esim disinda beni destekleyen kimse yok, yoruluyorum artik, herkes neden sezaryene takmis durumda, kafami allak bullak etmek beni endiselendirmek mi onlarin derdi, cok sıkıldim.. devlet hastanesine gitmek ve doktorun da tavsiyesiyle bi sorun cikmazsa normal dogum yapacak olmak kotu bisey mi kizlar, sanki dogumda bebegime bisi olcak ve ben suclu olacagim, cevremdeki insanlar son son beni korkutmaktan baska bisi yapmiyorlar. kafa capimiz ve kilomuz onde tamam ama devletteki de deneyimli bir doktor, keyfine normal dogum olabilecegini soylemez ya degil mi? ebeler giriyormus normale, bizi de ebeler dogurttu, yurtdisinda da boyle olan cok yer varmis, ama illa ki sorun cikacak, ben ozele gidip sezaryen olmadigim icin pisman olacagim, bu insanlara gore durum bu. ne uyku biraktilar ne huzur. zaten acilar icindeyim, iki kulagimda dis kulak iltihabi olmus fena agriyor, ev tasima telasim var son ayimda surpriz olarak; onlar kostek olmak zorunda mi bir de.. oglusum icin yilmiyorum, ama cok yoruldum, saglikli olmasindan baska bisi istemem, dogum acisi da dikisi de hic korkutmuyor beni, ama ona bisi olmasin, bunu dusunmeden edemiyorum.
Ben şöyle söyleyeyim canm benm tamam sağlıklı olmaları onceligimiz ve doğum şekli önemli değil ama eğer benim gb bi bünyen var normal doğum isteğin ağır basiyorsa ki öyle gorunuyo bunu denemelisin sebeb ben oğlum ters olduğu için ki bu en büyük sezeryan sebebi 41. Haftdan sonra sez olmuştum suan seninle günlerimiz ayni ve sezeryan sonrası normal doğum için bekliyorum bazılarına göre çok riskli diyorlar ama az sayıda doktor yaptırıyor ve yapanlar var belki de olmiycak bi sıkıntı anında direk amaliyata aloyorlar çünkü ama şunu anlatmak istiyorum benim belli bi riski olmasına rağmen bekliyorum istediğim için ameliyat çok basit gösterilse de değilesim disinda beni destekleyen kimse yok, yoruluyorum artik, herkes neden sezaryene takmis durumda, kafami allak bullak etmek beni endiselendirmek mi onlarin derdi, cok sıkıldim.. devlet hastanesine gitmek ve doktorun da tavsiyesiyle bi sorun cikmazsa normal dogum yapacak olmak kotu bisey mi kizlar, sanki dogumda bebegime bisi olcak ve ben suclu olacagim, cevremdeki insanlar son son beni korkutmaktan baska bisi yapmiyorlar. kafa capimiz ve kilomuz onde tamam ama devletteki de deneyimli bir doktor, keyfine normal dogum olabilecegini soylemez ya degil mi? ebeler giriyormus normale, bizi de ebeler dogurttu, yurtdisinda da boyle olan cok yer varmis, ama illa ki sorun cikacak, ben ozele gidip sezaryen olmadigim icin pisman olacagim, bu insanlara gore durum bu. ne uyku biraktilar ne huzur. zaten acilar icindeyim, iki kulagimda dis kulak iltihabi olmus fena agriyor, ev tasima telasim var son ayimda surpriz olarak; onlar kostek olmak zorunda mi bir de.. oglusum icin yilmiyorum, ama cok yoruldum, saglikli olmasindan baska bisi istemem, dogum acisi da dikisi de hic korkutmuyor beni, ama ona bisi olmasin, bunu dusunmeden edemiyorum.
