• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Canim ben dr a sordum iliskinin doguma bi yarari ya da zarari yokmus. Her dr farkli bir sey soyluyor
İlişkide salgılanan oksitosin hormonuyla doğum kasılmalarını başlatan hormon(bize verdikleri suni sancı da aynı hormonu içerir) aynıdır ve özellikle haftası geçmiş gebeliklerde doktorlar ilişkiye girmeyi önerirler. Meme ucu uyarılması da aynı şekilde etki veriyor. Aynı zamanda perine bölgesinin esnemesi için de ilişki öneriliyor. Eğer ilişkiden kaçınılıyorsa perine masajları var. Bu da düzenli uygulanırsa yırtıkları önleyici etkisi çok fazla.

Selam ilk doğumun olacak sanırım. Doğum sancısı anlaşılamayacak birşey değil. Yani yalancı sancıyla farkı oluyor canım. Eşin servisle 1saat 15dakikada gidiyorsa, taksiyle de aynı civarda gelir. Hiç merak etme. Bir de su gelince, sancı gelince hemen hastaneye gitmemeyi tavsiye ederim herkese. Saatlerce hastanede beklemek, evdeki kadar kolay olmuyor. Evde plates topunun üzerinde oturmak, serum vs bağlı olmadan yürümek, nstye bağımlı yatmadan ev işleriyle oyalanmayı öneririm normal doğum isteyenlere. Yani kimseyi yönlendirmek de istemiyorum. Ama ben son dakikalarda gittim son doğumumda. Gittiğimde açıklık 8cmdi. Ama bebek kakasını yapmıştı. O yüzden acele ettiler. Açılmamış tam olmadığı için ıkınma hissi yoktu daha. Karnıma bastırarak doğum olmak zorunda oldu. Ne çok konuştum
ı
3 gün mide yanması oldu benim de, başta çok bulantı çektim de. Yanma da değişik birşeymiş. En iyi gavisgon şurup gerçekten. 2dk ya geçiriyor yanmayı. Doktora söyleyince de yazıyor
evet canım ilk doğumum. teşekkür ederim tavsiyen için, ben de aynı şekilde düşünüyordum, bir çok doğum hikayesi okudum, hep evde bol vaktiniz oluyor diyorlar. ben de acıya dayanıklıyım diye düşünüyorum yani bi aşamaya kadar kendi işimi görebilirim gibi geldi. ama eşim çok endişeleniyor galiba inat edecek biri gelsin diye. hep kötü olsaılıklar sayıyor bana. dağ başında yaşamıyoruz diyorum ama ikna edemiyorum da.
ön sancıları evde geçirmek biçok açıdan iyi oluyormuş. mesela bazı hastanelerde daha açılma yokken erkenden gittiğinizde yok suni sancı, yok olmadı sezaryen; hemen doğum olsun diye acele ediyorlarmış. tedbirli de olmak lazım tabi. bebişin sağlığı her şeyden önemli. sağlıkla gelsinler inşallah..

Canım kasılma olabilir yaşadığın. Herkes farklı şekillerde hissediyor sanırım ama bende kasılma olduğunda bebek bir yerde toplanıyor gibi oluyor, kulağımda kasılmanın şiddetine bağlı olarak bir basınç bir uğuldama hissediyorum, hafiften nefesim kesiliyor. Başlarda ben de kasılma olduğunu anlamamıştım, bir kaç kez nst'de denk gelince demek buymuş dedim :) muhtemelen braxton hicks kasılmalarıdır. Benim doktorum 37 hafta civarı başlar demişti ama 33-34. haftalarda falan hissetmeye başlamıştım ben o kasılmaları. Önemli olan kasılmaların düzeni, sıklığı ve ne yoğunlukta hissettiğin. Kendini bir süre takip et. Ard arda çok sık hissedersen doktoruna bir danış istersen. Nst'ye girdin mi hiç bu sıralar?
Tskr ederim cnm.Nst'ye hic girmedim.Persembe gunu kontrolumuz var o zaman doktorumada soylicem insallah sanci falan cikmaz.Iki gunden beri beni benden aldi resmen.Aksamlari siklasiyor nefesimi kesiyor.Insallah hepimizin hayirli dogumlari olmasi dilegiyle.:dua:

Tskr ederim cnm.Nst'ye hic girmedim.Persembe gunu kontrolumuz var o zaman doktorumada soylicem insallah sanci falan cikmaz.Iki gunden beri beni benden aldi resmen.Aksamlari siklasiyor nefesimi kesiyor.Insallah hepimizin hayirli dogumlari olmasi dilegiyle.:dua:
canım benim geçen haftaki halimi yaşıyorsun sanırım valla kolay gelsin pek hoş olmuyor o kasılmaların o kadar artması filan. baktım aramızda da tam bir hafta varmış. yani aynı haftamızda aynı şeyleri yaşamışız. geçen hafta pazartesiden perşembeye giderek artan şekilde kasılma ve sancılarım olmuştu, kesin doğurucam demiştim hatta. perşembeydi kontrolum, o yüzden acile de gitmemiş dayanmıştım. perşembe sabah da biraz olmuştu ama sonra azaldı ve kontrole gittiğimde nerdeyse hiç kalmamıştı. doktor açılma da görmeyince ben sevinmiş sonra yine coşup uzun yol yürümüştüm. yorulunca da artıyor bu hisler. benim alta doğru baskı uzun zamandır var ama geçen hafta artık tuvalet kapısından ayrılmıyordum. evde hala karnımı aşağıdan destekleyerek yürüyorum. dışarı çıkmak ise işkence oldu zaten. eşime de diyorum bebiş çıktı çıkacak diye :KK70:. akşamlar geceler en kötüsü dediğin gibi sıklaşıyor nefessiz bırakıyor. umarım senin de ağrın sızın azalır bir an önce. çok geçmiş olsun canım.

Dun nst ye girdim bisey yoktu ama aksam cok agrim oldu ve baski hissettim alt kisimda. Yarim saattir yine ayni agri var gidip bi nst ye mi girsem diyorum yurudukce agriyor
bebişler gelene kadar hep acaba'larla geçicek zamanımız anlaşılan, bu son zamanlar pek de kolay değilmiş. geçmiş olsun canım umarım kısa zamanda geçer ağrıların. önceki mesajımda da yazmıştım. beni bağırtan kasılma ve sancılarım oldu ama açılma vs çıkmadı muayenede. yani doğum sancısı gibi hissediyor musun dicem ama bilmiyoruz da nasıl bişi, o yüzden en iyisi için nasıl rahat edecekse öyle yap, gerekli duyuyorsan git hastaneye. genelde bele de vuran adet sancısına benzeyen düzenli ve sık ağrılardan bahsediyorlar. sadece yurudukçe ağrıyorsa doğum sancısı olmaz diye biliyorum ben. hareketten bağımsız ağrılar olmalıymış.

Perşembe gününe kadar sıklaşırsa bekleme, yine de telefonda bir danış istersen. O tür durumlarda yakın bir yerde nst çektirip görüntü yollamanı önerebilir, ya da çağırıp kontrol etmek ister belki. Benim erken doğum riskim olduğundan nst e girmeye erken başladım ve erken doğum stresinin nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorum maalesef :KK17:. Kasılmaları ben de akşam saatlerinde daha fazla hissediyorum nedense. Amin inşallah hayırlı, sağlıklı ve vakitli doğumlar nasip olur hepimize ;) :dua:

bebişler gelene kadar hep acaba'larla geçicek zamanımız anlaşılan, bu son zamanlar pek de kolay değilmiş. geçmiş olsun canım umarım kısa zamanda geçer ağrıların. önceki mesajımda da yazmıştım. beni bağırtan kasılma ve sancılarım oldu ama açılma vs çıkmadı muayenede. yani doğum sancısı gibi hissediyor musun dicem ama bilmiyoruz da nasıl bişi, o yüzden en iyisi için nasıl rahat edecekse öyle yap, gerekli duyuyorsan git hastaneye. genelde bele de vuran adet sancısına benzeyen düzenli ve sık ağrılardan bahsediyorlar. sadece yurudukçe ağrıyorsa doğum sancısı olmaz diye biliyorum ben. hareketten bağımsız ağrılar olmalıymış.

Ins yalanci agridir. Bi haftada daha beklesin bebisim henuz cok kucuk ama aksam gecmezse giderim artik. Suyum gelmeden dogum baslar mi ki?

Ins yalanci agridir. Bi haftada daha beklesin bebisim henuz cok kucuk ama aksam gecmezse giderim artik. Suyum gelmeden dogum baslar mi ki?
Insallah canim. Ama merak etme bu hafta 35. Haftasinda dogum yapti bi tanidigim ve bebisi cok saglikli, kuvoze de girmedi hatta taburcu oldular bile. 37den sonra ise miadini doldurmus diyorlar artik. Herkesin suyu gelmiyormus hemen, bazilarinin son anda geliyormus ya da hic gelmediyse doktor mudahale ediyormus mesela.

