Canim bildigim kadariyla pkopularin sat her zaman belirleyici olmayabiliyor. Ilk haftalardaki ileri geri olma durumu cok gozardi edilebilir bir durum ve cogu doktor sadece organ gelisimine bakiyor. 25 haftadan sonra kas gelisimi onemli oluyor. O saate kadar gerilik ilerilik diye biraey yok yani. Blki dusundugun gibi ikinci yumurtan dollenmistir ve aslinda 40 haftaya yaklasiyorsundur :)) sezeryanin erken bir tarihte bile olsa bu cok buyuk bir problem degil. Bebek hazir olmasa zaten vucudun hazir olduguna dair sinyalleri gondermez, hep oyle dusun..
Canim sezeryan kesisi ilk 2 gun biraz zorluyor gercekten. Ben oglumda 'annelik' ayagina agri kesicileri reddetmistim sakin oyle birsey yapma. Dogrulamazsan yuruyemezsin, yuruyemezsen gaz cikaramazsib, gaz cikaramazsan sisen karnin dikislerini cok daha fazla rahatsiz eder. Wcye henuz cikamadiysan ayaginin altina sicak su torbasi koyabilirsin. Bir de yapmislardir belki ama 2-3 kilo kadar agirlik koymak iyi geluyor dikis yerinin ustune. Icerideki kani cabuk bosaltiyor.
Bizde sezeryan konusunda biraz daha iyiler sanirim rutinde yapildigi icin acaba o yuzden mi bu kadar agrib oldu diye dusunuyorum. Bir de dikise siktiklari bi sprey bi jel vardi o baya yanmasini aliyor. Bilmiyorum var midir rutinde uygulamari ama aklima bunlar geliyor. Emzirdikce sancilar olacak bol bol ama onlar hep iyi haber rahmin toplandigina dair. Insallah kisa surede zorlu zamanlari geride birakir keyfine varirsin. Cok opuyorum seni guzel annecik. Saglikla buyut melegini