• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Merhaba arkadaşlar, kızım dun gece 4.44 te spinal anestezi ile dünyaya geldi, o kadar şaşkın ve korkak bi haldeydim ki ameliyat boyunca korkudan titredm, bi anda suyum boşalacak ,bi anda yoğun nisan gelecek, ya da bi anda ritmik sancılar duyup normal doğuma gideceğim derken gece beklenmedik gelişmelere ve bebeğine hazırlanıyormus.
Sabah kalktıgımda gördüğüm su sızıntısı amniyon sıvısı olduğu için apar topar kendi doktoruma ulaşmış ve hastaneye gelerek doğum başlatma seceneklerini konusuyor olmuştuk. Açılmam olmadığı için Normal doğum yanlısi doktorum suni de ısrar ediyordu, bebeği itemeyip. İkinamayip daha büyük riskler almamak adına sezeryan dedim, ağlaya ağlaya odama yattım. Hic boyle geleceğini düşünmemiş olmanın ve hic kendisine hazır olmamış olmanın verdiği sok ile karmaşık duygular yasıyordum.
Korka korka girdim ameliyathaneye, 10 dk sonra zırıl zırıl kızım bize merhaba dedi :) gözlerim doldu ve ayiramadım gözlerimi ondan. Sonra korkmama daha fazla dayanamayıp komple bayilttilar beni :) ameliyat bitmeden uyandım odaya çıktım kızımı gördüm ve tabi o dehşet ağrılar basladi. Tam da bu yüzden sezeryan düşünmüyordum hic ama yapacak bir şey yok hala daha devam eden ağrılarım var. Annelik sabir işi elbet. Eylül sonu doğar dediğim bebiş 1 eylül gelerek eylülün ilk bebelerinden oluverdi. Allah isteyen herkese nasip etsin, sezeryan olanları ağrılarından tez zamanda kurtarsın.inş.
Allah analı babalı guzel günlerde büyütmeyi nasip etsin insallah sağlıkla

Merhaba. Belki sizin çatı hakikaten dardır ama sanki doktorlar sezeryan kararı verdirmek için söylüyorlarmış gibi geliyor
Ya gerçekten kafam o kadar karışık ki. Sezeryandan korkuyorum, eeee çatım dar ise doğum esnasında da bebeğe bişey olursa diye korkuyorum. Offf bilemedim

cnm benimde catim cok dardi ve cati muayenem de cok zorlanmistim ve kasildim yani bacaklarim kitlendi resmen :KK43: bende bebegi riske atmak istemedim ... sen zorlandin mi muayenede anlarsin aslinda catinin dar olup olmadigini istersen baska bir doktora da gorun icin rahat etsin
Yok biraz kastım kendimi başta ama sonra rahattım. Acıda olmadı yani, sorunsuz geçmişti. Doktorum Bebek yapın dar olduğu için aşağı inemiyor diyor. Kimileri de Bebek son dakikada inebilir öyle şey mi olur diyor. Kafam karıştı

