• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Günaydın kızlar bebişler ve sizler iyisisinizdir umarım ben bu aralar çok sıkıntılıyım reflü sorunu yaşıyorum sürekli bulantı kusma yanma ekşime batma hissi hiç keyfim kalmadı lansor kullanmaya başladım umarım iyi gelir aranızda benim gibi olupta çözüm bulabilen var mı acaba

Ben refluyu 36 haftadir cekiyorum allah dusmanimada vermesin..rezalet bisey..ne yedigimin tadini var nede hamileligimden bir keyif aldim..bana iyi gelen tek ilac gaviskon..sise sise iciyorum..az az yemek lazim yemek ogunlerinde..yemekten sonra 2 saat falan hic yatmayin...suyu yemek ustune icmeyin..arada yudum yudum..baskada bir cozum yok..hergun dua ediyorum ya dogumdan sonra gecmezse ben ne yaparim diye:(((

Gunaydin kizlar, bir konu hakkinda fikrinize ihtiyacim var. Yasadigim sehirde akrabamiz pek yok, dogum oncesi annem gelecekti ama ben bazi nedenlerle dogumdan hemen sonra gelmesini istiyorum. Esim baska ilcede calisiyor, isine servisle 1saat 15 dakikada gidiyor yani uzak bir yer. Taksi mesafesini bilemiyorum. Sizce esim yokken sancim, suyum vs gelirse tek basima taksiyle hastaneye gitmek zor olur mu? Yardim illa ki gerekir mi?

Canim ne olur belli olmaz yaninda biri olmasi gerek..tek basina olmaz..bizim bir tanidik anlatti..30 sene once 2 coxugunuda taksi cagirip tek basina hastaneye gidip dogurmus..esi askerdi.nobetteymis..annesi falanda gelememis..cantasi hazirmis..komsularina rica edip taksi cagirip gidip dogurmus..ama o eskidendi..allah korusun sen boyle bisey yapma..valla yakin olsan ben senle gelirdim:))) hastanede dogurursun esin gelene kadar bebegi bile degistirirler..kimseye guvenmem bu devirde

aslında kimseyi telaşa sokmak istemiyorum o an. tek endişem sancıları önceden yalancı sanıp fazla beklemek ve doğum vaktine az kalması. şimdi de kasılma ve sancılarım oluyor, bunlara bu kadar alıştıktan sonra gerçeğini nasıl ayırt edicem bilmiyorum.

maşallah canım, kilosu boyu tam kararında. kist için olumlu düşünelim öyle olsun, ben de böbrek açıklığımızla ilgili yine aynı şeyi düşünüyorum. sağlıkla gelsinler..
Bende hiç bilemiyorum ama doktorum sürekli bana söylediği ağrılar her zaman olur önemli olan düzenli olması birkaç dk sürüp duruyor belli bir süre sonra tekrar başlıyorsa ve bu şekilde devam ediyorsa doğum sancısıdır diğerleri yalancıdır diyor, benim hafif kasık ağrım oluyor ama düzenli birşey olmadığı için pek önemsemiyorum, kimseyi rahatsız etmek istemiyorsun ama burada sen ve bebeğin önemli:KK200:
Bebişim içinde herşeyi gayet iyi, sadece kist büyüyüp karnını çok şişirirse sezeryan olur başka bir sakıncası yok dedi doktorumuz, nasip artık ben normal doğum çok istiyordum ama benim için minnoşumun sağlığı daha önemli:nazar::KK200:

Canım nasılsın? Sesin soluğun çıkmadı bir süredir merak ettim.
Canım merhaba. Teşekkür ederim merak etmişsin. Pek fırsatım olmadı giremedim internetimde de sıkıntı vardı.
32+0 da doktora gittim, kendi doktorum yoktu aynı hastanede farklı bir doktora gittm çalışabilir raporu almak için, ultrason muayenesinden sonra bir de nst ye bağlan sonra konuşucaz diyince bir terslik olduğu anladım.
Nst de 20-30-40 larda sancım çıktı ama bebeğin hareketleri yüzündendi çünkü hiç durmuyo sürekli karnımın kasılmasına sebep oluyo.
Daha sonra doktorla görüştük, bebeğin doğum pozisyonu aldığını ama plasentanın kafasının altında olduğunu ve ikisinin birlikte rahim ağzına dayandığını söyledi. Bana ısrarla leke kanama gibi bir durum yaşayıp yaşamadığımı sordu. Hayır diyorum ben hiç kanama yada leke görmedim olmadı sadece son 10 gündür kasıklarıma feci bir baskı hissediyorum dedim. Kanama yaşamamış olman senin Büyük bir şansın ama erken doğum riski yüksek artık çalışamazsın diyince ben bir an Şok'a girdim. 7. Ayı bitirmişim ilk defa böyle birşey duyuyorum. Benim doktorum kör müydü bunu bu zamana kadar görmedi diyorum, muhtemelen Bebek doğum pozisyonu aldıktan sonra olmuştur dedi. Ve böylece ben doğum iznine ayrılmış oldum. 4. Haftama girdim evde. Bu arada ülkemizde yaşanan olayları biliyorsunuz, dengemiz şaştı haliyle eşimin çalışma düzeni değişti ben çok yalnız kaldım evde, annemler kayınvalidemler memlekette, tek başıma bebeğimin eksiklerini tamamladım odasını elimizden geldiğince yaptık ama hala eksikler var, yıkanma ütülenme işlerini bitirdim, bu aralarda kendimi çok yorduğum için şiddetli kalça bel kasık Ağrı'ları yaşadım hatta bir kaç kere kilitlendim. Ayrıca tekrar Devid-3 kullanmaya başladım hatırlarsanız hamileyken zorunda olmadıkça kullanılması önerilmiyordu konuşmuştuk burada ama başka çaremiz yokmuş doktor öyle söyledi kemik Ağrı'larım çok artmıştı.
İşte benden haberler böyle, plasenta previa teşhisi ile vajinal muayeneden sonra normal doğum yapabilirliğime karar vericek doktor. Şuan herşey muallakta, erken doğum korkusu, eşimin geceleri evde olmayışı biraz yıprattı beni açıkcası, yine de Allah sağlık versin diyorum her zaman bunlar geçer...

Bu arada doğum yapan arkadaşlar Allah yavrularınızı size bağışlasın, sağlıkla büyüsünler inşallah çok tebrik ederim, cennet kokularını benim için de içinize çekin :nazar::KK200:

:KK24:
maşallah canım büyümüş bebeğin:nazar: bende duymuştum cihaza göre farkedermiş kilosu birde bebek doğumda bizim doğduğumuz kiloya yakın olurmuş bilmem ne kadar doğru
Ayy bana benzemesin 5 kiloyu normal doğuramam:KK70: ama bu gidişle 5 kiloyu bulmaz galiba hep haftasında gitti bu zamana kadar, ama anası gibi yanaklar tombik tombik

Bugun bizim de dogumdan once eski doktorumuzla son randevumuz var. dogumu yaptiracak olan doktordan daha cok guveniyorum kendisine. son kilo olcumunu, organ degerlendirmelerimi bebekle ilgili soyleyeceklerini duymadan doguma girmek istemedim.

yarin da dogumdan once son kontrolumuz olacak. anestezi icin kan vs ugrasacagiz. oglusla son kez bi sinema yapalim dedik oncesinde. biraz yorucu olacak ama atlatiriz insallah. bakalim minik kiz buyumus mu hersey yolunda mi?

