldi bize. Bir kaç sene sonra ikiz gibi kutlarız artık doğum günlerini. Allah hepimizin çocuklarını korusun.

Canım benim iyi dileklerin ve duaların için çok teşekkür ederim, çok şükür çok iyiyiz Allahım o günleri birdaha yaşatmasın, kanlı bıçaklı düşmanım dahi olsa Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inşallah, çok çok zor bir durum, çok şükür ki geçti.
Rabbim evlatlarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah canım gözünüz aydın

Çok teşekkür ederim canım, iyileşmesine gerçekten sevindim, çok çok geçmiş olsun. Bundan sonra sağlığıyla büyüsün inşallah. Allah korusun evlatlarımızı.

yesilcan86 ne zamandır buralarda değildim okuyunca çok üzüldüm Allah dermansız dert vermesin inşallah çok şükür atlatmışsınız oğlun çok nazara geliyordu ve kayınvalide ile olunca böyle oluyor sonra laf da söylenmiyor. lütfen ev işleri diye kendini hiç sıkma artık tek düşüncen ve uğraşın emir olsun. tekrar çok geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın inşallah.

Memeden kesme isini halledenler nasil yaptiniz merak ediyorum lutfen yardik edin benim ki 26 mayis dogumlu azilar da cikio alttan ama gece hic uyanmiyo gunduz cok sık meme istiyor nasil biraktirmliyim ki etkilenmesin yardimci olun lutfen tuvalet egitimi icin sanki erken diye dusunuyorum ama baslayanlar olmus sanirim

Yavrularimizi Allah korusun ya cok hareketlu ve savunmasizlar benimkide alninin tam ortasini yardi kanepenin tahtasina geldi alni 3 dikisimiz oldu
Cook buyuk gecmis olsun acil sifalar dilerim balkondan dusen benim arkadasin cocugu da var o da arabanin ustune dusmustu hem de arkadasin gozu onunde Allah tekrarini yasatmasin

ben 1,5 yaşında bıraktım emzirmeyi ikinciye hamile olunca erken oldu biraz. Öyle bişey hiç yokmuş gibi davrandık, istediğinde anlamazdan geldik. İki gün arandı üçüncü unuttu gitti. Bir daha da hiç sormadı. Öylekolay oldu bizim sıkıntı çıkarmadı. Bir de iki gün babayla uyudu, anne eşittir meme denklemini unutturmak daha kolay oluyor o şekilde.
Onun dışında meme ucuna sirke sürmek işe yarıyor diye söylemişlerdi bana ama ben denemedim. O konuda fikrim yok.. umarım sorunsuz halledebilirsiniz..

maşallah hem memeden kesme hem de bez bırakma konusunda hiç yormadı kuzum beni. Sen artık abla oldun büyüdün diye oturdum anlattım. 2-3 gün ara sıra meme istedi sonra kendisi bıraktı. bez bırakma konusu 1 haftada bitti maşallah. arada gece kazalar oluyor ama olur o kadar diye düşünüyorum. bizde durumlar böyle kızlar. çocuklarınızın konuşma durumu nasıl? benim kız konuşuyor ama sadece eşim ve ben anlayabiliyoruz. mesela 'anne su ver bana' diyecekse 'anne ba bu ve' diyor. kelimelerin ilk hecelerini söyleyip bırakıyor. 'kapı' de diyorum örneğin 'ka' deyip bırakıyor. heceleyip hadi söyle kızım deyince 'gaapı' diyor. çocuk doktorumuzun da 2016 mayıs doğumlu oğlu var o da normal dedi. bilemiyorum.

yesilcan86 merhaba canım uzun zamandır giremedim Şubat ayında bir kızım daha oldu mesajlara kaldığım yerden okurken Emir in düştüğünü okudum ve aradaki msj okumadan son sayfayı tıkladım şükürler olsun atlatmışsınız çok sevindim, en çok korktuğum şey allahtan mustakil ev bizimkini düşünmek bile istemiyorum allah çocuklarımızı kazadan beladan korusun şimdi nasıl herşey yolunda mı?

Maşallah canım, ben daha tuvalet eğitimine başlamadım ama düşünüyorum artık inşallah bizimkide kolay bırakır, memeyi zaten 14 aylıkken kendi bırakmıştı. Konuşmasına gelince bizimkide konuşuyor ama evdekiler anlıyor tabi, başkaları zaten ne söylüyor diye dikkat etmediği için anlamıyorlar,papağan gibi ne duysa tekrarlıyor, su istediği zaman fuenne vee diyor, su gibi kısa bir kelimeyi nasıl fuenne ye çevirdi bilmiyorum da bazende şu istiyo diyor, her lafı anlıyor ve derdini çok güzel izah ediyor kelimelerle, espri bile yapıyor sıpa. Geçen gün sürekli kusuyordu acile gittik serum taktılar çekip çıkarmasın diye babannesi elini tutuyor, bende öbür yanındayım anne tuut diye boştaki elini uzattı tuttum, iki elide tutuluyor ya indaaaat kutayin diye bağırmaya başladı, sıpa ne güldürdü bizi
Bez olayida kolay çözülür inşallah

Çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin için, çok şükür teyzesi şuan bi sıkıntısı yok gibi, hızlı yürüdüğün de yada koşarken bi ayağı biraz çekiyor, dr a sordum beyinde hala küçük miktarda bi ödem varmis o baskı yaptığı için oluyormuş. Zamanla odem emilince düzelir dedi. Kafatasında hala kırık var ama arasi azalmış kapanacak inşallah, onun dışında bişey yok çok şükür, birazda sinir seviyesi çok fazla arttı, travma geçiren hastalarda oluyormuş huy değişimi
Tabi herşeye rağmen milyonlarca kez şükrediyorum Allahıma, %1 şansla hayata döndü yavrum gerisi boş. Bizim evde müstakil 2 katlı biz ikinci katta duruyoruz, o kadar dikkat ederim gözümün önünden ayırmam yinede bu geldi başımıza kaderin önüne geçilmiyor Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın çok zor.
İkinci bebek içinde gözün aydın canım Rabbim analı babalı büyütsün inşallah

Çok sevindim allah başka dert göstermesin canım , 1 hafta önce tuvalet eğitimi bitti ama gece beze yapmaya devam tabii gündüzleri söylüyor 4-5 günde öğrendi bakalım geceyi nasıl çözeceğiz yatarken süt içiyor biberonla nasıl bıraktıracağım bilmiyorum bir de geceleri sürekli ağlayarak uyanıyor sonra tekrar dalıyor sebebini anlayamıyorum bir türlü

Tuvalet eğitmini tamamlayanlar var, süper rahatlık olsa gerek..
valla bu olay korkutuyor geriyor beni, sürekli ev ve düzen değiştirmekten allak bullak oldu çocuk huy değiştirdi. Uyku rutini hiç kalmadı, özellikle geceleri saçma sapan ağlamaya başladı bi tuhaflaştı. Tabi ufak bir kardeşin aileye katılması da ayrıca etkiledi. Şimdi yine bir kaç kez ev değişecek bakalım nasıl anlatıcaz çiş olayını..

Bizde de durum aynı bebek olduktan sonra 3 ay evde kaldık 2 aydır da annemdeyiz evi anneme taşıdık resmen 2 çocuk olunca çözüm bu oldu annemin evi büyük daha rahat oldu tabiii ama ne zamana kadar bakalım, tuvalet eğitiminden korkma eğer hazırsa bezi çıkınca söylüyor 2 günde sürekli sor lazımlık al klozet aparatıyla olmuyor korkuyorlar sanırım kakasını yapınca bye bye diye el sallayıp öpücük gönderiyoruz tuvalete sifonu çekiyor. Bebekle doğru dürüst ilgilenemiyorum annemin kızı oldu o büyük çok ilgi bekliyor gerçekten çok zormuş

Kızlar tuvalet eğitimi çok zorluyor beni nasıl öğrenecek bu kız bilmiyorum daha doğru düzgün konuşmayı söylediği kelimelerinde anlamını bildiğinden değilde söyleyebildiği için soyluyo.

tek bildiği birşey istese talk talk diyip elimi zorla tutup kaldiriyo birşey göstermek istese bak dio yaşlı amcalara dede dio birşey kaybetse nirde dio bukadar ama bez baglamakda istemiyo bez baglamadigimda gündüz kaçırıyo neden çisi bacaklarından döküldüğü için korkuyo bu yüzden bezsiz tuttuğum zaman bez baglamayana kadar yapiyo hep elini bacak arasına götürüp huzursuz oluyo cişe götürüyorum yapmiyo sonra baya zaman geçtikten sonra beze yapınca bile birden bacaklarına bakıyo yine bacaklara mi dökülecek die 20 gündür uğraşıyorum hiç gelişme yok bir akıl verin ne olacak bu boule

Aynı bizim oğlan. . Bende bi denedim pes ettim gene denedim gene pes ettim çocuk altına baya baya kaka yapio hiç .. rahatsiz olmak yok. Ben de napcam bakalim

kızlar çocuklarımız hazır olmadan asla çiş eğitimine başlamayalım, tanıdığım çocuğu iki yaşını doldurunca hemen başladı çiş eğitimine şimdi çocuk 4 yaşında hala altına yapıyor, annesi soruyor çişin varmı diye ısrarla yok diyor ama iki dakika sonra hoooop altına yapıyor, gece gündüz farketmez sürekli altına yapıyor. bu nedenle çocuk hazır olmalı altı kirlenince rahatsız olmalı, çişi gelmeden haber verebilmeli, çişin çiş olduğunu bilmeli o nedenle ben çocuğum bezine çiş yapmaktan altının kirli olmasından rahatsız olana kadar bekleme tarftarıyım, ha bu demek değil çocuk 3-4 yaşına kadar bekleyeyim , elbettte o kadar uzun boylu değil ama en azından çişi geldiğinde haber vermesini bekleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…