- 7 Ocak 2014
- 3.135
- 4.415
- 333
- 38
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #64.561
Canım senin iki çocuğun mu var? Ben sadece oğlunu biliyordumbir de elitinin kızı vardı. Onu mu diyorsun ablası diye?
Çocuk biyolojik olarak 1 tane ama eltimin kızı öz kızım gibi bu yüzden 2 çocuğum var sayıyorum, oda beni çok seviyor, yemek yemesi biraz miyminti, herşeyi yemez yediginide benden başkasının elinden yemez, annesi de dahil buna. 1 hafta istanbula gittiler ağzına lokma koymamış sadece süt içmiş, buraya geldiler 2 kase çorba yedirdim herkes şaşırdı, aramızdaki bağ çok kuvvetli, hep böyle olur inşallahBayılıyorumyesilcan86 eltisinin kızına olan sevgisine. Kendi kızı gibi ne güzel benimsemiş. Çok sağol canım cevap verdiğin için.
Maşallah canım ne güzel. Çok şanslı hem eltin hem kızı. Daim olsun inş.Çocuk biyolojik olarak 1 tane ama eltimin kızı öz kızım gibi bu yüzden 2 çocuğum var sayıyorum, oda beni çok seviyor, yemek yemesi biraz miyminti, herşeyi yemez yediginide benden başkasının elinden yemez, annesi de dahil buna. 1 hafta istanbula gittiler ağzına lokma koymamış sadece süt içmiş, buraya geldiler 2 kase çorba yedirdim herkes şaşırdı, aramızdaki bağ çok kuvvetli, hep böyle olur inşallah
Birden yürür o annesimaşallah canım benimki daha yürümüyor çok korkuyor elimizi tutarak 1km yol yürür ama kendisi gitmiyor nolcak bilmiyorum
Kızlar bebişlerle yaptığınız etkinlikler neler? Paylaşımda bulunabilirsek çok güzel olur.
Kızım çok hareketli ve çok çabuk sıkılıyor her şeyden. Bu nedenle sürekli aktivite bulmak zorunda kalıyorum.
Evde saklambaç oynuyoruz, basketbol potası aldık (uzaktan atamıyor tabi eliyle gidip bırakıyor), iş bankasının hareketli kitabı oyun saatini aldık (çok güzel öneririm) onunla beraber okuyoruz yapıyoruz. Resimli kitaplarımız var, dokun hisset ve diğerleri onlara bakıyoruz. Soruyorum gösteriyor. Kitap ağırlıklı genellikle etkinliklerimiz :) Küpleri üst üste diziyoruz yıkıyoruz, bultak eşleştirme yapıyoruz (gerçi sadece daireyi yapıyor henüz). Bebeklerini uyutuyoruz, yemek yediriyoruzsabah erken saatte yada akşam üstü parka çıkarıyorum.
Aklıma gelenler bunlar.
Sizler neler yapıyorsunuz ?
Kızlar hamileliğin ilk haftalarında açık kahverengi leke oldu mu bende olmamıştı ikinci de birkaç gündür yaşıyorum
canım bizim de kv ve annem uzak şehirlerden gelip birer ay kalıp bakıyorlar dönüşümlü ve annem her geldiğinde biz kızımızı götürelim orda denize de gideriz orda bakarız bla bla diyor.ben de süt için de inek bulursunuz diyordum buluruz ne olcak filan diyordu. ay hala bitmedi muhabbeti seneye gideriz hem süte de ihtiyaç yok diyor eşim de ben de sinir oluyoruz.bence eşin kendi annesi dediği için böyle davranıyor senin ailen dese izin vermez :)
bence imkanların çok zorlanmadığı taktirde gönderme kimseyle bir yere özellikle kız çocuğunu. ben kreşe veririm yine göndermem kimseyle başka şehire.
Canım geçmiş olsun ben yaşamadım böyle birşey ama gittin mi doktora?Kızlar hamileliğin ilk haftalarında açık kahverengi leke oldu mu bende olmamıştı ikinci de birkaç gündür yaşıyorum
Dr sordum normal dedi bilmiyorum artık dinlenmeye çalışıyorumCanım geçmiş olsun ben yaşamadım böyle birşey ama gittin mi doktora?
