2016 Eylül,Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacaklar...

kızlar selam bugün transferim vardı canım braz sıkıldı açıkçası. şöyleki benim 19 tane yuurtam oldu 13 tanesi döllendi ve 12 tanesi pgt'ye gitti ve pgt'ye giden 12 embriyodan 6 tanesinin kromozomları normal geldi ve ben bugün transfere gittim ve şok oldum çünkü kromozomu normal 6 tane embriyodan 1 tanesi gitmiş ve 5 tane kalmış bu 5 taneninde sadece 1 tanesi 1. kalite 1 tanesi de 2. kaliteymiş geriye kalan 3 embriyonunda gelişimi çok yavaşmış. bana 1. ve 2. kalite olan 2 embriyoyu yerleştrdiler. Geriye kalan ve iyi görünmeyen 3 embriyoyu bugün takip edecekler eğer gelişirlerse saklaacaklar gelişmezlerse atılacaklar. Anlayacağınız belki hiç dondurulmuşum kalmayacak ve sil baştan tüp bebek tedavisine başlamak zorunda kalacağım :KK43: Dua edin bana bebişlerim tutsun. Bu arada daha da ilginci kromozumu bozuk olan embriyolarum maaşallah o kadar güzel gelişmişlerki doktor şok oldu yani pgt yapılmasa görünüşe göre transfer yapılsa onları koyarlarmış o kadar iyi görünüyorlarmış. NEyse çok konuştum dualarınız bekliyorum. Allah hepimizize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Allah yardımcın olaun. Herşey nasıp. Benim ilk tedavimde yumurta sayım iyiyidi kliteliydi 2 tane transfer oldu ama sonuc negatıf. Klitesi hücreside çok önemli değil aslına bakarsan. Allah ol derse bize anneliği yaşatcaksa olacak yolsa 5. Gün embriyosu hatıka kalıte lupta tutmayn 2. Gun 4 hucreli orta kalıtede ikiz gebelikler görülüyrŞimdiki denememde aonuc ne olur bilmiyrm ama yumurta sayım az coktı sadece 2 tane gelişti ve transfer oldu kalitesi iyi fakat 6 hücreli masıp diyelim canını sıkma

Allah yardımcın olaun. Herşey nasıp. Benim ilk tedavimde yumurta sayım iyiyidi kliteliydi 2 tane transfer oldu ama sonuc negatıf. Klitesi hücreside çok önemli değil aslına bakarsan. Allah ol derse bize anneliği yaşatcaksa olacak yolsa 5. Gün embriyosu hatıka kalıte lupta tutmayn 2. Gun 4 hucreli orta kalıtede ikiz gebelikler görülüyrŞimdiki denememde aonuc ne olur bilmiyrm ama yumurta sayım az coktı sadece 2 tane gelişti ve transfer oldu kalitesi iyi fakat 6 hücreli masıp diyelim canını sıkma
eşimde sperm azlığı ve hareketsizliği var onun için tüp bebek yaptık ama ilk deneme tutmayınca bana da bakıldı bende de pıhtılaşma falan çıktı.
Yani bizde bi problem yok ama detaylı bi araştırma yapılmadı ve bilmediğimiz için de kendimixi tanamen doktora bırakıyoruz ve takdiri allaha ama pgt bende senden duydum bilseydim doktora sorardım isterdim çokmu pahalı oda ekstra ücretlimi? Bendede çok yumurta oldu mesala 31 tane topladılar 24 sağlam dediler 18 i döllendi dediler 3.gün 10 tanesi çok iyi dediler 5. Günde 1 tane 1. Kalite yerleştirdiler ve 2 tane 1. Kalite 2 tanede 2. Kalite donduralım dedi doktor kalanlar neoldu yani onlar yaşamadı heralde 31 taneden 5 tane iyi bi derecemi bilmiyorum hiçbişey bilmediğimix için benim transfer günü ve ertesi gün hibor5000 diye iğne vuruldum göbekten o pıhtılaşma için heralde bütün önlemleri önceden alıyolar galiba yani karışık ve hiçbilmediğim konular

