• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Merhaba ben daha yeniyim burada. Size bir sorum olacak. İzmir'de yaşıyoruz havalar 30-35 derece arası. Kızıma ne giydireceğimizi şaşırdık. Sizler ne giydiriyorsunuz?

Balçova tarafında oturuyorum. Geceleri serin oluyor. Gündüz kısa kollu body ve patikli alt giydirmeye başladım bir kaç gündür. Normalde sadece çıtçıtlı body yeterli oluyordu ama hava esmeye başladı bu tarafta. Geceleri üstüne penye battaniye örtüyorum. Sadece bacak ve karın bölgesini örtecek kadar. Gündüz müslin yeterli oluyor.

DIPTISDIPTIS DIPTISDIPTIS Canım bizim d vitaminimizin markası multitabs dedigin gibi skntilarla karsilasmadik cok şükür. Ağustos anneleri grubunda da yazmislardi söylediğin markalar bebekte fazlasiyla gaz sancisi yapıyormuş. Doktoruna danisip bizim ilactan kullanabilirsiniz.

Bugün onuda söylediler. Yarın bir ebeyi ve ayrıca doktorunu arayıp sormayı planlıyorum. Çok saol canım.

Yok canim bizde herhangi bir degisiklik olmadi. Ben yine de 1. Ay kontrolunde doktora sorup biogaia baslamak niyetindeyim. Demir kullanirken ek gidada her asamada oglumda cok cektik. Kizim cekmesin bari diye dusunuyorum. Ama tabi doktora sormadan ezbere vermek istemiyorum. Belki 2 ayi bekle vs diyebilir. Ya da kan testine gore demir vermeyebilir. Bakalim..

Off demirde mi aynı şeyi yapıyor. Hoş bende ilk ishal ve sonrasında korkunç kabızlık yapmıştı. Anlamıyorum bizi büyütenler bunun esamesini vermemiş. Şimdi bizim bebişlere vermenin iyi yönü var mı?

Canım benim teşekkür ederiz:KK200::nazar:güzeller güzeli prensesin napıyor? hayırdır moralin neden bozuk, bozuk olmasın tatlım ya, @ banu86 ile dünür olduk ama kızı daha görmedi oğluşumu, bakalım beğenecek mi:KK66: instagramda bir video var, 3-4 yaşında oğlan çocuğu hüngür hüngür ağlıyor, "beni neden sevmiyor " diye, annesi de "şaka yaptı, seviyor " diyor, kız da "şaka yapmadım sevmiyorum" diyor, ama nasıl ağlıyor oğlan çocuğu, eşime gösterdim " ayy üzmesin kızlar benim oğlumu, sevsinler, böyle ağlarsa ben dayanamam " diye, şimdiden tasası sardı:KK70:
Bizim kız bu aralar gaz sancisindan pek duygusal islerle ugrasamiyor teyzesi ankaraya geldik yolda sanirim üsüdü gazı var..Ama bu sıkıntılı zamanları atlatsin eminim selim tunaya bayılırrr :halay: Hic meraklanmayin masallah oglusunuzda o gözler varken kimse Üzmez onu :KK200: Moralim bi bozuk bi düzgün terazi burcu dengesiz tip iste:olamaz: corumda kayinvalidemde kalirken lohusa yalniz yatmaz diye kv benim yattigim odada kalıyordu..gece bebek ne zaman aglasa "bu bebek doymuyo doymuyo" diyo geri yatio kadin..o kadar severim kv i ama artik oyle daraldim ki doymuyo lafindan! bebegin gazi var agliyo kadin kalkiyo doymuyo diyo. Bi gün ortada hic aglama falan yokken uyandi doymuyo dedi yattı yani kafayi takti kadin sütüme! Ankaraya geldik bebegimin gaz sancisi var gören herkes bu bebek aç diyo mama veriyoruz almıyo ama millete göre bebek aç! Ayyhh yine bana geldiler:KK48: Artik annem veriyo cevaplarini saolsun.. En çok duydugum laflar;
-Bebek doymuyo
-Bebegin kanı ne canı ne üşür sen şunu da giydir
-Sezeryan olduya süt gelmez
Millet 50 bebek dogurmus gibi ahkam kesiyo valla :KK48: Evde misafir olunca kulaklikla gezcem dedim anneme "lohusaya hersey serbest" dedi.Denicem valla :KK48:

@banu86
@fatihpepe ......22 eylül perşembe
tubisimben tubisimben
1 11Hatice11
@kubbaa
@d_d_m
@Karakedck
@ajenjo
@bebekicin
@nigzess
@Elfdenizz
@Battaniyem1 ........19 eylül pazartesi
@rhyildiz .......... 21 eylül çarşamba
elfinya elfinya ..........19 eylül pazartesi..
@dolunaysu ......22 eylül perşembe
@dombulyanak
Y YAGMURTOPRAKK
@nino
@mystiquee
@daisy5 .......28 Eylül çarşamba
@zaran..........29/30 eylül
kızlar var mı eksilen (ya da artan:KK48:)listeden. yarının 2 talihlisi vaaarr arkadaşlar hayırlı doğumlar doğurun gelin bekliyoruz:anne:
26 eylul doktorun verdıgı gun yagrın kontrolum var bızım kız sorun cıkarmazsa mauynede haftaya bugun benım doguma gırcegım gun..yanı ayın 26 sında.ınşallah nasıp olur hersey yolunda gıderde bende yazarım buraya dualarınızı eksık etmeyın benden.

Geçer canım merak etme hayırlısiyla alirsiniz inşallah kucaginiza bebisi. Sana tavsiyem iki gun uyu hatta benim yerime de uyu :işsiz:
Sen ıkı gunu gecıreme bana bır hafta bır yıl gıbı gelıyo hem korkuyorum hemde cook merak edıyorummm dogrusu bebegımı.ınsallah saglıklıdır dogunca kucagma alabılcemmı hemen.vs vs dusunceler sardı benı.gunler yaklastıkcada duygularım dusuncelerım daha da fazlalasıyo dogrusu..cunkı bu konuda kotu tecrubelerım var gecmısımde.

Sen ıkı gunu gecıreme bana bır hafta bır yıl gıbı gelıyo hem korkuyorum hemde cook merak edıyorummm dogrusu bebegımı.ınsallah saglıklıdır dogunca kucagma alabılcemmı hemen.vs vs dusunceler sardı benı.gunler yaklastıkcada duygularım dusuncelerım daha da fazlalasıyo dogrusu..cunkı bu konuda kotu tecrubelerım var gecmısımde.
İnşallah sagliklica alırsın eline canım ben bu korkular yüzünden sezeryan mi olsam diye çok düşündüm ama normal dogumla sagliklica aldim elime bebisi benimde bundan önce üç düşugum oldu ondan seni anlıyorum. Aklina kötü şeyler getirme inşallah sagliklica kucagina alcaksin bebisini

İnşallah sagliklica alırsın eline canım ben bu korkular yüzünden sezeryan mi olsam diye çok düşündüm ama normal dogumla sagliklica aldim elime bebisi benimde bundan önce üç düşugum oldu ondan seni anlıyorum. Aklina kötü şeyler getirme inşallah sagliklica kucagina alcaksin bebisini
Guzel dıleklerın ıcın cok tsk ederım.ınsan dusunmeden yapamıyo ıste gun yaklasınca tabı yogunlasıyo ınsan ıster ıstemez..

Arkadaşlar bende şıp şıp süt geliyor bu iyi bişeymi kötü bişeymi anlamadım
Doğum yapan arkadaşlar sizden de geldimi doğumdan önce ben normal doğumu bekliyorum da Allah nasip ederse yarın kontrol var bakalım ne dicek doktorum
Masallah . Ins dogumdan sonra da bol bol gelir. Herkese soyleme nazar olmasin :))

Eşim durumdan çok memnun bu kuş bikac gün daha kalsa hemen doğum olmasa diyor :bicak:
saglikla kavusalim bebelere inşallah :anne:beklemek stres yapıyor. Hele daha dogurmadin mi telefonları Benin benden alıyor. :KK53:
Ben de 41. Haftaya kaldigim icin o telefonlardan bolca aldim. Seni seven merak eden bir suru insan var oyle dusun en azindan dua iste :))

