• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Kızlarr lütfenn acill yardııım.. Afedersiniz ishalden yerimde duramıyorum bi karın agrısı geliyo ardından ishal. Patates kaynattım yedim yok ayaklarımı sıcak tutuyorum yine yok. Varmı bildiğiniz bi yöntem son haftalarla ishalle ilgili okuduklarım korkuttu benii panikledimm
Canim cok gecmis olsun. Gecen hafta bole olunca doktor gaita testi istedi, bisi cikmayinca gebelikte zararli olmayan bi ilac yazdi.ben almadim cunku magnezyumu biraktirdi doktor ve hemen iyilestim. Kullaniyosan sen de birak bence. Ilacin adini receteden tam okuyamiyorum reflor olabilir, doktorunu ara istersen. Bol sivi almaya cok dikkat et. Yanlis bilmiyorsam muz, sekersiz turk kahvesi de iyi geliyordu.

Insallah canim. Ama merak etme bu hafta 35. Haftasinda dogum yapti bi tanidigim ve bebisi cok saglikli, kuvoze de girmedi hatta taburcu oldular bile. 37den sonra ise miadini doldurmus diyorlar artik. Herkesin suyu gelmiyormus hemen, bazilarinin son anda geliyormus ya da hic gelmediyse doktor mudahale ediyormus mesela.

Hastaneye gittim dr yoktu ebe acilma var mi diye bakti resmen hastaneyi inlettim. Acilma yokmus agrilarimin sebebi bebegin dogum kanalina inmeye calismasi ya da doguma hazirlik sancilariymis. Yururken agriyo daha cok dedim o zaman kanala inmeye calisiyo dedi. Benim oglusun kafasi da buyuk bakalim ne kadar cekecem hala agrim var. Kanala inmesi de dogumun yaklasiginin gostergesiymis. Ozeldeki dr uma da dayanabilirsem ctesi gitcem

Oh oh maşallah sevindim kuzuya herşeyleri normal olsun da biz yedirir içiririz onlara :kk77: Nasıl da farkediyor baksana ölçümler, boyunu söylememişti ben fl den çarpıp 42 bulmuştum 32haftada, kilosu ölçüme göre geride görünüyordu bakalım 34+4 olacak gittiğimde kaç çıkacaklar :KK39:
İki gün sonra mı senin kontrol canm, benimde geçenki kontrolde (32.haftada) birkaç gün gerideydi ama şimdi birkaç gün ileri gitmiş değişiyor herseferinde ama genel olarak haftasına uygun ilerliyor, bende boyunu fl yi 7 ile çarpıp söylüyorum doktorda zaten aynı şeyleri söylüyor, geçenkinde de 44 cmdi artık boy olçümleri ne kadar doğrudur bilmiyorum büyüdükleri için C şeklinde duruyorlar:KK200: doğduklarında hepsini göreceğiz az kaldı:halay:

Hastaneye gittim dr yoktu ebe acilma var mi diye bakti resmen hastaneyi inlettim. Acilma yokmus agrilarimin sebebi bebegin dogum kanalina inmeye calismasi ya da doguma hazirlik sancilariymis. Yururken agriyo daha cok dedim o zaman kanala inmeye calisiyo dedi. Benim oglusun kafasi da buyuk bakalim ne kadar cekecem hala agrim var. Kanala inmesi de dogumun yaklasiginin gostergesiymis. Ozeldeki dr uma da dayanabilirsem ctesi gitcem
Gecmis olsun canim bana doktor ultrasondan bakmisti acilma var mi diye. Ama alttan daha kesin oluyordur heralde. Dinlenmeye calis fazla yorma kendini.

Canım gözünü korkutmak gibi olmasın da, sabah 2 defa sancı geldi, çamaşır makinasına eğildim, kalktığımda resmen bir avaz bağırdım, eğer ki gerçek sancılar bundan daha kuvvetliyse o halde ne çanta taşınır, ne sakinlik kalır, ne taksiye binilir, ne taksiden inilir, ben biraz telaşlıyımdır gerçi, dirençli bir insanımdır ama ağrı,acı eşiğim de düşüktür, başa gelince her şeye dayanılır ama birisinin yanında olması iyi, ben de annemi ve kayınvalidemi henüz çağırmadım, çağırmayı da düşünmüyorum, ama eşimle aynı yerde çalışıyoruz, ev iş mesafesi de 10 dk.
Sinemcim senden her an ben doğuruyorum diye bir haber alacakmışım gibi hissediyorum, son zamanlarda sancıların iyice arttı, oğlunla kavuşmana az kaldı galiba:KK200: sağlıkla doğsun inşallah yakışıklı:nazar:

Arkadaşlar haftaya cuma günü sezaryan oluyorum plasenta yüzünden. Oglum 3300 olmuş 500 gram almış 1 haftada boyunu sormayı unuttum :KK51:
Ooo canm 10 gün sonra oğlun geliyor demek çok heyecanlı yaa:KK17::KK17: çok da güzel kilo almış 10 güne 4 kilo olacak galiba:KK200:

@yapayalniz1 aaa sahiden aynıymış :halay: takipdeim seni bunda sonra bakalım hangimiz aceleci çıkcak...ya aslında kilosu bana görede gayet iyi ama şu hani ultrasonda 300-/+ durumu var ya ondan endişe ettim,bugün bide eşim bi bebek gördü ne kadar ufak diyo durdu dedim senin küçük popolu kızında böle olcak dedikce nasıl tutcam demeye başladı:mad: kızdım çok kızdım zaten dünde hafif tartıştık,@banu86 tubisimben tubisimben daha öncede demiştim kızlar eşim ilk 3 ay hiç yanaşmadı bana düşük korkusu yaşadı kendi çapında sonra 1/2 kere ilişki yaşadık sonrada korktugunu yapamayacagını söledi bu aya kadar sabrettim ama burada bi cok kişi yazmış normal doğumu tetiklemesi için doktorlar önerio benim kocam banamısın demio ya yani en son hiçmi hatrım yok ben sezeryandan deli gibi korkuorum yalvartcanmı beni dedim,9 aydır beni öpmüo bile nasıl bi psikolojidir anlatamam hamilelik bitsin ben bu günlern acısını senden çıkarcam dedim en sonunda ne kadar soğru bişey yaptım :KK67: Allah bilir tabii:KK42: az biraz kırgınız birbirimize bide bu kilo durumunu duyunca daha kötü oldum :KK34: doktorda inad etti hiç umudlandırmıo beni 38 bekle diyip durdu proteine saldır sürekli ye dedikce eşimde ayrı bi pimpirik bu hafta sırf et yiceksin demeye başladı...bilmiorum heralde benim psikolojim biraz bozuldu
Canm yaa doktorun çok üstüne gitmiş, sonuçta sağlıklı olması önemli yoksa kilo doğduğundada alır nasılsa. Benim eşimde hamileliğim boyunca bana dokunmadı bende üstelemedim ama geçen gün 37. Hafta olsun ondan sonra seni doğumu hızlandırmak için kullanacağım diyip ardından kötü adam kahkahasını attım :KK70::KK70::KK70:şimdilik erken bakalım 37 de biz nasıl olacağız:rolleyes:

Ooo canm 10 gün sonra oğlun geliyor demek çok heyecanlı yaa:KK17::KK17: çok da güzel kilo almış 10 güne 4 kilo olacak galiba:KK200:
Hem heyecanliyim hemde endişeli karmaşık duygular yaşıyorum sezaryandan tirsiyorum . o_OBabası küçük kıyafetleri icin bunlar olmayacak çıkar onları hastane çantasından demeye başladı :KK34:

Hem heyecanliyim hemde endişeli karmaşık duygular yaşıyorum sezaryandan tirsiyorum . o_OBabası küçük kıyafetleri icin bunlar olmayacak çıkar onları hastane çantasından demeye başladı :KK34:
Sezeryanı nasıl düşünüyorsun tamamen bayıltacaklar mı yoksa spinal veya epidural mi düşünüyorsun:KK51: bence sen ne olur ne olmaz hem küçük koy hem büyük ama 4 kilo bile olsa 0-3 ay kıyafetleri olur ama yenidoğanı bilemem :oops:bazen ultrason yanıltıcı da olabilir

Kızlar benim uzun zamandır çok az da olsa su geliyor artık alıştım doktorumda suyunun yeterli olduğunu söyleyince çok önemsemedim ama bugün çarşıda alışveriş yaparken geldi:KK53: pantolonumda az da olsa belli oluyordu poşetlerle nasıl kapatacağımı bilemedim:KK70::KK70: hava sıcak olunca çabucak kurudu:KK71: artık dışarı çıkarken daha dikkatli olmalıyım hatta yedek kıyafetlerle dolaşmalıyım galiba:oops::oops:

Sezeryanı nasıl düşünüyorsun tamamen bayıltacaklar mı yoksa spinal veya epidural mi düşünüyorsun:KK51: bence sen ne olur ne olmaz hem küçük koy hem büyük ama 4 kilo bile olsa 0-3 ay kıyafetleri olur ama yenidoğanı bilemem :oops:bazen ultrason yanıltıcı da olabilir
Ben epidurale ya da spinale dayanamam gibi geliyor evhamliyim çünkü biraz:KK61: ama hemsirelere tembihlicem ben gormeden oglumu kimse görsün istemiyorum :-) küçük takımda koydum büyük takımda bide süslü bir takım daha koydum yeterli olur herhalde 3 takım 1 gün kalacağız zaten doktorum gerek görmezse görürse de babası gelir alır kıyafetlerini diye düşünüyorum

Canim cok gecmis olsun. Gecen hafta bole olunca doktor gaita testi istedi, bisi cikmayinca gebelikte zararli olmayan bi ilac yazdi.ben almadim cunku magnezyumu biraktirdi doktor ve hemen iyilestim. Kullaniyosan sen de birak bence. Ilacin adini receteden tam okuyamiyorum reflor olabilir, doktorunu ara istersen. Bol sivi almaya cok dikkat et. Yanlis bilmiyorsam muz, sekersiz turk kahvesi de iyi geliyordu.

