Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Allah yardımcın olsun canm, sağlıkla koklaşın minik yavrunla, kızında bence merakla bekliyordur, kızın kaç yaşında

Arkadaslar yarin doktora gitcem arayi bayag uzatmak zorunda kaldik kizimla gorusmegeli 32 gun oldu en son doktora gittigimde 420 gramdi simdi 27.hftamdayim sizce kc kilo olmustur
Benim 26. Haftada 1000 grdı, senin önceki kontrolun tam olarak kaçıncı haftadaydı bilmiyorum ama benim 23. Haftamda 500 grdı

Rezeneler kompostolar içmediğim şey kalmadı yok azıcık

Aslinda sut memede olan bisi diil. Hani pompayla geldi gelmedi seklinde bakmamak lazim olaya. Sut emdikce kanallardan gelen bebegin talebiyle uretilen bisi. Bol bol emzir bol bol talep olussun. Uzun sure emzirmek diil sik araliklarla emzirmek oneriliyordu sanirim. Iki saatte bir iki gogsu de 15er dakika emsin mesela gunduzleri. Yorucu ama bisiler yiyip icmekten kesinlikle daha anlamli.

Bu arada bunu mama tu-kaka olarak yazmiyorum sakin yanlis anlama. Mama iyi ki var ve gerektiginde destek alacagimiz, bebegimizin doymasini saglayacak bi secenek. Ben hastane donusu doktor 30cc mama verin dusuk kilolu sarilik riski yuksek dediginde kizim biberonu reddedince kahrolmustum. Mama verebilmek bile buyuk bisi endisen olmasin hic.

Gucun olabildigince emzir, sivi al ve dinlen. Gerisi nasip kismet canim..

İlk günler çok sıçradığı için yarım kundak yaptım müslinle. Ama şimdi deli deli tepindiği için fayda etmiyor:) senin dediğin kundaktan satın alayım bari.
Bu arada bugün nerdeyse tüm gün uyudu, geceden çok korkuyorum:) aslında ben de uyusaydım onunla iyi dinlenirdik, ama yardımcı çağırdım bugün. Taşındıktan sonra yerleşmeye fırsatım olmamıştı, o işş halletmem lazım.

çok doğru yazmışsın ilk kızıma 1 aylıkken yapmaya başlamıştım yarım kundağı ama ne mümkün alışmış bi kere hanım ağlayıp duruyordu inat ettim 4 güne alıştı ve uykuları uzadı şimdi zeynep hanıma doğar doğmaz yaptık kundak şükür allaha bebeğim hiç uyanmıyor 10 da gece uykusuna yatıyoruz ve sabah 9 da kalkıyor 4 saatte 1 emziriyorum geceleri.

gaz olayına çözüm bulan doktora nobel versinler direk ne yazık ki çözümü yok ilaçlar ve bitki çayları ile kısmi çözüm bulunuyor bebek hareketlenmeye başladıkça o gaz gidecek en kötü ihtimalle 6. ay biter bebekler 3. ay bitip 4. aya girdiklerinde genelde sağa sola dönmeye çalışıyorlar ve bylece gazlarını çıkarıyorlar rahatlıyorlar o zamana kadar çekecek minikler ama insanın içi dayanmıyor

Gunde 5 damla degilde 5 kez damlatin diyo ama kacar damla acaba
5 seferde birer damla olacak sekilde diye biliyorum canim biogaia kullananlar için. .ama işte mesela öğlen 1 de ilk damlayı damlattim diger gün öğlen 1 e kadar mi 5 damla damlatmaliyim
Bi deniycem canım insallah ise yarar teşekkür ederim..

merhaba benim ilk kızımda 4 yaşında ... kıskançlık durumları nasıl . biz kıskançlığı atlatmaya çalışıyoruz hala
merhaba cnm...kardesine cok duskun mesela gobek bagi icin cok uzuluodu hickirinca falan ayni sekilde uzuluodu...pek kiskanclik yapmadi ilk zamanlar ama simdi 3 kere altini pisledi buyuk zilli ve surekli yuksek sesle konusuo dikkat cekmeye calisir gibi hali var...gorunurde pek kiskanmiyor gibi simdi besiginde falan uyumak istio ...elimizden geldigince alttan aliyoruz hareketlerini anneyi babayi paylasmak zor gelio onlarada ama zamanla alisirlar tabi

