• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Merhaba arkadaşlar, kızım dun gece 4.44 te spinal anestezi ile dünyaya geldi, o kadar şaşkın ve korkak bi haldeydim ki ameliyat boyunca korkudan titredm, bi anda suyum boşalacak ,bi anda yoğun nisan gelecek, ya da bi anda ritmik sancılar duyup normal doğuma gideceğim derken gece beklenmedik gelişmelere ve bebeğine hazırlanıyormus.
Sabah kalktıgımda gördüğüm su sızıntısı amniyon sıvısı olduğu için apar topar kendi doktoruma ulaşmış ve hastaneye gelerek doğum başlatma seceneklerini konusuyor olmuştuk. Açılmam olmadığı için Normal doğum yanlısi doktorum suni de ısrar ediyordu, bebeği itemeyip. İkinamayip daha büyük riskler almamak adına sezeryan dedim, ağlaya ağlaya odama yattım. Hic boyle geleceğini düşünmemiş olmanın ve hic kendisine hazır olmamış olmanın verdiği sok ile karmaşık duygular yasıyordum.
Korka korka girdim ameliyathaneye, 10 dk sonra zırıl zırıl kızım bize merhaba dedi :) gözlerim doldu ve ayiramadım gözlerimi ondan. Sonra korkmama daha fazla dayanamayıp komple bayilttilar beni :) ameliyat bitmeden uyandım odaya çıktım kızımı gördüm ve tabi o dehşet ağrılar basladi. Tam da bu yüzden sezeryan düşünmüyordum hic ama yapacak bir şey yok hala daha devam eden ağrılarım var. Annelik sabir işi elbet. Eylül sonu doğar dediğim bebiş 1 eylül gelerek eylülün ilk bebelerinden oluverdi. Allah isteyen herkese nasip etsin, sezeryan olanları ağrılarından tez zamanda kurtarsın.inş.

ynvynv ynvynv maşallah ne kadar güzel, ne kadar kolay olmuş doğumun, darısı isteyen herkesin başına inşallah, hayırlı olsun bebeğinizin, sweet-73 sweet-73 bebeğine kavuşmuş olmalısın , geçen haftaydı sanırım sezaryen, hayırlı olsun bebeğiniz, patmasana patmasana şu saatlerde sen de kuzunun mis kokusunu çekmişsindir içine umarım, hepinizin güzel haberlerini bekliyoruz.:KK200:

Canım sağlıkla kavuşun inşallah kuzucuğuna,bize de sürekli "iri bebek normal doğum zor" dendi biliyorsun, 2 hafta önce 3200 gram 52 cm idi, bugün 3500 gram 53,5 cm çıktı, ben de en azından 3700 filan bekliyordum ama sanırım 35. haftadan sonra kilo alımı o kadar hızlı olmuyormuş, günlük ortalama 25 gram gibi. Bizim oğlanın kafa aşağıda ama kanala yerleşmiyor ve yerleşmez de dedi, kese aşağıya baskı yaptığı için açıklık devam ediyor, resmen çatı kemiklerim ağrıyor ama normal doğum olmaz, kafa kanala bu şekilde asla yerleşmez dedi doktor. Haftasonu şiddetli sancılarla hastanedeydim, "bu sancılardan arada olacak ama kanala giremediği için doğum başlayamayacak, bekleyebildiğimiz kadar beklyelim" dedi doktor, "bayramdan önce alırız" demişti daha önce , "komplikasyon gelişmediği sürece bekleteceğim, bayramda da buradayım nasılsa, size de uygunsa 16 eylülde alalım" dedi bugün, 8 eylülde tekrar kontrol var ama sezaryen tarihim 16 eylül şimdilik. Sanırım bebekleri görünce heyecana geldik, kavuşmak istiyoruz ama bekleyebildiği kadar beklemelerinde, sabırlı olmakta da fayda var sanırım. İnşallah tahlil sonuçların da temiz çıkar canım, umarım kaşıntılar hafiflemiştir...Sevgiler...
Hayırlisi olsun canım ikiniz içinde hangisi saglikli olacaksa o şekilde gelsin oğlusun. 16 eylül tam 40 hafta oluyor imzandan anladığım kadarıyla. Sanirim tehlike teşkil etmiyor birde açıklığın olması suyunun gelmesine sebep olabilir mi acaba? Benimde 20 eylül gözüküyor tahmini doğum tarihim ama Dr um burada olmayacak ben riske atmak istemiyorum tatil 9 gün ve devlet hastanesi dışında Dr bulmamız çok zor. O yüzden 8-9 eylül gibi alabilir Dr um ama hata mı yapıyorum bilmiyorum risk almak istemiyorum sadece kafam çok karisti. Dr kurban denk gelmeseydi 15 inde alirdim demişti