Şekersiz türk kahvesini içtiim inşallahh geçer canım birden oldum böyle aradım magnezyum içme bol su iç yarında devam ederse gel dedi magnezyumu bugun içmedim hiç bakalım bol bol su içiyorum inşallah geçer

Geçmiş olsun ben muzu,haşlanmış patatesi,pirinç pilavı,haşlamış yağsız et biliyorum ve en önemlisi bol su içmen

Teşekkür ederimm canıımm patates yedim kahve içtimm birdee bol bol su içiyorumm inşallahh geçer pirinç pilavı bu lapa dediklerindenmi yapayım yagsız tuzsuz hanii

Kızlar benim uzun zamandır çok az da olsa su geliyor artık alıştım doktorumda suyunun yeterli olduğunu söyleyince çok önemsemedim ama bugün çarşıda alışveriş yaparken geldi:KK53: pantolonumda az da olsa belli oluyordu poşetlerle nasıl kapatacağımı bilemedim:KK70::KK70: hava sıcak olunca çabucak kurudu:KK71: artık dışarı çıkarken daha dikkatli olmalıyım hatta yedek kıyafetlerle dolaşmalıyım galiba:oops::oops:

Yaaaa çok kötüü oluyol insan ben yanıma yedek iç çamaşırı falan

Bendede ıslaklık olur dışarı çıkınca ama hep ter diyodum kendime acaba sumu :110: yedek iç çamaşır alıyorum ben iyi oluyo rahat ediyo insan :duduk:

Teşekkür ederimm canıımm patates yedim kahve içtimm birdee bol bol su içiyorumm inşallahh geçer pirinç pilavı bu lapa dediklerindenmi yapayım yagsız tuzsuz hanii
Evet Can'ım yağsız olsun lapa ama mideni bulandırırsa hiç deneme magnezyum ishal yapıyor diye çok duydum

Arkadaslar oglumda suni sanci verildi(9saat)ama son 1kac saat duzenli sıkti
ama 9saatin donunda biranda odaya 3-4dr. Girdi ve beni acil ameliyata aldilar hatta okadar serum sonrasi tuvaletim cok vardi gitmeme bile izin vermediler resmen ayak ustu soyup ameliyat kiyafeti giydirip hizla ameliyata goturduler
sebep;bebegin kalp atislari bozulmus
yani demek istedigim sanciniz suyunuz gelince evde beklemek yerine hastanede gecirin sonucta bebek ve kendi sagligimiz ivin hastaneye doktora gidiyoruz ve lutfen son anda bebegide kendinizide riske atmayin
sadece benim yasadigim degil badka problemlerde olabilir
ablam sancisi var diye dr.a gittiginde muayene sirasinda bebek bir anda ters donmus ve yibe acil sezeryana aldilar
bu yuzden bende fikrimi yazmak istedim
Rabbim yardimcimiz olsun

İlacın adı maflor. Suda eritilip içiliyor gebelikte zararı yokmuş, bende ishal olduğumda doktorum yazmıştı. dilanbade dilanbade geçmiş olsun Canım.

Şekersiz türk kahvesini içtiim inşallahh geçer canım birden oldum böyle aradım magnezyum içme bol su iç yarında devam ederse gel dedi magnezyumu bugun içmedim hiç bakalım bol bol su içiyorum inşallah geçer
Kahveyle limon suyunu karistirip yersen o da iyi geliyor canim

geçen hafta beni de bağırtmıştı o sancılar, neyse ki şimdi daha iyiyiz. bana kalsa göze alıcam ama eşim inat edicek gibi, heralde annemi de artık oyalayamayacağım, o da atlar gelir yakında. evet, eşimin işi yakın olsaydı keşke hiç gerek kalmazdı birilerine.
senin kontrolün perşembeydi dimi canım? heyecanla bekliyorum ben de, bakalım tarihiniz kesinleşecek mi.. dün ben doktoruma sordum sezaryen mi normal mi ne zaman belli olur diye, doğumdan bir hafta önce dedi, anlamadığım doğum haftaya da olabilir bunu nereden bilicez, insan bir fikir vermez mi, kızdım aslında, çok da ilgisizdi. zaten artık devlete devam ediyim diyorum madem muamele de aynı. hayırlısı bakalım..
Taksi değil de ambulansla gidebilirsin canım, sağlık personeli eşya taşımana filan da yardım eder, hayırlısı inşallah.
Evet bizim kontrol perşembe günü canım, bugün sağlık ocağında ebeyle randevumuz vardı, süt verme, saklama ve doğum hakkında konuştuk, elle muayene etti karnımı, nasıl anlıyor bilemiyorum, 36 haftalık gibi değil daha ileride dedi, bugün daha az hareket ediyor dedim, kalp atışlarını dinledi, zaten kalp atışları daha az, doğum çok yakın dedi, çikolata yeyince coştu oğlum ama bugün daha sakin, sanırım artık yeri de iyice azaldı, perşembe yazarım doğum şeklini inşallah kesinleşirse. Devlette normal doğuma teşvik daha fazla değil mi, inşallah her şey içine sine sine olur kuzum.

Back