Ben Tr deki insanlari anlamiyorum bizim burda almanyada ne Cati kontrolü yapilir nede bebek iri die sezeryan yaptirirlar 4 kilo üstü normal dogum yapanda cok oldu,esim disinda beni destekleyen kimse yok, yoruluyorum artik, herkes neden sezaryene takmis durumda, kafami allak bullak etmek beni endiselendirmek mi onlarin derdi, cok sıkıldim.. devlet hastanesine gitmek ve doktorun da tavsiyesiyle bi sorun cikmazsa normal dogum yapacak olmak kotu bisey mi kizlar, sanki dogumda bebegime bisi olcak ve ben suclu olacagim, cevremdeki insanlar son son beni korkutmaktan baska bisi yapmiyorlar. kafa capimiz ve kilomuz onde tamam ama devletteki de deneyimli bir doktor, keyfine normal dogum olabilecegini soylemez ya degil mi? ebeler giriyormus normale, bizi de ebeler dogurttu, yurtdisinda da boyle olan cok yer varmis, ama illa ki sorun cikacak, ben ozele gidip sezaryen olmadigim icin pisman olacagim, bu insanlara gore durum bu. ne uyku biraktilar ne huzur. zaten acilar icindeyim, iki kulagimda dis kulak iltihabi olmus fena agriyor, ev tasima telasim var son ayimda surpriz olarak; onlar kostek olmak zorunda mi bir de.. oglusum icin yilmiyorum, ama cok yoruldum, saglikli olmasindan baska bisi istemem, dogum acisi da dikisi de hic korkutmuyor beni, ama ona bisi olmasin, bunu dusunmeden edemiyorum.
Bende de sezeryan gözüküyor. Tamam bebeğim aşağı inemiyor darlıktan dolayı riskede girmek istemiyorum ama normal doğum yapamayacağım için kendimi o kadar kötü hissediyorum ki bu aralar..Ben Tr deki insanlari anlamiyorum bizim burda almanyada ne Cati kontrolü yapilir nede bebek iri die sezeryan yaptirirlar 4 kilo üstü normal dogum yapanda cok oldu,
Bence imkan varsa abartmadan birşeyler yapılabilir. Hele ki yapılan muameleyi iyileştiriyorsa. İnsanın moral desteğe çok ihtiyacı oluyor normal doğumdaDevir para devri olmuş canm:) ailem biraz abarttı bana kalsa bu kadar şey yapmazdm ben:) bizim ailede bir hobi olmuş nerdeyse kim doğum yapsa aynı yöntemi uyguluyorlar:))
Canım ya Allah yardımcın olsun. Hiç canını sıkma. Rabbim iz den başka kimimiz var. Etrafın insan kaynasa da, Allah dilemedikçe bir yardımları olamıyor. SevgilerMalesef herkesin aile içi sorunları var bence halimize şükretmek gerekiyor.. Bizim bebeğimiz çok zor oldu ve eşim ben hamile kalınca bir anda kişilik değişimine uğradı.. Hamileliğimin ilk zamanlarında bana sürekli kendimi alıştırmamamı söyleyip durdu.. Ben dört aylık hamileyken salaklığından dolayı tamamen cezaevine girdi ve hala içerde.. Bu süreçte kayınbaba ve kayınvalide bana her türlü maddi manevi eziyeti yaptı.. Mallarımız eşim babasına vekalet verdiği için ben hiç bir şey söyleyemeden satıldı ve bana hiç bir şey verilmedi.. Paraya ihtiyacım olup eşimin ortaklarını aradığımda bana onlarda eşimin parası olmadığı söylendi.. Her şeyin üstüne eşimin ben hamileyken başka bir kadınla ilişki yaşadığını öğrendim..
Bu sürede tek yardımcım annem ve arkadaşlarımdı..
Eşime onun hakkındaki öğrendiklerimi söyleyemiyorum içerde kendine bir şey yapar diye korkuyorum.. Kayınbaba ve valide biz doğuma gelsek ne yapacağız ki dediler diye onlara evde yatacak yer yok zaten dedim.. Doğumu da haber vermeyi düşünmüyorum.. Şu anda doğuma çok az bir Zaman var.. Her seye rağmen bebeğim sağlıklı ve Mutlu olması için elimden geleni yapacağım.. Yine de halime çok şükür diyorum..
