-
- Konu Sahibi cadiprensesss
- #4.541
cnm merhaba bende çikolata kistinden ameliyat oldum ve yumurtalığımın biri ve tüpüm alınmak zorunda kaldı diğer tüpümdede ameliyat sonrası sıvı birikmesi oluşmuş malesef tüp bebeğe başlamadan önce doktor bağladı düşüğe sebep olur tutunmasını engeller diye zaten içinde sıvı birikmesi ve yapışıklık olduğundan hamile kalman cok zor değil mi bilemedim ya çok zor benimde tüp bebekten başka şansım yok artık bu da zor ama diyorum ki en azından tüp bebek yaptırabiliyorum öyle karışık duygular içersindeyimKizlarrr merhaba yeni üye oldum sizin tecrubelerinizden kendime katacagim çok şeyvar diye ddüşünüyorum surecimden bahsedeyim. Esime oligospermi tanisiyla tedaviye başlamak üzere iken 7 cm civari miyom tespit edildi bende hizlica karar verip laparoskopik miyometri ameliyati oldum mart ayinda doktor 6 ay bekleme verdi. Agustos ayinda tekrar başladı serüven baktik hersey yolunda drum hgs ni cektir bide öyle bakalim dedi. Bu arada hormonlarda bi sikinti yok neyse moralimi çok bozan bi durum oldu hgs sonucu ameliyat sonraki komplikasyon olan tek tupumde yapisiklik ve buna bağlı sivi birikimi ilaçla actilar ama büyük bir sorun bu. Dr bunu simdilik ekarte etti tedaviye basladim. Yumurtalarim guzel gelisti. En iyi kalite 9 embriyomuz oldu sevindik derkenBu seferde ohss riski ile beklemeye aldilar transferi. Bu arada polip cikti bu ay onu aldirdim. Şimdi adetimi bekliyorum bu ay sonrasında transferm olacak. Yalniz çok endiseliyim bu sivil birikimi düşüğe neden oluyor fakat tüpü baglatmak çok ciddi bi karar. Sizin fikirleri nize ihtiyacim var . çok uzun yazdim umarim okursunuz :)
Hemen hemen aynı şeyleri ben de yaşadım. laparoskopiden sonra bende de hidrosalpenks oluştu fakat yapisiklik yoktu. Bu arada hsg de polip göründü ve histereskopi ile o alındı ve rahim duvarına çizikler atıldı.Tüp bağlanmadan 3. ve son kez aşılama denedik sonuç negatifti. Tüpüm bağlandı. Tüp bebek tedavisinde pcos olduğum için ohss oldu ve embriyolar donduruldu. Allah nasip ederse birkaç güne adet olacağım ve transfer süreci başlayacak. hidrosalpenks bebeğin tutunmasını etkiliyormus ya da düşükle sonuçlandırıyormuş ama doktorum etkilemeyebilir de dedi ve son aşılamadan çok ümitliydi. her şey nasip...
cnm merhaba bende çikolata kistinden ameliyat oldum ve yumurtalığımın biri ve tüpüm alınmak zorunda kaldı diğer tüpümdede ameliyat sonrası sıvı birikmesi oluşmuş malesef tüp bebeğe başlamadan önce doktor bağladı düşüğe sebep olur tutunmasını engeller diye zaten içinde sıvı birikmesi ve yapışıklık olduğundan hamile kalman cok zor değil mi bilemedim ya çok zor benimde tüp bebekten başka şansım yok artık bu da zor ama diyorum ki en azından tüp bebek yaptırabiliyorum öyle karışık duygular içersindeyim
Hemen hemen aynı şeyleri ben de yaşadım. laparoskopiden sonra bende de hidrosalpenks oluştu fakat yapisiklik yoktu. Bu arada hsg de polip göründü ve histereskopi ile o alındı ve rahim duvarına çizikler atıldı.Tüp bağlanmadan 3. ve son kez aşılama denedik sonuç negatifti. Tüpüm bağlandı. Tüp bebek tedavisinde pcos olduğum için ohss oldu ve embriyolar donduruldu. Allah nasip ederse birkaç güne adet olacağım ve transfer süreci başlayacak. hidrosalpenks bebeğin tutunmasını etkiliyormus ya da düşükle sonuçlandırıyormuş ama doktorum etkilemeyebilir de dedi ve son aşılamadan çok ümitliydi. her şey nasip...
cnm merhaba bende çikolata kistinden ameliyat oldum ve yumurtalığımın biri ve tüpüm alınmak zorunda kaldı diğer tüpümdede ameliyat sonrası sıvı birikmesi oluşmuş malesef tüp bebeğe başlamadan önce doktor bağladı düşüğe sebep olur tutunmasını engeller diye zaten içinde sıvı birikmesi ve yapışıklık olduğundan hamile kalman cok zor değil mi bilemedim ya çok zor benimde tüp bebekten başka şansım yok artık bu da zor ama diyorum ki en azından tüp bebek yaptırabiliyorum öyle karışık duygular içersindeyim
5.gün canım 2 taneHayirlisi olsun canim
Benimde.dun oldu
.kacinci gun kac tane ?