Bizim kız bu aralar gaz sancisindan pek duygusal islerle ugrasamiyor teyzesi ankaraya geldik yolda sanirim üsüdü gazı var..Ama bu sıkıntılı zamanları atlatsin eminim selim tunaya bayılırrr :halay: Hic meraklanmayin masallah oglusunuzda o gözler varken kimse Üzmez onu :KK200: Moralim bi bozuk bi düzgün terazi burcu dengesiz tip iste:olamaz: corumda kayinvalidemde kalirken lohusa yalniz yatmaz diye kv benim yattigim odada kalıyordu..gece bebek ne zaman aglasa "bu bebek doymuyo doymuyo" diyo geri yatio kadin..o kadar severim kv i ama artik oyle daraldim ki doymuyo lafindan! bebegin gazi var agliyo kadin kalkiyo doymuyo diyo. Bi gün ortada hic aglama falan yokken uyandi doymuyo dedi yattı yani kafayi takti kadin sütüme! Ankaraya geldik bebegimin gaz sancisi var gören herkes bu bebek aç diyo mama veriyoruz almıyo ama millete göre bebek aç! Ayyhh yine bana geldiler:KK48: Artik annem veriyo cevaplarini saolsun.. En çok duydugum laflar;
-Bebek doymuyo
-Bebegin kanı ne canı ne üşür sen şunu da giydir
-Sezeryan olduya süt gelmez
Millet 50 bebek dogurmus gibi ahkam kesiyo valla :KK48: Evde misafir olunca kulaklikla gezcem dedim anneme "lohusaya hersey serbest" dedi.Denicem valla :KK48:
Ayy Allah tan annen destek oluyormus. Allah yardimcin olsun.

Merhaba kizlar birazdan doguma gidicem heyecan korku cok karmasik duygular icindeyim dualarinizda bizi unutmayin

Allah en saglikli sekilde kucagina almayi nasip etsin insallah

Kizlar bu arada ben de 41+4 te normal dogumla dogurdum cok sukur. Suni sanciya da gerek kalmadi. Cumartesi gunu dogum baslsin diye yapmadigim sey kalmamisti artik onlar mi ise yaradı, zaten gunumu gelmisti bilmiyorum :)
Bebek de iyi aslinda buna da sukur ama burnu tikaliydi,ememedi, kan sekeri dustu, temizlenmesine ragmen siringayla verdigimiz sutu de alamadi kustu. Anne karninda sivi yutmustur dediler ama cigerlerine bakilinca o da temiz cikti. Velhasil cocuk halsiz düştü surekliii uyumaya basladi. Beslenememeye bagli dediler. Yogun bakima aldilar. Sut sagip gondermeye calisiyorum 3 saatte bir, dun daha iyiydi bugun azicik daha az ama buna da sukur. Dua bekleriz :)
Allah hepimize bol sut saglik versin insallah, bebeklerimize de

Kizlar bu arada ben de 41+4 te normal dogumla dogurdum cok sukur. Suni sanciya da gerek kalmadi. Cumartesi gunu dogum baslsin diye yapmadigim sey kalmamisti artik onlar mi ise yaradı, zaten gunumu gelmisti bilmiyorum :)
Bebek de iyi aslinda buna da sukur ama burnu tikaliydi,ememedi, kan sekeri dustu, temizlenmesine ragmen siringayla verdigimiz sutu de alamadi kustu. Anne karninda sivi yutmustur dediler ama cigerlerine bakilinca o da temiz cikti. Velhasil cocuk halsiz düştü surekliii uyumaya basladi. Beslenememeye bagli dediler. Yogun bakima aldilar. Sut sagip gondermeye calisiyorum 3 saatte bir, dun daha iyiydi bugun azicik daha az ama buna da sukur. Dua bekleriz :)
Allah hepimize bol sut saglik versin insallah, bebeklerimize de
Aminmm canim allah b3bisini en yakin zamanda kucagina almayi nasip etsin dogum olmasi icin neler yaptin.cnm

Aminmm canim allah b3bisini en yakin zamanda kucagina almayi nasip etsin dogum olmasi icin neler yaptin.cnm
Cumartesi gun icinde battaniyeye sarilip 1.5 saay uyudum, sicakta terledim. Nette okumustum biri yazmis guvenilir bi ebenin tavsiyesi diye. Ardindan kuveti sicak suyla doldurup ona oturdum. Aksam yürüyüşe cikip 1 saat yurudum sonra eve gelince de 7 kat merdiveni ciktim. Arkadasimdan gidip meryem ana otu aldim. Onu suya koyup yasin, meryem, fetih ve diger kisa sureleri okudum. Sabaha karsi acilmisti zaten benim de sancilarim baslamisti suyundan ictim. Normalde sancilariniz baslayinca suya koyun acilma kolay olsun derler ama benim vaktim kalmamisti ben sanci baslamadan koydum :)) gece yine yatarken biraz batteniyeyle yattim. Sabaha karsi basladi sancilar cok sukur

