• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Biz de kontrolden çıktık 36+6 3300 olmuş cok şükür karın çevresi haftasına uyumlu çıktı bir aydır 1-2 hafta geriden geliyordu beslenmeye dikkat ettim ama sanırım son hafta içtiğim pekmezli su cok iyi geldi kilo aldırmak isteyen arkadaşlar deneyebilirsiniz günde iki bardak bol pekmezli su içmek de kolay okuyor suyla :KK66: haftaya cuma sezaryen tarihimiz belki pazartesiye de kayabilir eşimle karar vercez herkese güzel günler :)
Canım merhaba, bugünlere ulaştık Allaha şükür :) Bizim de sezeryan tarihimiz 25'i. Tabi bizim oğlan o güne kadar sabrederse :) Dün heyecanlandırdı bizi, neyse ki kasılmalar devam etmedi, ama artık her gün nst var... ;)

Mrb. İnş HAhyırlısıyla sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeişinizi.. Ben Bişey Merak ediyorum bu çatı muayenesi nasıl birşey ben henüz hiç vajinal muayene olmadım 33. haftalık hamileyim. Biraz bilgi verebilirmisiniz çok can yakan bir durum mu:KK43:(((
Ben de haftaya muayene olacağım ama can yakmadığını duydum. Kendini kasma yeter, doktor iki parmakla bakıp muayene ediyor çatı kemiğini. Benim ilk doktorumda 5 ay boyunca vaginal usg ile muayenem oldu ki bilenler bilir nasıl bir alet olduğunu. İş rahat olmaktan geçiyor. Yani söylemiyim diyorum ama afedersiniz çocuğu yapmaktan daha basit işlemler. :D

Şimdi geldim doktordan bugün tam 34+0 ım kilosu 2500 olmuş boyuda 46 cm genel olarak kilosu ve boyu haftasına uygun görünüyor, ancak karın çapı büyük oda karnında kist olduğu içinmiş ama şuanlık abartılı bir durum yokmuş, bakalım senin ki kaç çıkacak:KK200: ben üç gün önce başka doktora gittim kisti için ordaki doktor bana kilosunun 2145gr olduğunu söylemişti üç günde 350 gr almış olamaz büyük ihtimal cihaz faklılığı veya ölçüm farklılığından kaynaklanıyor:KK66:
Oh oh maşallah sevindim kuzuya herşeyleri normal olsun da biz yedirir içiririz onlara :kk77: Nasıl da farkediyor baksana ölçümler, boyunu söylememişti ben fl den çarpıp 42 bulmuştum 32haftada, kilosu ölçüme göre geride görünüyordu bakalım 34+4 olacak gittiğimde kaç çıkacaklar :KK39:

selamlar herkese biz de dün doktora gittik 36+3 de 3200 gram yaklaşık 48 cm dedi ve dogmaya pek niyeti yok daha dedi erken doğum belirtileri yokmuş nstde de bi şey yok :nazar:özellikle çatı muayenesi için yazmak istedim hayatımda ilk defa muayene oldum ben ve sandalyeye çıkıp oturmaktaki utanç dışında muayene denildiği gibi acı verici bi şey değilmiş bunu söylemek istedim inşallah herkesin sıkıntısız geçer.. normal doğum yapabilirmişim bu arada bi sıkıntı yokmuş hayırlısı..:anneadayı:

inşallah canım. dün doktoruma sordum sezaryen mi normal mi ne zaman belli olur diye, doğuma bir hafta kala dedi. kilomuz, kafa çapımız önde. sancılar kasılmalar son iki haftadır giderek artıyor. doğum tarihini kestirme gibi bir şans da yok. doğuma bir hafta kala derken biraz anlamsız oldu sanki. bu gidişle kendi başımızın çaresine bakıcaz canım.
Canım gözünü korkutmak gibi olmasın da, sabah 2 defa sancı geldi, çamaşır makinasına eğildim, kalktığımda resmen bir avaz bağırdım, eğer ki gerçek sancılar bundan daha kuvvetliyse o halde ne çanta taşınır, ne sakinlik kalır, ne taksiye binilir, ne taksiden inilir, ben biraz telaşlıyımdır gerçi, dirençli bir insanımdır ama ağrı,acı eşiğim de düşüktür, başa gelince her şeye dayanılır ama birisinin yanında olması iyi, ben de annemi ve kayınvalidemi henüz çağırmadım, çağırmayı da düşünmüyorum, ama eşimle aynı yerde çalışıyoruz, ev iş mesafesi de 10 dk.