Çok teşekkür ederim canım, benim sat 11 ya da 14 aralık biraz karışık o durum:KK66:o yüzden beklenen doğum tarihi 16 ya da 19 eylüldü, bebeğim hep cuma günü doğsun istiyorum, 9 eylüle çok hazırlamıştım kendimi, doktorumuz da bugün 16 eylül cuma dedi, sanırım 40 haftayı doldurmuş olacağız, suyu gayet iyi dedi, kese de bir problem olmadığı için sızıntı vs yok, doktorum bayram boyunca da burada acil durumlara yönelik çalışacağını söyledi, 16 eylül itibariyle rutin çalışmaya başlıyormuş, tarihimiz o şekilde belirlendi. Risk yoksa eğer içeride normal tamamlaması gereken süreci tamamlaması en güzeli elbette, zaten sezaryen olacak sütüm hemen gelmeyecek endişelerini kafamda arkalara atmaya çalışsam da, elimde olmadan beni endişelendiriyor, tam sürenin tamamlanması içimi rahatlatacak bu anlamda , her şeyin hayırlısı tabii ki. Sizde herhangi bir risk var mı canım, açıklık, su azalması vs gibi, gelişimi nasıl bebişin? daha erken haftalarda doğanlarda sıkıntı çıkmadığı durumlar da var tabii ama anne karnındaki kıymetli zamanı doldursa da iyi olur.
Benimde sat 15 aralık. Aslinda benimde çok sukur suanlik herhangi su azalması yada farklı bir durum yok. Ama daha önce kaybim olduğundan riske atmak istemiyorum. Aslında bebeğim doğum kanalinida girmişti son kontrolumde ama ben sezeryan istiyorum normal doğumun pekte hoş bir hatırası yok bende. Ondan teredutteyim dr burada olsa inan beklerim bende ama olmayacak birde bağlı bir hastanem yok özel muayenehane gittigimden Dr ile anlasip öyle hastaneye karar vereceğiz. Haftaya 38 haftaya girmiş oluyoruz en azından sukur ki sadece kilosu konusunda biraz daha kalsa mi acaba diye düşünüyorum çünkü 35+1 de gittiğimde 2780 gr di. Şimdi sen ve diğer arkadaşlar da az kilo aldıklarını söyleyince ne yalan söyleyeyim üzüldüm c.tesi kontrolum 37+4 oluyorum. 17 günde en azından 500 gr almistir diye düşünmüştüm ama öyle olmayacak gorunurde neyse sağlığı en önemlisi sağlığı yerinde olsun diğerleri halledilir. Hakkımızda hayirlisi bakalım Dr um ne diyecek.

kivircik84 kivircik84 kuzum çatı neye göre dar demedin mi doktora? çatı ile bebegin kilosu arasindaki bahlantiya göre karar verildir normal mi sezaryen mi diye.. bebegin eger 3800 den fazla kiloda dogacaksa kendini hic hirpalama diyorlar..bunun riskleri sunlar;
-bebek cok kiloluysa cati uygun deilse bebegin omzunun catiya takılması,
-40 yaslarina geldiginde annenin rahminin sarkmasi
bunlar illa olacak diye bisey yok sadece riski var o karar sana kalmis..cati dogumda acilmaz, dogumda acilan sey rahim agzidir.Ama sana tavsiyem şehrinde bulunan birkaç dr a daha danisip normal doguma öncelik tanıman..
Bebek çok kilolu değil, geçen cumartesi gittiğimizde 3350 olmuştu. Bebeğin aşağı inmediğini çatı darlığından kaynaklı olabileceğini iletti. Bebek aşağı inmezse zaten sezeryan olurda, son dakika da inebilir ki değil mi?

canım çatı darlığı faln kasilmalarin olmadan anlasilmazmis mesela devlet hastaneleri san cin başlamadan çatı muayenesi yapmıyor doktoruma sorduğumda sancı olmadan çatı tabi dar olur sanciyla açılan bişey demişti yani o da bahane bu memlekette yüzde doksanin dan fazlasının mi çatısı dar
Haklısınız çatı muayenesi yapmayan doktorlar var aslında. Kafam karıştı. Sanırım sancım gelene kadar bekleyeceğim.

Ayyy bende hep ben kapaticam saniyordum neyse sende varmissin
22eylul olacak kismetse ama ben sanki daha birkac ay varmis gibi genis davraniyorum :))sanki hic dogurmiycam birsuru is beni bekliyor :/
Benim gibi rahat davranma son zamanlarda gücün takatın kalmıyor :( :(

Ayyy bende hep ben kapaticam saniyordum neyse sende varmissin
22eylul olacak kismetse ama ben sanki daha birkac ay varmis gibi genis davraniyorum :))sanki hic dogurmiycam birsuru is beni bekliyor :/
Benim gibi rahat davranma son zamanlarda gücün takatın kalmıyor :( :(

Kizlar mrb. Cumartesi gece basladi dogumum sali sabahi dogum yaptim. Son suret sancilarla acilma olmamasi ve cok zorlu gecen dort gunde dogurdum cok sukur. Bugun taburcu edildim. Hala kendime gelemedim atlatamiyorum o kabus gibi anlari... Allah tum dogum yapacaklara kisa ve kolay dogumlar nasip etsin insallah...

