Ben daha doğum yapmadım ama araştırdım. Yeni doğum yapmış arkadaşıma tahinin üstünde biriken yağ iyi gelmiş. Emzirmeden sonra sürmüş. Sonuçta susam yağı evde varsa dene istersen. Umarım en kisa zamanda iyilesirsinDoğum yapan arkadaşlar size sorum olacak. Sütüm geliyor oğlum emiyor fakat göğüs uçlarım hep yara oldu. Doğum yapalı bugün 4. Gün. Doğumdan 2 ay önce krem sürmeye başlamıştım. İlk önce kolonya daha sonra krem sürüyordum Ağrı'sını geçiriyordu. Fakat şuan hiç işe yaramıyoremzirirken ilk başta ağlayarak veriyorum o derece. Dün eşim beni öyle görünce eczaneden başka bir krem aldı( garmastan) sürmeye başladım ama bakalım işe yarayacak mı? Sizler ne yada neler yapıyorsunuz?
Canm nasıl oldunKizlar aksam 11 de sancilarim basladi su an 10 dk da bi geliyo siklasmasini bekliyorum evde 38+3 e girdik.bayramdan sonra bekliyordum ama hayirlisi
benim pembe akıntıyla beraber suyum da geldi. gece saat 2ydi. 4 te ameliyata alındım. hepsi bi arada oldu . sen yine de dr a git canım bence sağlıkla kalpeki dogum basladı mı kac gun kac saat sonra dogum eylemi gerceklesti??*
canım ben ne kolonya ne krem hiçbirşey kullanmadım o kadar yara olur diye korkmama rağmen. ki meme ucum küçük bebek resmen asılıyordu kesin yara olur diyordum ben ilk bi hafta resmen göğüsler fora gezdim hava alsınlar diye. çünkü en ufak tişört değse de acıyordu. yara olmadan atlattım.sen bence krem falqn sürdükten sonra açık ta bırakDoğum yapan arkadaşlar size sorum olacak. Sütüm geliyor oğlum emiyor fakat göğüs uçlarım hep yara oldu. Doğum yapalı bugün 4. Gün. Doğumdan 2 ay önce krem sürmeye başlamıştım. İlk önce kolonya daha sonra krem sürüyordum Ağrı'sını geçiriyordu. Fakat şuan hiç işe yaramıyoremzirirken ilk başta ağlayarak veriyorum o derece. Dün eşim beni öyle görünce eczaneden başka bir krem aldı( garmastan) sürmeye başladım ama bakalım işe yarayacak mı? Sizler ne yada neler yapıyorsunuz?
Doğum yapan arkadaşlar size sorum olacak. Sütüm geliyor oğlum emiyor fakat göğüs uçlarım hep yara oldu. Doğum yapalı bugün 4. Gün. Doğumdan 2 ay önce krem sürmeye başlamıştım. İlk önce kolonya daha sonra krem sürüyordum Ağrı'sını geçiriyordu. Fakat şuan hiç işe yaramıyoremzirirken ilk başta ağlayarak veriyorum o derece. Dün eşim beni öyle görünce eczaneden başka bir krem aldı( garmastan) sürmeye başladım ama bakalım işe yarayacak mı? Sizler ne yada neler yapıyorsunuz?
besyo_86 hastaneyemi gitti haber şimdi gidiyorum dua edin kizlarrr bana
Ben daha doğum yapmadım ama araştırdım. Yeni doğum yapmış arkadaşıma tahinin üstünde biriken yağ iyi gelmiş. Emzirmeden sonra sürmüş. Sonuçta susam yağı evde varsa dene istersen. Umarım en kisa zamanda iyilesirsin
Yalancı sancı olabilir yinede dikkatli olun nisanın gelmesini beklemeyin herkes belli olmaz sanci düzeni not almaya alisin ben nisanım geleceğini öyle anladımDoğum yapmış anneler bir sorum var doğumdan önce adet sancısı gibi sancınız oldumu ? Bu doğum belirtisimi mi? 3 gündür ara ara böyle sancı çekiyorum ama nişanım suyum henüz gelmedi 38+2 haftalığım.
canımbende agrı sancı yoksen benidoguma soktun hemen :))gitmeyi ouzden istemiyom suan yanlış mı yapıorum bilemedim nisan bu mu şimdi anlayamıorum ki((alttan bakacaklar tedirginim ouzden cokk
Benim de aynı oldu canım anlamıştım doğum olacağını sadece bir histi ama sancim yoktu 10-15 dk bir geliyordu eşim çok ısrar etti tedirgin oldu yoksa gitmeyecektim muayenede 3cm açıklık olduğunu öğrendik en çok endişelendiren de doğum uzun sürerse okadar vakit yatmak oldu rahat geçti elhamdülillah doğum anına kadar yavaş yavaş azaldı aralığı 2dk düştü doğuma yakınAlttan bakacaklar bir şekilde. Benim sancım vardı Ama öyle 5 dakikada bir felan gibi birşey değil. Anlamadım nasıl olduğunu. Eşime diyorum doğum sancısı değil bu. Eve gidelim. Yok hastaneye gidelim nedenmiş öğreniriz dedi. Rahat rahat gittik. Bizimki geliyormuş meğerse... 4cm olmuş açıklık. Sonrası malum sezeryan ve doğum.