Merhabalar herkese bugün kontrolüm vardı sıvı kaçağı varmı diye test istedi doktorum çok şükür bebeğin sıvısı değilmiş negatif çıktı sonuç ama o kasılmaları takip et sertleşme önemli bizim için dedi 2 hafta sonra gel dedi kontrole ama arada bişey olursa muhakkak haber et dedi biraz önden gidiyor bebeğimiz iri olucak dedi yine sağlıcakla hayırlısıyla doğsunda inşallah gerisi önemli değil :)

Ben refluyu 36 haftadir cekiyorum allah dusmanimada vermesin..rezalet bisey..ne yedigimin tadini var nede hamileligimden bir keyif aldim..bana iyi gelen tek ilac gaviskon..sise sise iciyorum..az az yemek lazim yemek ogunlerinde..yemekten sonra 2 saat falan hic yatmayin...suyu yemek ustune icmeyin..arada yudum yudum..baskada bir cozum yok..hergun dua ediyorum ya dogumdan sonra gecmezse ben ne yaparim diye:KK43:((
Allah hepimize şifa versin benimde iki haftadır dünyam karardı adeta inşallah atlatırız bu durumu doğum sonrada kalmaz tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim

Arkadaşlar haftaya cuma günü sezaryan oluyorum plasenta yüzünden. Oglum 3300 olmuş 500 gram almış 1 haftada boyunu sormayı unuttum :KK51:
maşallah canım hayırlı sağlıklı doğumun olur inş. bu bir haftada daha mı dikkat ettin yemene içmene tiyo alabilirmiyim:KK39:

Y yapayalniz1 aaa sahiden aynıymış :halay: takipdeim seni bunda sonra bakalım hangimiz aceleci çıkcak...ya aslında kilosu bana görede gayet iyi ama şu hani ultrasonda 300-/+ durumu var ya ondan endişe ettim,bugün bide eşim bi bebek gördü ne kadar ufak diyo durdu dedim senin küçük popolu kızında böle olcak dedikce nasıl tutcam demeye başladı:mad: kızdım çok kızdım zaten dünde hafif tartıştık, banu86 banu86 tubisimben tubisimben daha öncede demiştim kızlar eşim ilk 3 ay hiç yanaşmadı bana düşük korkusu yaşadı kendi çapında sonra 1/2 kere ilişki yaşadık sonrada korktugunu yapamayacagını söledi bu aya kadar sabrettim ama burada bi cok kişi yazmış normal doğumu tetiklemesi için doktorlar önerio benim kocam banamısın demio ya yani en son hiçmi hatrım yok ben sezeryandan deli gibi korkuorum yalvartcanmı beni dedim,9 aydır beni öpmüo bile nasıl bi psikolojidir anlatamam hamilelik bitsin ben bu günlern acısını senden çıkarcam dedim en sonunda ne kadar soğru bişey yaptım :KK67: Allah bilir tabii:KK42: az biraz kırgınız birbirimize bide bu kilo durumunu duyunca daha kötü oldum :KK34: doktorda inad etti hiç umudlandırmıo beni 38 bekle diyip durdu proteine saldır sürekli ye dedikce eşimde ayrı bi pimpirik bu hafta sırf et yiceksin demeye başladı...bilmiorum heralde benim psikolojim biraz bozuldu

İyi olmana sevindim canım. Kendi doktorun da plasenta durumunu konfirme etti mi? Sonradan mı oluşmuş gözünden mi kaçmış? Umarım vakitlice gelir kızın. Çok kendini yormamaya, yukarılara uzanmamaya çalış.
Kendi doktorumla hala görüşemedim izindeydi kendisi 1 ay oldu. Perşembe günü kısmetse yüzleşeceğiz bakalım. İnşallah 15 gün daha durur diyorum ama zor gibi. Özellikle bugun vajinada çok baskı hissediyorum. Wc ihtiyacım olmadığı halde altıma kaçıracakmışım gibi bir baskı var, bunu da ilk defa yaşıyorum. Ve ben hala hastane çantamı hazırlamadım yine yalnızım valiz dolabın üstünde, ay bana geliyorlar yine :KK43:

Kendi doktorumla hala görüşemedim izindeydi kendisi 1 ay oldu. Perşembe günü kısmetse yüzleşeceğiz bakalım. İnşallah 15 gün daha durur diyorum ama zor gibi. Özellikle bugun vajinada çok baskı hissediyorum. Wc ihtiyacım olmadığı halde altıma kaçıracakmışım gibi bir baskı var, bunu da ilk defa yaşıyorum. Ve ben hala hastane çantamı hazırlamadım yine yalnızım valiz dolabın üstünde, ay bana geliyorlar yine :KK43:
Slm Can'ım aynı duygu bende de oluyor altıma kaçıracak gibi hissediyorum ama azıcık bir şey oluyor wc ye gittiğimde ara sıra da karnım taş gibi sertleşiyor aşağıya düşecekmişim gibi geliyor ve nefesim daralıyor günde bir kaç kez böyle benimde kasılma mı bilmiyorum nst de görünmüyor ama bunu yaşadığım an nst ye rastlamadı tabi

