Bugün sağlık ocağındaki ebe özellkle uyardı, "ilk doğumunuz olacak, 2. doğum olsa tavsiyem farklı olurdu, çevreden ilk sancıları evde geçirin diyen olabilir, kesinlikle sancı geldiğinde beklemeden hastaneye gidin,kabız olmuş gibi bir his olur, kasıklar ve belde ağrıyı yoğun hissedersiniz"dedi.evet canım ilk doğumum. teşekkür ederim tavsiyen için, ben de aynı şekilde düşünüyordum, bir çok doğum hikayesi okudum, hep evde bol vaktiniz oluyor diyorlar. ben de acıya dayanıklıyım diye düşünüyorum yani bi aşamaya kadar kendi işimi görebilirim gibi geldi. ama eşim çok endişeleniyor galiba inat edecek biri gelsin diye. hep kötü olsaılıklar sayıyor bana. dağ başında yaşamıyoruz diyorum ama ikna edemiyorum da.
ön sancıları evde geçirmek biçok açıdan iyi oluyormuş. mesela bazı hastanelerde daha açılma yokken erkenden gittiğinizde yok suni sancı, yok olmadı sezaryen; hemen doğum olsun diye acele ediyorlarmış. tedbirli de olmak lazım tabi. bebişin sağlığı her şeyden önemli. sağlıkla gelsinler inşallah..
Hadi hayirli olsun canim.insallah cok kolay bi sekilde atlatirsinArkadaşlar haftaya cuma günü sezaryan oluyorum plasenta yüzünden. Oglum 3300 olmuş 500 gram almış 1 haftada boyunu sormayı unuttum
Kızlarr lütfenn acill yardııım.. Afedersiniz ishalden yerimde duramıyorum bi karın agrısı geliyo ardından ishal. Patates kaynattım yedim yok ayaklarımı sıcak tutuyorum yine yok. Varmı bildiğiniz bi yöntem son haftalarla ishalle ilgili okuduklarım korkuttu benii panikledimm
Yoğurda nişasta karıştırıp ye canım kesin çözümKızlarr lütfenn acill yardııım.. Afedersiniz ishalden yerimde duramıyorum bi karın agrısı geliyo ardından ishal. Patates kaynattım yedim yok ayaklarımı sıcak tutuyorum yine yok. Varmı bildiğiniz bi yöntem son haftalarla ishalle ilgili okuduklarım korkuttu benii panikledimm
bazen benimde oluyo canm acaba depend leri giyip mi çıksak dışarıyaKızlar benim uzun zamandır çok az da olsa su geliyor artık alıştım doktorumda suyunun yeterli olduğunu söyleyince çok önemsemedim ama bugün çarşıda alışveriş yaparken geldipantolonumda az da olsa belli oluyordu poşetlerle nasıl kapatacağımı bilemedim hava sıcak olunca çabucak kurudu artık dışarı çıkarken daha dikkatli olmalıyım hatta yedek kıyafetlerle dolaşmalıyım galiba
Canım ben, eşim, eşimin ailesi herkes aynı şeyi söylüyor, böyle olup bekletir mi bizim afacan bilemiyorum ama karnımın da aşağıya indiğini hissediyorum, bu hafta yurtdışından misafirlerle toplantı var, cuma günü akşam bitiyor, kesinlikle bulunmam gerekiyor, aktif benim yürüteceğim bir görüşme, resmen oğluşum bir hafta daha dayansın diye dua ediyorum, en azından 37. haftayı tamamlasak içim daha çok rahat edecek. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşalım kuzum, sevgilerSinemcim senden her an ben doğuruyorum diye bir haber alacakmışım gibi hissediyorum, son zamanlarda sancıların iyice arttı, oğlunla kavuşmana az kaldı galibasağlıkla doğsun inşallah yakışıklı
Canım maşallah kilosu çok güzel, Allahım sağlıkla kucaklamayı nasip etsin. Ben cuma günü doğmuşum, cuma günü tanıştık eşimle, cuma günü evlendik, evimizi, arabamızı cuma günü aldık, o yüzden oğlum da cuma günü doğsun çok isterim, eğerki seçme şansımız olursa cuma gününü seçmek isterim, bakarsın aynı gün olurBen epidurale ya da spinale dayanamam gibi geliyor evhamliyim çünkü birazama hemsirelere tembihlicem ben gormeden oglumu kimse görsün istemiyorum küçük takımda koydum büyük takımda bide süslü bir takım daha koydum yeterli olur herhalde 3 takım 1 gün kalacağız zaten doktorum gerek görmezse görürse de babası gelir alır kıyafetlerini diye düşünüyorum
Canım gözünüz aydın nasıl sevindimiyi aksamlar herkese... bugun pek cok kontrol varmis herkes iyi sukur. bir guzel haber de ben vereyim. 2722gr olmusuz :)) herkes icin kucuk bizim icin coook buyuk bir adim :)) nasil mutluyum anlatamam. yarin dogum yapacagim doktor da yaklasik bir rakam verirse teyid etmis olacagiz insallah.