Yok canım kanala da girmemiş ama bebeğin duruşu öyleymiş. Kafası aşağıda ama alnını yukarı kaldırmış. Bu durumdaki kişilerin %10 u normal yapabiliyormus doktorum da risk almaya boşuna sanci çekmeye değmez dedi ama bakalim düzelebilir herhalde hala

Oncelikle Tunaydin :) gecen cmt benim oglum da oyle duruyordu ama oyle bir aciklama yapmadi Doktor. Bu durusu sevmeyiz dedi sadece. Gorumceme sordum sonra normal doguma engel degil dedi. Normal dogumda sadece catidaki cikintilarin fazla olusu bebegin gecisine musade etmezse sikinti olur dedi. Omuz falan takiliyormus. Icin rahat olsun, bence dogmaya karar verince o da duzelir zaten :)

Biz de kontrolden çıktık 36+6 3300 olmuş cok şükür karın çevresi haftasına uyumlu çıktı bir aydır 1-2 hafta geriden geliyordu beslenmeye dikkat ettim ama sanırım son hafta içtiğim pekmezli su cok iyi geldi kilo aldırmak isteyen arkadaşlar deneyebilirsiniz günde iki bardak bol pekmezli su içmek de kolay okuyor suyla ;) haftaya cuma sezaryen tarihimiz belki pazartesiye de kayabilir eşimle karar vercez herkese güzel günler :)

Doktordan geldik az önce kilomuz 2694 boy 49 cm iyiyiz heralde gerçi doktor biraz daha kilo almalı 2500 üstü olsun diyip durdu bakalım nasıl olcak 2 günde 1 kilo fazla gözüküorum tartıda ama çocuğa hiç bişey gitmemiş sinir oldum:skandal:nst desen doğru düzgün sancı yok doktor 40 geçmesine izin vermem dedi sezeryanda olmak istemiorum aklımda deli sorular,gelicek hafta dananın kuyruğu kopcak artık çatı muaynesinde:KK59:

Oncelikle Tunaydin :) gecen cmt benim oglum da oyle duruyordu ama oyle bir aciklama yapmadi Doktor. Bu durusu sevmeyiz dedi sadece. Gorumceme sordum sonra normal doguma engel degil dedi. Normal dogumda sadece catidaki cikintilarin fazla olusu bebegin gecisine musade etmezse sikinti olur dedi. Omuz falan takiliyormus. Icin rahat olsun, bence dogmaya karar verince o da duzelir zaten :)

Tesekkur ederim canım :) benim doktorum da kesinlikle yapamazsin demedi ama bu durustakilerin %10 u normal yapabiliyor gerisi normal baslayip sezeryanla bitiyor dedi. O yüzden o kadar aci cekmene degmez dedi. Normalde doktorum normal doğum yapmamı çok istiyor bende normale daha yakin duruyorum insallah sagsalim gelsinlerde normal sezeryan artik ne gerekirse :)

Arkadaslar benim minnosum bugun bir acayipti.hic olmadigi kadar hareketliydi..daha once arka arkaya kipir kipir yapardi 3 yada 4 kez falan..ama bugun araliksiz hopladi zipladi resmen..birde su gelmesi nasil oluyor? Sanki son 1 haftadir az az geliyo gibi oluyor? Afedersiniz de idrardan farkli oldugunu nasil anlayacagiz onuda ayirt edemiyorum..doktor bana 28 agustosta gel dedi.ama daha 13 gun var.galiba dayanamayip erken gidicem...ya hissettigim sey gercekten bebegin suyu ise ve azaldiysa allah korusun:KK43:((((
Ben de benzer bir durumu geçtiğimiz hafta başında yaşadım. Gece koltukta uzanıyordum, çok uzun süre bizim oğlan hiç yapmadığı tür hareketler yaptı, ben dedim ki olimpiyatlara hazırlanıyor herhalde, muhtemelen bir tur atmıştır karnımda :) hatta eşime dedim ki kesin kordonu bir tur daha doladı boynuna bu yaramaz. Ben bu hareketliliği izlerken bir anda kaburga altımdan başlayan karnım aşağı iniverdi gözümün önünde :oha: :KK49:çok ilginçti :) :) belki senin ufaklık da inişe geçmiştir :) ;)