canım ben şansa bırakmak istemiyorum malum zor bir süreç ne yapılması gerekiyorsa yapılsım dedim doktora ama doktor ilk denemede normal bi tüp bebek yapalım tutmazsa ozman diğer testleri yaparız dedi. İlki tutmayınca hoca da sebepleri araştıralım dedi iyi ki araştırmış bütün suçlu eşim görünürken bende de probelmler olduğu ortaya çıktı :) ve pgt ile gidelim dedi. iyi ki de öyle yaptık çünkü pgt ile kromozom sayısı normal olanlarla normal olmayanları eliyorlar ve sağlıklı embriyoları yerleştiriyorlar. down sendromu gibi birçok hastalıklı embriyoyu bu sayede eleyebiliyorlar ve sğlıklı olanı yerleştiriyorlar öyle olunca da ttunma şansı çok oluyor. Eğer pgt yaptrmaaydım göz ile bakıp iyi görüneni koyacaklardı ve tutmayacaktı.benim sağlıksız embriyolar çok iyi gelişirken sağlıklılar gelişmemiş. Tekrar tedaviye başlasam yine pgt yaptırırm. maddi olarak imkanınız varsa bence mutlaka yaptırın.
Çok iyi yapmışsın valla bilsem ben de yaptırırdım. Maliyeti ne ve her tüp bebek merkezinde yapılıyor mu ki? Bizim de 30 dan 2 tane embriyomuz kalınca Dr ile görüştük normal mi diye. İsterseniz gelin genetik teste yönlendireyim, dedi. Acaba bahsettiği bu mu ki? Kafamda deli sorular :confused::confused::confused:

benim de iki embriyo gelişti ve kondu canım. kaçıncı gün embriyosu kondu? bende risk almak istemediler 3. gün transfer oldu.

Kızlar mrb yeni katıldım aranıza benimde 1 ekimde transferim oldu 5. Gün embiryosu ilk denememiz 4. Gece yaptıgım mavi olan ve pembe olan 5. Gün sabah ilk idrarla yaptıgım dayanamayıp erken gebelik test yaptım fotoları koyuuorum lütfen bakarmısınız çünkü 2. Çizgiler yok denecek kadar silik sizde görürseniz tecrübesi olan böylr olup hamile olan varmı:KK43:ikiside farklı marka bebişim benimlemi acaba çok heycanlıyım ve korkuyorum hiçbir belirtimde yok:KK43:biliyorum çok erken ama zor süreç:KK43:
5. Gün embriyosu diosun cnm ve çizgi ikisinde de var bariz benim erken gebelik testinde hiçbir zaman böyle çizgi çıkmadı olmuş bu iş galiba

5. Gün embriyosu diosun cnm ve çizgi ikisinde de var bariz benim erken gebelik testinde hiçbir zaman böyle çizgi çıkmadı olmuş bu iş galiba
Gördünn mü yani cnm inşallah yaasende çıkmamışmıydı hiç ay seviniyimi yaaaa:))sendemi yapmıştın kaçıncı günde yapmıştın benim miratech ve certain ultra erken öyle farklı iki marka yaptım bilerek gece yapıcagımda predictor early diye erken gebilik yine bındada silik çıkArsa sizle paylaşıcam yine sizin kaçıncı gününüz inşallahh sizinde tutmuştur

Çok haklısın canım ama işte insanın morali bozuluyor. Benim arkadaşımada doktor 3. Gün embriyosu koydu 2 tane çünkü daha fazla yaşamadılar ve umutlanma çünkü bunlar iyi değil Dedi ama Allah nasip etti işte tuttu ve şuan 1.5 yaşında bebiş. Bu tür hikayeler insanı umutlandırıyor ama yine de bu kadar yumurtadan elinde hiç kalmayacak olması ihtimali de insanı üzüyor. Bunda da vardır bir hayır. Yine diyorum Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin. Sen de üzülme başka bir arkadaşımda sadece 7 yumurta oluştu ve 6sı döllendi pgt den 2 tanesi iyi geldi. 2 sini koydular ve 1 tanesi tuttu. Onun için az olsun sağlıklı yumurtalar olsun daha iyi.