Dinlen cnm inşallah düzelir kısa zamandaDr sordum normal dedi bilmiyorum artık dinlenmeye çalışıyorum
Niye birakman gerekiomus. Ben hala veririm 20. HaftaYa kadar emebilir dedi doktorum. Uyuma düzeni tıpkı seninki gibi .yazık yavruya aglatma çok derim . Ben çok yiprandim çünküKızlar hamilelikten dolayı emzirmeyi bırakmam gerekiyor muş bugün bırakalı üçüncü gün çok zor geçti uyurken memeyle uyuyorduk, şimdi sızana kadar bekliyorum ağlayarak uyuyor. İştahı arttı yemek yiyor ve gece sabaha kadar uyanmadan uyuyor ağladığında kıyamıyorum ama yapacak birşey yok
Canım zaten bütün düzenimiz memeden bozuldu ne uykumuz kalmıştı ne de yemek gerçi şu anda çok farklı değil ama birkaç gün iyiydi yine bozuldu günlük programınız nasıl sabah kaçta kalkıyor öğlen uyuması akşam uyuması yemek hiçbir şey yediremiyorum kahvaltı yapmıyor şaşırdım ne yaoacağımıNiye birakman gerekiomus. Ben hala veririm 20. HaftaYa kadar emebilir dedi doktorum. Uyuma düzeni tıpkı seninki gibi .yazık yavruya aglatma çok derim . Ben çok yiprandim çünkü
Ben çok şükr gece emmesini biraktirabildim ama çok zor oldu o ayrı. Şimdi uyanınca su veriyorm yatio. Gun icinde iki uyku saati var . Bir de gece uykusu zaten . Sbah 8 bucukta açar gözleri . Başlar etrafi karıştırmaya tabi ben peşinde. Oyy bir inat ki yavrum. Yapma dediğini yapr. Üstünü başıni bile giydirmek için 40 takla atarım şu gobegimle. Fotolara bakıom da 5 aylikkken gobus böyle değilmiş . Şimdi 7 aylık gibiyim . 2. Hamilelikte gobus çok buyuyo diolardi dogruCanım zaten bütün düzenimiz memeden bozuldu ne uykumuz kalmıştı ne de yemek gerçi şu anda çok farklı değil ama birkaç gün iyiydi yine bozuldu günlük programınız nasıl sabah kaçta kalkıyor öğlen uyuması akşam uyuması yemek hiçbir şey yediremiyorum kahvaltı yapmıyor şaşırdım ne yaoacağımı
Canım günlük programınız nasıl uykuya nasıl geçiyor biz gece 1 e kadar uyumuyoruz sonra sızıp öyle uyuyorBen çok şükr gece emmesini biraktirabildim ama çok zor oldu o ayrı. Şimdi uyanınca su veriyorm yatio. Gun icinde iki uyku saati var . Bir de gece uykusu zaten . Sbah 8 bucukta açar gözleri . Başlar etrafi karıştırmaya tabi ben peşinde. Oyy bir inat ki yavrum. Yapma dediğini yapr. Üstünü başıni bile giydirmek için 40 takla atarım şu gobegimle. Fotolara bakıom da 5 aylikkken gobus böyle değilmiş . Şimdi 7 aylık gibiyim . 2. Hamilelikte gobus çok buyuyo diolardi dogru
Canım bizim sürekli değişiyor aslında ama şuan şöyle; sabah 6:30-7:00 gibi kalkıyor. 10-11 gibi uyuyor. Bir saat uyuyor. Bir de öğleden sonra 4te uyuyor. O da bir saati geçmiyor. Akşam 9 buçukta da gece uykusuna geçiyor. Hepsinde emerek uyuyor. Ben olmadığımda kucakta evi gezerek pış pış şeklinde uyuyor.Canım günlük programınız nasıl uykuya nasıl geçiyor biz gece 1 e kadar uyumuyoruz sonra sızıp öyle uyuyor
Kızım da çok iştahsız. Hem sıcaklar hem Annemlerin yanındayım bir aydır, hem de 6. Hastalık geçirdi hiçbir şey yediremiyorum. Dün bütün gün çeyrek muz ve bir yemek kaşığı kıyma yedi, çok şükür. Emmek dışında ağzına bir şey almak istemiyor.Ben çok şükr gece emmesini biraktirabildim ama çok zor oldu o ayrı. Şimdi uyanınca su veriyorm yatio. Gun icinde iki uyku saati var . Bir de gece uykusu zaten . Sbah 8 bucukta açar gözleri . Başlar etrafi karıştırmaya tabi ben peşinde. Oyy bir inat ki yavrum. Yapma dediğini yapr. Üstünü başıni bile giydirmek için 40 takla atarım şu gobegimle. Fotolara bakıom da 5 aylikkken gobus böyle değilmiş . Şimdi 7 aylık gibiyim . 2. Hamilelikte gobus çok buyuyo diolardi dogru
Sizin nasıl günlük programınız? Çok geç uyuyormuş.Canım günlük programınız nasıl uykuya nasıl geçiyor biz gece 1 e kadar uyumuyoruz sonra sızıp öyle uyuyor
Geç uyuduğumuz için geç uyanıyoruz 11.30 da falan öğleden sonra 4 gibi uyuyup 6 da uyanıyor geceye kadar yine nöbetteyiz bugün 12.30 da uyandı öğlen uyutmayacağım akşam erken uyuması için düzene girmesi lazım emerken emip uyuyordu şimdi uykusu sıkıştırana kadar bekliyorumSizin nasıl günlük programınız? Çok geç uyuyormuş.
