bende her gece yıkarım bebeğimi yatmadan önce uyku rutininin bir parçası büyük kızımda da aynı şekilde yapmıştım bebeği nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor eğer aman üşümesin diyip sarıp sarmalarsak ilk soğuğu gördüğünde hasta oluyorlar bakın çingene çocuklarına turp gibiler o yüzzden boş verin dış sesleri sizin bebeğiniz sizin kararınızSelam anneler
Ben kendimi çok yorgun hissediyorum sürekli uykum var. Gündüz anneler yardım ediyor gece eşim ve bebek sakin ama ben yorgunum. Sanki spora yeni başladığında tüm kasların agrirya öyle bir ağrı kollar ve sirtimda. Dinlenmek uyumak istiyorum hep. Ne olur bana yalnız olmadığımı söyleyin.
Birde bebekleri hergün banyo yaptırıyor musunuz. Dr. Bana hergün akşam banyo yaptir rahat uyur dedi öyle yapıyorum ama gaz sorunumuz var. Dış sesler hergün çocuk yıkanmaz gündüz güneşte yıka gece usur bronşit olur diyor. Ne yapacağımı bilemedim. Bugün 14 günlük bebeğim.
ah ah aynı işte bende kızıma nazlıma bakıp bakıp ağlıyorum o uyuyunca.... sinemaya gittiler babasıyla anne ilk defa ayrı gidiyoruz sinemaya dedi ne zaman beraber gidicez dedi yakında annecim dedim ama içim acıyo benimbenim buyuk kizimda 4 yasinda gecen yil krese vermeme ragmen bu sene yollamadim kendini kotu hissetmesin diye...ben de 4 yil boyunca kizimla cok ilgilendim evde etkinliklr yapardik tiyatroya sinemeya etkinliklere cok giderdik..simdi 2 sokak otemdeki markete bile gidemiyoruz haliyle kizim uzuluyorben de bazen o uyudugu zaman ona bakip aglayasim gekliyor..neyseki teyze anneanne yakin evim bahceli sklidiginda onlarla takiliyor ama kardesim de uzaga evleniyor onumuz kis..offf kizim acisindan bizi cok zor gunler bekliyor
ah ah aynı işte bende kızıma nazlıma bakıp bakıp ağlıyorum o uyuyunca.... sinemaya gittiler babasıyla anne ilk defa ayrı gidiyoruz sinemaya dedi ne zaman beraber gidicez dedi yakında annecim dedim ama içim acıyo benim(bizde kreş işe yarıyo gibi en azından orada mutlu bunu görüyorum öğretmeni ile görüşüyorum her gün bu gün nasıldı diye şükür hiç benim adımı bile geçirmiyormuş ve çok uyumlu olduğunu söylediler..kızın için çok güzel teyzesi anneannesi yakınında olması bizim oda yok 2 ay önce kardeşim atanıp şehir dışına gitti kimse kalmadı
İlk 20 gün hergün yikadim derken göbeği düşmeden mi yikadin bugün bzim 11. Günümüz hala düşmedi Dr yıka diyor annem yıkamam diyor öyle yaniBen ilk 20 gün her gün yıkadım. Gündüz sıcakken yıkadım genelde. Şuan gün aşırıya düştük havalar soğuduğundan ötürü. Böyle de kış çıkana kadar devam ederim sanırım. Sonra yine her gün.
Bende hemen temizliyorum hatta temizlerken uyaniyor emzirip tekrar uyutuyorumKızlar gece bebekleriniz uyurken kaka yaparsa temizliyor musunuz? Yoksa uyanınca mı hallediyorsunuz? Kayınvalide bırak uyusun uyandırma diyor bende pişik olur diye hemen temizliyorum
5 saat mıBenimki de 5 saate yakın uyuyor, sonra 2 saat uyanık kalıyor ama:) sonra bir daha uyuyor, o zaman da 3-4 saat. Şu an hala uyuyor mesela:) ninni fayda etmedi bende. İlk 25 gün ninni denedim. Sonra tesadüfen bir Kabe imamının kuran okuyuşunu dikkatle dinlediğini farkettim. Tok sesli diye hoşuna gidiyor galiba. Onu açıyorum, onunla dalıyor uykuya.
Al benden de o kadar benim kız da bu aralar aynı modda sayılır.5 saat mımasaallah valla sizinkilere yaklaşık 3 gecedir nerdeyse sadece 1 saat uyumusumdur gece uykusu hak getire gündüzleri de inan artık gece aglamadan dolayı yorgun dusup uyuyor ama 40 dk yada max saat başı uyanıyor. Nolur bana da diyin napiyorsaniz ben 2 saatte bir uyanmasına da raziyim valla
Canım kaç günlük bebeğin? Bizimkininde emme süresi kısaldı. 1 aylığız.Canım ayrıntılı açıklaman için çok çok teşekkür ederim. Az önce emzirdikten sonra bir 40cc çözdürdüm akan muslukta. Sonra benmari usulu ısttım. 40cc için 45dk uğraştırdı fıstık. Biberon'u emmeyi pek başaramadı sonra öğrendi çekmeyi 5dk içinde bitirdi. Şaşırmamak lazım bebeklerin memeyi bırakmasına. Aslında stok derdim yok ama göğüslerim çatlıycak gibi oluyor kendimi rahatlatayım diye günde 1 kez pompa yapıyorum. Maşallahı var şimdilik sütüm iyi durumda. Benimde bebiş henüz 4 kilo değil. 2930 doğdu hastahaneden 2745 çıktık. Dün kontrolumuz vardı 3815gr olmuş. Son bir haftadır öldür allah memede tutamıyorum max 15dk emiyor sonra zorlayınca ağlıyor. Memede uyuyor bazen kaka çişli bezimizde iyi olunca dert etmeyim dedim.
