Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Selam anneler
Ben kendimi çok yorgun hissediyorum sürekli uykum var. Gündüz anneler yardım ediyor gece eşim ve bebek sakin ama ben yorgunum. Sanki spora yeni başladığında tüm kasların agrirya öyle bir ağrı kollar ve sirtimda. Dinlenmek uyumak istiyorum hep. Ne olur bana yalnız olmadığımı söyleyin.
Birde bebekleri hergün banyo yaptırıyor musunuz. Dr. Bana hergün akşam banyo yaptir rahat uyur dedi öyle yapıyorum ama gaz sorunumuz var. Dış sesler hergün çocuk yıkanmaz gündüz güneşte yıka gece usur bronşit olur diyor. Ne yapacağımı bilemedim. Bugün 14 günlük bebeğim.

Canim kizim 25. gun 75cc civari aliyordu. Su an 44 gunluk 100cc icebiliyor. Biz biraz dusuk kilolu dogmustuk henuz 4 kilo olmadik belki onunla da orantilidir.

Ilk seferde 100 cozdurup bi dene hepsini bitirirse sonrakinde 120 denersin. Donmus sutu buzdolabinda cozduruyorsun kullanacagin zaman biberona dokup sicak suyun icinde isitiyorsun. Acil cozdurmen gerekiyorsa ilik suya koyup cozdurebilirsin poseti ama asla kaynar ya da cok sicak su olmayacak.

Bir de bazi bebekler cozulmus anne sutunu icmez tercih etmez. Test etmen erken donemde iyi olur bosuna stok yapmazsin almayacaksa. Cozulen sut kotu kokabilir -kusmus gibi- normal. Aklima gelenler bunlr

Memenin bittiğini nasıl anlıyorsun? Elinle sıktığında hiç çıkmıyor mu? Benimki de arada memede tepiniyor. Acaba süt mü bitti diyorum. Sıkıp bakıyorum geliyor. Hızı az diye kızıyor belki de.
Bende boş oluyor gelmiyor. Bir de bebek bir anda çekip ağlamaya başlayınca anlıyorum. Maması gelene kadar susmadan ağlıyor. Aynı anda ellerini yumruk yapıp ağzına sokuyor. Ama bu benimkinin yapısından ötürü de olabilir. Aç olduğunda emzikle bile oyalayamıyorum çünkü.

O yorgunluk bende de oluyor ama hergün değil :)bide şanslısın yardım edenin varmış ben 1 haftadır yalnızım ev işi yemek bebek derken gündüz canım çıkıyor resmen eşim sabah dalga geçiyor gece emzririken yatak başlığına yaslanıp uyumuşum hiç hatırlamıyorum :):) banyo konusuna gelince hergun yıkamayı çok isterdim ama havalar soğuyunca onu yapamıyorum 2 günde bi yıkamaya çalışıyorum az önce yıkadım mesela benim prensim de 17 günlük oldu bugün ilk kez kendim yıkadım güzeldi o kadar zor olmadı :)

Ben ilk 20 gün her gün yıkadım. Gündüz sıcakken yıkadım genelde. Şuan gün aşırıya düştük havalar soğuduğundan ötürü. Böyle de kış çıkana kadar devam ederim sanırım. Sonra yine her gün.

Yikanan bebek rahat uyur.

Gece de bebek yikanir sapkasini kafasindan eksik etme giydirirken oyalanma yeter

O agrilardan ben cok cektim meger osteocare istermis vucut. Ben sut urunlerini tuketmiyorum alerji endisesiyle o yuzden kalsiyum magnezyum destegi verdiler. Sen sute yogurda abanip bol muz yuyebilirsin. Bi de terleyip sogumamaya bak emzirirken duzgun pozisyon almaya calis

Bin masallah uyuyan kuzuya da kocaya da :)) darisi basina insallah

d_d_m önünde saygıyla egiliyorum daha ben banyo yaparken elimi suremedim korkuyorum kayıp düşecek gibi geliyor. Banyo sonrası kurulayıp giydirme işi bende.
R rootstock ben antalyadayim gece banyo yaptirdigim oda 28 derece oluyor yatak odamizda gece en az 26 derece oluyor ben sicaklara güvenerek hergün yikatiyorum ama gaz belkide usudugu için oluyor. Yarın 15. Gün kontrolü var Dr sorayım yeniden.
olbey ben emziriyorum eşim gazını cikartiyor beni gördükçe daha çok emmek istiyor ve cok emince kusuyor. Onun için eşim zorunlu olarak bakıyor
Bir sorum daha var banyodan sonra vücudunu yagliyor musunuz? Dr bana hipp yada mustela nin ürünlerini önerdi şampuan ve yağ için siz hangisini kullaniyorsunuz

Merhabalar arkadaslar.bizim bebek dogdugundan beri aksamlari hep cok yiyo bi turlu doymuyor.gunduzleri surekli emziriorum yrm saat emip uyuyo gunduz sorun yok ama aksam memeden doymuo illa memenin ustune 90 lik mama yiyince susuo.boyle oluncada gece 12de yatip sabah 5 e kadar uyuyo.uyumasi guzelde mama vermis olmak uzuo.bu duruma uzulsem mi sevinsem mi bilemedim.uyumasi guzelde mama vermek uzucu

MERiN_ teşekkür ederim :) ama korkulucak bişey yok gerçekten bence seni hissederek yıkanması daha mutlu eder bebeği başlarda annemle yıkadık annem gitti 1 haftadır yok eşimle yıkadık o ara bugünde ben yıkayayım dedim çektim besmelemi yıkadım valla file falan yalan eski usul küvetinin içine kıyafetlerini koydum az da su doldurdum yatırdım içine önce önünü sonra arkasını başını derken mis gibi oldu benim oğlum :)

Ben de gotureyim bakalim tartsinlar. Bizimki biraz tecrubesizligin verdigi vesvese . Belirtiler hep aclik degil gaz belirtisi sanirim

Insallah duzelir. Belki tipta da vardir bu vaka,
Aynen anlattığin gibi oluyor uyanmasi fln.

