• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Malesef canim. Kadin belkide gercekle yuzlesmemi ona gore hazırlıklı olmami istedi ama ne bileyim ben biraz tirstim
Bence cok yanlis konusmus seni normal dogum icin cesaretlendirmesi hayatin baslangicindan beri suregelen dogal bir yol oldugunu anlatmaliydi korkutmak yerine
Canim sana tavsiyem eger cati durumun musaitse ve hersey yokunda gelisirse korkma normal dogum yap
Ben cok istedim normal dogumu
Kitaplar okudum
Egzersizler alistitmalar yaptim esimle o sancilari cekmeyi hayal ettim Ama Allah nasip etmedi
Suyum ben farketmeden az seviyeye dusmus bebegimin kanalda sikisma ihtimali vardi o yuzden sezeryen oldum saglikli olsun da evlatlarimiz onemli olan o

Aslinda bugun tek tarafli bir agrim oldu ayaga kalkinca...yurutmedi beni..zorla adim attim..ara arada adet sancisi gibi sancilarim oluyor.randevuyada daha 13 gun var :KK43:(( daha oncede yazmistim..2 haftada yada her hafta bile cagiran doktor var..benimki son ay olmasina ragmen 1 ay sonra cagirdi:KK43:(((
İlk hamilelikte böyle endişeler gerçekten çok oluyor için rahat edecekse erken git doktora hafif hafif ağrılarım oluyor de nst çekerler niye geldin demez ki doktorun önemli olan senin ne hissettiğin

32. haftadan beri her hafta nst'ye giriyorum ama hiç sancım çıkmıyor.
Genelde 17 ile 20 arası. Bebek hareket ettiğinde oda sadece 40 çıktı. Sonra hemen düşüyor.
Benim baya baya sancım var düne Gore bügün daha çok ay bir hafta daha bekleyelim miniğim ne iyi olucak beklermi Acep doktora da sormadm doktor yakın doğum dedi ama ne kadar yakın az çok tahminlerde bulunuyor doktorlar

Selam kızlar 35 haftalık hamileyim bir hafifleme oldu bende sanki hamile değilmişim gibi. Çok şükür bebeğimin haraketleri iyi neden böyle hissediyorum ki sizede oluyormu böyle:KK64:
Bende de çoğu zaman aynısı oluyor. Göbeğin aşağı düşmüş olabilir, düşmemişse de olabilir. Özellikle duş aldıysam, iyi bir uyku uyuduysam ve güne enerjik başladıysam çok hafif geçiyor günlerim. Kıymeti bilinesi anlardan yani içini ferah tut. :)

Arkadaslar benim minnosum bugun bir acayipti.hic olmadigi kadar hareketliydi..daha once arka arkaya kipir kipir yapardi 3 yada 4 kez falan..ama bugun araliksiz hopladi zipladi resmen..birde su gelmesi nasil oluyor? Sanki son 1 haftadir az az geliyo gibi oluyor? Afedersiniz de idrardan farkli oldugunu nasil anlayacagiz onuda ayirt edemiyorum..doktor bana 28 agustosta gel dedi.ama daha 13 gun var.galiba dayanamayip erken gidicem...ya hissettigim sey gercekten bebegin suyu ise ve azaldiysa allah korusun:KK43:((((
Su gelmesi bacak iç yüzeyini kaplayacak kadar oluyor. Bazen idrar gibi sızıntılar şeklinde de olabiliyor. Arasındaki farkı anlamak için sızdığı anda idrarını tutmayı dene, devam ediyorsa akmaya suyundur muhtemelen. Ama bebeği sıkıntıya sokabilmesi için litrelerce su gelmesi lazım ki onu da anlamayan anne yeryüzünde yoktur sanırım.

kızlar bugün farkettim bebeğim uyurken vücudu bazen üst üste sıçrıyor.. Dr a söyledim tahlil yaptı bişi çıkmadı. acaba erken doğum oldu diye mi beni bebeğimle büyük bir hastaneye sevk ettiler.bebeğimi küveze koyup takip edecekler mis. ecografi radyoloji . canım çok sıkkın yarın eve gitme hayali kurarken yaşadıklarım çok kötü:KK42::KK42:
Kızların dediği gibi tedbir amaçlı olmuştur canım. Araştırılıp dönülmesi çok daha iyi. İyi düşün iyi olsun inşallah sıkma güzel canını.