Yani bizde bi problem yok ama detaylı bi araştırma yapılmadı ve bilmediğimiz için de kendimixi tanamen doktora bırakıyoruz ve takdiri allaha ama pgt bende senden duydum bilseydim doktora sorardım isterdim çokmu pahalı oda ekstra ücretlimi? Bendede çok yumurta oldu mesala 31 tane topladılar 24 sağlam dediler 18 i döllendi dediler 3.gün 10 tanesi çok iyi dediler 5. Günde 1 tane 1. Kalite yerleştirdiler ve 2 tane 1. Kalite 2 tanede 2. Kalite donduralım dedi doktor kalanlar neoldu yani onlar yaşamadı heralde 31 taneden 5 tane iyi bi derecemi bilmiyorum hiçbişey bilmediğimix için benim transfer günü ve ertesi gün hibor5000 diye iğne vuruldum göbekten o pıhtılaşma için heralde bütün önlemleri önceden alıyolar galiba yani karışık ve hiçbilmediğim konular

Çok iyi yapmışsın valla bilsem ben de yaptırırdım. Maliyeti ne ve her tüp bebek merkezinde yapılıyor mu ki? Bizim de 30 dan 2 tane embriyomuz kalınca Dr ile görüştük normal mi diye. İsterseniz gelin genetik teste yönlendireyim, dedi. Acaba bahsettiği bu mu ki? Kafamda deli sorular :confused::confused::confused:

şu pgt nedir? biraz bilgilendirsene bizi canım S sentinus14 bakalım neler kaçırmışız? ben riskli gebelik kategorisindeyim merak ettim.

Oooo kızlar sizde bı kadar önemli bir sürece körü körüne atlamışsınız yani bebişlerim :) gerçi sizin gibi körü körüne hiçbir araştırma yapmadan tüp bebek yaptıran arkadaşım ilk denemesinde hem de kalitesiz 2 tane embriyo ile hamile kaldı bende tık yok ama olsun yine de araştırma gerek :)

@ayci canım bizde problem eşimdeydi sperm azlığı ve hareketsizliği onun için hoca ben bütün testleri istiyorum desem de dur bakalım Bi deneyelim tutmazsa onları yaparız bunlar pahalı testler yapmayalım ilkinde dedi. ilk denemede 22 tane olgun yumurtam vardı 14 tane döllendi ve 5. Güne kadar yaşadı 1 tanesi transfer edildi ve 3 tane 1. Kalite donduruldu. Sonuç tutmadı. Yani ay şu kadar 1. kalite embriyon var demekle olmuyor yaşadım ve gördüm maalesef . Bu arada dediğin iğneyi bilmiyorum ben pıhtılaşma için her gün cleaxen isimli bir iğne kullanıyorum.

@hisira pgt ücreti tüp bebek ücretinin içine dahil değil ve her merkez farkı fiyat istiyor. Aslında olay şöyle bu testi tüp bebek merkezleri yapamıyor ve genetik testler yapan anlaşmalı labaratuvara gönderiyorlar yani parayı aslında labaratuvara alıyor. Ücret embriyo başına oluyor ama 10 tane üstünde teste giderse fiyatı sabitliyorlar. Ben 12 embriyoniçin 1620 tl para verdim. Doktorunun dediği genetik test sana ve eşine yapılacak testler . O testlerde de sizin kromozomlarının düzgün nü diye bakıyorlar. Eğer sizin kromozomlarınız düzgün değilse embriyoda da sağlıksız kromozom çıkabilir. Ama bu testlerde 1000 tl tutuyor onun için bence sen kendine be eşine genetik test yaptırmak yerine embriyoya pgt yaptır ve kromozomları tam mı sağlıklı mı diyr baktır çünkü senin kromozomlarında yani genetiğinde bir sorun çıkarsa zaten illa embriyolarına pgt yapacaklar onun için 2 kere para vermeye gerek yok bence. Ama şunu da söyleyeyim biz o genetik testlerini de yaptırdık ve bende %7 oranında bozukluk çıktı. Genetikte de bozukluk çıkınca artık pgt yaptırmak farz oldu. Ama arkadaşımda genetik olarak bir sorun çıkmamasına rağmen pgt den gelen embriyolarında kromozom bozukluğu çıktı. Yani embriyoda kromozom bozukluğu çıkmadı için illa sende ya da eşinde bir sorun olmadı gerekmiyor down sendromu da bu testle tespit ediliyor.