Gece 12den sonra 1 kez aciyorum ben de sanirim. Sabaha kadar birakinca pisik olur sanirim. Uyanacak diye bazen ben de istemiyorum ama .. en az 1 kere acmak lazim sanirimKızlar gece bebekleriniz uyurken kaka yaparsa temizliyor musunuz? Yoksa uyanınca mı hallediyorsunuz? Kayınvalide bırak uyusun uyandırma diyor bende pişik olur diye hemen temizliyorum
Ben de daha kullanmaya baslamadim. 19 gunluk. Belli bir gunden sonra mi kullaniliyor?Selam eylul anneleri biz 13 gunluk.olduk 2 gun sonra d vitaminine baslayacagiz ama hangi markayi kullanacagima karar veremedm her marka icin farkli sey soyluyorlar siz hangi marka kullaniyrsnz hangisi iyi acaba
Ben o kac dk emerse o kadar emziriyorum.. oyunu su an onun kurallarina göre oymuyoruz. Gaz bizde de basladi. Emiyor uyaniyor gazdan yine emmek istiyo yine veriyorum.. ben henuz kendim kimyonlu su icmekten baska bir sey kullanmiyorum ilac vs gibiKızlar bebeklerinizi en az kaç dakika emziriyorsunuz? Kızım gene uyumadı deli olacağım. Emiyor uyumuyor sabah 4 ten beri ayaktayız. Kakasını gazını çıkarırken şekilden şekilde giriyor. Memede basıyor çığlığı emerken tutamamaya başlıyor memeyi. Doymuyor diye akşam mama yaptık gene uyumadı. Gaz sorunu yaşayanlar ne kullanıyor. Delirmek üzereyim ne olur yardım edin
Evet cnm 15.gunde baslamak gerekiyrmusGece 12den sonra 1 kez aciyorum ben de sanirim. Sabaha kadar birakinca pisik olur sanirim. Uyanacak diye bazen ben de istemiyorum ama .. en az 1 kere acmak lazim sanirim
Ben de daha kullanmaya baslamadim. 19 gunluk. Belli bir gunden sonra mi kullaniliyor?
Ben o kac dk emerse o kadar emziriyorum.. oyunu su an onun kurallarina göre oymuyoruz. Gaz bizde de basladi. Emiyor uyaniyor gazdan yine emmek istiyo yine veriyorum.. ben henuz kendim kimyonlu su icmekten baska bir sey kullanmiyorum ilac vs gibi
Bazen her ilac her bebekte jse yaramiyr. Deneme yanilmayla size yarayani bulmak lazim diyorlar siz sansliymissiniz ne guzel derdinize derman olmus hemenBizimde gaz problemimiz vardı doktor damla verdi rahatladık gece gündüz uyumuyor sürekli ağlıyordu tabi bende onunla beraber ağlıyordum.
Ben devlet hastanesinde çocuk acile götürdümKizlar doktora nereye gidiyorsunuz. Dogum yaotiginiz hastanenin cocuk doktoruna mi. Rastgele bir doktora mi. Saglik ocagina mi? Ben de gaz icin goturmek istiyorum bir ama..
Bizde 1 aylık olduk canım dün.Canım kaç günlük bebeğin? Bizimkininde emme süresi kısaldı. 1 aylığız.
Çok haklısın canım bugün ilk defa sağdığımı vereyim dedim bayağ uğraştırdı. Barış beye gittik canım, eşim değiştirmek istemedi biraz daha deneyelim dedi. Dün nedense çok ilgiliydi bizimle. Aşısınıda ona yaptırdım. Kilo olarak günde 32gr almış gayet iyi devam dedi. Bizimkinin yüzünde sivilceler var döküntüymüş öyle dedi. Zamanla geçecek birşey kullanma dedi. Gaz için bile ilaç vermedi gerek yok şuan o düzeyde değil dedi. Hemen ilaç yazmaması hoşum gitti. P.tesi kalça usg çekilcek ona heyecan yaptım şimdi. İnş güzel geçer. Siz çektirdiniz mi kalça usg?Sen hic merak etme bebekler ac kalinca ortaligi yikio aglamaktan.bebegin cok guzel doyuyo hic aklina takilmasin canim.kilo alimida iyi.zaten 15-20 dk yeterliymis bebeklerin doymasi icin.bu arada nasildi doktor kontrolunuz?hangi hekime gittiniz?ben ilk bir ay her emzirme sonrasi sut sagdim.ustune mama verdim.ama surekli sut sagdigimdan goguslerde sut kalmiodu cocuk memeden sut alamiodu oyuzden habire biberon.sonra sagmayi biraktim cocuk memeden sut almaya basladi bende byaa rahatladim.emzirebilmek gercekten cok rahat biseymis.yani bebekler emiosa sagmakla hic ugrasmayin derim bebekler memeden alsin sutu en guzeli
Hangi ilaçtan kullanıyorsunuz acaba?Bizimde gaz problemimiz vardı doktor damla verdi rahatladık gece gündüz uyumuyor sürekli ağlıyordu tabi bende onunla beraber ağlıyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?