Bu arada sezeryan çokta rahat hoş birşey değilmiş.
Napıyon kuzu selim tuna bey uslu uslu duruyor mu haaaaa:))))) hergün doğum haberini görmek için bakar oldum sizin topiğe :)))) bizim mehmet giray da 2 kg 44 cm olmuş.kafa kemiği ve bacak kemiği iri dedi. Yoğurt ayran işe yaramış dedim bence anne babaya çekmiş uzun olacak dedi:)))dün gittim doktora sağ ayak iki el ağzındaydı kuzumun obur olacak sanırım. Yüzüne doya doya baktım sana benziyor yüzü dedi doktor.33 haftalık gelişimi dedi. Herşey yolunda bakalım bizim sizden haber bekliyoruz canım:)))Kesinlikle doğru, bir kutu çikolataya bile muamele hemen değişiyor maalesef...
Canm yaa böyle düşüncesiz insanlar olunca insanın asabı bozulmasın da ne olsun, yani kurbanlıkları evine almak istemeyen kişi evinde kalmasına ne diyecek acaba, gerçi bu durumda kv seni yalnız bırakmayalım diye sende de kalmak isteyebilir sana yardımcı olacağını düşünerek, inşallah kolaylıkla atlatırsın şu günlerini@Beyazmelek16 Allah sabır versin canım ya, eşinin ailesiyle durumlar can sıkıcı gerçekten, inşallah en kısa sürede normal rutininize dönersiniz, bayram için eşimin ailesi gelecek buraya, babaannesi de gelecek, zaten bizim ankaradaki evimizde kalıyorlar şimdi, çok severim gerçekten hepsini ama o süreçte kalabalık en son isteyeceğim şey, insan pijamayla rahat edemiyor bile yanlarında, sen lohusa halinle iyi idare ediyorsun bence, arkadaşların da dediği gibi emzirme, ağrı bahanesiyle bebeğinle yatak odasında kal günün büyük bölümü, nasılsa ihtiyaç yok deyip giderler herhalde, ilk torun mu?
Benim eltim yakın oturuyor burada, şimdiden kayınpederler gelince nerede kalacak diye hesap kitap yapıyor, bir de çaktırmadan eşine filan ne detaylar sorduruyor, evinde 5 çekmeceli derin dondurucu var, kaynım bana diyor ki, "hem kendinizin kurbanı var hem babamların, dolaba nasıl sığdıracaksın", " bizim dolabın derin dondurucu kısmı zaten küçük, sizin extra derin dondurucu da var, onda yer yok mu babamların kurbanı için"dedim, kayınçosu için ayırmış bir çekmecesini, diğerleri de kendi kurbanı içinmiş, bendeki buzdolabına 2 kurbanın sığmasını bekliyor, kendindeki buzdolabı+derin dondurucuya tek kurbanı ancak sığdırıyor, ben şok, başka da bir şey söyleyemedim, "antrendeki, mutfağındaki halıyı toplarız, evin kirlenmez"diyor, sağolsunlar titizim diye evimin kirlenmesini de çok düşünüyorlar, eltim de bana ilgili babında doğum zamanını soruyor, tek derdi, bayram telaşını atlatacak mıyım, lohusa mı olacağım, sahte, hesapçı insanlar çok belli ediyor kendisini, asabımı bozmayayım diyorum ama takıyorum yine de, eşimden yeğenlerine aylık maaş vermesini ben istemişimdir, düzenli harçlık olsun diye, yeğenleri sütü çok seviyor, günde 4-5 tane aromalı süt içiyor diye almıyorlarmış, eşime dedim sen al düzenli götür, haftalık 2 koli alıp götürüyor, büyük masraf ne olursa çocuklar amcalarından istiyor, bunları dile getirmek hoş değil de, sizin yaklaşımınız bu olup, ucuz tavırlar sergilenince asabınız çok bozuluyor, 10 yıllık evli, toplasan kayınvalideler 1 ay evinde kalmamıştır, biz 3 yıllık evliyiz, bizim evimizde bizimle beraber 6 aydan fazla, bizsiz yine 6 ay kalmışlardır. Hiç dert değil de lohusa halimle de onlara evini açmayacaksa başka zaman da açmasın zaten. Eşim de hepsi abimlerde kalır, bize teklif ederlerse çok ayıp ederler diyor ama bizde bu nezaket kafası varken zor, 3 kişiye yatak yap vs. ne kadar yardıma diye gelseler de zorlukları olacak, kendi aileme doğumdan birkaç gün sonra haber vereceğim, o süreçleri ben de düşündükçe geriliyorum. Çok uzun anlattım kızlar, kusura bakmayın,hakkınızı helal edin, doğum öncesi şişirdi bu mesele beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?