@mavimli sanırım pgt ile ilgili soruna yukarıda cevap verdim ama yok olmadı diyorsan bikaç tane yazı gönderebilirim sana. Kısacası embriyonun kromozomlarına bakıp tam mı eksik mi fazla mı ona bakıyorlar. Bu da sağlıklı mı hasta mı onu ortaya çıkarıyor. Kromozomu bozuksa yani hastaysa transfer edilen embriyo tutmuyor, tutsa bile düşüyor ya da down sendromlu çocuksa vücut anlamıyor bunu ve doğum gerçekleşiyor. Bu test ile bu tür genetik hastalığı olan embriyolar ayıklanıyor ve tutma ihtimali olan embriyolar transfer ediliyor. Tabi bu embriyolar illa 1. Kalite olacak diye biley yok. Mesela benim kromozomu bozuk embriyolarım çok iyi gelişmiş doktor dediki göz ile seçim yapsaydık kesin onları koyardık ama biliyoruz ki onlar hasta. Tabi bu sağlıklı embriyolar tutacak diye bir kesinlik de yok onu da belirteyim. Bu arada Bi de sgh var pgt nin daha gelişmişi ona hiç girip sizin kafanızı iyice karıştırmayayım :))

Arkadaşlar size bi sorum var.. kullandığımız bu ilaçların yan etkisi olarak kanser (meme- rahim)olma riskimiz mi var??? :KK57: Bugün arkadaşımın bitanesi öyle söyledi.. kötü oldum.. şuan hala şoktayım..

Arkadaşlar size bi sorum var.. kullandığımız bu ilaçların yan etkisi olarak kanser (meme- rahim)olma riskimiz mi var??? :KK57: Bugün arkadaşımın bitanesi öyle söyledi.. kötü oldum.. şuan hala şoktayım..
Allahh korusunn yaaaa:KK43:( bende okumustum ama kanıtlanmış bişey değilmiş o öyle olsa milyonlarca insan yaptırmazdı ki 20 kex tüp bebek yaptıranlar var okadar risk olsa doktorlar okadar deneme yapmazdı heralde herşey allahtan tabi ama ben bide ben panik atak hastasıyım benim korkum sizden çok daha fazla bence böyle şeyler çok konuşup birbirimizi korkutmayalım:KK43:

Oooo kızlar sizde bı kadar önemli bir sürece körü körüne atlamışsınız yani bebişlerim :) gerçi sizin gibi körü körüne hiçbir araştırma yapmadan tüp bebek yaptıran arkadaşım ilk denemesinde hem de kalitesiz 2 tane embriyo ile hamile kaldı bende tık yok ama olsun yine de araştırma gerek :)

A Aybens canım bizde problem eşimdeydi sperm azlığı ve hareketsizliği onun için hoca ben bütün testleri istiyorum desem de dur bakalım Bi deneyelim tutmazsa onları yaparız bunlar pahalı testler yapmayalım ilkinde dedi. ilk denemede 22 tane olgun yumurtam vardı 14 tane döllendi ve 5. Güne kadar yaşadı 1 tanesi transfer edildi ve 3 tane 1. Kalite donduruldu. Sonuç tutmadı. Yani ay şu kadar 1. kalite embriyon var demekle olmuyor yaşadım ve gördüm maalesef . Bu arada dediğin iğneyi bilmiyorum ben pıhtılaşma için her gün cleaxen isimli bir iğne kullanıyorum.

H hisira pgt ücreti tüp bebek ücretinin içine dahil değil ve her merkez farkı fiyat istiyor. Aslında olay şöyle bu testi tüp bebek merkezleri yapamıyor ve genetik testler yapan anlaşmalı labaratuvara gönderiyorlar yani parayı aslında labaratuvara alıyor. Ücret embriyo başına oluyor ama 10 tane üstünde teste giderse fiyatı sabitliyorlar. Ben 12 embriyoniçin 1620 tl para verdim. Doktorunun dediği genetik test sana ve eşine yapılacak testler . O testlerde de sizin kromozomlarının düzgün nü diye bakıyorlar. Eğer sizin kromozomlarınız düzgün değilse embriyoda da sağlıksız kromozom çıkabilir. Ama bu testlerde 1000 tl tutuyor onun için bence sen kendine be eşine genetik test yaptırmak yerine embriyoya pgt yaptır ve kromozomları tam mı sağlıklı mı diyr baktır çünkü senin kromozomlarında yani genetiğinde bir sorun çıkarsa zaten illa embriyolarına pgt yapacaklar onun için 2 kere para vermeye gerek yok bence. Ama şunu da söyleyeyim biz o genetik testlerini de yaptırdık ve bende %7 oranında bozukluk çıktı. Genetikte de bozukluk çıkınca artık pgt yaptırmak farz oldu. Ama arkadaşımda genetik olarak bir sorun çıkmamasına rağmen pgt den gelen embriyolarında kromozom bozukluğu çıktı. Yani embriyoda kromozom bozukluğu çıkmadı için illa sende ya da eşinde bir sorun olmadı gerekmiyor down sendromu da bu testle tespit ediliyor.