Canım gözünü korkutmak gibi olmasın da, sabah 2 defa sancı geldi, çamaşır makinasına eğildim, kalktığımda resmen bir avaz bağırdım, eğer ki gerçek sancılar bundan daha kuvvetliyse o halde ne çanta taşınır, ne sakinlik kalır, ne taksiye binilir, ne taksiden inilir, ben biraz telaşlıyımdır gerçi, dirençli bir insanımdır ama ağrı,acı eşiğim de düşüktür, başa gelince her şeye dayanılır ama birisinin yanında olması iyi, ben de annemi ve kayınvalidemi henüz çağırmadım, çağırmayı da düşünmüyorum, ama eşimle aynı yerde çalışıyoruz, ev iş mesafesi de 10 dk.
geçen hafta beni de bağırtmıştı o sancılar, neyse ki şimdi daha iyiyiz. bana kalsa göze alıcam ama eşim inat edicek gibi, heralde annemi de artık oyalayamayacağım, o da atlar gelir yakında. evet, eşimin işi yakın olsaydı keşke hiç gerek kalmazdı birilerine.
senin kontrolün perşembeydi dimi canım? heyecanla bekliyorum ben de, bakalım tarihiniz kesinleşecek mi.. dün ben doktoruma sordum sezaryen mi normal mi ne zaman belli olur diye, doğumdan bir hafta önce dedi, anlamadığım doğum haftaya da olabilir bunu nereden bilicez, insan bir fikir vermez mi, kızdım aslında, çok da ilgisizdi. zaten artık devlete devam ediyim diyorum madem muamele de aynı. hayırlısı bakalım..

Dancing_Queen Dancing_Queen bende senin yazını okurken farkettim :) bende senin takibindeyim artık :) eşim bizden uzakta 1 aydır yenidogan bebekte hic görmedi o yüzden hayallerinde kızıyla uyumak falan var. Dedim ki seni önce tutabilde sonra uyursun :) ama nst çektirirken geçen annem görmüş yenidogan diyor ki çok minik birde 3700gr doğmuş bebek bizimki daha ufak olacak :) sağlıklı olsunlar da napalim artik dogunca besleriz. Yemene dikkat et yine de canım tabi hergun et yeme de :) benim doktorum günde 3 porsiyon meyve 10 tane fındık yada badem ceviz 2 porsiyon ayran yoğurt ye dedi. Dikkat ettim yiyebildigim kadar ama bakalim cuma gorucez. Birde benim iki kontrolum arasinda -35 gr falan fark vardi kilo almamış vermis göründü. Doktorum çok onemsemedi. Bir de o durum var insallah cuma guzel kilo almış olur yoksa farklı bir sorun olabilir herhalde

maşallah canım hayırlı sağlıklı doğumun olur inş. bu bir haftada daha mı dikkat ettin yemene içmene tiyo alabilirmiyim:KK39:
Mercimek bulgur yoğurt sebze turu beslendim çünkü plasenta aşağıda olduğu için kilo alımı yavaslamisti doktorumuz canavar olmuş bu dedi

Y yapayalniz1 aaa sahiden aynıymış :halay: takipdeim seni bunda sonra bakalım hangimiz aceleci çıkcak...ya aslında kilosu bana görede gayet iyi ama şu hani ultrasonda 300-/+ durumu var ya ondan endişe ettim,bugün bide eşim bi bebek gördü ne kadar ufak diyo durdu dedim senin küçük popolu kızında böle olcak dedikce nasıl tutcam demeye başladı:mad: kızdım çok kızdım zaten dünde hafif tartıştık, banu86 banu86 tubisimben tubisimben daha öncede demiştim kızlar eşim ilk 3 ay hiç yanaşmadı bana düşük korkusu yaşadı kendi çapında sonra 1/2 kere ilişki yaşadık sonrada korktugunu yapamayacagını söledi bu aya kadar sabrettim ama burada bi cok kişi yazmış normal doğumu tetiklemesi için doktorlar önerio benim kocam banamısın demio ya yani en son hiçmi hatrım yok ben sezeryandan deli gibi korkuorum yalvartcanmı beni dedim,9 aydır beni öpmüo bile nasıl bi psikolojidir anlatamam hamilelik bitsin ben bu günlern acısını senden çıkarcam dedim en sonunda ne kadar soğru bişey yaptım :KK67: Allah bilir tabii:KK42: az biraz kırgınız birbirimize bide bu kilo durumunu duyunca daha kötü oldum :KK34: doktorda inad etti hiç umudlandırmıo beni 38 bekle diyip durdu proteine saldır sürekli ye dedikce eşimde ayrı bi pimpirik bu hafta sırf et yiceksin demeye başladı...bilmiorum heralde benim psikolojim biraz bozuldu
Canim ben dr a sordum iliskinin doguma bi yarari ya da zarari yokmus. Her dr farkli bir sey soyluyor