Ayyy canım benim tüp bebekde ıkınci denemem ilk denemede bana da profesyonel verdiler aman allahım işkence gibi o iğne zamanla poponun üstüne oturamiyorsunBenimde gün asiri progesteron iğnesi var dün ilkini vurdurdum ama gün boyu ve gece hep ağrıdı kalcam yarin yine var korkuyorum
Benim de var canımBenim birde hibor 3500 kan sulandirici ignem.var gobekten her gun
Ben de tüpün bağlanmasından çok korkuyordum ama araştırınca yaptırmak zorunda olduğumu öğrendim. bebeğin tutunmasını gercekten etkiliyormus. bir de bağlanan tüpün tekrar açılma şansı var bu da rahatlattı beni. gerçekten zor süreçler atlatiyoruz. 2 laparoskopi ve bir histeroskopi 10 ay içinde yapıldıBana da çizikler atildi histeroskopi sirasinda aslında bende kanalin agzini tikayan ufak pihtilar varmis onu da ilacli filmde actim dedi zor geçti ama sonuçta actik dedi ama benim doktorm emin olamayiz geri akim olursa düşük olabilir ozaman yapalim lap. Dedi zaten 8 ay önce yeni oldum . Sanadacçok geçmiş olsun canim ne zaman olacak transferin. Benimde dondurulmuslar var adeti bekliyorum
inş cnm transfer olmayı bekliyorum yumurtalarım toplandı 4 tane dondurulmuş var üç aydır hep bi aksilik cıkıyo bakalım aralığa kaldıkÇok çok geçmiş olsun tekrar okudum da sadece kendimi anlatmisim :)senin sürecin nasil su an hangi asamadasin hersey çok güzel olacak bu sinavin sonunda insallah
hiç süre vermedi cnm hemen tüp bebeğe başladık zaten normal yolla olma imkanım yok artıkMerhaba canim ayni kafa karisligi bende de var :) ama tüp bbağlamak ne bilim korkuttu beni. Bu arada cok gecmis olsun hepimiz ne kadar Zor surecler yasiyoruz Bagladiktan sonra ne kadar sure verdi dr sana
Ben de tüpün bağlanmasından çok korkuyordum ama araştırınca yaptırmak zorunda olduğumu öğrendim. bebeğin tutunmasını gercekten etkiliyormus. bir de bağlanan tüpün tekrar açılma şansı var bu da rahatlattı beni. gerçekten zor süreçler atlatiyoruz. 2 laparoskopi ve bir histeroskopi 10 ay içinde yapıldıve tabi 3 kere de aşılama da. Şimdi adet olmayı bekliyorum ben de sen gibi bugün olmam lazım. Sana da mı adet olunca gel dediler? Bir de Eskisehirde nerede yaptırdığını söyler misin? Allah korusun negatif sonuç alırsam seçeneklerim arasında orası da var.
hiç süre vermedi cnm hemen tüp bebeğe başladık zaten normal yolla olma imkanım yok artık
Ya kiloyla boyla alakasi var mi bilmiyorum.. bende zayifim ama belli bir miktar iciyorum. kontrol ediliyo. yetmemis az daha ic deniyo filan...
Cok ictigimde de soledim ben. bole yatamam baslayamam dedim.ki agridan yatamiyodum. kalkarim dayanamam dedim. dr azcik yapabilirsin demisti..
Seninkilerde senin sinirini bozmus. davranislari kotuymus canim.
Benim anlamadığım zaten sıkışık oluyorsun bide ultrasyona bakarken iyice bastırıyorlar iki kat sıkışıyorsun Çıkar çıkmaz ördek olması lazım ben 5 kez yaptırdım tüp bebek işlemini 5'in dede vardı. En az yarım en fazla bir saat uzandıktan sonra ayağa kalkmana müsade ediyorlar.. Kolay değil zaten o ana kadar neler yapıyorsun zaten kanter içinde kalıyorsun orada bide kalkar kalkmaz ya patlatacaksın kendini tuta tuta yada ayağa kalkmak zorunda kalacaksın ne huzursuz edici bir durum. Ben hiçbirşeyden değil o sıkışma anından nefret ediyorum ne iğne ne ilaç hiçbiri umrumda değil ama o an ALLAH yardımcımız olsun ya.
