Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
kolay gelsin canim, bebis de belki senin islerini bitirdigini hissedip gelmeyi secer artik:KK66: benimki de pek inatci cikti, o kadar kasilmaya nisana ragmen keyfi yerinde sanirim. sana bir sey danismak istiyorum canim; simdi biz bu antalya sicaklarinda bebisi nasil giydirsek ve evde klima acsak mi bilemedim, sen ne dusunuyorsun? ilk dogdugunda iki kat giydircez biliyorum da kac gune kadar mesela? pismesin sonra minikler. yatak odamda vantilatorsuz duramiyorum ben. simdi bebek de ayni odada olunca acamam herhalde napicam kara kara dusunuyorum.
Cnm ben oda için Termometre aldım sıcaklık ve nem gostergeli ona göre hareket etmeyi düşünüyorum. Bizim ev de çok sicak sadece ruzgarda birakmayiz bebegi. Bunalirsa çok sicak olursa o saatlerde klimayi açmayı düşünüyorum kısa süreli. Yaşayıp göreceğiz. Umarım biraz serinler havalar.

Oyyy oyyy masallah sutun nasil yaramis Insallah hepimizin boyle sutu olur
Dr.unu cok sevdim :))ezbere ilac vermiyor
burda bazi cocuk dr.lari bebek cok aglayinca bilindik par... diye bir fitil var onu veriyor..
uyumayan cocuga(yeni dogan degil) Alerji ilaci veren dr.biliyorum yan etkisi uyku oldugu icin ://
umarım canım herkese bol bol süt diliyorum. her istediğinde emzdirdim gece kalkmadığında da ben kaldırdım. ilaç sektöründe alerji ilacı çalıştım aynen öyle yan etkisinde ki uykudan dolayı yazan bir sürü Dr um vardı. ondan Dr lara güvenmiyorum

Herkese iyi bayramlar.. Doğum yapanlara da bekleyenlere de Allah kolaylık versin.. Ece Umay 9.9.2016 da sabah 8 de 3040 gram olarak dogdu..
Bizim evde sadece annem ve ben varız. . Çok zorlanıyoruz ama sagolsun lar kız arkadaşlarım her şeyimize koşuyorlar. .
Gece uykumuz bizim de yok, sütüm yeterli gelmiyor gece çığlık çığlığa agliyor. Sarılığı da var bugün kontrole gideceğiz. . Mecburen mama başladık. Bakalım kontrolde göreceğiz kilo almış mi..
Maşallah Ece Umay ne güzelde poz vermiş öyle:KK200::nazar: sağlıklı güzel bir ömrü olsun inşallah:dua::nazar:

Oncelikle hayirli bayramlar herkese masallah cogunluk kavustu bebegine kizlar ben 39. Haftaya girdim hala bisey yok sanki birtek ben kalmisim gibi geliyor moralim cok bozuluyo ya :KK43:
Yok canm tek sen kalmadın bende varım daha birkaç arkadaş daha var ne yapalım bizimki eylülün sonu olup birde tembel bebişler olunca sona kaldık, bende sadece biran önce kavuşma isteği var yoksa içeride kalsın kilosunu alsın bebişler için daha iyi

kızlar kontrolden geldik 2920 doğdu bugün 32 günlük 4350 olmuşuz. nasıl beslediysem artık :KK66: demir için de kana bakıp verecekmiş kan vercez önce ezbere veremem dedi
Maşallah diyelim nazar değmesin gerçekten iyi almış kilo:nazar::nazar: annesi neyle besledin böyle:KK200:

Maşallah diyelim nazar değmesin gerçekten iyi almış kilo:nazar::nazar: annesi neyle besledin böyle:KK200:
anne sütü bu kadar kilo aldıracağını düşünmezdim. bide hep sütümü emiyor ama besliyor mu diye düşünüyordum. sütüm için hiç beslenmeme dikkat etmiyorum doğumdan sonra canım hiç bişi istemiyor çünkü. ama sütüm bol yaramış. umarım hepinizin bol bol sütleri gazsız da geceleri olur ;)

anne sütü bu kadar kilo aldıracağını düşünmezdim. bide hep sütümü emiyor ama besliyor mu diye düşünüyordum. sütüm için hiç beslenmeme dikkat etmiyorum doğumdan sonra canım hiç bişi istemiyor çünkü. ama sütüm bol yaramış. umarım hepinizin bol bol sütleri gazsız da geceleri olur :KK66:
Maşallah canım kuzuna. :) Sen yine de dikkat et yiyip içtiklerine, sütünün kalitesi düşmesin canım.