Merhaba arkadaşlar, kızım dun gece 4.44 te spinal anestezi ile dünyaya geldi, o kadar şaşkın ve korkak bi haldeydim ki ameliyat boyunca korkudan titredm, bi anda suyum boşalacak ,bi anda yoğun nisan gelecek, ya da bi anda ritmik sancılar duyup normal doğuma gideceğim derken gece beklenmedik gelişmelere ve bebeğine hazırlanıyormus.
Sabah kalktıgımda gördüğüm su sızıntısı amniyon sıvısı olduğu için apar topar kendi doktoruma ulaşmış ve hastaneye gelerek doğum başlatma seceneklerini konusuyor olmuştuk. Açılmam olmadığı için Normal doğum yanlısi doktorum suni de ısrar ediyordu, bebeği itemeyip. İkinamayip daha büyük riskler almamak adına sezeryan dedim, ağlaya ağlaya odama yattım. Hic boyle geleceğini düşünmemiş olmanın ve hic kendisine hazır olmamış olmanın verdiği sok ile karmaşık duygular yasıyordum.
Korka korka girdim ameliyathaneye, 10 dk sonra zırıl zırıl kızım bize merhaba dedi :) gözlerim doldu ve ayiramadım gözlerimi ondan. Sonra korkmama daha fazla dayanamayıp komple bayilttilar beni :) ameliyat bitmeden uyandım odaya çıktım kızımı gördüm ve tabi o dehşet ağrılar basladi. Tam da bu yüzden sezeryan düşünmüyordum hic ama yapacak bir şey yok hala daha devam eden ağrılarım var. Annelik sabir işi elbet. Eylül sonu doğar dediğim bebiş 1 eylül gelerek eylülün ilk bebelerinden oluverdi. Allah isteyen herkese nasip etsin, sezeryan olanları ağrılarından tez zamanda kurtarsın.inş.

Hayirli olsun canim ikinizde sagliklisiniz onemli olan bu. Agrilarin en kisa zamanda gecer ins.

Hayırlisi olsun canım ikiniz içinde hangisi saglikli olacaksa o şekilde gelsin oğlusun. 16 eylül tam 40 hafta oluyor imzandan anladığım kadarıyla. Sanirim tehlike teşkil etmiyor birde açıklığın olması suyunun gelmesine sebep olabilir mi acaba? Benimde 20 eylül gözüküyor tahmini doğum tarihim ama Dr um burada olmayacak ben riske atmak istemiyorum tatil 9 gün ve devlet hastanesi dışında Dr bulmamız çok zor. O yüzden 8-9 eylül gibi alabilir Dr um ama hata mı yapıyorum bilmiyorum risk almak istemiyorum sadece kafam çok karisti. Dr kurban denk gelmeseydi 15 inde alirdim demişti
Çok teşekkür ederim canım, benim sat 11 ya da 14 aralık biraz karışık o durum;)o yüzden beklenen doğum tarihi 16 ya da 19 eylüldü, bebeğim hep cuma günü doğsun istiyorum, 9 eylüle çok hazırlamıştım kendimi, doktorumuz da bugün 16 eylül cuma dedi, sanırım 40 haftayı doldurmuş olacağız, suyu gayet iyi dedi, kese de bir problem olmadığı için sızıntı vs yok, doktorum bayram boyunca da burada acil durumlara yönelik çalışacağını söyledi, 16 eylül itibariyle rutin çalışmaya başlıyormuş, tarihimiz o şekilde belirlendi. Risk yoksa eğer içeride normal tamamlaması gereken süreci tamamlaması en güzeli elbette, zaten sezaryen olacak sütüm hemen gelmeyecek endişelerini kafamda arkalara atmaya çalışsam da, elimde olmadan beni endişelendiriyor, tam sürenin tamamlanması içimi rahatlatacak bu anlamda , her şeyin hayırlısı tabii ki. Sizde herhangi bir risk var mı canım, açıklık, su azalması vs gibi, gelişimi nasıl bebişin? daha erken haftalarda doğanlarda sıkıntı çıkmadığı durumlar da var tabii ama anne karnındaki kıymetli zamanı doldursa da iyi olur.

Tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın lütfen. Uras 3200 gr 51 cm doğdu. İkimiz de iyiyiz Güzel bi doğumdu evet ama eşim yanımda değildi hatta daha gelemedi onun burukluğu var üzerimde. Hepinize çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ❤️

Çatı doğumda açılmaz ama ne kadar açılacağı sancisiz anlaşılmaz dedi doktorum canm
Evet sanırım tahmini olarak şu kadar açılır diolar..Yani bi sürü insan normal dogum yapıo canim dedigin gibi hepsinin de çatısı cok mu genismis..Benim kuzenim incecik minyon biri ama doğurduğu bebek maşallah 4 kiloya yakın..Tabiki ilerde zorlukları oluyo ama normal doğum her zaman daha avantajlı. Allah sağlıklı sıhhatli dogumlar nasip etsin

Geçmiş olsun canım, biran önce ağrıların geçer inş. Kızın ve ailenle mutluluklar diliyorum size.

Bildirimde her adini gordugumde busefer doguruyorum mu yazdi acaba diye bakiyorum :))
Ya doğurmuyorum maalesef:( kızın rahatı yerinde içeride. Ama doktorlar rahat değil dışarıda. Senin de günün dolduğunda suni sancı verilmişti. Açılma ya da sancı yok muydu? Bir de serumla mı başlattılar sancıyı?

merhaba çok şeker maşallah:nazar: bir şey sorcam sezeryanda depend çamaşır kullanılıyor mu yanımda bulundursam mı:KK37: yada normal çamaşır ve orkid yeterlimi:)

Evet canım hatta hala kullanıyorum. İç çamaşırından daha rahat oluyor.

ahaayy ben senin o çapkın bakışını yerimmm bin kere maşallah canim gözlerden belli "annemi uyutmuyoruum nihaha" der gibi bakiyo:halay: Allah sağlıklı ömür versin.
Göğsüne hangi kremi kullandin canim? Benim doguma 10 gün civari falan var simdiden ucu acio

Benim baştan beri acıyordu canım. Lansinoh ve garmastan beraber kullanıyorum. Avent göğüs kalkanıda olsun mutlaka.

Herkese merhaba teyzelerimiz.
Mirza aras 3.300 kg 49 cm doğdu 9:30 sularında . Iyiyiz çok şükür rabbim bekleyen herkesin yar ve yardımcısı olsun..
Spinal le başlayıp bebegimi gördükten sonra genel anezteziye döndü tansionum düşünce. Aslında korkmadim ama açlıktan olsa gerek.
Hepinizi sewgiyle kucaklıyorum..

Oooy aşkııım. Maaşallah canım sağlıkla büyütün.

Oyy yerim o rüzgarcığı:) geçmiş olsun canım. Ama zor zamanlar geçiyor yavaş yavaş. İç gömleğin üzerine direkt tulum mu giydirdin?

Evet canım. Ben boydan tulum almamıştım. Hep alt üst takımlar vardı. İç gömleği hep giydiriyorum.

Tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın lütfen. Uras 3200 gr 51 cm doğdu. İkimiz de iyiyiz Güzel bi doğumdu evet ama eşim yanımda değildi hatta daha gelemedi onun burukluğu var üzerimde. Hepinize çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ❤️

Maaşallah canım sağlıkla büyüsün. Eşinde en kısa sürede yanınızda olsun inşallah

Ya doğurmuyorum maalesef:KK43: kızın rahatı yerinde içeride. Ama doktorlar rahat değil dışarıda. Senin de günün dolduğunda suni sancı verilmişti. Açılma ya da sancı yok muydu? Bir de serumla mı başlattılar sancıyı?
Insallah hersey istedigin gibi olur
Benimde 40+4 te duyum cok azaldigi icin sanci verdiler(serumla)ama acilma olmadi
sanciyi 9saat verdiler ama ilk birkac saat hemsire gelip yukseltmeyi unuttu,bende acilma olmamasini buna bagliyorum
sonrada kalp atisi bozuldu bebegin ameliyata aldilar.bu saatten sonra dr.ne derse onu yap

