Canım merhaba. Teşekkür ederim merak etmişsin. Pek fırsatım olmadı giremedim internetimde de sıkıntı vardı.
32+0 da doktora gittim, kendi doktorum yoktu aynı hastanede farklı bir doktora gittm çalışabilir raporu almak için, ultrason muayenesinden sonra bir de nst ye bağlan sonra konuşucaz diyince bir terslik olduğu anladım.
Nst de 20-30-40 larda sancım çıktı ama bebeğin hareketleri yüzündendi çünkü hiç durmuyo sürekli karnımın kasılmasına sebep oluyo.
Daha sonra doktorla görüştük, bebeğin doğum pozisyonu aldığını ama plasentanın kafasının altında olduğunu ve ikisinin birlikte rahim ağzına dayandığını söyledi. Bana ısrarla leke kanama gibi bir durum yaşayıp yaşamadığımı sordu. Hayır diyorum ben hiç kanama yada leke görmedim olmadı sadece son 10 gündür kasıklarıma feci bir baskı hissediyorum dedim. Kanama yaşamamış olman senin Büyük bir şansın ama erken doğum riski yüksek artık çalışamazsın diyince ben bir an Şok'a girdim. 7. Ayı bitirmişim ilk defa böyle birşey duyuyorum. Benim doktorum kör müydü bunu bu zamana kadar görmedi diyorum, muhtemelen Bebek doğum pozisyonu aldıktan sonra olmuştur dedi. Ve böylece ben doğum iznine ayrılmış oldum. 4. Haftama girdim evde. Bu arada ülkemizde yaşanan olayları biliyorsunuz, dengemiz şaştı haliyle eşimin çalışma düzeni değişti ben çok yalnız kaldım evde, annemler kayınvalidemler memlekette, tek başıma bebeğimin eksiklerini tamamladım odasını elimizden geldiğince yaptık ama hala eksikler var, yıkanma ütülenme işlerini bitirdim, bu aralarda kendimi çok yorduğum için şiddetli kalça bel kasık Ağrı'ları yaşadım hatta bir kaç kere kilitlendim. Ayrıca tekrar Devid-3 kullanmaya başladım hatırlarsanız hamileyken zorunda olmadıkça kullanılması önerilmiyordu konuşmuştuk burada ama başka çaremiz yokmuş doktor öyle söyledi kemik Ağrı'larım çok artmıştı.
İşte benden haberler böyle, plasenta previa teşhisi ile vajinal muayeneden sonra normal doğum yapabilirliğime karar vericek doktor. Şuan herşey muallakta, erken doğum korkusu, eşimin geceleri evde olmayışı biraz yıprattı beni açıkcası, yine de Allah sağlık versin diyorum her zaman bunlar geçer...
Bu arada doğum yapan arkadaşlar Allah yavrularınızı size bağışlasın, sağlıkla büyüsünler inşallah çok tebrik ederim, cennet kokularını benim için de içinize çekin