- 23 Mayıs 2012
- 613
- 577
- 103
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #64.581
Canım tabiki senin kararın ama ben o minik mucizeye kıyılmaması taraftarıyım. Hayatınıza girdiyse elbet size getirecekleri vardır. Kaldı ki tek çocuk büyütmüş annelerden hep "keşke kardeş yapsaydım, çok geç kaldım" dediklerini işitirim. Ve kürtaj olan kimseden iyi ki oldum diyeni de duymadım. "Şimdi doğsaydı şu yaşta olacaktı vs" şeklinde pişmanlıklarını işittim.Kızlar 2. Bebek için kararsızım hiç gücüm yok 40 yaşındayım nasıl yapacağım bilmiyorum, 1-2 haftaya kafamda netleştirmem gerekiyor sonra kürtaj için vaktim kalmıyor, eşim istiyor ama bana bıraktı çok arada kaldım kara kara düşünüyorum, başıma gelmeden bu kadar olumsuz düşünmüyordum.
Canım 40 yaşından sonra anne olmaya cabalayanlar topigine bir bak, zahmetsizce sana gelen mucizen için (ki kendisi ilk bebegine bu dünyada birakabilecegin en değerli miras olur) üzülmek yerine sukret.Kızlar 2. Bebek için kararsızım hiç gücüm yok 40 yaşındayım nasıl yapacağım bilmiyorum, 1-2 haftaya kafamda netleştirmem gerekiyor sonra kürtaj için vaktim kalmıyor, eşim istiyor ama bana bıraktı çok arada kaldım kara kara düşünüyorum, başıma gelmeden bu kadar olumsuz düşünmüyordum.
Merhabalar.. Bir arkadaşımın 10 yaşında çocuğu vardı arkadaşımın da yaşı ileriydi ikinciyi istemiyordu kürtaj düşünüyordu ama sonra vazgeçti ve şu an ikinci çocuğu 2 yaşında. Ve iyiki doğurmuşum diyor anne de baba da abla da çok mutlu minik aralarına katıldığı için. Bence çok iyi düşünün o belki de sizin şansınızdır. 40 yaşında anne olmak isteyip gebe kalamayan bir sürü insan var ve hatta tüp bebek forumlarında gördüğünüz gibi 20-30 yaşlarında birçok insan gebe kalmak istiyor ama nasip olmuyor. Benim 8 yaşında büyük kızım. Doğal yoldan oldu ikinci kızıma 31 yaşındayken tüp bebekle gebe kalabildim şimdi ikinci kızım da 13 aylık. Ve abla kardeş çok iyi araları. Büyük kızım iyiki kardeşim var diyot cook mutlu.. biz de anne baba olarak çok mutluyuz iyiki kızlarımız var diye. İyi düşünün inş hakkınızda hayırlısı olur sevgilerKızlar 2. Bebek için kararsızım hiç gücüm yok 40 yaşındayım nasıl yapacağım bilmiyorum, 1-2 haftaya kafamda netleştirmem gerekiyor sonra kürtaj için vaktim kalmıyor, eşim istiyor ama bana bıraktı çok arada kaldım kara kara düşünüyorum, başıma gelmeden bu kadar olumsuz düşünmüyordum.
canımm ben çok istememe rağmen hamile kalınca milyon tane acabam olmuştu hatta hamileliğimin bi kısmı sadece bilinmelikleri düşünerek geçti çok normal böyle olumsuz düşünmen içini ferah tut eşinle başbaşa bir yere gidin yaşayacağın olumlu bir gün bile bebeğine olumlu bakmanı sağlayacaktır :)Kızlar 2. Bebek için kararsızım hiç gücüm yok 40 yaşındayım nasıl yapacağım bilmiyorum, 1-2 haftaya kafamda netleştirmem gerekiyor sonra kürtaj için vaktim kalmıyor, eşim istiyor ama bana bıraktı çok arada kaldım kara kara düşünüyorum, başıma gelmeden bu kadar olumsuz düşünmüyordum.
ellerine sağlık güzel ilgili anne :) kukla baloncuk ve seti not aldım bileOğlum 1 Nisan doğumlu ve özellikle yaşından sonra asla oyalayamaz olmuştum. Biz adım adım setlerini kullanmaya başladık günde yarım saat yardımcı oluyor bize ama en azından içiö rahat ediyor artık, ne yapacağımı biliyorum. Mesela bu ay favorimiz su baloncuklarını keşfetme ve hayvan seslerini taklit etme.