Kızlar bebişlerle yaptığınız etkinlikler neler? Paylaşımda bulunabilirsek çok güzel olur.
Kızım çok hareketli ve çok çabuk sıkılıyor her şeyden. Bu nedenle sürekli aktivite bulmak zorunda kalıyorum.
Evde saklambaç oynuyoruz, basketbol potası aldık (uzaktan atamıyor tabi eliyle gidip bırakıyor), iş bankasının hareketli kitabı oyun saatini aldık (çok güzel öneririm) onunla beraber okuyoruz yapıyoruz. Resimli kitaplarımız var, dokun hisset ve diğerleri onlara bakıyoruz. Soruyorum gösteriyor. Kitap ağırlıklı genellikle etkinliklerimiz :) Küpleri üst üste diziyoruz yıkıyoruz, bultak eşleştirme yapıyoruz (gerçi sadece daireyi yapıyor henüz). Bebeklerini uyutuyoruz, yemek yediriyoruzsabah erken saatte yada akşam üstü parka çıkarıyorum.
Aklıma gelenler bunlar.
Sizler neler yapıyorsunuz ?
Çok güzel anlatmışsın süper, adım adım seti hangi yayın evinin canım web sitesi var mıOğlum 1 Nisan doğumlu ve özellikle yaşından sonra asla oyalayamaz olmuştum. Biz adım adım setlerini kullanmaya başladık günde yarım saat yardımcı oluyor bize ama en azından içiö rahat ediyor artık, ne yapacağımı biliyorum. Mesela bu ay favorimiz su baloncuklarını keşfetme ve hayvan seslerini taklit etme.
Bunun haricinde sabah uyandığında robotunu açıp şarkıya mırıldanarak eşlik edip dans ederiz.
Yemek sonrası önüne su ve sünger veririm sıkar döker saçar.
Parka çıkarız kaydırak en sevdiği bu aralar.
Top oynar, ama dengesini kuramaz düşerse elimi tutar beraber gderiz topun peşinden.
Çamaşır makinesine çamaşır koyarım o kapatıp düğmesine basar. Evin en sevdiği yeri orası ama zararlı diye yaklaştırmıyoruz çok.
Bultak ve küpler ve iç içe kap geçirme yaparız.
Tencere ve kapak takma kaşıkları tabakların içine vurma en sevdikleri.
Islak mendille benim peşimden döktüğü yemekleri siler.
İşbankası yayınlarının hareketli kitaplarını okur ve parmaklarız, hareketli gün ve şehir en sevdiği.
Kuklaları konuştururuz.
Sırtıma gelir öne arkaya dıgıdık diye hareket etmemi ister.
Yakalamaca oynarız gülmekten yere düşer :)
Anne nerede oynarız, fış fış kayıkçı yaparım ona sonra oda ayıcığına yapar. Uyutmak isterim uyumaz ayıcığı alır eeee eee diye oyuna çevirir yarım saat geçer.
Baloncuklu köpük yaparım onları yakalamaya çalışır.
Yürüyüş yoluna çıkarız taş odun ağaç yaprak sigara izmariti tüm delikler ve atık çukurlarını mıncıklar en güzel aktivite bu bence :) Kedileri çeker sevmeye çalışır, horozları ve tavukları kovalar.
Boya ve resimlere yeni başladık şuan sadece kapağını takıp çıkarma ve yemekle meşgul.
Süzgeçten pipet geçirme, kavanoz kapağı açma kapama, kaşıkla yoğurt yeme vs aktiviteleri yapıyorum bu ara.
Günde yarım saatte videosunu göstermeden eğlenceli çocuk şarkıları dinletiyorum. Meyve salatalık vs yerken.
Yarın da çubuklara halka geçirme yapacağız.
Yazdım belki fikir olur herkese, bende fikirler beklıyorum tüm annelerden, çocuklar bizden daha yaratıcı malum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?