Ooo çok zor Doğum Olmuş çok geçmiş olsun Rabbim hayırlı uzun ömürler nasip etsin inşallah bebeğine Nerde Doğum yaptın

Çok teşekkür ederim canım, benim sat 11 ya da 14 aralık biraz karışık o durum:KK66:o yüzden beklenen doğum tarihi 16 ya da 19 eylüldü, bebeğim hep cuma günü doğsun istiyorum, 9 eylüle çok hazırlamıştım kendimi, doktorumuz da bugün 16 eylül cuma dedi, sanırım 40 haftayı doldurmuş olacağız, suyu gayet iyi dedi, kese de bir problem olmadığı için sızıntı vs yok, doktorum bayram boyunca da burada acil durumlara yönelik çalışacağını söyledi, 16 eylül itibariyle rutin çalışmaya başlıyormuş, tarihimiz o şekilde belirlendi. Risk yoksa eğer içeride normal tamamlaması gereken süreci tamamlaması en güzeli elbette, zaten sezaryen olacak sütüm hemen gelmeyecek endişelerini kafamda arkalara atmaya çalışsam da, elimde olmadan beni endişelendiriyor, tam sürenin tamamlanması içimi rahatlatacak bu anlamda , her şeyin hayırlısı tabii ki. Sizde herhangi bir risk var mı canım, açıklık, su azalması vs gibi, gelişimi nasıl bebişin? daha erken haftalarda doğanlarda sıkıntı çıkmadığı durumlar da var tabii ama anne karnındaki kıymetli zamanı doldursa da iyi olur.
Sut icin fazla dusunup kendini strese sokma canim. Benimde 3 gun sadece sari su geliyordu. O da cok cok az. Mecbur mama verdim. 3. Gun banyo yaptiktan sonra artmaya basladi. Zaten emdikce de artiyor. Simdiden dusunme bunlari

sinemnur sinemnur canım süt konusunda bende çok takıntılıydım biliyorsun. sezeryan olunca da hiç gelmez dedim çok stres yaptım. bide benim meme ucum çok küçük hep emziremem diyordum. şimdi de göğüs pedleri baş edemiyor o kadar çok. hiç stres yapma odana geçtikten sonra bilen tecrübeli bi hemşire sana yardım etsin dene. ondan sonra da sürekli dene . bi sağ bi sol. çocuk emdikçe gerçekten geliyor. ben ilk iki gece hiç uyumadım hep memeyi tutmasını sağladım. 48 saat demiş ti hemşire hakikakten öyle oldu. bide biberona temkinliydim ama bi hemşire dedi biberon sayesinde memeye alışır hep şırınga ile verirsen meme tutmayı bilmez. ve öyle oldu. umarım bol sütleriniz gelir.çünkü emzirmek çok güzel birşey farklı bi duygu. zaten normal doğurmadım bari emzirmede o duyguyu yaşamak güzel. sağlıkla kal

sinemnur sinemnur canım sütü kafaya takma. İllaki doyuracak takviyeler var. Sezeryan demek süt geç geliyor demek değil. Doğumdan 2 saat sonra gelmeye başladı bende. Sağma makinası ve kremlerini yanında hazır tut. Birde yapıştır bebişi göğsüne yeter. Hiç olmadı ilk bir kaç gün kaşıkla mama ver yada biberonla. Merak etme aç kalmıyorlar canım :KK200:

Benimde sat 15 aralık. Aslinda benimde çok sukur suanlik herhangi su azalması yada farklı bir durum yok. Ama daha önce kaybim olduğundan riske atmak istemiyorum. Aslında bebeğim doğum kanalinida girmişti son kontrolumde ama ben sezeryan istiyorum normal doğumun pekte hoş bir hatırası yok bende. Ondan teredutteyim dr burada olsa inan beklerim bende ama olmayacak birde bağlı bir hastanem yok özel muayenehane gittigimden Dr ile anlasip öyle hastaneye karar vereceğiz. Haftaya 38 haftaya girmiş oluyoruz en azından sukur ki sadece kilosu konusunda biraz daha kalsa mi acaba diye düşünüyorum çünkü 35+1 de gittiğimde 2780 gr di. Şimdi sen ve diğer arkadaşlar da az kilo aldıklarını söyleyince ne yalan söyleyeyim üzüldüm c.tesi kontrolum 37+4 oluyorum. 17 günde en azından 500 gr almistir diye düşünmüştüm ama öyle olmayacak gorunurde neyse sağlığı en önemlisi sağlığı yerinde olsun diğerleri halledilir. Hakkımızda hayirlisi bakalım Dr um ne diyecek.
Canim son günlerimde oran olarak belki az aliyorlardir ama genelde iyi aliyorlar bence. En azindan bende oyle oldu. 2 haftada 2720gr filandi 35+2te. 2 hafta sonra 37+2de 3200gr 38+2de 3400gr en son 38+4 te 3630gr di olcumleri. Yani 3 haftada 900gr kadar almisti.

sinemnur sinemnur canım sütü kafaya takma. İllaki doyuracak takviyeler var. Sezeryan demek süt geç geliyor demek değil. Doğumdan 2 saat sonra gelmeye başladı bende. Sağma makinası ve kremlerini yanında hazır tut. Birde yapıştır bebişi göğsüne yeter. Hiç olmadı ilk bir kaç gün kaşıkla mama ver yada biberonla. Merak etme aç kalmıyorlar canım :KK200:
Canım yanlış hatırlamıyorsam sen tiplerini bağlayacaktın yaptirdin mı onun ağrısı sızısı oluyomu

Allah sagliklarini versin yavrularimizin canim kesenin baskı yapması da zor olur yani doğum baslamayacagi halde sancı cekiosun ama en azindan basini asagi cevirmis..Yan durak bebeklerin cok riski var dediler "kordon sarkmasi veya düğümlenmesi" olasiligi cok yuksek.Kayinvalidem öyle sakin öyle telassiz biridir ki o bile hafif telaslandi bana da caktirmio hiç konusmadi arada dalıyo kadın birden Allah korusun dio ne dusunuosa artık :110: ben cmt günü 40.haftaya giriyorum kuzum bi hafta daha bekleyip risk alalım mi gözün kara midir dedi doktor, aslinda gözüm karadir ama konu kizim olunca risk alamiorum..2 bucuk saat uyudugu oluyo içerde ve cok panik oluyorum hemen nst istiyorum..Kaşıntılarim her geçen gün artıyo ona dayanırım bi sekilde ama kizim hareketli deil, pozisyon riskli..Transvers duruş diolar buna kafası sol tarafimda poposu sag tarafimda omzu kanala yakın yüzü arka tarafa dönük durusa bak :KK48:
Senin 16 eylülü bekler canım çünkü bu saatten sonra kanala girmeleri de pek mümkün olmuo..Misafirleri gönderdin mi canım bu arada nasıl gecti pazarlık ?
Amin canım, sorma kaldırım çıkamıyorum, basamakta adım atamıyorum, yatağıma inip çıkamıyorum, kese baskısı çok fazla, doktorum gözümü korkutmadan sancıların daha da artacak ama doğum sancısı başlayamayacak dedi. Hakkımızda hayırlısı inşallah.
Hiç kötü düşünme canım, zaten hafta olarak çok güzel bir dönemdesin, kayınvaliden de hep destekçi ,yardımcı sana, en doğru zamanda, hayırlısıyla kucağına alacaksın inşallah, gelişmelerden haberdar et mutlaka:KK200:
Misafirleri eşim şimdi havaalanına götürdü canım, oğlumun pazarlıklara büyük katkısı oldu:KK71: iskontonun bir kısmını doğum hediyesi olarak kabul edebiliriz esasen:KK70:

Anlıyorum canım, minik meleğin şefaatçiniz olsun inşallah. En doğru kararı elbette sen, eşin ve doktorun vereceksinizdir bu durumda, inşallah en doğru zamanda en güzel şekilde alırsın kucağına kuzunu:KK200: kilo konusunda ben de nedense şartlanmışım, hep iri dendi, kendim de 4050 gram gibi doğmuşum, 35 +3 te 3170 gramdı, 37+3 te 3510 gram, 2 haftada 340 gram almış, belki de az değildir ama yine de minimum 600-700 gram alır sanıyordum, sağlıklı olsunlar da gerisi çok da mühim değil aslında, geçen hafta tanıdık doğum yaptı, 4300 gram bebekleri oldu, herkes bakımının, tutmanın vs. ne kadar rahat olduğunu söyleyince özendim sanırım.Güzel haberlerini bekliyorum canım, sevgiler...:KK200:

Sut icin fazla dusunup kendini strese sokma canim. Benimde 3 gun sadece sari su geliyordu. O da cok cok az. Mecbur mama verdim. 3. Gun banyo yaptiktan sonra artmaya basladi. Zaten emdikce de artiyor. Simdiden dusunme bunlari

sinemnur sinemnur canım süt konusunda bende çok takıntılıydım biliyorsun. sezeryan olunca da hiç gelmez dedim çok stres yaptım. bide benim meme ucum çok küçük hep emziremem diyordum. şimdi de göğüs pedleri baş edemiyor o kadar çok. hiç stres yapma odana geçtikten sonra bilen tecrübeli bi hemşire sana yardım etsin dene. ondan sonra da sürekli dene . bi sağ bi sol. çocuk emdikçe gerçekten geliyor. ben ilk iki gece hiç uyumadım hep memeyi tutmasını sağladım. 48 saat demiş ti hemşire hakikakten öyle oldu. bide biberona temkinliydim ama bi hemşire dedi biberon sayesinde memeye alışır hep şırınga ile verirsen meme tutmayı bilmez. ve öyle oldu. umarım bol sütleriniz gelir.çünkü emzirmek çok güzel birşey farklı bi duygu. zaten normal doğurmadım bari emzirmede o duyguyu yaşamak güzel. sağlıkla kal

Kızlar çok sağolun gerçekten:KK200: aynı sürece beraber başlayıp şimdi sizlerden böyle taze taze tavsiye almak öyle iyi geliyor öyle rahatlatıyor ki anlatamam.
"Hastanemizde biberon, emzik,mama vs kullanımı özendirmemek için afiş vs yoktur" gibi yazılar var, çantaya emzik ve biberon aldım, bir küçük mama alsam mı karar veremedim, siz koymuş muydunuz, hastane mi vermişti?
Bir de göbüşleriniz ne alemde sezaryen sonrasında, zaten çatım ağrıyor, baacaklarımı ayıramıyorum, nst sedyesinden kalkınca ayakkabılarımı giyeyim dedim, göbüşten eğilemedim, bacağımı dizlerime kaldırayım dedim çatımın ağrısı inletti, doğum sonrası 6 aylık hamile gibi deniyordu, durumlar nasıl sizde?Hepinizi sevgiyle öpüyorum, bol sütlü günleriniz olsun, sağlıkla kalın :KK200:

Back