Bunun haricinde sabah uyandığında robotunu açıp şarkıya mırıldanarak eşlik edip dans ederiz.
Yemek sonrası önüne su ve sünger veririm sıkar döker saçar.
Parka çıkarız kaydırak en sevdiği bu aralar.
Top oynar, ama dengesini kuramaz düşerse elimi tutar beraber gderiz topun peşinden.
Çamaşır makinesine çamaşır koyarım o kapatıp düğmesine basar. Evin en sevdiği yeri orası ama zararlı diye yaklaştırmıyoruz çok.
Bultak ve küpler ve iç içe kap geçirme yaparız.
Tencere ve kapak takma kaşıkları tabakların içine vurma en sevdikleri.
Islak mendille benim peşimden döktüğü yemekleri siler.
İşbankası yayınlarının hareketli kitaplarını okur ve parmaklarız, hareketli gün ve şehir en sevdiği.
Kuklaları konuştururuz.
Sırtıma gelir öne arkaya dıgıdık diye hareket etmemi ister.
Yakalamaca oynarız gülmekten yere düşer :)
Anne nerede oynarız, fış fış kayıkçı yaparım ona sonra oda ayıcığına yapar. Uyutmak isterim uyumaz ayıcığı alır eeee eee diye oyuna çevirir yarım saat geçer.
Baloncuklu köpük yaparım onları yakalamaya çalışır.
Yürüyüş yoluna çıkarız taş odun ağaç yaprak sigara izmariti tüm delikler ve atık çukurlarını mıncıklar en güzel aktivite bu bence :) Kedileri çeker sevmeye çalışır, horozları ve tavukları kovalar.
Boya ve resimlere yeni başladık şuan sadece kapağını takıp çıkarma ve yemekle meşgul.
Süzgeçten pipet geçirme, kavanoz kapağı açma kapama, kaşıkla yoğurt yeme vs aktiviteleri yapıyorum bu ara.
Günde yarım saatte videosunu göstermeden eğlenceli çocuk şarkıları dinletiyorum. Meyve salatalık vs yerken.
Yarın da çubuklara halka geçirme yapacağız.
Yazdım belki fikir olur herkese, bende fikirler beklıyorum tüm annelerden, çocuklar bizden daha yaratıcı malum :)
ellerine sağlık güzel ilgili anne :) kukla baloncuk ve seti not aldım bileOğlum 1 Nisan doğumlu ve özellikle yaşından sonra asla oyalayamaz olmuştum. Biz adım adım setlerini kullanmaya başladık günde yarım saat yardımcı oluyor bize ama en azından içiö rahat ediyor artık, ne yapacağımı biliyorum. Mesela bu ay favorimiz su baloncuklarını keşfetme ve hayvan seslerini taklit etme.
Bunun haricinde sabah uyandığında robotunu açıp şarkıya mırıldanarak eşlik edip dans ederiz.
Yemek sonrası önüne su ve sünger veririm sıkar döker saçar.
Parka çıkarız kaydırak en sevdiği bu aralar.
Top oynar, ama dengesini kuramaz düşerse elimi tutar beraber gderiz topun peşinden.
Çamaşır makinesine çamaşır koyarım o kapatıp düğmesine basar. Evin en sevdiği yeri orası ama zararlı diye yaklaştırmıyoruz çok.
Bultak ve küpler ve iç içe kap geçirme yaparız.
Tencere ve kapak takma kaşıkları tabakların içine vurma en sevdikleri.
Islak mendille benim peşimden döktüğü yemekleri siler.
İşbankası yayınlarının hareketli kitaplarını okur ve parmaklarız, hareketli gün ve şehir en sevdiği.
Kuklaları konuştururuz.
Sırtıma gelir öne arkaya dıgıdık diye hareket etmemi ister.
Yakalamaca oynarız gülmekten yere düşer :)
Anne nerede oynarız, fış fış kayıkçı yaparım ona sonra oda ayıcığına yapar. Uyutmak isterim uyumaz ayıcığı alır eeee eee diye oyuna çevirir yarım saat geçer.
Baloncuklu köpük yaparım onları yakalamaya çalışır.
Yürüyüş yoluna çıkarız taş odun ağaç yaprak sigara izmariti tüm delikler ve atık çukurlarını mıncıklar en güzel aktivite bu bence :) Kedileri çeker sevmeye çalışır, horozları ve tavukları kovalar.