Cnm bebekte kalça çıkıklığı olabilirmiş çıt sesi kalçasından mı geliyor yani bilemem ama dirsek ayaktanda geliyor olabilirmiş önemsiz bişe yani inşallah kalça değildir. Hareket ettiği için arada bizdeki gibi çıtlamalar oluyordur insallah yani :)
Bebeğin eklem hareketlerinden kaynaklanan seslerdir diye tahmin ediyorum canım. Kalça çıkığı olan bebeğin doğmadan tespiti çok zor. Hele söylediğin semptomlara göre bunu söylemek imkansız diyebilirim. Benim bebeğimin de kalça çıkığı olma riski yüksek ama genetik yatkınlığımızdan ötürü böyle söyledi doktorum. Ben de sağ bacağım çıkık doğmuşum. Şükür tedavisini olduk ama bebeğimin 4 kat risk taşıdığını öğrendik. Başa gelen her şey allahtan, dermansız dertler olmasın yeter ki.

Olabilir canim. Iliskiyi de sordum normal doguma bi zarari ya da yarari yokmus
Benim zaten yasak biz eşimle 7 aydır arkadaş gibiyiz opuyoruz sarılıyoruz yarın saat 1 de randevum var yüzde 99 da sezaryan tarihi vercek doktorum olsun artık hayırlısı demekten başka çare yok bebeğimi riske atmak istemiyorum sonuçta kordon dolanması ya da oksijensiz kalmasi söz konusu.

kızlar bugün farkettim bebeğim uyurken vücudu bazen üst üste sıçrıyor.. Dr a söyledim tahlil yaptı bişi çıkmadı. acaba erken doğum oldu diye mi beni bebeğimle büyük bir hastaneye sevk ettiler.bebeğimi küveze koyup takip edecekler mis. ecografi radyoloji . canım çok sıkkın yarın eve gitme hayali kurarken yaşadıklarım çok kötü:KK42::KK42:
Canım benim teyzemin oğlunda da vardı o da endiselenmisti ilk ama herşeyi normal çıktı merak etme bazı bebeklerde oluyormuş bisey çıkmayacak içini rahat tut annesi :anne:

Benim zaten yasak biz eşimle 7 aydır arkadaş gibiyiz opuyoruz sarılıyoruz yarın saat 1 de randevum var yüzde 99 da sezaryan tarihi vercek doktorum olsun artık hayırlısı demekten başka çare yok bebeğimi riske atmak istemiyorum sonuçta kordon dolanması ya da oksijensiz kalmasi söz konusu.

Tabiki riske atma risk varsa canim. Benim normal dogum gorunuyor simdilik. Biz 1 aydir birakmistik iliskiyi yine de dusunmuyorum dr bisey olmaz dedi ama tedirginiz

Tabiki riske atma risk varsa canim. Benim normal dogum gorunuyor simdilik. Biz 1 aydir birakmistik iliskiyi yine de dusunmuyorum dr bisey olmaz dedi ama tedirginiz
Ben 7 haftalık öğrendim hamileliğimi zaten dusuk tehlikesi vardı 3 ay yasakti sonra normale döndü genede cesaret edemedik ben etsem bile eşim etmedi 28 haftalıkken su sizintisi yasadm gene yasaklandı ondan beride hiç yapmadik eşime bazen sogudun benden diyorum yok çok zor zamanlar yaşadık oğlumuz için sabrediyoruz diyor artık lohusalk bitince :confused:

Bende de çoğu zaman aynısı oluyor. Göbeğin aşağı düşmüş olabilir, düşmemişse de olabilir. Özellikle duş aldıysam, iyi bir uyku uyuduysam ve güne enerjik başladıysam çok hafif geçiyor günlerim. Kıymeti bilinesi anlardan yani içini ferah tut. :)

Su gelmesi bacak iç yüzeyini kaplayacak kadar oluyor. Bazen idrar gibi sızıntılar şeklinde de olabiliyor. Arasındaki farkı anlamak için sızdığı anda idrarını tutmayı dene, devam ediyorsa akmaya suyundur muhtemelen. Ama bebeği sıkıntıya sokabilmesi için litrelerce su gelmesi lazım ki onu da anlamayan anne yeryüzünde yoktur sanırım.

Kızların dediği gibi tedbir amaçlı olmuştur canım. Araştırılıp dönülmesi çok daha iyi. İyi düşün iyi olsun inşallah sıkma güzel canını.

Bebeğin eklem hareketlerinden kaynaklanan seslerdir diye tahmin ediyorum canım. Kalça çıkığı olan bebeğin doğmadan tespiti çok zor. Hele söylediğin semptomlara göre bunu söylemek imkansız diyebilirim. Benim bebeğimin de kalça çıkığı olma riski yüksek ama genetik yatkınlığımızdan ötürü böyle söyledi doktorum. Ben de sağ bacağım çıkık doğmuşum. Şükür tedavisini olduk ama bebeğimin 4 kat risk taşıdığını öğrendik. Başa gelen her şey allahtan, dermansız dertler olmasın yeter ki.
Amin cnm. .İnşallah senin bebiş de iyidir bütün bebişler iyi olsun ya Rabbimin izniyle. .