Benim de en korktuğum şeylerden biri bu. ilk kez yaptıracağım için tecrübem de yok.normalde tuvaletimi iyi tutarım ama... bu arada Eskişehir de nerede yaptırdınız? Osmangazi ? Acıbadem ? Eskişehir benim de seçeneklerim arasındaydı ama doktorum Konya ya yönlendirdi
Canım iki kere transferim oldu ikisindede sıkışık değildim..hiçbir şekilde merkezim bana sıkışık gel demedi hatta burda idrara sıkışık olmakgerekiyor diye okuduğumda bunun hiç bir etkisi olmadığı söylendi..ikisindede pozitif sonuç aldım.. ben yurtdışındayım.. merkezlerin farklı tutumları oluyor.. sadece diyeceğim gerilmene gerek yok.. transfere yarım saat kala 3-4 bardak su iç yeterli olacaktır
Valla benim hiç kontrol edilmedi emen transfere alındım çok kötüyüm dememe rağmen hemşire hiç ilgilenmedi ve hiçbirşekilde yapmama izin vermediler ki yapsaydım bile haznede zaten baya su kalırdı yine çok fazla sıkıştık çünkü ayağımı çatala zor attık o kadar. Sonra dr gelince dışarı çıkardı hemşireye de kızdı sanırım ama neye yarar psikolojim çökmüştü zaten ve giyinmeme bile olanak yokken beni küçücük bir yere tıkıp giyin dediler yardım edim giyinemiyorum çok kötüyüm dedim sesimi duyan olmadı başka bekleyeni aldılar ben tuvalete girdim dr olmazsa dışardan doldururuz dedi sen gir lavaboya dedi madme öyle bir imkan vardı bu eziyet bana neden çektirildi tabi ilişiğimizi kestik orayla.
Yok canım yaa nerede Eskişehir Acıbadem de hem normal hem dondurulmuş oldum yalvardım ördek için olmaz dediler yarım saate hiç olmazsa tutman lazım rahim için gerekli dediler ne alakası varsa idrar kesesi nerede rahim nerede. Kalkmaya bile razıydım yani. Bence o sancıyla beklemek çok daha zararlı değil mi rahim kasılmaz mı. Bu yarım kalan tedavim İstanbuldaydı sormadım o zaman bu sefer durumumu söylücem ve sorucam. Gerçekten en zor aşama bana göre.
Acıbadem Eskişehir Fatih Öğüçtü doktorum kesinlikle memnun kalmadım. İki olumsuz tedavimde de hiçbir şekilde doğru süzgün açıklama yapmadı. Hemşireleri çok kötüydü ilgisizdi yaşadıklarımı yukarda anlattım. Kaldı ki tüm parayı yumurta toplamada alıyorlar transfer olmazsa transfer parasını geri ödüyoruz diyorlar bu da bana her halukarda bir şekilde transfer yaptıkları izlenimi uyandırdı. Ama İstanbul'da gittiim yer 3 parçada aldı parayı transferim iptal oldu yumurtalar olgun olmayınca ve trasnfer parasını ödememiş olduk olumsuz olmasına rağmen hem doktorun açıklamaları hem hemşireler he karşılayan görevliler çok iyiydi yine oraya gideceğiz ocakta.
Canım işlemi yaparken bir yandan da ultrasonda rahim içini görmek zorunda ki embriyoyu yerleştirebilsin bir de uygun yere yerleştirmek var rastgele koymuyorlar rahimin en kalınlaşan yerine yerleştirmeye çalışıyorlar embriyoyu o yüzden sıkışık olmak gerekiyor. Doktorun nasıl bir yöntem uyguları bilmiyorum. Ama pozitif almışsın keşke bizde öyle çok su içmek zorunda kalmasak.
Aynen canım benim de ohss olduğu için donduruldu embriyolar bugün yarın adet olup doktora gidicem. Konya da yaptırıyorum tedavimi ve ilk tedavim. Çok heyecanlıyımCanimm gunaydinn bugün hepimiz için güzel bi gün olsun :) benim yumurtalar toplandi ohss riski olunca beklemede kaldim 2 ay.doldurdular embriyolari o sirada polipi alip cizik attilar:) simdi adetin 2. Günü gidicem transfer öncesi bi bakicaklar sonra ins bu ay transfer. Canim ben istanbuldayim sen bu ay yenimi basliyosun tupe nerde yaptiriyodun bide nedemek negatif olursa bastan neden olumsuz basliyosun moral cok onemli olacak diceksin ve insallah olacak bu sefer burda beraber sevinicez
inş cnm transfer olmayı bekliyorum yumurtalarım toplandı 4 tane dondurulmuş var üç aydır hep bi aksilik cıkıyo bakalım aralığa kaldık
Aynen canım benim de ohss olduğu için donduruldu embriyolar bugün yarın adet olup doktora gidicem. Konya da yaptırıyorum tedavimi ve ilk tedavim. Çok heyecanlıyımolumsuz düşünmüyorum da alternatifleri degerlendiriyorum diyelim
İnşallah canmm kendini toparlamana sevindim. Ben transfer oldum 5.günüm bekliyorum sabırsızlıkla kendimi çok şiş hissediyorumMerhaba arkadaşlar nasılsınız ben negatif aldıktan sonra sayfaya bakamadım kimler negatif, kimler pozitif bilmiyorum yazışmalar çok oldugu için hepsini okuyamadım, kendimi yeniden toparladım veeee ocak ayında tekrar başlıyoruz Allah izin verirse bu sefer bebişlerim gelir inşallah...