Doktordan geldik az önce kilomuz 2694 boy 49 cm iyiyiz heralde gerçi doktor biraz daha kilo almalı 2500 üstü olsun diyip durdu bakalım nasıl olcak 2 günde 1 kilo fazla gözüküorum tartıda ama çocuğa hiç bişey gitmemiş sinir oldum:skandal:nst desen doğru düzgün sancı yok doktor 40 geçmesine izin vermem dedi sezeryanda olmak istemiorum aklımda deli sorular,gelicek hafta dananın kuyruğu kopcak artık çatı muaynesinde:KK59:

Canim masallah minigine :) günümüz aynı geçen hafta benim bebisin kilosu 2400 gibi biseydi hemen hemen yakin kilolari doktor iyi dedi. Sen beslenmene dikkat et bebis saglikli olsun da artik kilosu az olursa dogunca alir kilolari :) benimde cuma çatı muayenem var ilk defa muayene günü gelmesin diyorum :) doktoruma korktugumu söyledim gecenlerde. Sen 2 parmağıma izin vermezsen oradan kocaman bebek nasil çıkacak dedi :) izin vermezsem ya da kasarsam direk sezeryan diyecek gibi geliyor o yüzden kendimi rahatlatmaya çalışıyorum :)

Ooo bugün annelerimizin bebişleriyle buluşma günüymüş galiba olbey olbey iyi haberlerle dönersin inşallah:KK200: Drymlh Drymlh maşallah yavruna kilosu iyi görünüyor pekmezli suyu bizde deneyelim bakalım işe yarayacak mı, senin içinde kavuşma anı yaklaşıyor demekki:nazar: Dancing_Queen Dancing_Queen bazen sancılar aniden geliyormuş belli olmaz 40 dolmadan gelmeye karar verir senin kız, bende iki haftada 2 kilo almışım ama bebeğim yarım kilo almış, bizim aldıklarımızla orantılı alsalardı ne güzel olurdu:anneadayı::KK200:

canım kilosu iyi niye beğenmedi ki dr.zaten 2500 ü geçmiş ,istediği gibi.boyu falanda bence gayet iyi.tartılarıda kafana takma ödem çok fazla oluyo bu sıcaklarda,hepimiz aynıyız,sen sona çok yaklaşatın az kaldı..

Kizlar bebegim cok hareketli ve son 2 gundur cok toplaniyor.nefes almakta zorlaniyorum.Bu kasilma degildir dimi?
Canım kasılma olabilir yaşadığın. Herkes farklı şekillerde hissediyor sanırım ama bende kasılma olduğunda bebek bir yerde toplanıyor gibi oluyor, kulağımda kasılmanın şiddetine bağlı olarak bir basınç bir uğuldama hissediyorum, hafiften nefesim kesiliyor. Başlarda ben de kasılma olduğunu anlamamıştım, bir kaç kez nst'de denk gelince demek buymuş dedim :) muhtemelen braxton hicks kasılmalarıdır. Benim doktorum 37 hafta civarı başlar demişti ama 33-34. haftalarda falan hissetmeye başlamıştım ben o kasılmaları. Önemli olan kasılmaların düzeni, sıklığı ve ne yoğunlukta hissettiğin. Kendini bir süre takip et. Ard arda çok sık hissedersen doktoruna bir danış istersen. Nst'ye girdin mi hiç bu sıralar?

Dogum yapan arkadaslar olmus Allah anali babali büyütsün insallah hayirli bir evlat olurlar inşallah. Bugün bizim de randevumuz var 34+0 olduk bugün. Grupta en sona kalanlardaniz :halay:yalniz 3 -4 gundur karnim cok sertlesmeye basladi oturamiyorum bizde son aya girdik 2.gebeligim fakat ikisi de birbirinden farkli. Bakalim oglumuz nasil olmus 1 ay oldu gormeyeli:eek:

Biz de kontrolden çıktık 36+6 3300 olmuş cok şükür karın çevresi haftasına uyumlu çıktı bir aydır 1-2 hafta geriden geliyordu beslenmeye dikkat ettim ama sanırım son hafta içtiğim pekmezli su cok iyi geldi kilo aldırmak isteyen arkadaşlar deneyebilirsiniz günde iki bardak bol pekmezli su içmek de kolay okuyor suyla :KK66: haftaya cuma sezaryen tarihimiz belki pazartesiye de kayabilir eşimle karar vercez herkese güzel günler :)

Masallah bebisine. Son haftaya giriyorum artik ben de bu hafta pekmezi ekleyeyim listeye. Ben suyla icemem sanirim ne kadar iciyorsundur gunde sence? Kac corba kasigidir tahminin var mi?

Canım merhaba. Teşekkür ederim merak etmişsin. Pek fırsatım olmadı giremedim internetimde de sıkıntı vardı.
32+0 da doktora gittim, kendi doktorum yoktu aynı hastanede farklı bir doktora gittm çalışabilir raporu almak için, ultrason muayenesinden sonra bir de nst ye bağlan sonra konuşucaz diyince bir terslik olduğu anladım.
Nst de 20-30-40 larda sancım çıktı ama bebeğin hareketleri yüzündendi çünkü hiç durmuyo sürekli karnımın kasılmasına sebep oluyo.
Daha sonra doktorla görüştük, bebeğin doğum pozisyonu aldığını ama plasentanın kafasının altında olduğunu ve ikisinin birlikte rahim ağzına dayandığını söyledi. Bana ısrarla leke kanama gibi bir durum yaşayıp yaşamadığımı sordu. Hayır diyorum ben hiç kanama yada leke görmedim olmadı sadece son 10 gündür kasıklarıma feci bir baskı hissediyorum dedim. Kanama yaşamamış olman senin Büyük bir şansın ama erken doğum riski yüksek artık çalışamazsın diyince ben bir an Şok'a girdim. 7. Ayı bitirmişim ilk defa böyle birşey duyuyorum. Benim doktorum kör müydü bunu bu zamana kadar görmedi diyorum, muhtemelen Bebek doğum pozisyonu aldıktan sonra olmuştur dedi. Ve böylece ben doğum iznine ayrılmış oldum. 4. Haftama girdim evde. Bu arada ülkemizde yaşanan olayları biliyorsunuz, dengemiz şaştı haliyle eşimin çalışma düzeni değişti ben çok yalnız kaldım evde, annemler kayınvalidemler memlekette, tek başıma bebeğimin eksiklerini tamamladım odasını elimizden geldiğince yaptık ama hala eksikler var, yıkanma ütülenme işlerini bitirdim, bu aralarda kendimi çok yorduğum için şiddetli kalça bel kasık Ağrı'ları yaşadım hatta bir kaç kere kilitlendim. Ayrıca tekrar Devid-3 kullanmaya başladım hatırlarsanız hamileyken zorunda olmadıkça kullanılması önerilmiyordu konuşmuştuk burada ama başka çaremiz yokmuş doktor öyle söyledi kemik Ağrı'larım çok artmıştı.
İşte benden haberler böyle, plasenta previa teşhisi ile vajinal muayeneden sonra normal doğum yapabilirliğime karar vericek doktor. Şuan herşey muallakta, erken doğum korkusu, eşimin geceleri evde olmayışı biraz yıprattı beni açıkcası, yine de Allah sağlık versin diyorum her zaman bunlar geçer...

Bu arada doğum yapan arkadaşlar Allah yavrularınızı size bağışlasın, sağlıkla büyüsünler inşallah çok tebrik ederim, cennet kokularını benim için de içinize çekin :nazar::KK200:
İyi olmana sevindim canım. Kendi doktorun da plasenta durumunu konfirme etti mi? Sonradan mı oluşmuş gözünden mi kaçmış? Umarım vakitlice gelir kızın. Çok kendini yormamaya, yukarılara uzanmamaya çalış.

Back