Arkadaşlar sizde de oluyor mu arada karnımdan çıt diye ses geliyor parmak çıtlaması gibi şimdi yine oldu nette bakayım dedim canım sıkıldı yani öyle duyanlar var tabiki kesin olmamakla birlikte kalça çıkıklığı olabilineceği söyleniyor tedirgin oldum keşke bakmasaydım :KK43:

Canım geçen ben de duydum kimseye söyleyemedim:)) tam yatarken çıt dedi ama bi kez duydum şimdiye kadar

Selam kızlar 35 haftalık hamileyim bir hafifleme oldu bende sanki hamile değilmişim gibi. Çok şükür bebeğimin haraketleri iyi neden böyle hissediyorum ki sizede oluyormu böyle:KK64:

Oluyo canım arada geçen haftalarda fazla iyi hissettim kendimi çok şükür kramplarım da azaldı bir ay öncesünden daha iyiyim sanki

Kizlar citirtilari hic duymadim ya da dikkat etmiyorum bilemedim ama kalca cikikligiyla iliskilendirmek su asamada cok manidar gelmedi bana. Icinizi ferah tutmaya bakin. Asil dogduktan sonra giydirirken soyarken ne citirtilar duycagiz da yuregimiz agzimiza gelecek. Kolunu kirdim ben cocugumun diye evham yaptigim kac sefer hatirliyorum :) cok esnekler disardayken bile.

Canım geçen ben de duydum kimseye söyleyemedim:)) tam yatarken çıt dedi ama bi kez duydum şimdiye kadar

Oluyo canım arada geçen haftalarda fazla iyi hissettim kendimi çok şükür kramplarım da azaldı bir ay öncesünden daha iyiyim sanki
Oluyor demekki genelde kimse söyleyemiyorüyada :halay::KK45::KK73::KK45:

Ben 7 haftalık öğrendim hamileliğimi zaten dusuk tehlikesi vardı 3 ay yasakti sonra normale döndü genede cesaret edemedik ben etsem bile eşim etmedi 28 haftalıkken su sizintisi yasadm gene yasaklandı ondan beride hiç yapmadik eşime bazen sogudun benden diyorum yok çok zor zamanlar yaşadık oğlumuz için sabrediyoruz diyor artık lohusalk bitince :confused:

Benim esim de cesaret edemiyor. Ilk 3 ay benim de dusuk tehlikem vardi. Karnim iyice buyuyunce hic cesaret edemedi. Bir de farkli dusunuyor. Oglumuz icerde ben nasil yapiyim kocaman oldu falan diyor :)

V vendetta42 sakın telaş yapma canım içini ferah tut, bebeğin emin ellerde kontrol edilecek işte ne güzel, eminim korkuların da boşa çıkacak, artık annelik başladı, her şeye evham, endişe, tedirginlikle yaklaşmamız normal, canımızdan canımız için, varsın 2-3gün geç taburcu olunsun, hiç moralini bozma, ilk tahlillerden de bir şey çıkmamış, duamdasınız arkadaşım:KK200:

Canım ya anne olmuşsun artık hayatımızın sonuna kadar bu böyle olacak sağlıkları yerinde yanımızda olsunlar da evhamlanmak sorun değil.
Şöyle genelde derler ki bebekler böyle yapınca hafif kundaklamak iyi olurmus. Şöyle dusun yetişkinler de elinde kumanda var ise uykuya daldığında elinden dusunce irkilir yada bir yerden dusmus gibi hissedersin ya bu kişi uykuya daldığında beyin vücut üzerindeki kontrolünü bırakır. Ondan kaynaklanirmis. Hatta bu durum sinir sisteminin sağlıklı olduğunu gosterirmis. Tavsiyem sana hafif kundakla ki bebek sicradiginda uykulari bölünmesin. Ben ciddi birşey çıkacağını zannetmiyorum. Dualarım senin minik prensesinle :dua::KK200:

Benim esim de cesaret edemiyor. Ilk 3 ay benim de dusuk tehlikem vardi. Karnim iyice buyuyunce hic cesaret edemedi. Bir de farkli dusunuyor. Oglumuz icerde ben nasil yapiyim kocaman oldu falan diyor :)
Aynı biz :) aynı Benm eşimin sözleri :) kanka gibi takılmaya devam :)))

Gunaydin kizlar, bir konu hakkinda fikrinize ihtiyacim var. Yasadigim sehirde akrabamiz pek yok, dogum oncesi annem gelecekti ama ben bazi nedenlerle dogumdan hemen sonra gelmesini istiyorum. Esim baska ilcede calisiyor, isine servisle 1saat 15 dakikada gidiyor yani uzak bir yer. Taksi mesafesini bilemiyorum. Sizce esim yokken sancim, suyum vs gelirse tek basima taksiyle hastaneye gitmek zor olur mu? Yardim illa ki gerekir mi?

Back