Boya ve resimlere yeni başladık şuan sadece kapağını takıp çıkarma ve yemekle meşgul.
Süzgeçten pipet geçirme, kavanoz kapağı açma kapama, kaşıkla yoğurt yeme vs aktiviteleri yapıyorum bu ara.
Günde yarım saatte videosunu göstermeden eğlenceli çocuk şarkıları dinletiyorum. Meyve salatalık vs yerken.
Yarın da çubuklara halka geçirme yapacağız.
Yazdım belki fikir olur herkese, bende fikirler beklıyorum tüm annelerden, çocuklar bizden daha yaratıcı malum :)
Ah kapı tıklama olayı bizde de var banyoya giremiyorum WC ye gizli gizli kaçıyoruz tiklasa sadece yine iyi bağırarak ağlıyor onu içeriye almıyorum diyeellerine sağlık güzel ilgili anne :) kukla baloncuk ve seti not aldım bile
kızım bir kaç gündür masaların altına saklanıyor ya da sandalyenin arkasında psikopat gibi soteye yatıp bekliyorbiz çıkınca aaaa diye önümüze zıplıyor o yüzden saklambaç yakalamaca favorimiz. bir de kapı tıklatma olayımız var biri tuvalete filan girip kapıyı kapatınca kapısını çıkana kadar tıklatıyor
canım oğlun sizi evden gidiyor filan zannediyor olabilir mi? bizim çünkü önce tuvalete girdiğimizde ağlıyordu ben babası girdiğinde bak baban orda çıkacak gitmedi bir yere dimi babası ses ver filan dedim eşim de seslenince içerden ağlamayı kesip bekledi o gün bugündür dış kapı balkon kapısı ve içeri kapılarının nereye çıktığının farkında.iç kapıları tıklıyor balkondaysak bağırıyor bize dış kapıdan zaten kaçıyoruz görmüyorAh kapı tıklama olayı bizde de var banyoya giremiyorum WC ye gizli gizli kaçıyoruz tiklasa sadece yine iyi bağırarak ağlıyor onu içeriye almıyorum diye
Bilmiyorum ki bende söylüyor babannemee orda diye genelde babası İse giderken de arkasından ağlıyor haline dediğin gibi gidiyoruz zannediyor bizicanım oğlun sizi evden gidiyor filan zannediyor olabilir mi? bizim çünkü önce tuvalete girdiğimizde ağlıyordu ben babası girdiğinde bak baban orda çıkacak gitmedi bir yere dimi babası ses ver filan dedim eşim de seslenince içerden ağlamayı kesip bekledi o gün bugündür dış kapı balkon kapısı ve içeri kapılarının nereye çıktığının farkında.iç kapıları tıklıyor balkondaysak bağırıyor bize dış kapıdan zaten kaçıyoruz görmüyor
birkaç kere böyle anlatırsanız içerden de ses veren olursa ağlamaz bizimki gibi tıklayarak bekler diye düşünüyorum canım :) ne tatlı ne masumlar ya içim eridi bak yineBilmiyorum ki bende söylüyor babannemee orda diye genelde babası İse giderken de arkasından ağlıyor haline dediğin gibi gidiyoruz zannediyor bizi
Sorma her şeyi anlıyorlar artık canları sağ olsun da ne yapalım öyle böyle buyuyeceklerbirkaç kere böyle anlatırsanız içerden de ses veren olursa ağlamaz bizimki gibi tıklayarak bekler diye düşünüyorum canım :) ne tatlı ne masumlar ya içim eridi bak yine
Çok güzel anlatmışsın süper, adım adım seti hangi yayın evinin canım web sitesi var mı
ellerine sağlık güzel ilgili anne :) kukla baloncuk ve seti not aldım bile
kızım bir kaç gündür masaların altına saklanıyor ya da sandalyenin arkasında psikopat gibi soteye yatıp bekliyorbiz çıkınca aaaa diye önümüze zıplıyor o yüzden saklambaç yakalamaca favorimiz. bir de kapı tıklatma olayımız var biri tuvalete filan girip kapıyı kapatınca kapısını çıkana kadar tıklatıyor
Nedenine gelirsek ben sabah kalk oralari topla kizin altini ac mama yap sonra kendime kahvalti hazirla ye derken mutfağa banyoya lavaboya sonra evi dört bucak toparlamayla ugrasiyom
bu esnada kiz acikmis oluyo kahvaltisini hazirliyom onu yedirmek icin bin takla atiyorum sonra azcik dinlenim derken ogeln yemegi kiza corba hazirla tekrar altını ac oglen yemegini yedir falan sonra 2 gunde bir parka cikart aksam esim gelecek yemek bulasik derken pert oluyom kizimla ihtiyaclari haric ilgilenemiyorum ilgilenmek istesem yorgunluktan azicik dinleneyim diyorum kimsemde yok akraba faalan hepsi uzaktalar hani onlar oynasın ilgilensin yok ne yapacam boyle bilmiyom kizim yaşıtlarından cokmu geri kalir zeka gelişimi yüzünden?