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Etrafımda uzun yıllar bekledikten sonra olan bebekleri değerli bebek diye sezeryane alıyorlar hep. Benim 3.çocuğum olacak diye değersiz mi diye düşünüyorum. Normal olursa hep bir sorun olacak ve sorumlusu ben olacağım gibi bir algı var. Riski atıyormuşum gibi. Son günlerimizde anlayışlı insanlara ihtiyaç var ama imtihan oluyoruz bazen, sıkma canınıesim disinda beni destekleyen kimse yok, yoruluyorum artik, herkes neden sezaryene takmis durumda, kafami allak bullak etmek beni endiselendirmek mi onlarin derdi, cok sıkıldim.. devlet hastanesine gitmek ve doktorun da tavsiyesiyle bi sorun cikmazsa normal dogum yapacak olmak kotu bisey mi kizlar, sanki dogumda bebegime bisi olcak ve ben suclu olacagim, cevremdeki insanlar son son beni korkutmaktan baska bisi yapmiyorlar. kafa capimiz ve kilomuz onde tamam ama devletteki de deneyimli bir doktor, keyfine normal dogum olabilecegini soylemez ya degil mi? ebeler giriyormus normale, bizi de ebeler dogurttu, yurtdisinda da boyle olan cok yer varmis, ama illa ki sorun cikacak, ben ozele gidip sezaryen olmadigim icin pisman olacagim, bu insanlara gore durum bu. ne uyku biraktilar ne huzur. zaten acilar icindeyim, iki kulagimda dis kulak iltihabi olmus fena agriyor, ev tasima telasim var son ayimda surpriz olarak; onlar kostek olmak zorunda mi bir de.. oglusum icin yilmiyorum, ama cok yoruldum, saglikli olmasindan baska bisi istemem, dogum acisi da dikisi de hic korkutmuyor beni, ama ona bisi olmasin, bunu dusunmeden edemiyorum.
Allah yardımcın olsun, arkadaşım 3sezeryan doğumdan sonra normal doğum yaptı. En son çocukla arası da 2.5 yılBen şöyle söyleyeyim canm benm tamam sağlıklı olmaları onceligimiz ve doğum şekli önemli değil ama eğer benim gb bi bünyen var normal doğum isteğin ağır basiyorsa ki öyle gorunuyo bunu denemelisin sebeb ben oğlum ters olduğu için ki bu en büyük sezeryan sebebi 41. Haftdan sonra sez olmuştum suan seninle günlerimiz ayni ve sezeryan sonrası normal doğum için bekliyorum bazılarına göre çok riskli diyorlar ama az sayıda doktor yaptırıyor ve yapanlar var belki de olmiycak bi sıkıntı anında direk amaliyata aloyorlar çünkü ama şunu anlatmak istiyorum benim belli bi riski olmasına rağmen bekliyorum istediğim için ameliyat çok basit gösterilse de değil
Başka bir doktora görünmeyi dene istersen canım, için rahat ederKızlar Günaydın, çatısı dar olupta normal doğum yapan var mı? Ya da bebeği son dakika aşağı inen var mı? Benim çatım dar olduğu için Bebek aşağı inemiyor diyor doktor ve inmez artık sezeryan gözüküyor senin diyor. Tamda 40.haftam bayrama denk geldiği için bu hafta sezeryan planlıyoruz. Ne kadar çok istiyordum normal doğum yapmakDeğerli yorumlarınıza ihtiyacım var.