bu arada baski hissediyordum asagida ve kasilmalar artmisti kizimi bayagi asagi itmisim kafasi kanala girmis. agrilarin olursa ihmal etme dedi. 8 gun daha sabrederse ve biraz daha buyutursek insallah belki 3 kilo bile dogar :) muayeneden sonra da avmye gidip 1 numara bebek bezi aldim 1 paket :) hastanede vercekler biliyorum ama evde ilk kullanmalik 0 mi 1 mi almaliyiz ona bile karar veremiyorduk. sukur kiloyu biraz dogrulttuk.
eve gelince de son alinan bi kac parcayi yikayip astim. yarin kismetse cantayi kapatmis olmayi planliyorum randevudan sonra. artik son 1 hafta kaliyor ye ic yat modu icin. pekmez de aldim yemeye basliyorum bu gece :))) bizde haberler boyle.. cok sukur :)
Canım hiç deme ya ben de sıram gelmiş gibi hissediyorumsinemnur canm sanırm çok çok yaklaştı sanki sıra sende gibi hissediyorum,al ea gel artk damadımı çeyreği hazır
Kontrol günüm değişti cuma ya da pazar gidicem haber gelecek, inşallah canım ya valla az kaldıİki gün sonra mı senin kontrol canm, benimde geçenki kontrolde (32.haftada) birkaç gün gerideydi ama şimdi birkaç gün ileri gitmiş değişiyor herseferinde ama genel olarak haftasına uygun ilerliyor, bende boyunu fl yi 7 ile çarpıp söylüyorum doktorda zaten aynı şeyleri söylüyor, geçenkinde de 44 cmdi artık boy olçümleri ne kadar doğrudur bilmiyorum büyüdükleri için C şeklinde duruyorlardoğduklarında hepsini göreceğiz az kaldı
Cok sagol canim insallah hepimizin guzel dogum hikayeleriyle dolar forum. senden yakinda bi surpriz bekleyen cok kisi var zaten, ben de dahil. Selim Tuna beyimiz de hazirliklarini tamamliyor anlasilan tatli annecigini ozlemis iyice o da. Kiyamam ya fotografta o kadar tatliydi, gercekte kimbilir nasil bak bak doyulmaz bu kuzucuklara. Hadi bakalim persembe muhtemelen her sey kesinlesecek, heyecanin tavan yapacak.Taksi değil de ambulansla gidebilirsin canım, sağlık personeli eşya taşımana filan da yardım eder, hayırlısı inşallah.
Evet bizim kontrol perşembe günü canım, bugün sağlık ocağında ebeyle randevumuz vardı, süt verme, saklama ve doğum hakkında konuştuk, elle muayene etti karnımı, nasıl anlıyor bilemiyorum, 36 haftalık gibi değil daha ileride dedi, bugün daha az hareket ediyor dedim, kalp atışlarını dinledi, zaten kalp atışları daha az, doğum çok yakın dedi, çikolata yeyince coştu oğlum ama bugün daha sakin, sanırım artık yeri de iyice azaldı, perşembe yazarım doğum şeklini inşallah kesinleşirse. Devlette normal doğuma teşvik daha fazla değil mi, inşallah her şey içine sine sine olur kuzum.
Bugün sağlık ocağındaki ebe özellkle uyardı, "ilk doğumunuz olacak, 2. doğum olsa tavsiyem farklı olurdu, çevreden ilk sancıları evde geçirin diyen olabilir, kesinlikle sancı geldiğinde beklemeden hastaneye gidin,kabız olmuş gibi bir his olur, kasıklar ve belde ağrıyı yoğun hissedersiniz"dedi.
Herkes farklı işte ben sezeryan olursam sanırım tamamen uyutulmak istemem benimde ona korkum var, bu arada sen uyanana kadar bari babası görsün yazık o kadar zaman seni bekleyecekBen epidurale ya da spinale dayanamam gibi geliyor evhamliyim çünkü birazama hemsirelere tembihlicem ben gormeden oglumu kimse görsün istemiyorum küçük takımda koydum büyük takımda bide süslü bir takım daha koydum yeterli olur herhalde 3 takım 1 gün kalacağız zaten doktorum gerek görmezse görürse de babası gelir alır kıyafetlerini diye düşünüyorum
Değiştirebileceğim bir yere gidersem yanıma yedek çamaşır alıyorum ama çarşı gibi bir yerde nasıl değiştirebilirim kiYaaaa çok kötüü oluyol insan ben yanıma yedek iç çamaşırı falan
Bendede ıslaklık olur dışarı çıkınca ama hep ter diyodum kendime acaba sumuyedek iç çamaşır alıyorum ben iyi oluyo rahat ediyo insan
bazen benimde oluyo canm acaba depend leri giyip mi çıksak dışarıya
Canm yaa son zamanlarda çok da fazla çalışıyorsun biraz daha dinlenmen gerekirken, 37de zaten zorunlu izne ayrılacaksın, inşallah o zamana kadar bekler selim tunamızCanım ben, eşim, eşimin ailesi herkes aynı şeyi söylüyor, böyle olup bekletir mi bizim afacan bilemiyorum ama karnımın da aşağıya indiğini hissediyorum, bu hafta yurtdışından misafirlerle toplantı var, cuma günü akşam bitiyor, kesinlikle bulunmam gerekiyor, aktif benim yürüteceğim bir görüşme, resmen oğluşum bir hafta daha dayansın diye dua ediyorum, en azından 37. haftayı tamamlasak içim daha çok rahat edecek. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşalım kuzum, sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?