Slm Can'ım aynı duygu bende de oluyor altıma kaçıracak gibi hissediyorum ama azıcık bir şey oluyor wc ye gittiğimde ara sıra da karnım taş gibi sertleşiyor aşağıya düşecekmişim gibi geliyor ve nefesim daralıyor günde bir kaç kez böyle benimde kasılma mı bilmiyorum nst de görünmüyor ama bunu yaşadığım an nst ye rastlamadı tabi
Şimdi uzanıyorum biraz daha rahatladı ama ayağa kalktığım an başlıyor. Kendimi bugun iyi hissetmiyorum çok halsizim hep yatasım var. Bu son Zaman'lar çok zormuş Allah yardımcımız olsun...

taskiyle 15-20 dakikada giderim sanırım hastaneye. ben de duruma göre bu iki seçeneği düşünmüştüm. aslında benden ziyade eşim korkuyor benim için. onu ikna etmeye çalışıyorum :KK39:, ben fazla rahatım yine bu konuda. o illa ki biri gelsin yanımda dursun istiyor. hepimizin yaşadığı durum yani. ya kötü bişi olursa diyip duruyor. en kötü yapısal olarak bebeğin sancılardan sonra çabuk gelmesi olasılığı var sanırım. o da nadir bir durummuş. yanımda annem olsa o mu doğurtacak beni diyorum, bi anlaşmaya varamadık eşimle. ben inatçı, o inatçı :KK12:
Selam ilk doğumun olacak sanırım. Doğum sancısı anlaşılamayacak birşey değil. Yani yalancı sancıyla farkı oluyor canım. Eşin servisle 1saat 15dakikada gidiyorsa, taksiyle de aynı civarda gelir. Hiç merak etme. Bir de su gelince, sancı gelince hemen hastaneye gitmemeyi tavsiye ederim herkese. Saatlerce hastanede beklemek, evdeki kadar kolay olmuyor. Evde plates topunun üzerinde oturmak, serum vs bağlı olmadan yürümek, nstye bağımlı yatmadan ev işleriyle oyalanmayı öneririm normal doğum isteyenlere. Yani kimseyi yönlendirmek de istemiyorum. Ama ben son dakikalarda gittim son doğumumda. Gittiğimde açıklık 8cmdi. Ama bebek kakasını yapmıştı. O yüzden acele ettiler. Açılmamış tam olmadığı için ıkınma hissi yoktu daha. Karnıma bastırarak doğum olmak zorunda oldu. Ne çok konuştum
Ben refluyu 36 haftadir cekiyorum allah dusmanimada vermesin..rezalet bisey..ne yedigimin tadini var nede hamileligimden bir keyif aldim..bana iyi gelen tek ilac gaviskon..sise sise iciyorum..az az yemek lazim yemek ogunlerinde..yemekten sonra 2 saat falan hic yatmayin...suyu yemek ustune icmeyin..arada yudum yudum..baskada bir cozum yok..hergun dua ediyorum ya dogumdan sonra gecmezse ben ne yaparim diye:KK43:((
ı
3 gün mide yanması oldu benim de, başta çok bulantı çektim de. Yanma da değişik birşeymiş. En iyi gavisgon şurup gerçekten. 2dk ya geçiriyor yanmayı. Doktora söyleyince de yazıyor

Y yapayalniz1 aynen canım sağlıklı olsunlar ben şimdiye kadar kiloya hiç takmamıştım ama doktor o kadar bastırarak 2/3 kere tekrar ettiki dedim bişey var küvezede falan olsun istemem bunca ay bekleyip hani yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik herşey güzelken korkutuldum sanki biraz,ya da ben abartıorum bilmiorum,bu erkeklerin hepsi yeni doğan diyince tombik ele gelen çocuk sanıo heralde,bence az kilolu olan çocuklar daha çabuk toparlabilir annemde hep der 2/3 arkadaşı 6/7 aylık doğmuşlar hepsiden benden iriydi zayıf ve erken doğan çocuklar hep öle oluo der bakalım görcez:KK51: etimi sütümü yumurtamı en kötü günlerimde bile eksik etmedim,yoğurt ha keza ona rağmen böle bende anlamadım gitti,cuma gününü bende iple çekiorum güZel haberle gel inşallah mrk edicem çok

Back