Hayirli olsun gozunuz aydin darisi bize insallah :)Kızlar ben dogum yaptim saat beste dogdu kizim normal dogum oldu gidince hemen suni sanci verdiler. Biz iyiyiz teyzeleri yarın cikcaz büyük ihtimalle eve sizleri öpüyoruz. Dogum yapanlar varsa Rabbim anali babali büyütmeyi nasip etsinler yapacak olanla Allah yardimcilari olsun öpüyoruz sizleri
Kimseyi dinleme kapa kulaklarını benim çevredekileri bırak gittiğim doktorlar bile direkt sezeryan dedi hep neden çünkü benim bebeğim tüp bebek kıymetli bebekmiş sanki bize kıymetli değil rabbim kadını normal doğuma elverişli yaratmış herşey yolunda giderken normal doğuma elverişliyken adam bana diyor ki geliceksin gün saat vericem bebeği alıcaz bu ne rahatlık ya kaç doktor gezdim ben bu sebepten saf gibi tedavimi yapan doktorumla neden konuşmadıysam doğumu o tam bir normal doğum taraftarı doktor çıktı :):) tüp bebeğin içinde hoca bana normal olmaması için şuan hiç bir sorun yok dedi şimdi ona gidiyorum rabbim nasip ederse normal olucak ve benim bebeğiminde kafası önde ve kilosu önde bi zorlarsa o bizi zorlar dedi doktorumesim disinda beni destekleyen kimse yok, yoruluyorum artik, herkes neden sezaryene takmis durumda, kafami allak bullak etmek beni endiselendirmek mi onlarin derdi, cok sıkıldim.. devlet hastanesine gitmek ve doktorun da tavsiyesiyle bi sorun cikmazsa normal dogum yapacak olmak kotu bisey mi kizlar, sanki dogumda bebegime bisi olcak ve ben suclu olacagim, cevremdeki insanlar son son beni korkutmaktan baska bisi yapmiyorlar. kafa capimiz ve kilomuz onde tamam ama devletteki de deneyimli bir doktor, keyfine normal dogum olabilecegini soylemez ya degil mi? ebeler giriyormus normale, bizi de ebeler dogurttu, yurtdisinda da boyle olan cok yer varmis, ama illa ki sorun cikacak, ben ozele gidip sezaryen olmadigim icin pisman olacagim, bu insanlara gore durum bu. ne uyku biraktilar ne huzur. zaten acilar icindeyim, iki kulagimda dis kulak iltihabi olmus fena agriyor, ev tasima telasim var son ayimda surpriz olarak; onlar kostek olmak zorunda mi bir de.. oglusum icin yilmiyorum, ama cok yoruldum, saglikli olmasindan baska bisi istemem, dogum acisi da dikisi de hic korkutmuyor beni, ama ona bisi olmasin, bunu dusunmeden edemiyorum.
Benim annem de doğurana kadar sezeryan ol çok rahat diye beynimi yedi. Beni normal kardeşimi sezeryan doğurmuş anlat anlat bitiremiyordu. Düşün bir de annem yani en çok desteğini hissedeceğin insan. Valla öyle de güzel normal doğumum oldu ki. Epidural de almadan kısa sürede aldım kucağıma. Eşim ve ben doğum olana kadar kimseye söylemedik. Sadece siz biliyorsunuz o süreci. İyi ki de yapmamışız. Eşimin desteği çok ön plandaydı bir de sürekli telefonlarla ziyaretlerle kesilmesini hiç istemedim. Doğum olup bebekle odamıza geldikten sonra aradık herkesi. Ziyaretler başlayana kadar da cicilerimi giyip toparlanmıştım bile. Sana da tavsiye ederim. Annem halen sitemli hastaneye giderken çağırmadığım için ama torunu görünce unutuyor.duymamak lazim biliyorum ama elimde degil son son o kadar doldum ki.. ben istemesemde sehirdisindan guya yardima gelen annem her dakika baska bi sorundan bahsedip duruyor. en son dedigi sey bebekleri değiştirirlermis devlette baskasininkini verirlermis bize. diyorum bu sacma endiseler bu gebe halimle bende olsa tamam senin beni sakinlestirmen gerekirken her dakika baska sorunla karsima geliyosun diye ama duymuyor ki cildirmak uzereyim.