Ben de yurtdışında satılan o toksik maddeyi içermeyen bir D vitamini var, onu getirtmeyi düşünüyorum. Çok olumlu şeyler duydum hakkında. Adı Carlson daily d drops.
ben de şimdiden araştırmaya giriştim de canım n11de bunları buldum acaba farklı ürün mü anlayamadım da, senin fikrin var mı?
http://urun.n11.com/bebek-mamasi/carlson-d-3-vitamini-bebek-icin-damla-dvit-devit-devit3-P112611241
http://urun.n11.com/vitamin-ve-mineraller/carlson-d-vitamini-damla-kids-daily-skt-072019-P121246960

İyi Bayramlar Anneler :KK68: uzun zamandır yazamadım forumda ama uzaktan takip etmeye çalıştım.Doğum yapan annelerin gözü aydın,darısı biz bekleyenlerin başına inşallah.bendede hiçbir belirti yok,hiç doğum olacakmış gibi değil.yerinden memnun galiba oğluşum :KK46: son haftalar gerçekten hiç geçmiyormuş,insan sabırsızlanıyor.sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak nasip olsun inşallah :dua: hayırlısı ne zamansa o zaman olsun ne diyelim

kızlar bu millet öldürecek beni ilk gün kilo alımı az diye bunalıma koydular şimdi de çok diye. hakikaten çok mu ya ??? akşam ları emzirmek için kaldırıyordum artık kaldırmasam mı . kilo alımı nasıl sizce ya

canım ya annem de tutturmuş zeytinyağı ver diye elim gitmiyor kendim bazen içiyorum zor geliyor. midesi nasıl sindirecek diyorum. kimi verin diyo kimi vermeyin mideleri küçük sindiremez diyor.kfam karışık bu konuda :KK12::KK12:
Lütfen zeytinyağı felan vermeyin bebeğe. Dünya sağlık örgütüde sağlık bakanlığıda bar bar bağırıyor ilk 6 ay sadece anne sütü. Sünnetse sünnet bilim diye bişe var. Su bile verilmiyor çocuklara ilk 6 ay nasıl böyle konuşabiliyor herkes anlamıyorum. Eski nesil anneler kaynanalar tamamda şimdi anne olanlar açsın okusun biraz. Doğrusunu yapıyorsunuz vermeyin lütfen. Ayşe önerin gaz masajı videoları var herkes onu öneriyor onlara baksanız belki faydası olur.

kızlar bu millet öldürecek beni ilk gün kilo alımı az diye bunalıma koydular şimdi de çok diye. hakikaten çok mu ya ??? akşam ları emzirmek için kaldırıyordum artık kaldırmasam mı . kilo alımı nasıl sizce ya

Sadece anne sütümü alıyor yoksa mamada veriyor musunuz?

Lütfen zeytinyağı felan vermeyin bebeğe. Dünya sağlık örgütüde sağlık bakanlığıda bar bar bağırıyor ilk 6 ay sadece anne sütü. Sünnetse sünnet bilim diye bişe var. Su bile verilmiyor çocuklara ilk 6 ay nasıl böyle konuşabiliyor herkes anlamıyorum. Eski nesil anneler kaynanalar tamamda şimdi anne olanlar açsın okusun biraz. Doğrusunu yapıyorsunuz vermeyin lütfen. Ayşe önerin gaz masajı videoları var herkes onu öneriyor onlara baksanız belki faydası olur.
Herkesin kendi bebeği ve düşüncesi rabbim nasip ederse bi kaç gün içinde bende bebeğimi kucağıma alıcam ve çok ama çok ciddi bişey olmadıkça doktor falan dinlemeyi düşünmüyorum vallahi yok emzik vermeyin yok onu vermeyin yok bunu vermeyin yok kundak yapmayın yeni yeni adetler illaki doğruluk payı olanlar vardır ama yapmamamızı söyledikleri bir çok şeyin boş şeyler olduğunu düşünüyor ve uygulamayı düşünmüyorum annem 5 çocuk büyütmüş maşallah hepimiz gayet sağlıklı bireyleriz son 2 kardeşimin büyütme bakma işini ben yaptım emzikte emdiler kundakta yaptık 6 ay öncesinden yiyeceklerden de tattırdık sorun ne yaşadık ne sıkıntı minicik bi parçadan veya çay kaşığının ucuyla verilen zeytin yağından ne zarar gelebilir ki bebeğe yemek kaşığıyla verilirse evet sorun olabilir kısacası doktorları ve dünya sağlık örgütünü bu kadar dinlememek lazım az rahat olalım kasmaya gerek yok bence baştada dediğim gibi herkesin düşüncesi kendine bu da benim düşüncem