Insallah hersey istedigin gibi olur
Benimde 40+4 te duyum cok azaldigi icin sanci verdiler(serumla)ama acilma olmadi
sanciyi 9saat verdiler ama ilk birkac saat hemsire gelip yukseltmeyi unuttu,bende acilma olmamasini buna bagliyorum
sonrada kalp atisi bozuldu bebegin ameliyata aldilar.bu saatten sonra dr.ne derse onu yap
Öyle olacak artık. Elimden geleni yaptım. Bakalım ne gösterecek Rabbim.

merhaba canım :KK3:bizim tarihler biraz yakın benim 28 eylül gün verdi doktor senin aşağı yukarı bellimi zamanı eylül kapanışını ben yapacam galiba:halay:
Ayyy bende hep ben kapaticam saniyordum neyse sende varmissin
22eylul olacak kismetse ama ben sanki daha birkac ay varmis gibi genis davraniyorum :))sanki hic dogurmiycam birsuru is beni bekliyor :/

Canım sağlıkla kavuşun inşallah kuzucuğuna,bize de sürekli "iri bebek normal doğum zor" dendi biliyorsun, 2 hafta önce 3200 gram 52 cm idi, bugün 3500 gram 53,5 cm çıktı, ben de en azından 3700 filan bekliyordum ama sanırım 35. haftadan sonra kilo alımı o kadar hızlı olmuyormuş, günlük ortalama 25 gram gibi. Bizim oğlanın kafa aşağıda ama kanala yerleşmiyor ve yerleşmez de dedi, kese aşağıya baskı yaptığı için açıklık devam ediyor, resmen çatı kemiklerim ağrıyor ama normal doğum olmaz, kafa kanala bu şekilde asla yerleşmez dedi doktor. Haftasonu şiddetli sancılarla hastanedeydim, "bu sancılardan arada olacak ama kanala giremediği için doğum başlayamayacak, bekleyebildiğimiz kadar beklyelim" dedi doktor, "bayramdan önce alırız" demişti daha önce , "komplikasyon gelişmediği sürece bekleteceğim, bayramda da buradayım nasılsa, size de uygunsa 16 eylülde alalım" dedi bugün, 8 eylülde tekrar kontrol var ama sezaryen tarihim 16 eylül şimdilik. Sanırım bebekleri görünce heyecana geldik, kavuşmak istiyoruz ama bekleyebildiği kadar beklemelerinde, sabırlı olmakta da fayda var sanırım. İnşallah tahlil sonuçların da temiz çıkar canım, umarım kaşıntılar hafiflemiştir...Sevgiler...
Allah sagliklarini versin yavrularimizin canim kesenin baskı yapması da zor olur yani doğum baslamayacagi halde sancı cekiosun ama en azindan basini asagi cevirmis..Yan durak bebeklerin cok riski var dediler "kordon sarkmasi veya düğümlenmesi" olasiligi cok yuksek.Kayinvalidem öyle sakin öyle telassiz biridir ki o bile hafif telaslandi bana da caktirmio hiç konusmadi arada dalıyo kadın birden Allah korusun dio ne dusunuosa artık :110: ben cmt günü 40.haftaya giriyorum kuzum bi hafta daha bekleyip risk alalım mi gözün kara midir dedi doktor, aslinda gözüm karadir ama konu kizim olunca risk alamiorum..2 bucuk saat uyudugu oluyo içerde ve cok panik oluyorum hemen nst istiyorum..Kaşıntılarim her geçen gün artıyo ona dayanırım bi sekilde ama kizim hareketli deil, pozisyon riskli..Transvers duruş diolar buna kafası sol tarafimda poposu sag tarafimda omzu kanala yakın yüzü arka tarafa dönük durusa bak :KK48:
Senin 16 eylülü bekler canım çünkü bu saatten sonra kanala girmeleri de pek mümkün olmuo..Misafirleri gönderdin mi canım bu arada nasıl gecti pazarlık ?

Back