Bende Buzuki Orhan açıyorum. Anne karnındaki seslerden muzik yaptığı için pür dikkat dinliyor sonra bir bakmışım 10 15dk küt gitmiş. Eşimle sihirli müzik diyoruz ona
Onu actim ben de ama hic tinlamadi bizimki. Bir tek tazyikli su sesine biraz susuyor.
kizlar kizim beni emerken hemen uyuyor bu seferde doymuyor tam anlamiyla ve sutu artirmak icin ne yapmiyosunuz

sizde durumlar nedir
Emzirirken uyuyor benimki de sikca yanagina gidisina fln dokunuyorum memeyi ceker gibi yapiyorum tam uyanmasa da ara ara cekmeye devam ediyor.

Sutu arttirmak jcin ben yiyecekten ziyade icecege odaklandim. Bol su, arada sekersiz komposto ve humana cay iciyorumm . Yiyecek olarak evde ablam annem ne pisiriyorsa onu yiyorum ozel olarak bir sey degil saglikli seyler, bir tek yesillikli salatayi her gun ozellikle yemeye calisiyorum.
Ne kadar jyi uyursam sutum de ona gore oluyor.
Tabi ki yalniz degilsin. Hic birimiz degiliz. Hepimiz ayni seyleri yasiyoruz hemen hemen. Ben de cok zorlaniyorum. Gaz sancilari basladi 3 gundur . Sinirlerjm bozuluyor sebepsiz agliyorum, esime fln patliyorum arada ama napaljm boyle. Lohusayiz biz:)) gececekkk .

Banyoyu her gun yaptirmaya calisiyoruz ama bazen 4 gundur 2gunde bire dustu . Sagolsun Ali Kerem ya uyuyor uyumadiginda da gunduz agliyor, aglamasina tek cozum meme oldugu icin, gunduz memede yaşıyor.. sekteye ugradi banyo fasli.
Ben hem meme ucu kremi hem pisik kremi hem de banyo sonrasi yag icin earth mama angel markasini kullaniyorum.

Canım ayrıntılı açıklaman için çok çok teşekkür ederim. Az önce emzirdikten sonra bir 40cc çözdürdüm akan muslukta. Sonra benmari usulu ısttım. 40cc için 45dk uğraştırdı fıstık. Biberon'u emmeyi pek başaramadı sonra öğrendi çekmeyi 5dk içinde bitirdi. Şaşırmamak lazım bebeklerin memeyi bırakmasına. Aslında stok derdim yok ama göğüslerim çatlıycak gibi oluyor kendimi rahatlatayım diye günde 1 kez pompa yapıyorum. Maşallahı var şimdilik sütüm iyi durumda. Benimde bebiş henüz 4 kilo değil. 2930 doğdu hastahaneden 2745 çıktık. Dün kontrolumuz vardı 3815gr olmuş. Son bir haftadır öldür allah memede tutamıyorum max 15dk emiyor sonra zorlayınca ağlıyor. Memede uyuyor bazen kaka çişli bezimizde iyi olunca dert etmeyim dedim.

Kızlar gece bebekleriniz uyurken kaka yaparsa temizliyor musunuz? Yoksa uyanınca mı hallediyorsunuz? Kayınvalide bırak uyusun uyandırma diyor bende pişik olur diye hemen temizliyorum
Ben hemen temizliyorun pişikten korktuğun için. En az 2 3 kez alt değiştiriyorum bir emme seansında. Bir kere bırakayım dedim tane tanr oldu hemen poposu.

Canım ne güzel emmek istiyor, benim kız gece gündüz fark etmez 3 3,5 saat uyuyor. Sonra 15 20dk emip kendi yatağında emziği ve müzikle uyuyor. Bende daha fazla beni emsin istiyorum, tutmuyor memeyi ağlıyor. Rahat bırakınca susuyor. 2 saat bazen 1 saat içinde kendi kendine uyuyor. Bende acaba aç mı kalıyor diye kendimi üzüyorum.

Sen hic merak etme bebekler ac kalinca ortaligi yikio aglamaktan.bebegin cok guzel doyuyo hic aklina takilmasin canim.kilo alimida iyi.zaten 15-20 dk yeterliymis bebeklerin doymasi icin.bu arada nasildi doktor kontrolunuz?hangi hekime gittiniz?ben ilk bir ay her emzirme sonrasi sut sagdim.ustune mama verdim.ama surekli sut sagdigimdan goguslerde sut kalmiodu cocuk memeden sut alamiodu oyuzden habire biberon.sonra sagmayi biraktim cocuk memeden sut almaya basladi bende byaa rahatladim.emzirebilmek gercekten cok rahat biseymis.yani bebekler emiosa sagmakla hic ugrasmayin derim bebekler memeden alsin sutu en guzeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…