kızlar kontrolden geldik 2920 doğdu bugün 32 günlük 4350 olmuşuz. nasıl beslediysem artık :KK66: demir için de kana bakıp verecekmiş kan vercez önce ezbere veremem dedi
Maşallah ne güzel yaramış sütün Benm de seninkine cok yakın doğdu ama 200gr fln kaybetti hastanede. Şuan 3500 civarında kilosu bakalım 1 aylık olunca ne kadar olacak biraz alsa daha rahat bakarım bebişime

Herkesin kendi bebeği ve düşüncesi rabbim nasip ederse bi kaç gün içinde bende bebeğimi kucağıma alıcam ve çok ama çok ciddi bişey olmadıkça doktor falan dinlemeyi düşünmüyorum vallahi yok emzik vermeyin yok onu vermeyin yok bunu vermeyin yok kundak yapmayın yeni yeni adetler illaki doğruluk payı olanlar vardır ama yapmamamızı söyledikleri bir çok şeyin boş şeyler olduğunu düşünüyor ve uygulamayı düşünmüyorum annem 5 çocuk büyütmüş maşallah hepimiz gayet sağlıklı bireyleriz son 2 kardeşimin büyütme bakma işini ben yaptım emzikte emdiler kundakta yaptık 6 ay öncesinden yiyeceklerden de tattırdık sorun ne yaşadık ne sıkıntı minicik bi parçadan veya çay kaşığının ucuyla verilen zeytin yağından ne zarar gelebilir ki bebeğe yemek kaşığıyla verilirse evet sorun olabilir kısacası doktorları ve dünya sağlık örgütünü bu kadar dinlememek lazım az rahat olalım kasmaya gerek yok bence baştada dediğim gibi herkesin düşüncesi kendine bu da benim düşüncem
Tabiki herkesin kendi düşüncesi, fakat bizim doğduğumuz zamanlarda mama ülkeye yeni geldiği için aaa mama çok güzel besliyor die anne sütü olanların bile mama verdiğini anlatır annemler teyzemler. Doktorlar bu kadar bağırmasa anne sütü die mama firmaları eminim üste çıkardı bizde annemiz bize vermiş bişe olmamış die devam ederdik. Kundak hafif şekilde yapılabilir die düşünüyorum zaten yarım kundak die de bişe var. Ama omurga ile ilgili problemler kalça problemleri vb gibi sıkıntılar ile sıkı sıkı yapılan kundak arasında ciddi bağlantı kurulmuşken öyle yapmaya devam edecekseniz bu sizin probleminiz. Benim çocukluğumda araba koltuğu yoktu mesela annemler öyle yapmış bende araba koltuğu almayım o zaman çocuğa. Size yada kardeşlerinize yada bana bişe olmamış olması bilimsel gerçeği değiştirmez. Ayrıca benim bahsettiğim konu herkes tarafından ortak olarak ortaya konulan bir konu. Emzik gibi farklı birçok görüşün olduğu konu değil. Onda kendi kararınızı verebilirsiniz tabi ama nerdeyse bütün bilimsel camianın ortak olarak dile getirdiği bir konuda ben dinlemicem demek ilginç oluyor biraz. Umarım ihtiyacınız kalmaz böylece vermezsiniz bebeğinize zeytinyağı felan.

Back