mavimli mavimli sanırım pgt ile ilgili soruna yukarıda cevap verdim ama yok olmadı diyorsan bikaç tane yazı gönderebilirim sana. Kısacası embriyonun kromozomlarına bakıp tam mı eksik mi fazla mı ona bakıyorlar. Bu da sağlıklı mı hasta mı onu ortaya çıkarıyor. Kromozomu bozuksa yani hastaysa transfer edilen embriyo tutmuyor, tutsa bile düşüyor ya da down sendromlu çocuksa vücut anlamıyor bunu ve doğum gerçekleşiyor. Bu test ile bu tür genetik hastalığı olan embriyolar ayıklanıyor ve tutma ihtimali olan embriyolar transfer ediliyor. Tabi bu embriyolar illa 1. Kalite olacak diye biley yok. Mesela benim kromozomu bozuk embriyolarım çok iyi gelişmiş doktor dediki göz ile seçim yapsaydık kesin onları koyardık ama biliyoruz ki onlar hasta. Tabi bu sağlıklı embriyolar tutacak diye bir kesinlik de yok onu da belirteyim. Bu arada Bi de sgh var pgt nin daha gelişmişi ona hiç girip sizin kafanızı iyice karıştırmayayım :))
Sanırım devrelerim yandı :confused: vallahi bu bebek işi Allah'ın büyük bir mucizesi. Bu arada "İstemiyorduk, kazara oldu." gibi sözler sarf eden biriyle karşılaşırsam kesin uçan tekmeyle dalcam. :rolleyes: pgt ye bu sefer baktirmamiz mümkün olmayacak artık çünkü 2 tane bebis var onlar da donduruldu. Allah'ım bir daha yaşatmaz inşallah ama tutmazsa bir dahaki sefere artık. Bilgi için teşekkürler :KK68:

A Aybens canım bizde problem eşimdeydi sperm azlığı ve hareketsizliği onun için hoca ben bütün testleri istiyorum desem de dur bakalım Bi deneyelim tutmazsa onları yaparız bunlar pahalı testler yapmayalım ilkinde dedi. ilk denemede 22 tane olgun yumurtam vardı 14 tane döllendi ve 5. Güne kadar yaşadı 1 tanesi transfer edildi ve 3 tane 1. Kalite donduruldu. Sonuç tutmadı. Yani ay şu kadar 1. kalite embriyon var demekle olmuyor yaşadım ve gördüm maalesef . Bu arada dediğin iğneyi bilmiyorum ben pıhtılaşma için her gün cleaxen isimli bir iğne kullanıyorum.

H hisira pgt ücreti tüp bebek ücretinin içine dahil değil ve her merkez farkı fiyat istiyor. Aslında olay şöyle bu testi tüp bebek merkezleri yapamıyor ve genetik testler yapan anlaşmalı labaratuvara gönderiyorlar yani parayı aslında labaratuvara alıyor. Ücret embriyo başına oluyor ama 10 tane üstünde teste giderse fiyatı sabitliyorlar. Ben 12 embriyoniçin 1620 tl para verdim. Doktorunun dediği genetik test sana ve eşine yapılacak testler . O testlerde de sizin kromozomlarının düzgün nü diye bakıyorlar. Eğer sizin kromozomlarınız düzgün değilse embriyoda da sağlıksız kromozom çıkabilir. Ama bu testlerde 1000 tl tutuyor onun için bence sen kendine be eşine genetik test yaptırmak yerine embriyoya pgt yaptır ve kromozomları tam mı sağlıklı mı diyr baktır çünkü senin kromozomlarında yani genetiğinde bir sorun çıkarsa zaten illa embriyolarına pgt yapacaklar onun için 2 kere para vermeye gerek yok bence. Ama şunu da söyleyeyim biz o genetik testlerini de yaptırdık ve bende %7 oranında bozukluk çıktı. Genetikte de bozukluk çıkınca artık pgt yaptırmak farz oldu. Ama arkadaşımda genetik olarak bir sorun çıkmamasına rağmen pgt den gelen embriyolarında kromozom bozukluğu çıktı. Yani embriyoda kromozom bozukluğu çıkmadı için illa sende ya da eşinde bir sorun olmadı gerekmiyor down sendromu da bu testle tespit ediliyor.

