Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Hayırlı olsun canım bebişin. Haberini bekliyorduk dünden beri. Çok şükür iyiymişsiniz. Ağrıların da geçer biran önce umarım. Meme başı çöküklüğü için yapabileceğimiz birşey var mı? Bende de öyle gibi..
Bu arada tam bir tosuncuk doğurmuşsun. Maşallah ona:)

Canım insan tedirgin oluyor her seferinde, dediğin gibi azıcık farklı bir şey olsa suçluluk duyuyor ama doktora sorduğumuzda düşük riski, kanama, çoğul gebelik vs yoksa engel de yok demişti, o zaman 30. haftada filandık, hatta annenin salgıladığı seretoninden bebek gelişimi olumlu etkilenirmiş, 32. haftada sancıyla hastaneye gidince(böbreklerden endişelenmişti doktor, muhtemelen safra taşım ağrı yapmıştı, birliktelik sonrası bir ağrı değildi) eşim de ben de kendi kendimize yapmayalım kararı aldık, cinsel birlikteliğin son haftalarda diğer tüm durumlar hazırsa doğumu başlatıcı etkisi varmış, yoksa tek başına doğum başlatıcı değil deniyor. Sen minyondun ve daha az kiloyla başlamıştın yanlış hatırlamıyorsam, ben resmen 80 kg a merdiven dayadım, 79 kg okuduk dün tartıda

Çok geçmiş olsun, tebrik ederim,inşallah en kısa sürede ağrıların geçer, etrafındaki olumsuzluk kaynakları da bertaraf olur. Süt için moral, uyku ve bol sıvı deniliyor, boş ve geçici şeylerse asabını bozanlar hiç moralini bozma, kendi dünyana odaklan. İnşallah en kısa sürede toparlarsınız kendinizi, sevgiler...

DIPTISDIPTIS belki ben göremedim yazını bugün ama merak ettim nasılsın? haftan da önde olunca insan bi sürpriz de senden mi gelecek acaba diyor

Bugünde doğurmadım
Karnım çok sert ve kasılmalar günden güne artıyor
28 ağustos olarak konuşuldu günümüz ama bekler mi o kadar o meçhulaşırı hareketli başından beri. Bir parmak atıp keseyi gece köründe deleceğini düşünüyorum hep

Canım Allah analı babalı buyutsun sağlıklı bir ömür versin maşallah.

tembelanne sağlıkla büyüsün
Boğmaya yardımcı lazımsa koşa koşa gelebilirimzira daha doğmadan bizim akraba tayfasıda atıp tutmalara başladı
Ay aynen tembelanne hemen adres ver göbeğe möbeğe bakmadan geliriz. Zaten patlamaya yer arıyorum bu aralar, iyi bahane olur.

Hayırlı uğurlu olsun, Allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin. Dış mihraklar hep olacaktır ne yazık ki. Baştan kendini bunlara da hazırladığın için en iyi tepkiyi vereceğini düşünüyorum. Şansına bugün de İzmir çok sıcak değil, birkaç gün böyle olacakmış. Lohusalık işte; her şey birken bin gözüküyor gözümüze haklı olarak. Canını sıkma hiçbir şey için,sütünü etkilemesin. İlerleyen günlerde daha mutlu güzel haberlerini bekliyoruz. Çok öpüyoruz seni.

Ilk dogumumda neme ucum hic yoktu tamamen icerideydi hemsire enjektorle az lcik sekerli su sikiyordu meme ucuna oyle tutturmayi basarmistik
sonra uclar cikiyor zaten
pompa yaptiktan sonrada cikiyordu belki emzirmeden once denersin cikar,oyle emzirirsin

Doğum kilosunda +\- 400 gram farkediyor canım, o yüzden doktor yuvarlak bir rakam söylemiştir. Baz aldıkları değerler kafa çapı, femur kemiği ve abdomen ölçüsü. Bunların ortalamasına göre kiloyla ilgili yorum yapılıyor. Kağıtta yazan değerlere, doktor tersini iddia etmedikçe çok takılmamak lazım yani. Ben her kontrolümden sonra alıyorum sonuçları, genelde uzunluklar tutarsız çıkıyor birbirinden. Tombikleşmeleri de eğer suyun içerde yeterliyse bebeğin hareketleri güzel oluyor. Benimki de 3 kg ye dayandı ama rutinde hareketlerimiz. Aksine günde 20 hareketin altına düştüğünde doğumu düşündürebiliyormuş. Su azalmasını akla getiriyormuş vs.