Ben de onu almaya fiyatından ötürü cesaret edemiyorum. İkinci elini buldum ama çok işe yarıyor mu gerçekten?
Ben de ikinci el aldım. Baya oyalıyor çocuğu. Hatta gazla ilgili olarak eskiden beşikte filan sallandığı için bir şekilde hareket etmiş oluyorlardı ve gaz sorunu daha az oluyordu deniliyor. Bunda da tatlı tatlı sallanıyor işte. Ama sakinken koymak lazım, çıldırmışken Mamaroo filan görmüyor gözü:)

Tebrik ederim canım. Çok sevindim. Allah analı babalı büyütsün.

Ablam oglumda sendeki sut kokusu taciz ediyo cocugu derdi. Oglumu bi turlu kucagimda uyutamazdim ama ablam iki dakikada uyuturdu :))
Bende de öyle oluyor galiba:) hastanede de ilk gece yanımdan aldılar 3 saat için. Bu odada anne kokusu alıyor, ondan uyumuyor, ama siz uyuyamazsanız sütünüz olmaz, biraz alalım dediler. 24 saatte huyu belli oldu miniğin:)

Benim kız doğru zamanda koyulursa böyle mest oluyor:) yalnız biraz daha yatık olsa daha iyiymiş. Belki yenisi daha iyi yatıyordur. Bu arada çok ilgili bir ablasın, liteway de almıştın kardeşine yanlış hatırlamıyorsam:)

Allah yardımcın olsun canım. Kızın kolay adapte olur inş

Gozun aydin Allah anali babali buyutsun insallah daridi biz bekleyenlere olsun

Hahhaha aslinda ben bir abla kardesi iki kardes ablasiyim. 4 kiz kardesiz biz. Liteway trdeki kardesimin dogum hediyesiydi. Mammaroo amerikadaki kardesime hediyeydi. Bi sekilde dengeyi saglamaya calisiyoruz :)

Mammaroonun tasarimi ozellikle bu sekilde diye biliyorum. Bebek reflusu cok gorulen bisi ve bu yuzden swing tarzi urunlerin tam yatik olani bogulma riski nedeniyle uretilmiyor. Istisnasi kraft geliyor aklima sadece ama genelde bu sekilde kaykilarak oturulan modeller oluyor. Her durumda hayat kurtariyorlar tabi orasi tartismasiz :)

Bu arada masallah yaaa nasi tatli pembis pembis bi kiz. Bazarlardan korusun allah

Gunaydiiin kizlar
bugun kismetse ogleden sonra hastaneye gidicem yatisim yapilacak.yarin sabahin ilk saatlerinde yada oglene kadar :))kizimi kucagima alacagim
icimdeki heucan cok tuhaf,degidik :))
Korku heycan mutluluk endise merak vs.hepsi karisinca boyle tuhaf bir his olustu ://
Rabbim beni ve bekleyen butun arkadaslari saglikla kavustursun yavrularina insallah
nasil gecti ki bukadar zaman,hic anlamadim(yada simdi oyle geliyor)
Offf cok duygusalim,karisgim...karsimda uyuyan ogluma bakiyorum minicik yuregi ile nasil buyuk mutluluk yasiyor benimle birlikte gun sayiyor hayal kuruyor,halbuki O ada sanki yeni kavusmustum nasil nezaman buyumus abi olmus ://
Ikinci cocuk sahibi olmak duygusal olarak cok zormus
insallah iki kere anne olmayi becerebilirim cocuklardan bekledigimiz o dengeyi ben kurabilirim
sizi cooook seviyorum canim arladaslarim birbirimizi hic tanimadan herseyimizi paylastik cozum bulmaya calistik vs
hepinize cok tesekkur ediyorum

http://www.lllturkiye.org/2016/01/tehlikeli-oyun-beslenme-aralg-taknts.html?m=1

Selamlar, okuyamadım hiç forumu. Devamlı emmek isteyen bebeğimle, anaokuluna bu hafta başlayan kızımla ve yerinde duramayan küçük oğlumla günler baya yoğun geçiyor =)

Üstteki yazıyı okumanızı canı gönülden isterim. Anneleri emzirme konusunda nasıl strese sokuyorlar, görmeniz ve rahatlamak, emzirmenin tadını çıkarmanız açısından faydalı olacaktır diye düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…