Kuzum kendini ne kadar şartlandırırsan o kadar geç olur. Bebeğin doğacağı zamanı çok iyi biliyor. Benim doğurmadan 1 saat öncesine kadar karnım midemden başlıyordu. Dışardan görsen doğumu yakın demezsin kesinlikle. Zaten günün geçmiş değil, 41. Haftaya kadar yolu var canım.Günaydın kızlar, 38+2 olduk hala nst'de sancılarım 15-20 arasında. Ne kasılma var ne sancı. Normal doğuma uygun çatım ve bebeğin gelişimi yalnız tansiyonum yükseldiği için yürüyüş yapamıyorum kendini yorma dedi doktorum. Ne yapabilirim süreci hızlandırmak için, önerilerinize açığım canlar. Hergün duş alırken karnıma sıcak su tutuyorum. Hurma tansiyonumu arttırır mı? Kendimi yormadan pilates topunun üstünde zıplıyorum. Başka neler yapsam?
normal doğum istediğimi anneme söylediğimde hiç destek olmadı. Bende onu kırmadan artık bu konuyu konuşmayalım dedim kapandı gitti.üzülme hiç kafana takmahangi şehirdesin bilmiyorum ama benim arkadaşım 2d doğumunuda zeynep kamilde yaptı.3800 kafa çapı 43.hafta olan bi bebe doğurdu:) benim tüp bebek doktorum zeynep kamil çıkışlı,şu an gittiğim kadın doğumcuda öyle ve ikisi de çok kaliteli doktorlar.ayrıca arkadaşımın dediğine göre doğum zamanı başında bi sürü asistan doktor ebe birileri varmış.doktoruna güveniyorsan milletin ne dediğini boşver sen.moralini yüksek tut.esim disinda beni destekleyen kimse yok, yoruluyorum artik, herkes neden sezaryene takmis durumda, kafami allak bullak etmek beni endiselendirmek mi onlarin derdi, cok sıkıldim.. devlet hastanesine gitmek ve doktorun da tavsiyesiyle bi sorun cikmazsa normal dogum yapacak olmak kotu bisey mi kizlar, sanki dogumda bebegime bisi olcak ve ben suclu olacagim, cevremdeki insanlar son son beni korkutmaktan baska bisi yapmiyorlar. kafa capimiz ve kilomuz onde tamam ama devletteki de deneyimli bir doktor, keyfine normal dogum olabilecegini soylemez ya degil mi? ebeler giriyormus normale, bizi de ebeler dogurttu, yurtdisinda da boyle olan cok yer varmis, ama illa ki sorun cikacak, ben ozele gidip sezaryen olmadigim icin pisman olacagim, bu insanlara gore durum bu. ne uyku biraktilar ne huzur. zaten acilar icindeyim, iki kulagimda dis kulak iltihabi olmus fena agriyor, ev tasima telasim var son ayimda surpriz olarak; onlar kostek olmak zorunda mi bir de.. oglusum icin yilmiyorum, ama cok yoruldum, saglikli olmasindan baska bisi istemem, dogum acisi da dikisi de hic korkutmuyor beni, ama ona bisi olmasin, bunu dusunmeden edemiyorum.
Kızlar Günaydın, çatısı dar olupta normal doğum yapan var mı? Ya da bebeği son dakika aşağı inen var mı? Benim çatım dar olduğu için Bebek aşağı inemiyor diyor doktor ve inmez artık sezeryan gözüküyor senin diyor. Tamda 40.haftam bayrama denk geldiği için bu hafta sezeryan planlıyoruz. Ne kadar çok istiyordum normal doğum yapmakDeğerli yorumlarınıza ihtiyacım var.
Canım hiç sorma yaa, her daim bu tavrını belli ediyor kadın, o yüzden ben de minimum temas sağlamaya özen gösteriyorum ama yine de istediğimden daha çok bir araya geliniyor elde olunmadan, inanki kayınvalidemin gelmesi hiç mesele değil anne gibi şefkatli, sevgilidir, beni tek üzen bu yaklaşım, inşallah hepimiz sorunsuz kolay bir şekilde atlatırız tuğbacım, öpüyorumCanm yaa böyle düşüncesiz insanlar olunca insanın asabı bozulmasın da ne olsun, yani kurbanlıkları evine almak istemeyen kişi evinde kalmasına ne diyecek acaba, gerçi bu durumda kv seni yalnız bırakmayalım diye sende de kalmak isteyebilir sana yardımcı olacağını düşünerek, inşallah kolaylıkla atlatırsın şu günlerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?