Perşembe gününe kadar sıklaşırsa bekleme, yine de telefonda bir danış istersen. O tür durumlarda yakın bir yerde nst çektirip görüntü yollamanı önerebilir, ya da çağırıp kontrol etmek ister belki. Benim erken doğum riskim olduğundan nst e girmeye erken başladım ve erken doğum stresinin nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorum maalesef :KK17:. Kasılmaları ben de akşam saatlerinde daha fazla hissediyorum nedense. Amin inşallah hayırlı, sağlıklı ve vakitli doğumlar nasip olur hepimize :KK66: :dua:
Tamam cnm eger bu aksamda beni benden alirsa aricam doktorumu umarim olmaz:KK17:sizde dikkat edin kendinize:KK200::anne:

canım benim geçen haftaki halimi yaşıyorsun sanırım valla kolay gelsin pek hoş olmuyor o kasılmaların o kadar artması filan. baktım aramızda da tam bir hafta varmış. yani aynı haftamızda aynı şeyleri yaşamışız. geçen hafta pazartesiden perşembeye giderek artan şekilde kasılma ve sancılarım olmuştu, kesin doğurucam demiştim hatta. perşembeydi kontrolum, o yüzden acile de gitmemiş dayanmıştım. perşembe sabah da biraz olmuştu ama sonra azaldı ve kontrole gittiğimde nerdeyse hiç kalmamıştı. doktor açılma da görmeyince ben sevinmiş sonra yine coşup uzun yol yürümüştüm. yorulunca da artıyor bu hisler. benim alta doğru baskı uzun zamandır var ama geçen hafta artık tuvalet kapısından ayrılmıyordum. evde hala karnımı aşağıdan destekleyerek yürüyorum. dışarı çıkmak ise işkence oldu zaten. eşime de diyorum bebiş çıktı çıkacak diye :KK70:. akşamlar geceler en kötüsü dediğin gibi sıklaşıyor nefessiz bırakıyor. umarım senin de ağrın sızın azalır bir an önce. çok geçmiş olsun canım.
Tskr ederim cnm hepimize sifa ve sabir versin rabbim:dua:ewt mesaneye baski yaptigindan arada hem agrim oluyor hemde wc kapisindan malesef ayrilamiyorum:olamaz:Insallah beklerler minikler tek duam bu kuzum:işsiz::anne:

Masallah bebisine. Son haftaya giriyorum artik ben de bu hafta pekmezi ekleyeyim listeye. Ben suyla icemem sanirim ne kadar iciyorsundur gunde sence? Kac corba kasigidir tahminin var mi?
Tatlı kaşığıyla 4 5 kaşık dolu dolu koyuyorum cnm günde iki kere sabah aç karnına iyi oluyor özellikle :)

Canım merhaba, bugünlere ulaştık Allaha şükür :) Bizim de sezeryan tarihimiz 25'i. Tabi bizim oğlan o güne kadar sabrederse :) Dün heyecanlandırdı bizi, neyse ki kasılmalar devam etmedi, ama artık her gün nst var... :KK66:
Merhaba cnm eveet uzun bir yolculuğun sonu gibi ;) sen benden önce kavuşmuş olacaksın yavruna inşallah sağlıkla alırsın kucağına Benm de sancım olmuştu ama geçti senin daha sürekli birşey sanırım hayırlısı bakalım bekleyecek mi sürpriz mi yapacak senin bebiş ;)

Ooo bugün annelerimizin bebişleriyle buluşma günüymüş galiba @olbey iyi haberlerle dönersin inşallah:KK200: Drymlh Drymlh maşallah yavruna kilosu iyi görünüyor pekmezli suyu bizde deneyelim bakalım işe yarayacak mı, senin içinde kavuşma anı yaklaşıyor demekki:nazar: Dancing_Queen Dancing_Queen bazen sancılar aniden geliyormuş belli olmaz 40 dolmadan gelmeye karar verir senin kız, bende iki haftada 2 kilo almışım ama bebeğim yarım kilo almış, bizim aldıklarımızla orantılı alsalardı ne güzel olurdu:anneadayı::KK200:
Tşkler cnm denemekten zarar gelmez artık son hamleler bebişlere ne bulsam yiyorum :)))

Kızlarr lütfenn acill yardııım.. Afedersiniz ishalden yerimde duramıyorum bi karın agrısı geliyo ardından ishal. Patates kaynattım yedim yok ayaklarımı sıcak tutuyorum yine yok. Varmı bildiğiniz bi yöntem son haftalarla ishalle ilgili okuduklarım korkuttu benii panikledimm

Kızlarr lütfenn acill yardııım.. Afedersiniz ishalden yerimde duramıyorum bi karın agrısı geliyo ardından ishal. Patates kaynattım yedim yok ayaklarımı sıcak tutuyorum yine yok. Varmı bildiğiniz bi yöntem son haftalarla ishalle ilgili okuduklarım korkuttu benii panikledimm
Geçmiş olsun ben muzu,haşlanmış patatesi,pirinç pilavı,haşlamış yağsız et biliyorum ve en önemlisi bol su içmen

Back