mavimli mavimli sanırım pgt ile ilgili soruna yukarıda cevap verdim ama yok olmadı diyorsan bikaç tane yazı gönderebilirim sana. Kısacası embriyonun kromozomlarına bakıp tam mı eksik mi fazla mı ona bakıyorlar. Bu da sağlıklı mı hasta mı onu ortaya çıkarıyor. Kromozomu bozuksa yani hastaysa transfer edilen embriyo tutmuyor, tutsa bile düşüyor ya da down sendromlu çocuksa vücut anlamıyor bunu ve doğum gerçekleşiyor. Bu test ile bu tür genetik hastalığı olan embriyolar ayıklanıyor ve tutma ihtimali olan embriyolar transfer ediliyor. Tabi bu embriyolar illa 1. Kalite olacak diye biley yok. Mesela benim kromozomu bozuk embriyolarım çok iyi gelişmiş doktor dediki göz ile seçim yapsaydık kesin onları koyardık ama biliyoruz ki onlar hasta. Tabi bu sağlıklı embriyolar tutacak diye bir kesinlik de yok onu da belirteyim. Bu arada Bi de sgh var pgt nin daha gelişmişi ona hiç girip sizin kafanızı iyice karıştırmayayım :))
Ne güzel anlatmışsın teşekkür ederim canım. Benim anlamadığım niye doktor bana pgt yapalım demedi :KK43: sonuçta iki kaybım var biri 7 aylık üstelik. Kan pıhtılaşması var ben de. Doktorun istemesi gerek değil mi ben bilmeden nasıl diyeyim :KK43:

Allahh korusunn yaaaa:KK43:( bende okumustum ama kanıtlanmış bişey değilmiş o öyle olsa milyonlarca insan yaptırmazdı ki 20 kex tüp bebek yaptıranlar var okadar risk olsa doktorlar okadar deneme yapmazdı heralde herşey allahtan tabi ama ben bide ben panik atak hastasıyım benim korkum sizden çok daha fazla bence böyle şeyler çok konuşup birbirimizi korkutmayalım:KK43:
Canım kusura bakma seni tedirgin etmek istememiştim.. bugün arkadaşım öyle söyleyince bi tuhaf oldum.. bende ikinci deneme için tedavime başladım ilaç kullanıyorum..herşeyden önce bizim sağlığımız önemli ,sonra bebek geliyor..Rabbim daha fazla aratmadan hepimize nasip etsin..

kızlar selam bugün transferim vardı canım braz sıkıldı açıkçası. şöyleki benim 19 tane yuurtam oldu 13 tanesi döllendi ve 12 tanesi pgt'ye gitti ve pgt'ye giden 12 embriyodan 6 tanesinin kromozomları normal geldi ve ben bugün transfere gittim ve şok oldum çünkü kromozomu normal 6 tane embriyodan 1 tanesi gitmiş ve 5 tane kalmış bu 5 taneninde sadece 1 tanesi 1. kalite 1 tanesi de 2. kaliteymiş geriye kalan 3 embriyonunda gelişimi çok yavaşmış. bana 1. ve 2. kalite olan 2 embriyoyu yerleştrdiler. Geriye kalan ve iyi görünmeyen 3 embriyoyu bugün takip edecekler eğer gelişirlerse saklaacaklar gelişmezlerse atılacaklar. Anlayacağınız belki hiç dondurulmuşum kalmayacak ve sil baştan tüp bebek tedavisine başlamak zorunda kalacağım :KK43: Dua edin bana bebişlerim tutsun. Bu arada daha da ilginci kromozumu bozuk olan embriyolarum maaşallah o kadar güzel gelişmişlerki doktor şok oldu yani pgt yapılmasa görünüşe göre transfer yapılsa onları koyarlarmış o kadar iyi görünüyorlarmış. NEyse çok konuştum dualarınız bekliyorum. Allah hepimizize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Canm hayrlı olsun inşallah pozitif olsuun:) aynen dedigin gibi benim de 3embriyom cgh ye gitti ikisi saglıksız 1i saglıklı geldi ve saglıksız gelen digerlerinden daha iyi gelişmiş daha iyi gozukuyomus cghye yollamasak onları secerdik demişti bana da embriyolog. İyi ki yollamısız saglam bebişimiz transfer edilmiş ve cok sukur 5haftalık olduk su an bunu soyleyebildigime bile hala inanamıyorum Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