Canım ben de de aynı durum söz konusu henüz yürümediği için yanıma alıp yapAmıyorum işlerimi parkına bırakıyorum kendi kendine oynuyor bazen de baby tv açıyorum kısa süre izliyor işleri yapmaya çalışıyorum babamız geç geliyor yemek bulaşık mutfağı temiZle derken bir bakmışım 10.30 olmuş sonrası malum uyutma çabaları akşam üstü halim kalırsa parka götürüyorum ben de vicdan yapıyorum yeterince ilgilenemiyorum diyeNedenine gelirsek ben sabah kalk oralari topla kizin altini ac mama yap sonra kendime kahvalti hazirla ye derken mutfağa banyoya lavaboya sonra evi dört bucak toparlamayla ugrasiyom
bu esnada kiz acikmis oluyo kahvaltisini hazirliyom onu yedirmek icin bin takla atiyorum sonra azcik dinlenim derken ogeln yemegi kiza corba hazirla tekrar altını ac oglen yemegini yedir falan sonra 2 gunde bir parka cikart aksam esim gelecek yemek bulasik derken pert oluyom kizimla ihtiyaclari haric ilgilenemiyorum ilgilenmek istesem yorgunluktan azicik dinleneyim diyorum kimsemde yok akraba faalan hepsi uzaktalar hani onlar oynasın ilgilensin yok ne yapacam boyle bilmiyom kizim yaşıtlarından cokmu geri kalir zeka gelişimi yüzünden?
Nedenine gelirsek ben sabah kalk oralari topla kizin altini ac mama yap sonra kendime kahvalti hazirla ye derken mutfağa banyoya lavaboya sonra evi dört bucak toparlamayla ugrasiyom
Canım aktivite çok güzelmiş ben de yapayım. Bakalım ne zaman öğrenir :)Tabi tabi zaten yazınca adım adım diye hemen çıkıyor bayağı bilinen bir set. Mikado yayınları altında ama bu set uzmanlar tarafından hazırlandığından ayrı sitede yönetiliyormuş. 9.aydan 3 yaşa kadar var galiba. Hem eğlence hem öğrenme amaçlı oğlum ilk aylar ilgilenmese de şuan çok ilgileniyor. Ve son 2 aydır gerçekten uzman bir ekip elinden olduğunu anladım. Neden öğrenmiyor dediğimiz herşeyi kitapta yazdığı aylarda yaptı çok şükür. Yürümez erken dedik, 11. ay denemesinde ilk adımları attı, sonra emeklemeye geri döndü, 14.ay setiınde yürüme aktivitesi tekrar vardı bu kez hızlandı şükürler olsun. Geçen ay hayvanlara seslere ilgisi artmıştı kitapta hayvanlarla ilgiliydi, bu ay kaşığa saldırıyor yeme ve sofra ile ilgili. Yani anne tavsiyesi bütçesi yeten herkes almalı.
Sağolun çok :) Bizim kapı tıklatma pek olmuyor direk yumrukluyor ama asla tuvalet kullanırken içeri almıyoruz, alışması için, başta çok ağlıyordu şimdi kısa sürüyor.
Bu arada bu aktiviteyi yeni buldum, akşam yaptım, renk farkındalığı için en uygun aydayız kızlar. Şuan sadece mavi ve kırmızıyı doğru biliyor diğer renkleri karıştırıyor.
Bu arada zeka gelişiminden ziyade duygusal ve kişilik gelişimlerine daha çok önem veriyorum ben.Nedenine gelirsek ben sabah kalk oralari topla kizin altini ac mama yap sonra kendime kahvalti hazirla ye derken mutfağa banyoya lavaboya sonra evi dört bucak toparlamayla ugrasiyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?