Artik izne ayrildim rahat rahat bulusabiliriz kizlar bu arada durumlar nasil benim kiz hic durmuyo gece gunduz uyutmuyo annesini

Artik izne ayrildim rahat rahat bulusabiliriz kizlar bu arada durumlar nasil benim kiz hic durmuyo gece gunduz uyutmuyo annesini
Oooo hosgeldiniz konu sahibi :)))
Dogum yapanlar dogumu yakin olanlar hergun bi heycan yasiyoruz burda
erken dogumlara bakarsak eylul bebeklerinin nasil hareketli nasil tez canli olduklarini anlariz :)))

Canim bildigim kadariyla pkopularin sat her zaman belirleyici olmayabiliyor. Ilk haftalardaki ileri geri olma durumu cok gozardi edilebilir bir durum ve cogu doktor sadece organ gelisimine bakiyor. 25 haftadan sonra kas gelisimi onemli oluyor. O saate kadar gerilik ilerilik diye biraey yok yani. Blki dusundugun gibi ikinci yumurtan dollenmistir ve aslinda 40 haftaya yaklasiyorsundur :)) sezeryanin erken bir tarihte bile olsa bu cok buyuk bir problem degil. Bebek hazir olmasa zaten vucudun hazir olduguna dair sinyalleri gondermez, hep oyle dusun..

Canim sezeryan kesisi ilk 2 gun biraz zorluyor gercekten. Ben oglumda 'annelik' ayagina agri kesicileri reddetmistim sakin oyle birsey yapma. Dogrulamazsan yuruyemezsin, yuruyemezsen gaz cikaramazsib, gaz cikaramazsan sisen karnin dikislerini cok daha fazla rahatsiz eder. Wcye henuz cikamadiysan ayaginin altina sicak su torbasi koyabilirsin. Bir de yapmislardir belki ama 2-3 kilo kadar agirlik koymak iyi geluyor dikis yerinin ustune. Icerideki kani cabuk bosaltiyor.

Bizde sezeryan konusunda biraz daha iyiler sanirim rutinde yapildigi icin acaba o yuzden mi bu kadar agrib oldu diye dusunuyorum. Bir de dikise siktiklari bi sprey bi jel vardi o baya yanmasini aliyor. Bilmiyorum var midir rutinde uygulamari ama aklima bunlar geliyor. Emzirdikce sancilar olacak bol bol ama onlar hep iyi haber rahmin toplandigina dair. Insallah kisa surede zorlu zamanlari geride birakir keyfine varirsin. Cok opuyorum seni guzel annecik. Saglikla buyut melegini

kucuk bebek zor sinemcim ama imkansiz degil :) ki seninki kucuk kategorisinde olmayacak zannimca. kardesim 3300 dogurmustu bildigin rahat rahat evirip cevirebiliyorduk. hic endisen olmasin sen icgudulerine guven en dogru olani o sekilde her zaman yapacaksin zaten.

dayan bari bebis icin

canim sezeryan malesef sonrasi agrili bisi :/ sut geliyor mu gelmiyormu diye takma hic emdikce guclenecek zaten biliyorsun. kalabildigi kadar kalsin memede.

kizin bence icine atmiyor sizi kimliksizlestirerek de bi tepki veriyor. asil canim kardesim diyip sevgi gosterileri yapmaya calissa kork derdim :)) ikiye bolunecegiz artik yolu yok napalim :))

emzirmek mahvediyor dikisleri dedigin gibi ama 10 gunden sonra sanci seklinde olmuyor artik. kv konusunda su an cooook doluyum 3 gundur bende sozde yatayim bebek buyusun diye geldi ama hayaller paris gercekler hakkinda bisi demiim daha iyi. allah sabir versin hepimize. minik melegini saglikla buyut. cok cok gecmis olsun sezeryan agrilarin icin de. cok opuyorum...

iyi geceler arkadaşlar bugün hiç bakamadım foruma hem netim yoktu hemde fotoğraf çekimimiz vardı yağmur altında çamur içinde olsada çok güzel geçti inşallah güzel bir anı olarak kalacak bize :):)
Buraya da yüklemeye çalıştım ama boyutları büyük olduğu için beceremedim

Allah anali babali büyütsün canim.hayirli olsun.olumsuzluklari boşver güzelliklere odsklan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…