Benim göğsümde kist var doktora özellikle söyledim aylarca alınan ilaçlar deil bunlar demişti . Senede 4-5 kez tüp bebek yaptırsak belki risk olur ama okdr yüreği olan insan varmıki

Ayrıca benim 3 arkadaşım tüp bebek tedavisi oldu
Birinin yaşı 40 dı ikizlere hamile şimdi
Digerinin sadece 2 yumurtası oldu 1 tanesi sağlıklı idi şimdi 1 yaşında oğlu var
Diğer arkadaşımın malesef yumurtası bir kaç tane oluşuyor içi boş oluyor
Kısacası sayıya bakmamak lazım nasip kısmet işi

Canm hayrlı olsun inşallah pozitif olsuun:) aynen dedigin gibi benim de 3embriyom cgh ye gitti ikisi saglıksız 1i saglıklı geldi ve saglıksız gelen digerlerinden daha iyi gelişmiş daha iyi gozukuyomus cghye yollamasak onları secerdik demişti bana da embriyolog. İyi ki yollamısız saglam bebişimiz transfer edilmiş ve cok sukur 5haftalık olduk su an bunu soyleyebildigime bile hala inanamıyorum Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah
Ay ne güzel canım ya çok sevindim senin adına 1 yane sağlıklı geldi ve tuttu ne güzel Darısı başıma inşallah. Bugün bir arkadaşım da aynısını söyledi pgt den sağlıksız gelen embriyosu çok iyi gelişmiş demekki genelde sağlıksızlar iyi gelişiyor bu 3 örnekten bunu anladım ben. İlkinde de en iyi gelişeni koydular demekki o da sağlıksızdı diyr düşünüyorum şimdi. Senin sağlıklı embriyo içim doktor 1. Kalite falan diye bişey Dedi mi? Benim transfer edilenlerden 1 tanesi 1. Kalite diğeri çok iyi değil Dedi doktor ama içlerinden en iyi 2 yi transfer ettiler

Ne güzel anlatmışsın teşekkür ederim canım. Benim anlamadığım niye doktor bana pgt yapalım demedi :KK43: sonuçta iki kaybım var biri 7 aylık üstelik. Kan pıhtılaşması var ben de. Doktorun istemesi gerek değil mi ben bilmeden nasıl diyeyim :KK43:
7 aylık olan genetik sorundan dolayı değil. Genetiği bozuk olanlar kromozomunda sorun olanlar genelde tutmuyor tutsa bile düşüyor ama 7. Aya kadar beklemez. Bence senin 7 aylık düşük kan pıhtılaşması ile ilgili bişey ya da başka bir sorun var. Sen pgt yaptırmak istediğini doktora söylr gerek yok derse ben istiyorum de. Parasını sen vereceksin olmaz diye ısrar edemez ki ben pgt yaptırmak istemeyen, tutmama sebebini araştırmayan doktora hiç güvenmiyorum açıkçası.resmen tutmama ya da düşük sebebini araştırmaktan kaçıyorlar ve gereksiz yere 2. 3. Hayta 4. Tüp bebek denemesini aynı yöntemle yapıp hem insanları umutlandırıyorlar hem de boşu boşuna paralarını alıyorlar

Kızlar iyi akşamlar size birkaç sorum olacak Benim geçen perşembe yumurtalarım toplandı 1 yumurta döllenmiş dün aradılar 2 hücreli dediler bugün aradılar 4 hücreli olmuş. Gelişimi normal dedi pzt günü transfer yapılacakmış. Şimdi kızlar benim pzt günü kaçıncı gün embriyosu oluyor yumurta toplandığı gün sayılmıyor değil mi ? Birde transfere idrara sıkışık gel dedi transfer sonrası 1 saat dinleneceksin dedi . nasıl yapılıyor bu transfer işlemi uzun sürüyor mu ya da canınız yandı mı şu spekulum beni mahvediyor

X