1 haftadan fazladır eşim ben ve küçük sincap evde tek başınayız :KK47: annemler gittiler foruma girip bişey okumak bi yana adam akıllı tuvalete gittiğimi bile hatırlamıorum son 2/3 gündür akşam 6 da başlayan 11 de biten huzursuzluklarımızla cebelleşiorum sürekli emme isteğine engel olamıyordum o kadar emioduki gögüslerim boşalıodu normal emzirme saatine bişey kalmıodu nette bişey okuma fırsatı buldum evin içinde hafif sallayarak dolanınca çok şükür bugün uyuyabildi...gerçekden insan bişey yapmadıgında ne kadar çaresiz hissedior onu yaşadım:KK17: neyse 18 günü geride bıraktık ....o esnada eminim forumda çok tatlı bebişler doğdu ama ne yazıkki 300 küsür sayfayı okuyamadım burdan doğum yapmış tüm arkadaşlara Allah hayırlı büyütmeyi nasip etsin... @sinemnur yazmıssın canım sanırım doğum yaptın sende öp oğlunu yerime tubisimben tubisimben seninde yapmış olma ihtimalini düşünüorum kuzum berilimize öpücükler @banu86 kuzum sen doğum yapmadın sanırım hayırlı sağlıklı doğumlar inşallah
Ahh canm yaa bende hala yapamadım bugün doktor kesin bir tarih verecek artık ne zaman olacağı belli olur, doğsa da bende öpsem berilimi:halay::KK200: sizlerin yazdıklarını okudukça acaba benim kız nasıl olacak emecek mi süt olacak mı çok mu mızmız olacak çok merak ediyorum, bende sizi öpüyorum, umay minnoşumu da benim yerime bol bol kokla annesi:nazar:

Teşekkür ederiz kuzummm, amin inşallah, Rabbim herkesi sağlıkla hayırlısıyla kurtarsın, elti faktörünü yok sayıyorum elimden geldiğince, şu günlerde dünyanın en güzel mutluluğunu yaşıyorum:anne:eşim sürekli" biz Selim Tunanın bu hallerini çok özleriz, o zaman bir tane daha yaparız " diyor, ikimiz de bebek konusunda son 1 yıldır istek duyuyorduk ama 2. Planının bu kadar erken yapılacağını düşünmezdim hiç:halay:
Feyza hanım doğum haftasında extra bir ilgiliydi canım anlatamam, doğum öncesi ellerimi tuttu, üşümüşsün diye ısıtmaya filan çalıştı, sohbet ettik, çok canayakındı anlayacağın, ekibi de çok iyi gerçekten, spinal oldum, hemen getirdiler kuzumu, kokladım, öptüm, sıcacıkkk, mis kokuluuuu, ipekten daha ince, yumuşacıkkk... şu anda yazarken de ağlıyorum, müthiş bir hismiş. 08:30 gibi ameliyathanedeydim, 08:51 de kollarımdaydı yavrum, 10:30 gibi odama çıktım, yavrum babasının kollarında beni bekliyordu:KK200: sezaryen çok zormuş dediğim anlar oldu, kimsenin gözü korkmasın o minik yanak, dudak yüzünüze değdiğinde başka hiçbir şeyin önemi yok diyorsun.
Sonda saat 4:30 gibi çıkarıldı, ilk yürüyüş için kaldırdılar, o yürüyüşü atlatmak işin zor kısmı,3 tane serum bağladılar, 4 tane parol damar içi verdiler, antibiyotik ve mide koruyucuları sürekli yaptılar, kalça ya da bacaktan ağrım var dedikçe tilcotil ağrı kesiciyi uyguladılar, wcye çıkmak çok zordu ilk gün, daha çok yakın zamana kadar kullanılan bir ağrı kesici varmış , ismini umuttum, sanırım endioldü, ürünün o serisine ait bir sıkıntı mı bilmiyorum, baş hemşire "keşke ondan verebilsek de, bu ağrıları çekmesen ama artık stopaj yaptık kullanmıyoruz, hastalarda deliryum başladı resmen, halüsinasyon gördü hepsi de"dedi, parol ve tilcotillerle ilk geceyi atlattık canım, onun için zordu, 1. Gün wcye gitmek böyle zorken, "artık ayağa kalkamam ben, basamam artık" diyordum,2. Gün eşime koridorda yürüyelim mi dedim, o acı hiç geçmeyecek gibi şiddetli ama saatler içerisinde iyileşiyor, detaylı yazdığım için kimseyi korkutmuyorumdur umarım, ben hemşire doktor kim gelirse " ne zaman geçecek?" sorusunu soruyordum sadece, 4 adımlık wc yolunda eşimin omzunda ağlıyordum, internetten tek baktığım "sezaryen sancısı kaç günde geçiyor?" Zamanını bilirsem dayanma gücüm artacak gibi hissediyordum, o yüzden anlatıyorum.
Doğum haberini herkese sonradan vermeyi tercih etmiştik, sadece eşimle gittik hastaneye, hemşire bayan refakatçi deyince haber verdik geldiler, başkent hastanesinde doğum süreci hakkında tek olumsuz yorumu tek bir hemşire hakkında yapabilirim, o da çok mühim bir şey değil ama bebeğim ilk başta meme ucunu tutamadı, hemşire de 31 haftalık hamileydi ve belli ki sıkıntısı vardı, uğraşmak istemedi, uğraşamadı, bir de bayan refakatçi diye tutturdu,"hayır, eşim kalacak" dedim en sonunda, yorum yapamadı, sonuçta tek kişilik odadayız, ortamda erkek olması kimi rahatsız edebilir ki, yanlış mı düşünüyorum, kaç kişi yurtdışında ailesinden uzakta doğum yapıyor, tek eşi oluyor yanında, neyse hemşireye kati dilde söyleyince anladı, zaten nöbeti de bitmişti, diğer personel her konuda çok yardımcı ve iyi niyetliydi, doktorumun yardımcı hemşiresi, nst sorumlusu bile geldiler odaya ziyaretimize, SelimTunayı sevmeye:KK66:
Doğum ücreti hakkında 1500 derlerse itiraz et, takip hastasıyım daha geçen gün 1000 demiştiniz dersin, maalesef yan yana 4 kişi oturuyor yatış işlemlerinde, bir bey var suratsız, sadece o 1500 diyor, diğerleri 1000, biz de anlam veremedik.
Biz toplamda 1375 tl ödedik, 1000 tl doğum, 225 tl suit oda, 50 tl refakatçi, 100 tl extra ödemeler( yatış için bu standart)
İnşallah çok güzel, çok rahat geçer canım senin, çok dikkat et kendine, öperim yavrumu, biz de sizi çok öpüyoruz teyzesi:KK200:
Canım benim gözlerim doldu yazdıklarını okurken. Selim tuna 2_3 yaşını doldursun eminim 2. Çocuğu seninde isteyeceğine:))) aynı senin anlattığın acıları çekerken eşime "sakın birdaha çocuk deme. Tamam hepsi bu bi daha yapamam çok acıyor çok acıyor diye ağlıyordum.:)))" gerçekten ilk günün acısı fena ama yaşadığım için sanki bu sefer daha cesaretli hissediyorum kendimi. İlk günü anlatım mı tamam korkma diyorum kendime:))) diğer günlerin sancısı yavaş yavaş azalıyor diye hatırlıyorum. O acının sonunda harika bişey bizi bekliyor herşeye değer diyosun görünce:))

Feyza hanım gerçekten sıcak bi bayan. Güven veriyor ilgisi. ben sezeryan tecrübesi nasıl acaba diye merak ediyordum inşallah bende sağlıkla atlatırım. Benimde yanımda eşim kalacak kızım anneannesinde kalacak. Karışmaya kimsenin hakkı yok o hemşire biraz hadsizlik yapmış bence. Sonuçta sabah yada gece doğum yapan hanımların yanlarına eşi geliyor doğum katına.

Hastane ücreti konusuda garip sesimizi çıkarmazsak 1875 ödicez yani:/ inşallah biz gittiğimizde anlayışlı birileri ile karşılaşırız. Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler canım. 1 aya kadar bende kavuşurum sağlıkla inşallah yavruma :) şuan biraz daha iyisindir sanırım oğluşunla kimseyi takmadan bol bol güzel zaman geçir inan bebeklikleri çabuk bitiyor özlüyorsun bu günleri. İkinizde öpüyorum kocaman:KK15:

Back